Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvéthétfő 04.22
  2019-04-22 22:31:47, hétfő
 
  EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Vigyétek hírül testvéreimnek, hogy menjenek Galileába. Ott viszontláthatnak engem.
...... ..........


Húsvétvasárnap reggel az asszonyok sietve távoztak el Jézus sírjától. Félelemmel, de még nagyobb örömmel eltelve futottak, hogy értesítsék a tanítványokat. Egyszerre csak Jézus jött szembe velük, és megszólította őket: ,,Üdv nektek!" Az asszonyok odafutottak, leborultak előtte, és átkarolták a lábát. Jézus így szólt hozzájuk: ,,Ne féljetek! Siessetek, és vigyétek hírül a tanítványoknak, hogy menjenek Galileába! Ott majd viszontlátnak engem." Az asszonyok még úton voltak, amikor néhány őr a városba ment, és jelentette a főpapoknak mindazt, ami történt. Ezek összehívták a nép vezetőit, és tanácsot tartottak. Azután sok pénzt adtak a katonáknak, és meghagyták nekik: ,,Mondjátok, hogy éjnek idején, amíg mi aludtunk, eljöttek Jézus tanítványai, és ellopták őt. Ha a helytartó tudomást szerez a dologról, mi majd megnyugtatjuk, és kimentünk titeket." A katonák elfogadták a pénzt, és úgy tettek, amint kioktatták őket. Ez a beszéd a zsidóknál a mai napig el van terjedve.
Ezek az evangélium igéi. Mt 28,8-15

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Isten feltámasztotta Jézust, és ennek mi mindannyian tanúi vagyunk.
Pünkösd napján Péter a tizenegy kíséretében előlépett, és hangos szóval így beszélt:
,,Zsidó férfiak és Jeruzsálem egész népe! Vegyétek tudomásul és figyelemmel hallgassátok meg szavamat! Izraelita férfiak, hallgassátok meg szavaimat!
A názáreti Jézust az Isten igazolta előttetek, amikor, mint tudjátok, általa hatalmas csodákat és jeleket vitt végbe köztetek. Ezt az embert ti az Isten előre elhatározott terve szerint kiszolgáltattátok, gonosz kezek által keresztre feszítettétek, és megöltétek. Isten azonban feloldotta a halál bilincseit és feltámasztotta őt. Lehetetlen is volt, hogy a halál fogva tartsa, hiszen Dávid így jövendölt róla:
Szemem előtt az Úr mindenkoron,
ő áll jobbomon, meg nem inoghatok.
Örvend a szívem, az ajkam énekel,
sőt reménységben nyugszik testem is.
Lelkemet a holtak honában nem hagyod,
hogy Szented romlást lásson, nem akarod.
Az élet útját mutatod meg nekem,
színed előtt örülni gyönyörűségem.
Férfiak, testvérek! Ősatyánkról, Dávidról, nyíltan beszélhetek előttetek. Ő meghalt. Eltemették, és sírja mind a mai napig itt van közöttünk. De mivel próféta volt, tudta, hogy Isten esküvel erősített ígéretet tett neki; utódai közül ültet majd valakit trónjára. Ezért jövendölte Krisztus feltámadásáról, hogy nem marad az alvilágban, és testét nem éri enyészet.
Ezt a Jézust támasztotta fel Isten, Ennek mi mindannyian tanúi vagyunk. Miután, Isten jobbja felmagasztalta őt, elnyerte az Atyától a megígért Szentlelket, és kiárasztotta, ahogyan látjátok és halljátok."
Ez az Isten igéje. ApCsel 2,14.22-33

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te mindig meghallgatsz minket, bár emberi szavaink nélkül is tudod, hogy mire van szükségünk lelki fejlődésünkhöz. Hittel és bizalommal fordulunk hozzád, és kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, a mi üdvösségünkre szolgál! Köszönettel és hálával tartozunk neked azért, mert gondunkat viseled és segítesz minket, hogy eljussunk az üdvösség re. Szeretnénk, ha tanításod jó talajra hullna a szívünkben! Add, hogy mindig nyitott szívvel hallgassunk téged és tanításodat életre váltsuk!

