Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
4. nagyböjti hét szombat 04.06
  2019-04-06 10:14:21, szombat
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Legfájóbb csalódásaink közepette is bízzunk abban, hogy Istennek hozott áldozatunk nem marad gyümölcstelen!
A gonoszoktól szorongatva a próféta így fohászkodott:
Uram, te megmutattad nekem, és így felismertem cselekedeteiket. Világos lett előttem, mert feltártad szándékaikat.
Én pedig, mint szelíd bárány, amelyet áldozatra visznek, nem tudtam, hogy milyen tervet szőnek ellenem.
Azt mondották: ,,Pusztítsuk ki a fát gyökerestől; irtsuk ki őt az élők földjéről, hogy még a nevét se emlegessék többé." Te, seregek Ura, igazságosan ítélkezel, te a vesék és a szívek vizsgálója vagy: hadd lássam, miként ítéled és bünteted meg őket!
Ezért tártam fel előtted ügyemet.
Ez az Isten igéje. Jer 11,18-20

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézust nem akarják elismerni Messiásnak, mert Galileából származik.
Amikor Jézus a jeruzsálemi templomban tanított, szavainak hallatára a nép közül egyesek felkiáltottak: ,,Ez valóban a Próféta." Mások meg azt mondták: ,,Ez a Messiás." Voltak azonban olyanok, akik megkérdezték: ,,Hát Galileából jön a Messiás? Az írás szerint nemde Dávid családjából és Dávid városából, Betlehemből kell jönnie a Messiásnak?"
Erre szakadás támadt a nép között. Néhányan el akarták őt fogni, de senki sem mert rá kezet emelni. A szolgák (akiket Jézusért küldtek), nélküle tértek vissza a főpapokhoz és a farizeusokhoz.
Azok felelősségre vonták őket: ,,Miért nem hoztátok őt ide?" A szolgák mentegetőztek: ,,Ember így még nem beszélt!" Erre a farizeusok rájuk förmedtek: ,,Csak nem vezetett titeket is félre? Mondjátok: hitt-e benne egy is a főtanács tagjai vagy a farizeusok közül? Csak ez az átkozott népség, amely semmit sem ért a törvényhez." Ekkor az egyik tanácstag, Nikodémus, aki egy alkalommal éjnek idején fölkereste Jézust, így szólt: ,,A mi törvényünk nem ítélkezik senki felett anélkül, hogy ki ne hallgatta volna, és meg nem állapította volna, mi (rosszat) cselekedett."
A többiek azonban neki támadtak: ,,Talán te is galileai vagy? Kutass csak utána, és rájössz, hogy Galileából nem származik próféta!"
Ezután mindegyikük hazatért.
Ezek az evangélium igéi. Jn 7,40-53
...... ............



Imádság
Hozzád fordulok, Atyám, mindenható Isten: őszinte szívvel és kicsinységem tudatában hálát adok neked, s egész lelkemmel kérlek, rendkívüli jóságodban fogadd jóakarattal könyörgésemet: hatalmaddal űzd el az ellenséget tetteimtől és cselekedeteimtől, erősíts engem a hitben, kormányozd értelmem, adj nekem bensőséges gondolatokat, és vezess el engem boldogságod birtoklására! Vezess el engem arra, hogy téged mindenkinél és mindennél jobban szeresselek!

A főpapok és a farizeusok miután értesültek arról, hogy Jézus nyilvánosan tanít a templomban, szolgákat küldenek, hogy fogják el és vezessék a főtanács elé. János evangélista kiemeli, hogy a tanítást hallgatók körében megoszlás keletkezik, egyesek prófétának és Messiásnak nevezik Jézust, mások viszont ismételten földi származásáról beszélnek. Ez utóbbiak tehát tudják, hogy Jézus a galileai Názáretből származik, de onnan nem jöhet a Messiás. Betlehemi születéséről viszont nem tudnak.
A zsidó főtanácsban szintén megosztottság mutatkozik. Nincs egyetértés abban, hogy mit tegyenek Jézussal. Nikodémus megszólalása érdekes helyzetet teremt. Jézus személyével kapcsolatban is a törvény megtartását szorgalmazza azoknak, akik amúgy éppen arról voltak ismertek, hogy a legaprólékosabban ragaszkodtak a törvények pontos megtartásához, most viszont, amikor távollétében és kihallgatása nélkül ítéletet mondanak Jézusról, könnyen átlépik a törvényesség határát.
A kérdés, hogy honnan származik Jézus, továbbra is nyitott marad. A főtanács tagjainak szándéka, hogy mit tegyenek Jézussal, még nem végérvényes. Még nincs döntés, nem hoznak határozatot, hanem megmaradnak bizonytalanságukban.
Az én számomra pedig továbbra is ugyanaz a kérdés: Hiszem-e, hogy Jézus a Messiás, ő a Megváltóm?
C. Horváth István Sándor

