Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Minden a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról
  2019-02-28 18:36:43, csütörtök
 
  Húsz kérdés és válasz segít a készületben
2019. február 28. csütörtök, 11:14
Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban a második rész olvasható.
- Terveznek a főbb programokon túl lelkipásztori programokat?
- A főbb programokon túl a plébániákat is szeretnénk bevonni, valamint a templom falain kívül is evangelizálni utcai színpadokon, mint a 2007-es városmisszión. Szeretnénk a templomokat is egész héten nyitva tartani, az oda betérőket nem csak idegenvezetéssel várni, de evangelizálni is. Lesznek imák, szentségimádások, tanúságtételek, és minden, amit egy-egy közösség, egyházközség, szerzetesközösség adni tud hitéből, szeretetéből.

- Hol lesznek a szakmai programok?
- A szakmai programok kiemelt helyszíne a Hungexpo lesz. Hétfőtől péntekig (2020. szeptember 14-18.) mindennap lesz reggeli ima, tanítás, tanúságtétel, szentmise, ebéd és fakultációk.
- Tervezik a programokba bevonni az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániáit is?
- Szerdára (2020. szeptember 16.) tervezzük a plébánialátogatások lehetőségét is, nyelvek szerint. Ez szép lehetőség lesz a megismerkedésre a magyarok és az idelátogatók között.

- Csak Budapesten lesznek rendezvények?
- A rendezvényhez kapcsolódó felkészülési események országszerte zajlanak, a jövő szeptemberi rendezvény programjai azonban a fővárosra és Esztergomra koncentrálódnak.
- Milyen kulturális eseményeket tartanak a kongresszus hetében?
Programok részletesen itt olvasható Link
- A kulturális programok véglegesítése még zajlik, de lesznek koncertek (a teljesség igénye nélkül például Csík zenekar, Szent Efrém Kórus, Moszkvai Patriarkátus Kórusa, 100 Tagú Cigányzenekar, komolyzenei koncertek a Zeneakadémián, keresztény könnyűzene), színielőadások, vetítések, kiállítások és sok olyan program, melyet az e hétre eső Ars Sacra Fesztivál keretében rendeznek meg.
- A kongresszus hetében szervezik meg 2020-ban az Ars Sacra Fesztivált?
- Igen, a fent említett programok közül is sok olyan lesz, melyet az e hétre eső Ars Sacra Fesztivál keretében rendeznek meg.
- Milyen eseményekre várják a fiatalokat?
- Az egész hétre várjuk a fiatalokat, de főként a rendezvény időszakának második felére koncentrálódnak a nekik szóló rendezvények, zenés programok, koncertek: csütörtök este közösségek szentségimádása a Szent István-bazilika előtt, pénteken ifjúsági est a Papp László Sportarénában. Ezeken túl is minden közös programra várjuk a fiatalokat.
- Lesz külön rendezvénye a családoknak?
- Terveink szerint lesz egy kiemelt nap a családokra fókuszálva, ennek helyszíne a Margitsziget.

- A gyermekeket milyen programokra várják?
- Koruktól függően a nyitó szentmisére, a családos napra, a ministránsokat a hétvégi találkozóra, a fáklyás eucharisztikus körmenetre és a zárómisére is a Hősök terére.
- Lesz-e a rendezvény idején körmenet?
- Igen, 2020. szeptember 19-én 17 órakor kezdődik a szentmise a Kossuth téren, majd ezt követően fáklyás eucharisztikus körmenet lesz a Hősök teréig.
- Hol lesz a záró szentmise?
- Szeptember 20-án 11 órától a Hősök terén lesz a Statio Orbis, azaz a rendezvényt lezáró szentmise.
- Készül esetleg külön énektár erre az alkalomra?
- Igen. Terveink szerint idén év végéig elkészül egy új énektár, de a kifejezetten a hét liturgiáin éneklendő darabokat külön füzetben is kiadjuk, hogy minél többen be tudjanak kapcsolódni az énekekbe.