Feltámadott találkozik azokkal, akik hittek és hisznek benne. Megmutathatta volna magát ellenségeinek is, de nem tette. Bizonyíthatta volna a vallási vezetőknek, hogy ő az Isten Fia, miként ezt korábban hirdette, de nem tett ilyet. Ő azoknak mutatja meg feltámadt, megdicsőült testét, akik szeretik őt. Találkozik a sírhoz igyekvő asszonyokkal, találkozik apostolaival és tanítványaival. E találkozások mindegyike tanulságokat sugároz felénk. Ezekre figyelünk oda az elkövetkezendő hetek során elmélkedéseinkben, hogy az Úr feltámadásába és a mi feltámadásunkba és örök életünkbe vetett hitünk erősödjön.
Mit jelent Krisztus feltámadása? Nem a földi életbe tér vissza, nem azt az életet akarja folytatni, ami a nagypénteki kereszthalállal befejeződött. Az Úr feltámadása nem ehhez a világhoz tartozó természetes esemény, hanem a mennyei Atya különleges cselekedete. Olyan természetfeletti esemény, amely mégis térben és időben leírható, azaz Jeruzsálemben történt, húsvét hajnalán, a kereszthalál utáni harmadnapon. Az Atya támasztja fel Fiát a halálból, ő ajándékoz neki új életet, örökké tartó életet. Feltámadásában arra csodálkozunk rá, hogy az emberi élet hogyan jut el ahhoz a testben-lélekben való beteljesedéshez és megdicsőüléshez, amelyet Isten minden embernek szánt. Az ő egyszülött Fiának és nekünk is. Hiszem-e, hogy Krisztussal én is feltámadok?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Címkék: természetfeletti, viszontláthatnak, kereszthalállal, megdicsőüléshez, beteljesedéshez, cselekedeteiből, feltámadásunkba, fejlődésünkhöz, feltámasztotta, feltámadásában, feltámadásáról, felmagasztalta, tanítványoknak, elkövetkezendő, tanítványaival, húsvétvasárnap, feszítettétek, jeruzsálemben, testvéreimnek, gyönyörűségem, megszólította, bizonyíthatta, ellenségeinek, megmutathatta, megnyugtatjuk, tanítványokat, viszontlátnak, feltámadásába, üdvösségünkre, reménységben, meghallgatsz, hallgassátok, csodálkozunk, elhatározott, kiárasztotta, asszonyokkal, asszonyok sietve, asszonyok odafutottak, városba ment, főpapoknak mindazt, helytartó tudomást, katonák elfogadták, evangélium igéi, tizenegy kíséretében, názáreti Jézust, halál bilincseit, halál fogva, ajkam énekel, holtak honában, élet útját, megígért Szentlelket, vallási vezetőknek, EVANGÉLIUM Szent Máté, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztus, Isten Fia, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kertem  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Csend  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 13  Horváth Szilvia tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Csend  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Gebhardt Nóra versei II.  Minden tavaszból őrizz..  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  József Attila – Keresek ...  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyszerű  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  képre írva  Egyszerű  Tavaszi este  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam Krisztinától  Jan Twardowski - Siessünk  39 ígéret  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimn...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Bornyi Veronika haiku verse  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Emlékezz  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Isten hűségének mértéke  Tanmese  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
asszonyok sietve, asszonyok odafutottak, városba ment, főpapoknak mindazt, helytartó tudomást, katonák elfogadták, evangélium igéi, tizenegy kíséretében, názáreti Jézust, halál bilincseit, halál fogva, ajkam énekel, holtak honában, élet útját, megígért Szentlelket, vallási vezetőknek, sírhoz igyekvő, elkövetkezendő hetek, földi életbe, életet akarja, nagypénteki kereszthalállal, világhoz tartozó, mennyei Atya, kereszthalál utáni, emberi élet, testben-lélekben való, természetfeletti, viszontláthatnak, kereszthalállal, megdicsőüléshez, beteljesedéshez, cselekedeteiből, feltámadásunkba, fejlődésünkhöz, feltámasztotta, feltámadásában, feltámadásáról, felmagasztalta, tanítványoknak, elkövetkezendő, tanítványaival, húsvétvasárnap, feszítettétek, jeruzsálemben, testvéreimnek, gyönyörűségem, megszólította, bizonyíthatta, ellenségeinek, megmutathatta, megnyugtatjuk, tanítványokat, viszontlátnak, feltámadásába, üdvösségünkre, reménységben, meghallgatsz, hallgassátok, csodálkozunk, elhatározott, kiárasztotta, asszonyokkal, tanulságokat, találkozások, kereszthalál, apostolaival, befejeződött, összehívták, beszélhetek, mindannyian, köszönettel, krisztussal, támasztotta, kíséretében, tanítványai, feltámadott, ősatyánkról, szentlelket, tanításodat, hallgassunk, figyelemmel, megdicsőült, feltámadása, nagypénteki, odafutottak, természetes, harmadnapon, mindenkoron, cselekedete, szívünkben, szeretnénk, jövendölte, értesítsék, evangélium, különleges, katonáknak, jeruzsálem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2515
  • e Hét: 13577
  • e Hónap: 26253
  • e Év: 260000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.