Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese 03.19_2.
  2019-03-19 12:25:08, kedd
 
  ...... ........... ........


OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. (Lk 1,32)
Amikor Dávid király elhatározta, hogy Jeruzsálemben templomot épít az Úrnak, még akkor éjszaka az Úr szózatot intézett Nátán prófétához: ,,Menj, és mondd meg szolgámnak, Dávidnak:
Ezt mondja az Úr:
Ha majd napjaid betelnek és megtérsz atyáidhoz, megtartom a magvadból származó utódodat, és megszilárdítom királyságát. Ő házat épít nevemnek, én meg minden időre megszilárdítom királyi trónját. Én az ő atyja leszek, ő pedig az én fiam. Házad és királyságod örökre fennmarad színem előtt, trónod örökké szilárd marad."
Ez az Isten igéje. 2Sám 7,4-5a.12-44a.16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
A reménytelenségben is reménykedve hitt.
Testvéreim!
Az az ígéret, hogy Ábrahám utódai öröklik a világot, nem a mózesi törvénnyel, hanem a hitből fakadó megigazulással kapcsolatban hangzott el.
Azért a hittel kapcsolatban, hogy kegyelemből legyen. Így lett az ígéret minden utód számára biztos, nemcsak azok számára, akik alá vannak vetve a törvénynek, hanem azok számára is, akik Ábrahám hitéből valók. Nekik mindnyájuknak atyja ő Isten előtt, amint az írás mondja róla: ,,Sok nép atyjává rendeltelek." Mert hitt abban, aki életre kelti a halottakat, és létet ad a nemlétezőknek. A reménytelenségben is reménykedve hitte, hogy sok nép atyja lesz, Isten ígérete szerint: ,,Nagy lesz a te nemzetséged."
Ez szolgált megigazulására.
Ez az Isten igéje. Róm 4,13.16-18.22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
József úgy cselekedett, ahogy az Úr angyala parancsolta neki.
Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni. Ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiad születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől!"
Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki.
Ezek az evangélium igéi.
Szent József a kisded Jézussal
...... ........... ..........


Vagy más evangélium:
EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Nekem Atyám dolgaiban kell lennem.
Jézus szülei évről évre fölmentek Jeruzsálembe a húsvét ünnepére. Amikor Jézus tizenkét esztendős lett, az ünnepi szokás szerint szintén fölmentek. Az ünnepek elmúltával hazafelé indultak. A gyermek Jézus azonban ott maradt Jeruzsálemben anélkül, hogy szülei észrevették volna. Azt gondolták, hogy az úti társaságban van. Már egy napi járásra voltak, amikor keresni kezdték a rokonok és az ismerősök között. Mivel nem találták, visszatértek Jeruzsálembe, és ott keresték.
Három nap múlva találták meg a templomban. A tanítómesterek között ült, hallgatta és kérdezgette őket. Aki csak hallotta, módfelett elcsodálkozott értelmességén és feleletein. Amikor szülei megpillantották, nagyon meglepődtek. Azután anyja így szólt hozzá: ,,Fiam, miért tetted ezt velünk? Látod, atyád és én bánkódva kerestünk!" Jézus ezt felelte nekik: ,,Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy nekem Atyám dolgaiban kell lennem?" Ők azonban nem értették, hogy mit akar ezzel mondani.
Akkor követte őket, lement velük Názáretbe, és engedelmeskedett nekik.
Ezek az evangélium igéi. Mt 1,16.18-21.24a vagy Lk 2,41-51a

Imádság
Uram, Jézus! A hit szilárd alap, kiindulópont, amelyre egész életemet felépíthetem. Az első lépés a hit útján valóban az ismeretlenbe, a bizonytalanba való belépés. A bizonytalan lépések után megérkezek hozzád, Uram, aki csodát tehetsz velem, s ettől kezdve megszűnik bennem mindenféle bizonytalanság. Segíts engem, hogy ki tudjak lépni bűnös életem sötétségéből, kételkedéseim és aggodalmaim homályából és eljussak a te kegyelmed világosságára. Adj nekem bátorságot elindulni a hit útján, Isten titkainak útján!

