Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2. nagyböjti hét szerda 03.20
  2019-03-20 09:55:39, szerda
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
A gonoszok mindig üldözik a jókat, de Isten végül igazságot szolgáltat.
Miközben Jeremiás az Úr parancsát teljesítette, így fondorkodtak egymás között ellenségei: ,,Rajta! Szőjünk összeesküvést Jeremiás ellen, mert nélküle sem vész ki a törvény a papnál, sem a tanács a bölcsnél, sem a beszéd a prófétánál! Gyertek, vádoljuk be őt, és gondosan figyeljük meg minden szavát."
Jeremiás ekkor így imádkozott: ,,Figyelj rám, Uram, és halld meg ellenségeim szavát! Vajon rosszal szokás-e fizetni a jóért? Miért ásnak hát vermet nekem? Emlékezzél! A színed elé álltam, hogy közbenjárjak értük, és elhárítsam a haragodat róluk."
Ez az Isten igéje. Jer 18,18-20

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Az Emberfia nem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon mindenkinek.
Jézus Jeruzsálembe indult. Útközben magához hívta tizenkét tanítványát, és bizalmasan közölte velük; ,,Most fölmegyünk Jeruzsálembe. Ott az Emberfiát a főpapok és írástudók kezére adják, halálra ítélik, majd kiszolgáltatják a pogányoknak, megcsúfolják, megostorozzák és keresztre feszítik, de harmadnapra feltámad."
Ekkor odalépett hozzá a Zebedeus-fiúknak (Jakab és János apostoloknak) anyja, fiaival együtt, és leborult előtte, hogy kérjen valamit. Jézus megkérdezte tőle: ,,Mit kívánsz?"
Ő azt felelte: ,,Intézd úgy, (Uram,) hogy az én két fiam országodban melletted üljön: az egyik jobbodon, a másik pedig bal oldaladon."
Jézus így válaszolt nekik: ,,Nem tudjátok, hogy mit kértek. Készek vagytok-e arra, hogy kiigyátok azt a kelyhet, amelyet nekem ki kell innom?"
,,Készek vagyunk!" - felelték.
Jézus erre így folytatta: ,,A szenvedések kelyhét velem együtt kiisszátok majd. De hogy ki üljön mellettem jobb és bal felől, azt nem én döntöm el. Azok ülnek majd ott, akiket mennyei Atyám erre kiválasztott."
Amikor a többi tíz (apostol) ezt meghallotta, méltatlankodni kezdett a testvérpár viselkedése miatt. Jézus magához hívta őket, és így szólt hozzájuk: ,,Tudjátok, hogy a pogányoknál hogyan hatalmaskodnak a vezető emberek: akinek nagyobb a rangja, érezteti a hatalmát. Nálatok ne így legyen! Aki köztetek nagyobb akar lenni, legyen a szolgátok! És aki első akar lenni, legyen a cselédetek! Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon másoknak, és odaadja életét váltságul mindenkiért."
Ezek az evangélium igéi. Mt 20,17-28

Imádság
Nagyböjt köznapjaira II.
Pap: Testvéreim! Kérjük mennyei Atyánkat, hogy a nagyböjti szent időben készségesen hallgassuk az ő szavát, és azt meg is valósítsuk életünkkel!
Lektor: 1. Az evangélium világossága űzze ki az emberek szívéből a bűn sötétségét!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Megváltónk jósága és emberszeretete az Egyházon keresztül áradjon ki az egész világra!
Hívek: Kérünk téged...
3. Krisztus békéje szüntesse meg a népek közötti gyűlölködést és viszálykodást, hogy a nemzetek békében munkálkodhassanak!
Hívek: Kérünk téged...
4. A nagyböjti szentbeszédek szítsák fel a hívekben a bűnbánat és a megtérés kegyelmét!
Hívek: Kérünk téged...
5. A kegyelem ereje segítsen minket, hogy a kísértéseknek mindenkor ellenálljunk és a jóban állhatatosan megmaradjunk!
Hívek: Kérünk téged...
Pap: Mindenható, örök Isten, irgalom Atyja! Fordulj felénk jóságosan, amikor bűnbánattal és bizalommal közeledünk hozzád, és újítsd meg kegyelmedet népedben. Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen
*
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Az evangélium azzal kezdődik, hogy Jézus megjövendöli szenvedését és halálát. Ez már a harmadik eset, hogy erről beszél apostolainak. A vallási vezetők egyre inkább megnyilvánuló ellenséges magatartásából világos számára az elutasítás. Nem fogadják el, hogy ő a mennyei Atya küldötte, nem hisznek abban, hogy ő az Isten Fia. Az írástudókkal folytatott viták során kiderül, hogy nézeteit, törvényértelmezéseit és a vallási életet megújítani szándékozó tanítását felforgatónak, lázítónak minősítik. Ellenségeskedésük azonban nem változtat semmit Jézus hozzáállásán, hiszen ő annak tudatában tesz mindent, hogy az Atya akaratát teljesíti. Küldetésétől nem térítheti el az emberi szembenállás, kész feláldozni életét is. Meggyőződését az ószövetségi idők prófétáinak és Keresztelő Jánosnak a sorsa csak megerősítette. Jézus tudatosan szembenéz sorsával, vállalja a szenvedést és a halált, mert tudja, hogy mindez nem az emberi önkény eredménye, hanem ezzel szerzi meg a megváltást az emberek számára.
Miközben Jézus világosan látja, hogy messiási küldetése a szenvedésben és a halálban éri el csúcsát, az apostolok versengése azt tanúsítja, hogy ők földi királyságot, uralkodást várnak tőle, amelyben kiváltságos helyet szeretnének maguknak biztosítani. Jézus nem is az egymással való versengésük miatt lehet csalódott, hanem azért, mert még mindig nem értik az ő messiási küldetését.
Tudom-e az Úr példája szerint szolgálni embertársaimat?
C. Horváth István Sándor

