Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyhétfő 04.15
  2019-04-15 08:59:27, hétfő
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Íme, az én szolgám, akiben kedvem telik.
Ezt mondja az Úr:
,,Íme, az én szolgám, akit támogatok, választottam, akiben kedvem telik. Kiárasztottam rá lelkemet, hogy igazságot vigyen a nemzeteknek. Nem kiált majd, nem emeli föl a hangját, és szava sem hallatszik az utcákon. A megtört nádszálat nem töri össze, a pislákoló mécsbelet nem oltja ki. Hűségesen tanítja az igazságot, nem lankad el, sem kedvét el nem veszti, míg az igazságot meg nem szilárdítja a földön. Az ő tanítására várnak a távoli szigetek."
Ezt mondja az Isten, az Úr, aki megteremtette az eget és kifeszítette, aki megszilárdította a földet s kisarjasztotta rajta a növényeket, aki éltető leheletet ad a földön lakó népnek, és életet mindennek, ami csak jár-kel rajta: ,,Én, az Úr hívtalak meg igazságban, én fogtam meg a kezed és én formáltalak. Általad kötök szövetséget népemmel, és adok világosságot a nemzeteknek, hogy nyisd meg a vakok szemét, és szabadítsd ki a börtönből a foglyokat, és a tömlöcből azokat, akik a sötétben ülnek."
Ez az Isten igéje. Iz 42,1-7

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Mária megkeni Jézus lábát, és ezt Jézus már temetési előkészületnek veszi.
.........


Hat nappal húsvét előtt Jézus Betániába ment. Itt élt Lázár, akit Jézus feltámasztott a halálból. Vacsorát rendeztek Jézus tiszteletére Márta felszolgált, Lázár pedig ott ült Jézussal a vendégek között.
Mária pedig vett egy font illatos, drága nárdusz-olajat, megkente vele Jézus lábát, majd hajával megtörölte. A ház betelt a kenet illatával. Jézus tanítványai közül az egyik, aki elárulni készült őt, a karióti Júdás, megszólalt: ,,Miért nem adtuk el ezt a kenetet háromszáz dénárért, és miért nem osztottuk szét a szegények között?" Ezt azonban nem azért mondta, mintha gondja lett volna a szegényekre, hanem mert tolvaj volt; ő kezelte a pénzt, és az adományokat ellopkodta.
Jézus azt mondta neki; ,,Hagyd békén őt, hiszen temetésem napjára teszi. Mert szegények mindig lesznek veletek, én azonban nem leszek mindig veletek."
A zsidók közül sokan megtudták, hogy Jézus Betániában van, és odamentek nemcsak Jézus miatt, hanem hogy lássák Lázárt, akit feltámasztott a halálból. Ekkor a főpapok elhatározták, hogy Lázárt is megölik, mivel miatta a zsidók közül sokan hittek Jézusban.
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,1-11

Imádság
Drága Jézus! Segíts, hogy fényed hordozói lehessünk, bármerre visz utunk. Töltsd el szívünket életadó Lelkeddel, itass át és végy birtokba minket oly teljességgel, hogy életünk már csak a Te kisugárzásod legyen. Ragyogj át rajtunk, és úgy élj bennünk, hogy mindenki, akivel találkozunk, a Te jelenlétedet érezze meg általunk. Többé már ne minket lássanak, hanem egyedül Téged, Jézus. Maradj velünk, s akkor úgy ragyoghatunk, ahogyan Te ragyogsz, s világossággá válhatunk mások számára is.