A mai napon Szent Józsefet, Szűz Mária jegyesét és Jézus nevelőapját ünnepeljük. József látomásokban ismeri meg a mindenható Isten vele kapcsolatos szándékait és készséggel áll Isten szolgálatába. Elcsodálkozik a rendkívüli eseményeken, ugyanakkor bátran megteszi mindazt, amit Isten kér tőle. Az evangélium szépen bemutatja aggodalmát és engedelmességét, amikor megismeri Mária anyaságának titkát, a születendő gyermek származását. Máté evangélista egyszerűen írja le József lelkületét: ,,úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki", azaz megtette, amit Isten kért tőle.
Mindennapi kétkezi munkájával szolgálja az Isten Fiát, gondoskodik családjáról. Jogosan feltételezzük, hogy eredetileg más elképzelése volt, amikor eljegyezte Máriát, másként képzelte családi életét, de mindezt kész volt félretenni annak érdekében, hogy Isten szándékainak szolgája legyen. Örömmel vállalja és hűségesen teljesíti azt a küldetést, amire Isten kiválasztotta. Igaz és jámbor jelleméből fakadt engedelmessége. Így válik egész élete szolgálattá és áldozattá.
Lelki békességet, engedelmes lelkületet, szolgáló szeretetet, a munka szeretetét tanulhatjuk meg tőle. És tanuljuk meg tőle azt, hogy odafigyeljünk Isten nekünk szóló üzenetére, mert nekünk is van hivatásunk.
C. Horváth István Sándor
*
- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: engedelmeskedett, engedelmességét, megpillantották, megszégyeníteni, tanítómesterek, elcsodálkozott, bizonytalanság, megszilárdítom, megparancsolta, engedelmessége, megigazulására, megigazulással, szülőanyjának, elcsodálkozik, nemlétezőknek, világosságára, szentlélektől, értelmességén, mindnyájuknak, jeruzsálemben, kételkedéseim, bizonytalanba, odafigyeljünk, kiválasztotta, feltételezzük, kapcsolatban, jeruzsálembe, ismeretlenbe, sötétségéből, látomásokban, kiindulópont, szándékainak, szolgálatába, felépíthetem, visszatértek, aggodalmaim, magvadból származó, mózesi törvénnyel, hitből fakadó, hittel kapcsolatban, ígéret minden, írás mondja, benne fogant, evangélium igéi, kisded Jézussal, húsvét ünnepére, ünnepi szokás, ünnepek elmúltával, gyermek Jézus, napi járásra, ismerősök között, tanítómesterek között, Szent József, Boldogságos Szűz Mária, OLVASMÁNY Sámuel, Amikor Dávid, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Amikor József, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Nekem Atyám, Amikor Jézus, Szent Józsefet, Szűz Mária, Isten Fiát, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Isten áldja  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Atyám !  Ne engedd el kezem!  Por  Szép Álmokat  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  1848. március 15-én  Szép estét kedves látogatóimna...  Keresd azt a valakit,...  Sajnos ezt elBalogozták  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  A kávé  Nemzeti  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Alvó cica  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Esti kép  Egyet értesz?  Minden jónak végeszakad egysze...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A közszereplő  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  Március  Dóró Sándor: Ma  Esti kép  Szép estét  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Rőzsehordó nő szobra  mindent a népért...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Csendes éjszakán  Őri István - Dal az életről  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Cicus virággal  Szép estét kedves látogatóimna...  Egyet értesz?  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Szeretettel  Talpra vándor  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Könnyáztatta asszonysorsok  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Szabó Norbert – Szabadsá...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Szent-Györgyi Albert gondolata  Szép estét  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
magvadból származó, mózesi törvénnyel, hitből fakadó, hittel kapcsolatban, ígéret minden, írás mondja, benne fogant, evangélium igéi, kisded Jézussal, húsvét ünnepére, ünnepi szokás, ünnepek elmúltával, gyermek Jézus, napi járásra, ismerősök között, tanítómesterek között, első lépés, bizonytalanba való, bizonytalan lépések, mindenható Isten, rendkívüli eseményeken, evangélium szépen, születendő gyermek, munka szeretetét, engedelmeskedett, engedelmességét, megpillantották, megszégyeníteni, tanítómesterek, elcsodálkozott, bizonytalanság, megszilárdítom, megparancsolta, engedelmessége, megigazulására, megigazulással, szülőanyjának, elcsodálkozik, nemlétezőknek, világosságára, szentlélektől, értelmességén, mindnyájuknak, jeruzsálemben, kételkedéseim, bizonytalanba, odafigyeljünk, kiválasztotta, feltételezzük, kapcsolatban, jeruzsálembe, ismeretlenbe, sötétségéből, látomásokban, kiindulópont, szándékainak, szolgálatába, felépíthetem, visszatértek, aggodalmaim, családjáról, cselekedett, elhatározta, kérdezgette, meglepődtek, királyságod, bizonytalan, reménykedve, észrevették, szolgálattá, kapcsolatos, társaságban, nevelőapját, anyaságának, parancsolta, tanulhatjuk, kegyelemből, származását, evangélista, rendeltelek, gondoskodik, nemzetséged, eseményeken, egybekeltek, elképzelése, királyságát, jelleméből, templomban, engedelmes, hivatásunk, rómaiakhoz, lelkületet, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 247
  • e Hét: 1326
  • e Hónap: 14764
  • e Év: 217677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.