Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét hétfő 02.18
  2019-02-18 08:40:05, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Isten Ábel áldozatát fogadta szívesen; Káin ezért megharagudott, és megölte testvérét.
Ádámnak és Évának fia született: Káin. Éva azt mondta: ,,Fiúgyermeket kaptam Isten kegyelméből." Majd Káinnak öccse is született: Ábel. Ábel pásztor volt, Káin pedig földműves.
Hosszabb idő elmúltával történt, hogy Káin a föld gyümölcséből áldozatot mutatott be az Úrnak. Ábel is áldozott nyájának legjavából és azok hájából. Az Úr szívesen tekintett Ábelre és áldozatára, de Káinra és áldozatára nem. Erre Káin nagy haragra lobbant; még az arca is elváltozott.
Ám az Úr figyelmeztette: ,,Miért lobbantál haragra? És miért változott el az arcod? Nemde ha jót cselekedtél, emeld fel tekinteted; de ha rosszat tettél, az ajtóban leselkedik a bűn. Állj ellen a bűnös kívánságnak és uralkodjál rajta!"
Káin akkor azt mondta öccsének, Ábelnak: ,,Menjünk ki a mezőre!" És amikor kinn voltak, Káin rátámadt öccsére, és megölte.
Az Úr felelősségre vonta Káint: ,,Hol van testvéred, Ábel?" Azt felelte: ,,Nem tudom. Vajon őrzője vagyok én testvéremnek?"
Erre azt mondta neki az Úr: ,,Mit műveltél? Testvéred vére felkiált hozzám a földről. Nos tehát átkozott leszel, kitaszítva a földről, mely megnyitotta száját, és fölitta testvéred kiontott vérét. Ha megműveled is, nem ad neked termést. Kóbor bujdosó leszel a földön."
Káin erre azt válaszolta az Úrnak: ,,Túl nagy az én büntetésem ahhoz, hogy el tudjam viselni. Most elűzöl erről a vidékről, rejtőznöm kell színed elől, és kóbor bujdosó lesz belőlem a földön. Bárki megölhet, aki rám talál."
Erre az Úr azt mondta neki: ,,Semmi esetre nem lesz úgy! Bárki, aki megöli Káint, hétszeresen bűnhődik." Jelet is tett az Úr Káinra, hogy ne ölje meg senki, aki rátalál.
Ezek után Ádámnak és Évának újra fia született. Éva Szetnek nevezte és ezt mondta: ,,Másik magzatot adott nékem az Isten Ábel helyett, akit Káin megölt."
Ez az Isten igéje. Ter 4,1-15,25

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézustól égi jelet vártak kortársai, pedig ő maga volt az égi jel.
Egy alkalommal farizeusok mentek Jézushoz, és vitatkozni kezdtek vele. Égi jelet kértek tőle, mert próbára akarták tenni.
Ő lelke mélyéből felsóhajtott, és így szólt: ,,Miért akar jelet ez a nemzedék? Bizony mondom nektek: ez a nemzedék nem kap semmiféle jelet."
Ezzel otthagyta őket. Ismét hajóba szállt, és átkelt a Galileai-tó túlsó partjára.
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,11-13

Imádság
Mennyei Atyám! Adj nekem önfeláldozó, szelíd szívet, mint a te egyszülött Fiadnak. Add, hogy minden élethelyzetben ki tudjam mondani: Legyen meg a te akaratod! Jézus, köszönöm, hogy előttem jártál az úton, és megmutattad, hogyan lehet Istennek tetsző, tiszta, szent életet élni. Adj nekem erőt és alázatot az engedelmességhez! Szentlélek, jöjj, és taníts, hogy Isten dicsőségére éljek, az ő akaratát cselekedve, mindenkor hitben és alázatban. Köszönöm, Uram, irgalmadat, jóságodat. Segíts, hogy mindig felismerjem akaratodat és a te lelkületeddel szolgálhassak másoknak!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmességhez, élethelyzetben, figyelmeztette, szolgálhassak, megharagudott, lelkületeddel, gyümölcséből, felsóhajtott, testvéremnek, fiúgyermeket, felelősségre, kívánságnak, hétszeresen, megnyitotta, elváltozott, önfeláldozó, felismerjem, kegyelméből, megmutattad, cselekedtél, dicsőségére, leselkedik, elmúltával, cselekedve, tekinteted, legjavából, uralkodjál, szentlélek, válaszolta, alkalommal, áldozatára, farizeusok, vitatkozni, evangélium, egyszülött, kitaszítva, föld gyümölcséből, ajtóban leselkedik, bűnös kívánságnak, alkalommal farizeusok, evangélium igéi, OLVASMÁNY Mózes, Isten Ábel, Majd Káinnak, Erre Káin, EVANGÉLIUM Szent Márk, Mennyei Atyám,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  képre írva  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A Megváltó szolgálatában  Png telefon  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Png ház  Facebookon kaptam  A sors  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Popper Péter szavai  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Szép álmokat!  Png virág  Gonosz démon-álarc  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Még csak most kezdődik a nap  Png virág  Egy lelki imádság  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Fekete István - Akác  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  Julian Brass gondolata  Png fotel  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Sokan azt tartják  A sors  Sose bánj semmit  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 19  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A kételkedés kezelése  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png kutya  Akarat  Egy lelki imádság  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó éjszakát  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Julian Brass gondolata  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
föld gyümölcséből, ajtóban leselkedik, bűnös kívánságnak, alkalommal farizeusok, evangélium igéi, engedelmességhez, élethelyzetben, figyelmeztette, szolgálhassak, megharagudott, lelkületeddel, gyümölcséből, felsóhajtott, testvéremnek, fiúgyermeket, felelősségre, kívánságnak, hétszeresen, megnyitotta, elváltozott, önfeláldozó, felismerjem, kegyelméből, megmutattad, cselekedtél, dicsőségére, leselkedik, elmúltával, cselekedve, tekinteted, legjavából, uralkodjál, szentlélek, válaszolta, alkalommal, áldozatára, farizeusok, vitatkozni, evangélium, egyszülött, kitaszítva, akaratodat, megműveled, büntetésem, irgalmadat, alázatban, tekintett, jóságodat, mindenkor, testvéred, könyvéből, kortársai, semmiféle, otthagyta, született, olvasmány, változott, rejtőznöm, lobbantál, áldozatát, földműves, áldozatot, testvérét, vidékről, nyájának, köszönöm, mélyéből, megölhet, jézustól, másoknak, rátámadt, akaratát, alázatot, szívesen, jézushoz, magzatot, áldozott, műveltél, hosszabb, átkozott, felkiált, partjára, galileai, akaratod, nemzedék, bűnhődik, istennek, kiontott, öccsének, mutatott, ábelnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2742
  • e Hét: 4923
  • e Hónap: 38077
  • e Év: 271824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.