Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit és hogyan kérjünk Istentől - Forintos Bence írása
  2019-03-18 08:38:58, hétfő
 
  Hányszor, de hányszor kérünk Istentől dolgokat? Talán ismerős az érzés, mikor nagyon szeretnénk valamit, nagyon sokat imádkozunk érte, mikor pedig nem úgy alakulnak a dolgok, egy kicsit bedurcizunk. Hiszen én annyira kértem Tőled, annyit imádkoztam érte, Te is látod, hogy mennyire a szívem vágya, és még le is mondtam erről meg arról, hogy ez meglehessen...
Az az érzésem, hogy sokan ,,imaautomataként" tekintünk az Atyára. ,,Uram, én igazán megtettem a magamét, olyan sokat imádkoztam, most akkor Te jössz." Mikor először hallottam ezt egy tanításban, bevallom, magamra ismertem. Csak soroltam a kéréseimet és reménykedtem....
Nemrég egy imaesten az egyik dalban énekeltük az alábbi sort: ,,Kérünk, Jézus, hallgass meg minket!" Elgondolkodtatott a szöveg, majd az járt a fejemben, hogy én nem olyannak képzelem el az Istent, nem olyannak ismerem, aki ne hallgatna meg minket. Akihez könyörögnünk kellene, hogy a legalább egy pillantást vessen a kérésemre, problémámra. Egészen biztos vagyok abban, hogy Ő szeretettel meghallgat minket. Hogy Ő folyamatosan figyel ránk. De hát akkor miért nem cselekszik?
Valószínűleg mindenki tisztában van azzal, hogy családtagjaitól, ismerőseitől mit és hogyan kérhet. Mi az, amit ha kérsz, szívesen megcselekszik neked, és mi az, amire nemet mondanak, esetleg le akarnak téged beszélni róla. Megeshet, hogy rossz helyre intéztük a kérést, de az is lehet, hogy ha megcselekednék a kérésünk, az nekünk, vagy másoknak hátrányára válna.
Úgy érzem, hogy hasonlóan kellene lennünk az Atyával is, ha ismerjük, akkor azt is tudjuk, hogy mi az, amit ha kérünk, akkor megcselekszi, és mi az amit nem.
Az Atya mindig szeretetből cselekszik, és azt, amire nekünk vagy másoknak szüksége van.
Ha bizonytalan vagy, meg is kérdezheted a kérésedről! Mi több, arra buzdítalak, hogy mielőtt bármit is kérnél, kérdezd meg róla imában az Atyát! A válasz persze nem biztos, hogy egybe fog csengeni a vágyaiddal.
Volt, hogy megkérdeztem Őt egy célomról valakivel kapcsolatban, amit nagyon szerettem volna. A válasz az Atyától azonnal jött is, és hát, nem az volt amit szerettem volna... Ennek ellenére ugyanazt tettem továbbra is, ami az én elképzelésem felé próbálta mozdítani a dolgokat. Két hét múlva választ kaptam az illetőtől, ami egybecsengett a fentről kapott válasszal. Bár nem úgy lett, ahogy szerettem volna, de azonnal belenyugodtam a döntésébe, mert bizonyosságot kaptam az Atyától, és az Ő gondviselését éreztem a történtekben.
Nem könnyű azonnal elfogadni a választ, megeshet, hogy olyan dolgokban, amiket nagyon szeretnénk elérni, félünk feltenni a kérdést. Félünk a választól, félünk, hogy nem kapunk választ a miértekre. De az is lehet, hogy Ő egy sokkal jobb utat szeretne nekünk adni. Maga Jézus mondja ezt:
,,s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, bármit kértek a nevemben, megteszem nektek." (Jn. 14,13-14)
,,Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle." (Jn. 15,16)
Mint láthatjuk, Jézus a kérések teljesülését olyan kontextusban mondja, hogy a kérés összefüggésben van az Atya földi megdicsőülésével. Magyarul, ha a beteljesedett kérés az Atyára irányítja a figyelmet.
,,Ezért mondom nektek, hogy ha imádkoztok és könyörögtök valamiért, higgyétek, hogy megkapjátok, és akkor valóban teljesül kérésetek." (Mk. 11,24)
Jézus arra buzdít, hogy higgyünk annak teljesülésében, amit kérünk az Atyától. De hogyan hihetnénk annak a teljesülésben amit kérünk, ha azt se tudjuk, mi az Atya szándéka? Biztatlak, hogy kérdezd meg az Atyát kérdésedről, és ha megerősödtél benne, kérd hittel. Lehet, hogy az elején nem fogod megérteni a választ, de ne keseredj el, imádkozz, és tisztulni fog a kép.
Sőt! Egészen félelmetesen tud használni minket az Atya, ha teret engedünk Neki, és megkérdezzük, hogy miért imádkozzunk, miért járjunk közben. Először lehet, hogy olyan dolgokat hoz fel, amit tudunk, de eszünkbe nem jutott volna érte imádkozni, majd idővel olyan dolgokat hoz elénk, amit nem tudhatunk. Legegyszerűbb módja, ha buszon imádkozol egy utastársadét, és könnyen meglehet, hogy a Lélek kinyilatkoztatja, hogy miért imádkozz az illetővel kapcsolatban. Egészen döbbenetes! Engem mérhetetlen örömmel tölt el, hogy az Atya szándékára imádkozhatok a másik emberért, és az Ő országát építhetem ezzel.