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: cselekedeteimtől, cselekedeteiket, könyörgésemet, mentegetőztek, gyümölcstelen, megtartásához, megosztottság, farizeusokhoz, származásáról, felkiáltottak, kicsinységem, megszólalása, fohászkodott, gondolatokat, birtoklására, szándékaikat, születéséről, kapcsolatban, szorgalmazza, távollétében, felelősségre, törvényesség, csalódásaink, megkérdezték, ragaszkodtak, kihallgatása, cselekedett, gyökerestől, evangélista, szeresselek, jeruzsálemi, nyilvánosan, családjából, boldogságod, állapította, hatalmaddal, gonoszoktól szorongatva, élők földjéről, szívek vizsgálója, jeruzsálemi templomban, írás szerint, szolgák mentegetőztek, farizeusok rájuk, főtanács tagjai, farizeusok közül, átkozott népség, egyik tanácstag, alkalommal éjnek, többiek azonban, evangélium igéi, ellenséget tetteimtől, farizeusok miután, OLVASMÁNY Jeremiás, EVANGÉLIUM Szent János, Amikor Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Png csokor  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  Png kislány  Őrizkednünk kell...  Hazára minden embernek szükség...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Nagyi telefonál  Jónás Tamás – Végtelen b...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Popper Péter szavai  Alázat  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Irgalom és ítélet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Esti kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Rátalálsz  Alázat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Szívem  Jó éjszakát  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Albert Einstein gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Bertolt Brecht -től idézet  Png fotel  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png csokor  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Egy bizonyos határt  Gonosz démon-álarc  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Még csak most kezdődik a nap  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Png csokor  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Reggel van 
Bejegyzés Címkék
gonoszoktól szorongatva, élők földjéről, szívek vizsgálója, jeruzsálemi templomban, írás szerint, szolgák mentegetőztek, farizeusok rájuk, főtanács tagjai, farizeusok közül, átkozott népség, egyik tanácstag, alkalommal éjnek, többiek azonban, evangélium igéi, ellenséget tetteimtől, farizeusok miután, tanítást hallgatók, galileai Názáretből, zsidó főtanácsban, törvény megtartását, legaprólékosabban ragaszkodtak, törvények pontos, törvényesség határát, főtanács tagjainak, cselekedeteimtől, cselekedeteiket, könyörgésemet, mentegetőztek, gyümölcstelen, megtartásához, megosztottság, farizeusokhoz, származásáról, felkiáltottak, kicsinységem, megszólalása, fohászkodott, gondolatokat, birtoklására, szándékaikat, születéséről, kapcsolatban, szorgalmazza, távollétében, felelősségre, törvényesség, csalódásaink, megkérdezték, ragaszkodtak, kihallgatása, cselekedett, gyökerestől, evangélista, szeresselek, jeruzsálemi, nyilvánosan, családjából, boldogságod, állapította, hatalmaddal, mindegyikük, igazságosan, betlehemből, jóakarattal, mindenkinél, szorongatva, felismertem, gonoszoktól, főtanácsban, megtartását, végérvényes, személyével, megmutattad, megmaradnak, határozatot, törvényünk, fölkereste, vizsgálója, mindenható, messiásnak, galileából, törvényhez, evangélium, templomban, főpapokhoz, rendkívüli, farizeusok, áldozatunk, alkalommal, pusztítsuk, bensőséges, kormányozd, értesültek, mutatkozik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.