Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7. évközi hét csütörtök 02.28
  2019-02-28 18:14:32, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Sirák fiának könyvéből
Ne késsél megtérni az Úrhoz!
Ne hagyatkozzál vagyonodra, és ne mondd: ,,Bőven van mindenem a megélhetéshez!"
Ne kövesd ösztönös vágyaidat, és szíved bűnös kívánságait!
Ne mondd: ,,Ki erősebb nálam, vagy ki tudna fölém kerekedni?"
Mert Isten büntetése nem késlekedik!
Ne mondd: ,,Vétkeztem, és mi bajom lett?"
Mert türelmes ugyan az Úr, végül azonban megfizet!
A bocsánatot ne vedd oly biztosra, hogy bűnt bűnre halmozz!
És ne mondd: ,,Nagy az Úr irgalma, megbocsátja bűneim sokaságát."
Mert irgalmát könnyen váltja fel harag, és haragja eléri a bűnösöket.
Ne késsél megtérni az Úrhoz, és ne halogasd azt napról napra!
Mert váratlanul ér haragja, megsemmisít a megtorlás idején.
Ne törd magad igaztalan gazdagság után, mert mit sem ér az az Isten haragjának idején!
Ez az Isten igéje. Sir 5,1-10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Mindentől el kell szakadnunk, ami bűnre visz.
.........


Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
Bizony mondom nektek: Ha valaki csak egy pohár vizet is ad nektek inni azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte jutalmát. Ha viszont valaki csak egyet is bűnre csábít a kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakába, és a tengerbe vetnék.
Ha a kezed bűnre csábít, vágd le! Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad csábít bűnre, vágd le! Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozatra jutnod. Ha pedig szemed csábít bűnre, vájd ki! Jobb fél szemmel bemenned Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutnod, ahol a féreg el nem pusztul, és a tűz ki nem alszik.
Mindenkit tűzzel sóznak meg. Mert jó dolog a só; ha azonban a só ízét veszti, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és őrizzétek meg a békét egymás között.
Ezek az evangélium igéi. Mk 9,41-50

Imádság
Megváltó Krisztusunk! Egységre hívtál minket, mint ahogy te is egy vagy az Atyával. Olyan egységre, amelyben szeretet, egyetértés és önzetlenség uralkodik. Olyan egységre, amely örömet és boldogságot szül. Kimondhatatlan a hálánk, Urunk, hogy részünk lehet benned és a te szeretetedben, amellyel vagy irántunk, amelyet meg sem érdemlünk! Tarts meg ebben az egységben, ne hagyd, hogy a bűn újra visszataszítson minket a szeretetlen, önző világba, ahol csak széthúzás és az egymástól való eltávolodás vár ránk! Segíts nekünk, hogy azok közül, akik még rabjai a gonosznak, minél többet tudjunk kihalászni és megmenteni az életnek! Mert nélküled semmit sem tehetünk. Nélküled nem jutunk el az egységre.

Egy pohár víz valóban nem tűnik nagy adománynak, mégis Krisztustól jár érte jutalom. A jutalom e helyen még nincs megnevezve, de ha arra gondolunk, hogy Isten az irgalmas jócselekedeteket az üdvösséggel jutalmazza meg, akkor már értjük, hogy valóban nagy jóra számíthat az, aki a szomjazóknak inni ad.
A következő mondások tartalmán elcsodálkozunk és meghökkenünk. A szem, a kéz vagy a láb megcsonkítása rendkívül erős képek, hasonlatok, amelyeket mintegy két évezred távlatából nehezen értünk. A korabeli keleti gondolkodásra jellemző, úgynevezett túlzó mondások ezek, amelyek egy erős kép alkalmazásával gondolkodtatják el az embert és igyekeznek visszatartani a rossztól, a bűn elkövetésétől. Az ember számára a legfőbb jó az, ha elnyeri az üdvösséget, amelyet a jóságos Isten mindenkinek felkínál. Miközben Isten segít minket törvényei által az üdvösség útján, a gonosz szüntelenül arra törekszik, hogy akadályozzon. Fel kell ismernünk és vissza kell utasítanunk a kísértéseket! Minden erőnkkel el kell kerülnünk a bűnöket és azt, hogy a kárhozatra jussunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: jócselekedeteket, visszataszítson, gondolkodtatják, alkalmazásával, elcsodálkozunk, kimondhatatlan, tanítványainak, megcsonkítása, elkövetésétől, szeretetedben, visszatartani, gondolkodásra, megélhetéshez, hagyatkozzál, szomjazóknak, kísértéseket, akadályozzon, meghökkenünk, úgynevezett, kívánságait, boldogságot, eltávolodás, üdvösséggel, krisztustól, szeretetlen, megbocsátja, önzetlenség, mindenkinek, olthatatlan, utasítanunk, krisztusunk, megsemmisít, szüntelenül, haragjának, adománynak, megnevezve, megtorlás idején, időben Jézus, pohár vizet, kicsinyek közül, tengerbe vetnék, kezed bűnre, kárhozatra jutnod, olthatatlan tűzre, lábad csábít, békét egymás, evangélium igéi, egymástól való, irgalmas jócselekedeteket, üdvösséggel jutalmazza, szomjazóknak inni, következő mondások, OLVASMÁNY Sirák, Mert Isten, EVANGÉLIUM Szent Márk, Megváltó Krisztusunk, Miközben Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csak a fogyatkozás látható  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  A sors  Őrizkednünk kell...  Akarat  Popper Péter szavai  A Megváltó szolgálatában  Egy bizonyos határt  Erdőn  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Erdőn  Bounty krémes  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog születésnapot a ma ünne...  Lóhere  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Nagyi telefonál  Régi emberek, akikre máig büsz...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Adakozás  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Akarat  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Egy maradéktalanul uralt világ  Png kislány  A kételkedés kezelése  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alázat  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Gonosz démon-álarc  Png lepke  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Png nő  Szívem  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó... 
Bejegyzés Címkék
megtorlás idején, időben Jézus, pohár vizet, kicsinyek közül, tengerbe vetnék, kezed bűnre, kárhozatra jutnod, olthatatlan tűzre, lábad csábít, békét egymás, evangélium igéi, egymástól való, irgalmas jócselekedeteket, üdvösséggel jutalmazza, szomjazóknak inni, következő mondások, korabeli keleti, ember számára, jóságos Isten, üdvösség útján, gonosz szüntelenül, kárhozatra jussunk, jócselekedeteket, visszataszítson, gondolkodtatják, alkalmazásával, elcsodálkozunk, kimondhatatlan, tanítványainak, megcsonkítása, elkövetésétől, szeretetedben, visszatartani, gondolkodásra, megélhetéshez, hagyatkozzál, szomjazóknak, kísértéseket, akadályozzon, meghökkenünk, úgynevezett, kívánságait, boldogságot, eltávolodás, üdvösséggel, krisztustól, szeretetlen, megbocsátja, önzetlenség, mindenkinek, olthatatlan, utasítanunk, krisztusunk, megsemmisít, szüntelenül, haragjának, adománynak, megnevezve, evangélium, szakadnunk, krisztuséi, malomkövet, kihalászni, kárhozatra, egyetértés, váratlanul, jutalmazza, megmenteni, bocsánatot, üdvösséget, késlekedik, távlatából, igyekeznek, hasonlatok, vagyonodra, uralkodik, igaztalan, sokaságát, ismernünk, kicsinyek, vágyaidat, bűnösöket, mindenkit, országába, törvényei, olvasmány, őrizzétek, megtorlás, törekszik, számíthat, gazdagság, mindentől, kerülnünk, könyvéből, tartalmán, következő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.