Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egy vagyonos ember és a fia ... - Tanmese
  2019-04-16 19:25:45, kedd
 
  Egy vagyonos ember és a fia minden különleges művészi alkotást össze akartak gyűjteni. Minden megtalálható volt a gyűjteményükben Picassótól-Raffaelloig. Gyakran leültek együtt és csodálták a nagyszerű munkákat.
- Mikor a vietnami konfliktus kitört, a fiú elment a háborúba. Bátran életét adta, mikor megmentett egy másik katonát. Amikor az apa megtudta, mélyen gyászolta egyetlen fiát. Hónapokkal később, épp Karácsony előtt kopogtattak az ajtón. Egy fiatalember állt az ajtóban, hatalmas csomaggal a kezeiben.
- Így szólt: "Uram Ön nem ismer engem. Én vagyok az a katona, aki a fiának köszönheti az életét. Aznap sok embert mentett meg. Éppen engem vitt biztonságba, mikor egy golyó szíven találta, és ő azonnal meghalt. Gyakran beszélt nekem Önről és a művészet iránti szeretetéről. - A fiatalember felemelte a csomagját. - Tudom, hogy ez nem nagy valami. Nem vagyok nagy művész, de azt hiszem, a fia szeretné, ha ezt megtartaná."
- Az apa kinyitotta a csomagot. A fiáról készült portré volt, amit a fiatalember festett. Csodálta, hogy a katona mennyire meg tudta ragadni a fia személyiségét. Az apa szemei megteltek könnyel. Megköszönte neki a képet, és felajánlotta, hogy kifizeti.
- Oh!, nem uram, soha nem tudom visszafizetni, amit a fia értem tett. Ez ajándék.
Az apa jól látható helyre akasztotta a portét, így ha látogatók jöttek, a fiáról készült kép volt az első, amit megmutatott nekik a kollekcióból.
- Néhány hónappal később az ember meghalt.
Sor került a képek elárverezésére. Sok befolyásos ember összegyűlt, és izgatottan várták, hogy megvehessék az értékes képeket a saját gyűjteményükbe. A fiúról készült kép az emelvényen volt. Az árverésvezető kopogtatott a kalapáccsal. Az árverést ezzel a képpel kezdjük.
- Ki akarja megvenni ezt a képet?- kiáltott valaki hátulról. - Látni akarjuk a híres képeket. Hagyja ezt!" Az árverésvezető azonban hajthatatlan maradt.
Mennyi a kikiáltási ára ennek a képnek? Ki kezdi el az ajánlást? 100$-ért, 200$-ért?
Egy másik hang mérgesen kiáltotta. "Nem azért jöttünk, hogy ezt a képet nézzük! Mi Van Goghot, Rembrandtot akarunk! Gyerünk már az igazi képekkel!"
De az árverésvezető tovább folytatta. A fiú, a fiú. Kinek kell a fiú?
- Végül egy ember szólalt meg a terem hátuljából. Ő volt hosszú ideig az embernek és fiának kertésze. Elviszem 10$-ért. Szegény ember lévén, az volt minden, amit fel tudott ajánlani.
Ki ajánl érte 20$-t?
Adja neki oda 10$-ért! Nézzük a mestereket!
10$ az ajánlat. Ki ad érte 20$-t?
A tömeg kezdett mérges lenni. Nem akarták ezt a képet. Sokkal értékesebb festményeket szerettek volna a gyűjteményükbe.
Az árverésvezető csapott a kalapáccsal. Először, másodszor, eladva 10$-ért.
Egy ember a második sorból közbekiáltott. Gyerünk már a többi képpel!
Az árverésvezető letette a kalapácsot. Az aukciónak vége.
Mi lesz a festményekkel?
Sajnálom. Mikor felhívtak, hogy levezessem ezt az aukciót, elárultak nekem egy titkot, mely a végakaratban feltétel volt. Egészen eddig nem mondhattam el. Csak a fiú portréja volt eladó. Aki azt megveszi, az örökölheti az egész vagyont, beleértve a festményeket is. Az, aki elviszi a fiút, megkap mindent.