- A közlekedést hogyan fogják megoldani?
- Természetesen az illetékes szolgáltatókkal egyeztetve keressük azt a megoldást, ami közlekedés szempontjából a leghatékonyabb lesz. A rendezvényen részt vevők számára szeretnénk a kedvezményes utazás feltételeit megteremteni, mind a fővárosiak, mind a vidékről érkezők számára. Az egyes helyszínek megközelítését a városon belül közösségi közlekedéssel javasoljuk, melyek járatsűrűségi igényét a BKK vezetésével előre egyeztetjük.
- A szálláslehetőségekről lehet már valamit tudni?
- Különféle szállástípusokat fogunk kínálni a szeptemberben induló regisztrációs felületen az egyszerűtől a 3-4-5 csillagos szállodákig, de fiatalok esetében néhány éjszakára a laticeles tornatermi szállást sem zárjuk ki.
- Ingyenesek lesznek a rendezvények?
- A kongresszuson való részvétel regisztrációhoz lesz kötve, melynek lesz egy regisztrációs díja. Cserébe egy zarándokcsomagot adunk, melynek része lesz a belépő, az ebéd, a közösségi utazási jegy, programfüzet, liturgikus füzet stb. Ennek a díja még alakul a felmerülő költségek függvényében. Emellett számos program ingyenes lesz.
- Kell majd regisztrálni az eseményekre?
- Igen, lesz olyan program, ami előzetes regisztrációhoz kötött, minden erre vonatkozó információ az Link honlapon elérhető.
- Kik segítik az előkészületet az egyházmegyékben, plébániákon?
- Folyamatos a kommunikáció és az együttműködés az egyházmegyék kommunikációs képviselőivel, valamint minden egyházmegyében van NEK-megbízott atya és majdnem minden egyházmegyében egy főállású munkatárs, aki segíti az előkészületet. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében a plébániákon és az iskolákban úgynevezett missziós küldöttek segítik az előkészületeket.
- Várnak önkénteseket a rendezvényre?
- Igen, jelentkezni lehet majd az iec2020.hu oldalon.
- Hol lehet tájékozódni a kongresszusról?
- Minden információ elérhető az iec2020.hu honlapon és a rendezvény Facebook-oldalán. IEC2020 kommunikációját YouTube-csatorna is segíti, frissítése tavasszal várható.
- Hogyan lehet hozzájutni az eucharisztikus kongresszussal kapcsolatos kiadványokhoz?
- Idén tervezzük a webshop létrehozását és elindítását. Addig a kiadványok mindegyike megrendelhető és átvehető a NEK Titkárságán. Érdeklődni lehet a tLink e-mail-címen.
.

Fotó: NEK Általános Titkárság
...... .....


Baranyai Béla/Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Fábry Kornél_misevilág  
Címkék: idegenvezetéssel, előkészületeiről, szentségimádások, főegyházmegyében, szállástípusokat, zarándokcsomagot, koncentrálódnak, szentségimádása, regisztrációhoz, megismerkedésre, előkészületeket, kommunikációját, egyházmegyékben, szolgáltatókkal, eucharisztikus, kongresszusról, színielőadások, kongresszussal, ministránsokat, egyházmegyében, tanúságtételek, leghatékonyabb, megközelítését, közlekedéssel, együttműködés, városmisszión, rendezvényhez, előkészületet, sportarénában, regisztrációs, kommunikációs, főegyházmegye, evangelizálni, szempontjából, képviselőivel, lelkipásztori, budapesti találkozó, második rész, főbb programokon, templom falain, 2007-es városmisszión, szakmai programok, programokba bevonni, idelátogatók között, rendezvényhez kapcsolódó, jövő szeptemberi, kongresszus hetében, kulturális programok, teljesség igénye, fent említett, egész hétre, rendezvény időszakának, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról, Fábry Kornélt, Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Csak Budapesten, Szent Efrém Kórus, Moszkvai Patriarkátus Kórusa, Tagú Cigányzenekar, Sacra Fesztivál, Sacra Fesztivált, Szent István-bazilika, Papp László Sportarénában, Statio Orbis, Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében, Általános Titkárság, Baranyai Béla, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Idő  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Németh László tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Albert Einstein gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Éretlen vers  Egy hatékony szolga  Alvó cicák  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  A sors  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 20  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Egy lelki imádság  Hiányzik  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png virág  Png nő  Sokan azt tartják  Nevem  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Elköszönt  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Hiányzik  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mindig jusson idő nevetni  Hiányzik  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Elköszönt  Fekete István - Akác  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
budapesti találkozó, második rész, főbb programokon, templom falain, 2007-es városmisszión, szakmai programok, programokba bevonni, idelátogatók között, rendezvényhez kapcsolódó, jövő szeptemberi, kongresszus hetében, kulturális programok, teljesség igénye, fent említett, egész hétre, rendezvény időszakának, nekik szóló, családokra fókuszálva, gyermekeket milyen, nyitó szentmisére, családos napra, hétvégi találkozóra, fáklyás eucharisztikus, rendezvény idején, záró szentmise, rendezvényt lezáró, közlekedést hogyan, illetékes szolgáltatókkal, leghatékonyabb lesz, rendezvényen részt, kedvezményes utazás, vidékről érkezők, egyes helyszínek, városon belül, szeptemberben induló, 3-4-5 csillagos, laticeles tornatermi, kongresszuson való, regisztrációs díja, zarándokcsomagot adunk, közösségi utazási, felmerülő költségek, egyházmegyék kommunikációs, főállású munkatárs, iskolákban úgynevezett, rendezvény Facebook-oldalán, eucharisztikus kongresszussal, webshop létrehozását, kiadványok mindegyike, idegenvezetéssel, előkészületeiről, szentségimádások, főegyházmegyében, szállástípusokat, zarándokcsomagot, koncentrálódnak, szentségimádása, regisztrációhoz, megismerkedésre, előkészületeket, kommunikációját, egyházmegyékben, szolgáltatókkal, eucharisztikus, kongresszusról, színielőadások, kongresszussal, ministránsokat, egyházmegyében, tanúságtételek, leghatékonyabb, megközelítését, közlekedéssel, együttműködés, városmisszión, rendezvényhez, előkészületet, sportarénában, regisztrációs, kommunikációs, főegyházmegye, evangelizálni, szempontjából, képviselőivel, lelkipásztori, szeptemberben, cigányzenekar, tudnivalóiról, zeneakadémián, megrendelhető, természetesen, járatsűrűségi, véglegesítése, kongresszuson, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.