Elmélkedés
Jézus szenvedéstörténetének elbeszélését János evangélista a betániai vacsora jelenetével kezdi, amely a jeruzsálemi bevonulás utáni napon történt. Az étkezés közben Mária drága olajjal keni meg Jézus lábát. Mária olyat tesz, ami messze felülmúlja a vendégszeretet szokásos formáit, megnyilvánulásait. Cselekedete Júdás rosszallását váltja ki, aki pazarlásnak tartja azt. Az Úr rögtön megvédi Máriát: ,,Hagyd békén őt, hiszen temetésem napjára teszi."
Jelképes cselekedetről van tehát szó. A megkenés előkészület Jézus temetésére. A húsvéti eseményeket jól ismerjük. A keresztről való levételt követően a húsvéti ünnep és a szombat beállta miatt nincs már idő arra, hogy az Úr holttestét a szokásoknak megfelelően bebalzsamozzák a temetés előtt. Utólag szeretnék ezt megtenni az asszonyok, ezért mennek húsvét hajnalban Jézus sírjához, de akkor már nem találják ott a holttestet, mert Jézus feltámadt. Ami tehát a temetéskor el fog maradni, azt Mária most, előzetesen megteszi, megkeni az Úr testét. Ő a hűséges tanítványok példája, aki kifejezi az Úr iránti szeretetét.
Mária Jézus baráti, Júdás pedig tanítványi köréhez tartozik, tehát mindketten közel állnak hozzá. Lelkületük azonban különböző. E két személy példája engem is választás elé állít. A nagylelkűséget vagy a szűkkeblűséget választom? Kitartok-e hűséggel, szeretettel az Úr mellett vagy árulója leszek?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszilárdította, előkészületnek, bebalzsamozzák, kisarjasztotta, szűkkeblűséget, nagylelkűséget, vendégszeretet, kiárasztottam, cselekedetről, megteremtette, feltámasztott, jelenlétedet, elhatározták, kisugárzásod, rosszallását, világosságot, világossággá, választottam, teljességgel, elbeszélését, ragyoghatunk, kifeszítette, tiszteletére, nemzeteknek, tanítványai, tanítványok, cselekedete, előkészület, szövetséget, szeretettel, találkozunk, formáltalak, megfelelően, jelenetével, eseményeket, szokásoknak, megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, távoli szigetek, földön lakó, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, vendégek között, font illatos, kenet illatával, karióti Júdás, kenetet háromszáz, szegények között, adományokat ellopkodta, zsidók közül, főpapok elhatározták, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Betániába, Jézus Betániában, Drága Jézus, Cselekedete Júdás, Mária Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sorsunk miatt...  Reményik Sándor: Pierrot &...  A pitypang legendája  Erdei gyöngyvirág  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Eduardo Sacheri gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Paul David Tripp Április 12  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztina b...  különleges  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Jan Twardowski - Siessünk  40 felett  jó reggelt  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  jó reggelt  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  A felvilágosodás...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Magyar költészet napja  Emlékezz  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Pitypang szökőkút  Előfordul, hogy  Önmaga ellenére  Egyszerű  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Borzasztó  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni 
Bejegyzés Címkék
megtört nádszálat, pislákoló mécsbelet, távoli szigetek, földön lakó, vakok szemét, tömlöcből azokat, sötétben ülnek, vendégek között, font illatos, kenet illatával, karióti Júdás, kenetet háromszáz, szegények között, adományokat ellopkodta, zsidók közül, főpapok elhatározták, evangélium igéi, betániai vacsora, jeruzsálemi bevonulás, étkezés közben, vendégszeretet szokásos, megkenés előkészület, húsvéti eseményeket, keresztről való, húsvéti ünnep, szombat beállta, szokásoknak megfelelően, temetés előtt, hűséges tanítványok, nagylelkűséget vagy, szűkkeblűséget választom, megszilárdította, előkészületnek, bebalzsamozzák, kisarjasztotta, szűkkeblűséget, nagylelkűséget, vendégszeretet, kiárasztottam, cselekedetről, megteremtette, feltámasztott, jelenlétedet, elhatározták, kisugárzásod, rosszallását, világosságot, világossággá, választottam, teljességgel, elbeszélését, ragyoghatunk, kifeszítette, tiszteletére, nemzeteknek, tanítványai, tanítványok, cselekedete, előkészület, szövetséget, szeretettel, találkozunk, formáltalak, megfelelően, jelenetével, eseményeket, szokásoknak, felszolgált, adományokat, szilárdítja, jeruzsálemi, pazarlásnak, szegényekre, evangélista, tanítására, temetéskor, növényeket, evangélium, holttestét, megszólalt, betániában, ellopkodta, megtörölte, szeretetét, igazságban, lelkületük, felülmúlja, holttestet, szabadítsd, hallatszik, előzetesen, elmélkedés, tanítványi, mindketten, keresztről, temetésére, mécsbelet, tömlöcből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.