*
-Isten nekünk adta az Ő Fiát 2000 évvel ezelőtt, hogy meghaljon a kereszten. Hasonlóan az árveréshez, az üzenet ma is ugyanaz. A Fiú, a Fiú, ki viszi el a Fiút? Hiszen akié a Fiú, az megkap mindent vele együtt.
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: gyűjteményükben, elárverezésére, gyűjteményükbe, személyiségét, árverésvezető, festményekkel, visszafizetni, közbekiáltott, festményeket, felajánlotta, kollekcióból, megtalálható, hajthatatlan, szeretetéről, végakaratban, fiatalember, kopogtattak, kopogtatott, megvehessék, megmutatott, rembrandtot, biztonságba, kalapáccsal, raffaelloig, megköszönte, izgatottan, megtartaná, mondhattam, kikiáltási, kinyitotta, örökölheti, árveréshez, emelvényen, különleges, hónapokkal, akasztotta, vagyonos ember, nagyszerű munkákat, vietnami konfliktus, másik katonát, fiatalember állt, fiának köszönheti, golyó szíven, művészet iránti, fiatalember felemelte, fiáról készült, fiatalember festett, katona mennyire, ember meghalt, képek elárverezésére, értékes képeket, saját gyűjteményükbe, Uram Ön,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva  Ott van  Szép álmokat!  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  képre írva  Jó nap volt  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Alvó kislány  Robin Wight pitypang szobra  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Jázmin  Vannak emberek  ajándék, mellyel meglepem  Baranyi Ferenc - N i n c s  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  James Allen  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó nap volt  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Egy barátság története  Nagy és kis csodák  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  39 ígéret  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  képre írva  Különleges  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Tavaszi este  Latinovits Zoltán tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Vidámság  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az ember emlékekből áll  Ismeretlen: Ikarusz monda  Borzasztó  Ma van a magyar költészet napj...  Horváth Szilvia tollából  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Április 13  Reményik Sándor: Pierrot &...  képre írva  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Kertem  Magamnak  Annyira tisztelem a szabadságo...  James Allen  Különleges  Erdei gyöngyvirág  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
vagyonos ember, nagyszerű munkákat, vietnami konfliktus, másik katonát, fiatalember állt, fiának köszönheti, golyó szíven, művészet iránti, fiatalember felemelte, fiáról készült, fiatalember festett, katona mennyire, ember meghalt, képek elárverezésére, értékes képeket, saját gyűjteményükbe, fiúról készült, emelvényen volt, árverésvezető kopogtatott, árverést ezzel, képpel kezdjük, híres képeket, árverésvezető azonban, másik hang, képet nézzük, igazi képekkel, árverésvezető tovább, ember szólalt, terem hátuljából, volt minden, tömeg kezdett, árverésvezető csapott, második sorból, többi képpel, árverésvezető letette, aukciónak vége, végakaratban feltétel, egész vagyont, megkap mindent, gyűjteményükben, elárverezésére, gyűjteményükbe, személyiségét, árverésvezető, festményekkel, visszafizetni, közbekiáltott, festményeket, felajánlotta, kollekcióból, megtalálható, hajthatatlan, szeretetéről, végakaratban, fiatalember, kopogtattak, kopogtatott, megvehessék, megmutatott, rembrandtot, biztonságba, kalapáccsal, raffaelloig, megköszönte, izgatottan, megtartaná, mondhattam, kikiáltási, kinyitotta, örökölheti, árveréshez, emelvényen, különleges, hónapokkal, akasztotta, köszönheti, összegyűlt, értékesebb, kalapácsot, konfliktus, picassótól, mestereket, levezessem, megmentett, hátuljából, befolyásos, felemelte, látogatók, csomaggal, megteltek, csomagját, kiáltotta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.