Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. nagyböjti hét hétfő 03.11
  2019-03-11 09:31:18, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes harmadik könyvéből
A felebaráti szeretet parancsának mindennapi életté kell válnia bennünk.
Az Úr így szólt Mózeshez: Szólj Izrael fiai egész közösségéhez és mondd meg nekik:
Legyetek szentek, mert én, az Úr, a ti Istenetek szent vagyok. Senki közületek ne lopja meg, ne vezesse félre és ne csalja meg a másik embert. Ne esküdj hamisan a nevemre, mert azzal megszentségteleníted Istened nevét, Én vagyok az Úr!
Ne használd ki és ne zsákmányold ki embertársadat; a munkás bére ne maradjon nálad másnap reggelig.
Ne átkozd a némát, és ne tégy akadályt a vak útjába, hanem féld Istenedet. Én vagyok az Úr!
Ne légy igazságtalan az ítélkezésben. Ne kedvezz a gyengének, és ne engedd, hogy a hatalmas elszédítsen: igazság szerint ítélkezz embertársad felett.
Ne rágalmazd tieidet, és ne törj embertársad életére. Én vagyok az Úr! Ne táplálj gyűlöletet szívedben testvéred iránt. Fedd meg embertársadat, és akkor nem osztozol bűnében. Ne légy bosszúálló, és ne gyűlölködj néped fiaival.
Szeresd embertársadat, úgy mint magadat. Én vagyok az Úr!
Ez az Isten igéje. Lev 19,1-2.11-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Valahányszor jót teszünk csak eggyel is a segítségre szoruló embertársaink közül azt Jézusnak tesszük.
Egy alkalommal Jézus az utolsó ítéletről beszélt tanítványainak: Amikor az Emberfia eljön az ő dicsőségében összes angyalának kíséretében, és helyet foglal dicsőséges trónusán, akkor minden nemzet összesereglik előtte, ő pedig elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól; a juhokat a jobbjára állítja, a kosokat pedig a baljára.
Azután a király így szól a jobbján állókhoz: ,,Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, és ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!" Erre megkérdezik tőle az igazak: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enni adtunk volna neked, vagy szomjazni, hogy inni adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna, vagy ruhátlanul, hogy betakartunk volna téged? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogattunk volna?" Akkor a király így felel: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek!"
Ezután a balján állókhoz szól: ,,Távozzatok tőlem, ti, átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. Mert éhes voltam, és nem adtatok nekem enni; szomjas voltam, és nem adtatok inni; idegen voltam, és nem fogadtatok be; ruhátlan voltam, és nem takartatok be; beteg voltam és börtönben sínylődtem: és ti nem látogattatok meg engem!"
Erre ők is megkérdezik: ,,Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, és nem siettünk a segítségedre?" Ő pedig ezt feleli majd nekik: ,,Bizony, mondom nektek: Amit e legkisebbek egyikével nem tettetek, velem nem tettétek!" Ezek akkor az örök büntetésre mennek, az igazak pedig az örök életre.
Ezek az evangélium igéi. Mt 25,31-46

Imádság
Urunk Jézus Krisztus! Te az utolsó vacsorán úgy rendelted, hogy életed folytatódjon tanítványaid, követőid életében, a mi életünkben. Szent tested az Atyának szóló áldozat és nekünk adott ajándék, amely által áldozatod naponta megújul és életed bennünk folytatódik. Az általad adott csodálatos kenyér keresztény életünk forrása. Élj bennünk! Táplálj minket! Segíts, hogy áldozatodhoz kapcsolódva mi is felajánljuk életünket a mennyei Atyának.

Egyházunk három dolgot ajánl számunkra a nagyböjt idejére: a böjtöt, az imádkozást és az alamizsnát, amit adakozásnak nevezünk. Ez utóbbi vallásos gyakorlat konkrét példáit, lehetőségeit sorolja fel Jézus a mai evangéliumban, amelyeket az irgalmasság cselekedeteinek nevezünk. A böjti időszak emlékeztet minket arra, hogy mindenünk, amit földi életünk során birtoklunk, Istentől kapott ajándék, amelyet meg kell osztanunk másokkal. Nem mondhatjuk önző módon mindenre, hogy az csak a mi boldogságunkat szolgálja, hanem javaink egy részével érdemes enyhítenünk a szegények nyomorán. És ez nem csupán lehetőség számunkra, hanem keresztény kötelességünk. Ha másért nem, legalább örök üdvösségünk érdekében tartsuk szemünk előtt azt, hogy a végső ítéleten Jézus életünk igazságos bírája, azt kéri majd tőlünk számon, hogy gyakoroltuk-e az irgalmasság cselekedeteit, jót tettünk-e másokkal, adtunk-e enni az éhezőknek és inni a szomjazóknak, felöltöztettük-e a ruhátlanokat, törődtünk-e a betegekkel és más rászorulókkal.