Képen: Nardo di Cione: Szent János evangélista, Keresztelő Szent János és Jakab (1363-65)
...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kiszolgáltatják, méltatlankodni, emberszeretete, magatartásából, hatalmaskodnak, embertársaimat, szentbeszédek, megostorozzák, összeesküvést, viszálykodást, megerősítette, felforgatónak, meggyőződését, cselekedeteit, megnyilvánuló, kísértéseknek, megcsúfolják, apostoloknak, megmaradjunk, megjövendöli, apostolainak, ellenálljunk, állhatatosan, szolgáljanak, szembenállás, közbenjárjak, hozzáállásán, fondorkodtak, küldetésétől, teljesítette, szenvedésben, írástudókkal, gyűlölködést, jeruzsálembe, kiválasztott, versengésük, gonoszok mindig, haragodat róluk, egyik jobbodon, másik pedig, szenvedések kelyhét, testvérpár viselkedése, pogányoknál hogyan, vezető emberek, evangélium igéi, nagyböjti szent, evangélium világossága, emberek szívéből, egész világra, népek közötti, nemzetek békében, nagyböjti szentbeszédek, OLVASMÁNY Jeremiás, Miközben Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Jeruzsálembe, Isten Fia, Keresztelő Jánosnak, Miközben Jézus, Horváth István Sándor, Szent János, Keresztelő Szent János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  Anyák napjára  Egy tavasz  Magyar költészet napja  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Hogyan válunk hűségesekké?  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimn...  Jó nap volt  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Esterházy Péterre emlékezünk  Töröld le  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  képre írva  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Otthon  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Emlékezz  Vito Giaquinto gondolata  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 13  Sorsunk miatt...  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul Éluard - És egy mosoly  40 felett  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Alvó cica  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Magamnak  Vannak emberek  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Alvó cicák  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Tanácsok egy pszichológustól  Bársony székben  James Allen  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gonoszok mindig, haragodat róluk, egyik jobbodon, másik pedig, szenvedések kelyhét, testvérpár viselkedése, pogányoknál hogyan, vezető emberek, evangélium igéi, nagyböjti szent, evangélium világossága, emberek szívéből, egész világra, népek közötti, nemzetek békében, nagyböjti szentbeszédek, megtérés kegyelmét, kegyelem ereje, kísértéseknek mindenkor, jóban állhatatosan, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, evangélium azzal, harmadik eset, vallási vezetők, mennyei Atya, írástudókkal folytatott, vallási életet, emberi szembenállás, ószövetségi idők, sorsa csak, emberi önkény, emberek számára, apostolok versengése, egymással való, kiszolgáltatják, méltatlankodni, emberszeretete, magatartásából, hatalmaskodnak, embertársaimat, szentbeszédek, megostorozzák, összeesküvést, viszálykodást, megerősítette, felforgatónak, meggyőződését, cselekedeteit, megnyilvánuló, kísértéseknek, megcsúfolják, apostoloknak, megmaradjunk, megjövendöli, apostolainak, ellenálljunk, állhatatosan, szolgáljanak, szembenállás, közbenjárjak, hozzáállásán, fondorkodtak, küldetésétől, teljesítette, szenvedésben, írástudókkal, gyűlölködést, jeruzsálembe, kiválasztott, versengésük, mindenkiért, mindenkinek, készségesen, kegyelmedet, ellenségeim, bűnbánattal, tanítványát, biztosítani, ószövetségi, prófétáinak, örömhíredet, országodban, köznapjaira, szeretnének, szentlelked, királyságot, viselkedése, evangélista, meghallotta, szenvedését, küldetésben, világossága, pogányoknak, harmadnapra, pogányoknál, megkérdezte, szenvedések, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.