Pár hónapja történt velem, hogy este 11-kor Szentségimádáson voltam, és azt kaptam, hogy hazafelé a villamoson az első ajtónál fog állni egy nagyobb termetű lány, imádkozzak érte. Első pillanatban az volt az érzésem, hogy micsoda őrültség, hogy nekem ilyen gondolataim vannak. De gondoltam veszítenivalóm nincs. Imádkoztam a lányért, majd mikor eljött az ideje, elindultam haza. Persze nem hagyott nyugodni a dolog, és a villamosra az első ajtónál szálltam fel. Ledöbbentem, mert az első ajtónál valóban ott állt egy nagyobb termetű lány félig leborotvált hajjal, talpig fekete ruhában, és ahogy szálltam fel és rápillantottam, olyan undorral nézett vissza, hogy semmi kétségem nem fért ahhoz, hogy érte kell és kellett imádkoznom.
Mindezt buzdításként írtam le, hogy engedd meg az Atyának, hogy Ő hívjon el imára. Nem a magam fényezése miatt írtam. ,,Szerencsére" az Atya kegyelme nem ismer határokat, és ezek által is mindig megerősíti a hitem. Mindezért dicsőség Istennek! Bátorítalak, hogy merj vízre lépni, és ha arra kér az Atya, akkor akár merd megszólítani a másikat és imádkozni érte, még ha attól is félsz, hogy őrültnek néznek, vagy hogy ez ciki, mert ha hitben imádkozol a másikért, akkor az Atya közbe fog lépni, és mindent megad Neked.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megdicsőülésével, szentségimádáson, kinyilatkoztatja, családtagjaitól, imaautomataként, rápillantottam, veszítenivalóm, választottalak, összefüggésben, teljesülésében, választottatok, megcselekednék, belenyugodtam, megdicsőüljön, beteljesedett, egybecsengett, legegyszerűbb, teljesülésben, megcselekszik, gondviselését, bizonyosságot, megkérdeztem, kapcsolatban, teljesülését, kontextusban, utastársadét, megerősödtél, megcselekszi, reménykedtem, megkérdezzük, félelmetesen, folyamatosan, megszólítani, elképzelésem, valószínűleg, ismerőseitől, kicsit bedurcizunk, szívem vágya, egyik dalban, alábbi sort, pillantást vessen, válasz persze, célomról valakivel, volt amit, fentről kapott, sokkal jobb, nevemben kértek, kérések teljesülését, kérés összefüggésben, beteljesedett kérés, teljesülésben amit, illetővel kapcsolatban, Forintos Bence, Hogy, Maga Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magamnak  Csend  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  39 ígéret  Nagy és kis csodák  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó cica  Jó éjszakát  különleges  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 14  Eduardo Sacheri gondolata  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos gondolata  A hagyma antibakteriális hatás...  Magyar költészet napja  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Robin Wight pitypang szobra  A sorsod  Paul David Tripp Április 12  Szép estét kedves látogatóimn...  Önmaga ellenére  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 15  Szívek  képre írva  Otthon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Szép estét kedves látogatóimna...  Márai Sándor tollából  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  A Magyar Költészet napja alkal...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Csend  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos mondta  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanmese  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Jó éjszakát  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Alvó cica  képre írva  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Bársony székben  Hamvas Béla  Ott van  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Zilahy Lajos mondta  Töröld le  Paul David Tripp Április 15 
Bejegyzés Címkék
kicsit bedurcizunk, szívem vágya, egyik dalban, alábbi sort, pillantást vessen, válasz persze, célomról valakivel, volt amit, fentről kapott, sokkal jobb, nevemben kértek, kérések teljesülését, kérés összefüggésben, beteljesedett kérés, teljesülésben amit, illetővel kapcsolatban, másik emberért, első ajtónál, nagyobb termetű, magam fényezése, megdicsőülésével, szentségimádáson, kinyilatkoztatja, családtagjaitól, imaautomataként, rápillantottam, veszítenivalóm, választottalak, összefüggésben, teljesülésében, választottatok, megcselekednék, belenyugodtam, megdicsőüljön, beteljesedett, egybecsengett, legegyszerűbb, teljesülésben, megcselekszik, gondviselését, bizonyosságot, megkérdeztem, kapcsolatban, teljesülését, kontextusban, utastársadét, megerősödtél, megcselekszi, reménykedtem, megkérdezzük, félelmetesen, folyamatosan, megszólítani, elképzelésem, valószínűleg, ismerőseitől, buzdításként, történtekben, könyörögnünk, imádkozhatok, bátorítalak, kérdésedről, szeretetből, problémámra, rendeltelek, ledöbbentem, imádkozzunk, megkapjátok, könyörögtök, szeretettel, bizonytalan, szerencsére, kérdezheted, leborotvált, gondolataim, mérhetetlen, bedurcizunk, pillanatban, meglehessen, döbbenetes, benneteket, meghallgat, pillantást, teremjetek, imádkoztok, imádkoztam, gyümölcsöt, szeretnénk, vágyaiddal, megerősíti, buzdítalak, kérésedről, cselekszik, hátrányára, imádkozzak, imádkozunk, kéréseimet, villamoson, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.