Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagykedd 04.16
  2019-04-16 19:51:58, kedd
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Az eljövendő Megváltó a nemzetek világossága és az egész világ ékessége lesz.
Prófétája által Megváltónk nevében így szól az Úr:
,,Halljátok, szigetek, és figyeljetek, távoli népek! Az Úr hívott meg, mielőtt még születtem; anyám méhétől fogva a nevemen szólított. Számat éles kardhoz tette hasonlóvá, s kezének árnyékával oltalmazott engem. Mint a hegyes nyíl, olyanná tett, és a tegzébe rejtett. S így szólt hozzám: »A szolgám vagy, Izrael, benned fogok megdicsőülni!« De én azt mondtam: »Hiába fáradtam, haszontalanul tékozoltam erőmet.« Ám igaz ügyem az Úr előtt van, és jutalmam Istenemnél. És most ezt mondja az Úr, aki már anyám méhétől fogva szolgájává tett, hogy visszavezessem hozzá Jákobot, és Izraelt köréje gyűjtsem, Így dicsővé lettem az Úr szemében, és Istenem lett az erőm.
És mondotta az Úr:
Kevés az, hogy szolgám légy, s fölemeld Jákob törzseit, és visszatérítsd Izrael maradékát. A nemzetek világosságává teszlek, hogy üdvösségem eljusson a föld határáig."
Ez az Isten igéje. Iz 49,1-6

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus megjövendöli tanítványai hűtlenségét: az egyik elárulja, a másik megtagadja.
Az utolsó vacsorán Jézus mélyen megrendült lelkében, és újból kijelentette:
,,Bizony, bizony, mondom nektek, egy közületek elárul engem." Erre a tanítványok tanácstalanul egymásra néztek, mert nem tudták kiről mondta ezt.
A tanítványok közül az egyik, akit Jézus szeretett, a vacsora alatt Jézus mellett ült. Simon Péter intett neki: ,,Kérdezd meg, kiről beszél?" Ő Jézushoz fordult, és megkérdezte: ,,Uram, ki az?" Jézus így felelt: ,,Az, akinek a bemártott falatot adom." Ezzel bemártotta a falatot (a tálba) és karióti Júdásnak, Simon fiának nyújtotta. A falat után mindjárt belé szállt a sátán. Jézus ennyit mondott neki: ,,Amit tenni akarsz, tedd meg mielőbb!"
Az asztalnál ülők közül senki sem értette, miért mondta ezt neki Jézus. Egyesek azt hitték, hogy - mivel Júdásnál volt a pénz - Jézus megbízta: ,,Vedd meg, amire szükségünk lesz az ünnepen!" Mások pedig (azt gondolták), hogy adjon valamit a szegényeknek. Miután Júdás átvette a falatot, azonnal kiment. Éjszaka volt.
Júdás távozása után Jézus ezeket mondta: ,,Most dicsőült meg az Emberfia, és az Isten is megdicsőült benne. Ha pedig az Isten megdicsőült benne, az Isten is meg fogja öt dicsőíteni önmagában, sőt hamarosan megdicsőíti. Gyermekeim, már csak rövid ideig vagyok veletek. Keresni fogtok engem, de amint a zsidóknak megmondottam, most nektek is megmondom: ahová én megyek, oda ti nem jöhettek."
Erre Simon Péter megkérdezte: ,,Uram, hová mégy?" Jézus így válaszolt: ,,Ahová én megyek, oda most nem jöhetsz velem, de később követni fogsz." Péter azonban erősködött: ,,Uram, miért ne követhetnélek most? Az életemet is odaadom érted," Jézus ezt felelte neki: ,,Életedet adod értem? Bizony bizony, mondom neked, mire a kakas megszólal, háromszor tagadsz meg engem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 13,21-33.36-38

Imádság
Ó Krisztus Jézus, hiszem, hogy igaz Isten és igaz ember vagy. Te vagy az isteni út, mely végtelen biztonsággal hidalja át azt a szakadékot, amely elválaszt engem az Istenségtől. Hiszem, hogy szent emberséged tökéletes és oly hatalmas, hogy engem nyomorúságaim, hiányaim és gyarlóságaim ellenére el tud vezetni oda, ahol te magad vagy: az Atya keblére. Add, hogy hallgassak szavadra, kövessem példádat, és soha el ne szakadjak tőled.