A böjtölés során mindig saját hiányainkkal szembesülünk, de még böjtölés sem szükséges ahhoz, hogy észrevegyük azt, hogy másoknak mi hiányzik, mivel tudjuk őket segíteni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy annak a csokoládénak, kávénak vagy bármi másnak az árán, amit nem fogyasztok el, mert komolyan veszem a böjtöt, a szegényeknek veszek például ennivalót.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: meglátogattatok, cselekedeteinek, meglátogattunk, tanítványainak, boldogságunkat, felöltöztettük, embertársadat, rászorulókkal, összesereglik, embertársaink, kötelességünk, fölkerestetek, evangéliumban, cselekedeteit, szembesülünk, hiányainkkal, ruhátlanokat, tanítványaid, áldozatodhoz, csokoládénak, gyakorlatban, szomjazóknak, igazságtalan, befogadtatok, dicsőségében, valahányszor, betakartatok, ítélkezésben, lehetőségeit, látogattatok, folytatódjon, közösségéhez, szegényeknek, segítségedre, embertársad, zsákmányold, felebaráti szeretet, másik embert, munkás bére, hatalmas elszédítsen, segítségre szoruló, alkalommal Jézus, utolsó ítéletről, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, világ kezdetétől, balján állókhoz, örök tűzre, örök büntetésre, igazak pedig, OLVASMÁNY Mózes, Szólj Izrael, EVANGÉLIUM Szent Máté, Urunk Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alvó cicák  George Byron - Ahogy itt jár -...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Png csokor  Png fotel  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Fehér virág  Alázat  Nem tudhatod  Png csokor  Hiányzik  Paul David Tripp Április 19  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alvó cicák  Png nő  Alázat  Lóhere  Jó éjszakát  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szép álmokat!  Kerüld el az evangélium örömén...  A Megváltó szolgálatában  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Őrizkednünk kell...  A kételkedés kezelése  A boldog családok mind hasonló...  Leonardo da Vinci gondolata  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Fehér virág  Szép napot kívánok  Kellemes délutánt kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 19  Az engedelmesség miért nem vál...  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Png kutya  Facebookon kaptam  Png nő  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Radikális szeretet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Esti kép  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  George Byron - Ahogy itt jár -...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Albert Einstein gondolata 
Bejegyzés Címkék
felebaráti szeretet, másik embert, munkás bére, hatalmas elszédítsen, segítségre szoruló, alkalommal Jézus, utolsó ítéletről, pásztor elválasztja, jobbjára állítja, kosokat pedig, jobbján állókhoz, világ kezdetétől, balján állókhoz, örök tűzre, örök büntetésre, igazak pedig, örök életre, evangélium igéi, utolsó vacsorán, általad adott, mennyei Atyának, nagyböjt idejére, irgalmasság cselekedeteinek, böjti időszak, részével érdemes, szegények nyomorán, végső ítéleten, irgalmasság cselekedeteit, böjtölés során, szegényeknek veszek, meglátogattatok, cselekedeteinek, meglátogattunk, tanítványainak, boldogságunkat, felöltöztettük, embertársadat, rászorulókkal, összesereglik, embertársaink, kötelességünk, fölkerestetek, evangéliumban, cselekedeteit, szembesülünk, hiányainkkal, ruhátlanokat, tanítványaid, áldozatodhoz, csokoládénak, gyakorlatban, szomjazóknak, igazságtalan, befogadtatok, dicsőségében, valahányszor, betakartatok, ítélkezésben, lehetőségeit, látogattatok, folytatódjon, közösségéhez, szegényeknek, segítségedre, embertársad, zsákmányold, gyakoroltuk, elszédítsen, irgalmasság, angyalainak, kapcsolódva, felajánljuk, befogadtunk, enyhítenünk, kíséretében, elválasztja, legkisebbek, parancsának, észrevegyük, megkérdezik, üdvösségünk, betakartunk, adakozásnak, folytatódik, fogyasztok, alamizsnát, ruhátlanul, gyűlöletet, idegenként, imádkozást, takartatok, betegekkel, távozzatok, életünkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3154
  • e Hét: 5335
  • e Hónap: 38489
  • e Év: 272236
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.