Elmélkedés
Júdás árulásának megjövendölését János evangélista azzal vezeti be, hogy Jézus ,,mélyen megrendült lelkében." E kifejezés ismerős számunkra, hiszen Lázár feltámasztásának történetében már találkoztunk vele. Amikor Mária és Márta házába megérkezve Jézus értesül arról, hogy barátja, Lázár már négy napja halott, akkor ,,lelke mélyéig megrendült" (Jn 11,33), majd a sírhoz indult, hogy életre keltse, visszahívja a halálból őt. A szenvedéstörténetben egy másik helyen is ugyanez a kifejezés írja le Jézus lelkiállapotát. A jeruzsálemi bevonulás után, utolsó beszédében, amikor már érzi, hogy küldetése szenvedéssel és halállal fog beteljesedni, így szól: ,,Megrendült a lelkem. Mit is mondjak: Atyám, szabadíts meg ettől az órától? De hiszen éppen ezért az óráért jöttem. Atyám, dicsőítsd meg nevedet!" (Jn 12,27-28).
Mi is megrendült lélekkel hallgatjuk szavait, amikor arról beszél, hogy valaki el fogja őt árulni. Mégpedig a hozzá legközelebb állók közül, apostolai közül kerül ki az a személy, aki anyagi haszonlesésből elárulja a főpapoknak Jézus tartózkodási helyét és éjszaka elvezeti majd hozzá a katonákat, hogy ne a nyilvánosság előtt, hanem titokban foghassák el. És megrendült lélekkel hallgatjuk, hogy az Úr megjövendöli Péter tagadását is. Júdás és Péter cselekedete és jelleme között nagy a különbség. Júdásból hiányzik, Pétert könnyekre fakasztja a bűnbánat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: feltámasztásának, megjövendölését, lelkiállapotát, haszonlesésből, visszavezessem, követhetnélek, visszatérítsd, világosságává, haszontalanul, tanácstalanul, nyomorúságaim, megjövendöli, beteljesedni, gyarlóságaim, találkoztunk, történetében, szenvedéssel, megdicsőülni, szegényeknek, tartózkodási, nyilvánosság, biztonsággal, kijelentette, megmondottam, hűtlenségét, oltalmazott, cselekedete, legközelebb, tanítványok, visszahívja, tanítványai, istenségtől, evangélista, jeruzsálemi, megkérdezte, megdicsőült, eljövendő Megváltó, nemzetek világossága, egész világ, nevemen szólított, hegyes nyíl, tegzébe rejtett, szolgám vagy, nemzetek világosságává, föld határáig, egyik elárulja, másik megtagadja, utolsó vacsorán, közületek elárul, tanítványok tanácstalanul, tanítványok közül, vacsora alatt, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent János, Simon Péter, Miután Júdás, Erre Simon Péter, Krisztus Jézus, Amikor Mária, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nagy és kis csodák  Paul David Tripp Április 13  Tavaszi este  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Gebhardt Nóra versei II.  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Mírjam bará...  képre írva  Paul David Tripp Április 13  Tavaszi este  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Tanmese  Esterházy Péter: Harmonia c...  különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Martin Buber, A haszidim meséi  Jó nap volt  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ott van  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Csend  Jan Twardowski - Siessünk  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  39 ígéret  40 felett  39 ígéret  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szívek  39 ígéret  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Magamnak  Alvó kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Vidámság  Magamnak  39 ígéret  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
eljövendő Megváltó, nemzetek világossága, egész világ, nevemen szólított, hegyes nyíl, tegzébe rejtett, szolgám vagy, nemzetek világosságává, föld határáig, egyik elárulja, másik megtagadja, utolsó vacsorán, közületek elárul, tanítványok tanácstalanul, tanítványok közül, vacsora alatt, bemártott falatot, falat után, asztalnál ülők, pénz &#8211, zsidóknak megmondottam, kakas megszólal, evangélium igéi, sírhoz indult, másik helyen, kifejezés írja, jeruzsálemi bevonulás, óráért jöttem, hozzá legközelebb, főpapoknak Jézus, nyilvánosság előtt, feltámasztásának, megjövendölését, lelkiállapotát, haszonlesésből, visszavezessem, követhetnélek, visszatérítsd, világosságává, haszontalanul, tanácstalanul, nyomorúságaim, megjövendöli, beteljesedni, gyarlóságaim, találkoztunk, történetében, szenvedéssel, megdicsőülni, szegényeknek, tartózkodási, nyilvánosság, biztonsággal, kijelentette, megmondottam, hűtlenségét, oltalmazott, cselekedete, legközelebb, tanítványok, visszahívja, tanítványai, istenségtől, evangélista, jeruzsálemi, megkérdezte, megdicsőült, világossága, megdicsőíti, figyeljetek, megrendült, főpapoknak, hallgatjuk, dicsőíteni, szükségünk, megváltónk, evangélium, árulásának, istenemnél, üdvösségem, gyermekeim, tékozoltam, beszédében, elmélkedés, szolgájává, megérkezve, szakadékot, megtagadja, hallgassak, bemártotta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.