Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Péntek húsvét nyolcadában 04.26
  2019-04-25 12:45:22, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Senki másban nincs üdvösség, csak Jézusban.
Péter és János apostol a béna meggyógyítása után még beszéltek a néphez, amikor a papok, a templomőrség parancsnoka és a szadduceusok odamentek hozzájuk. Rossz néven vették, hogy tanítják a népet, és hirdetik Jézus példájával a halálból való feltámadást.
Letartóztatták tehát Pétert és Jánost. Mivel azonban már esteledett, másnapig őrizetben tartották őket. Azok közül, akik a beszédet hallgatták, sokan hívők lettek; úgyhogy a férfi hívők száma elérte az ötezret.
Másnap összegyűltek Jeruzsálem elöljárói, a vének és az írástudók, Annás főpap, Kaifás, János és Sándor meg mind, akik a főpapi nemzetségből valók voltak. Előállították a két apostolt, és vallatóra fogták őket: ,,Miféle hatalommal, vagy kinek a nevében tettétek ezt?"
Akkor Péter a Szentlélekkel eltelve így válaszolt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének, halljátok! Ti most magatok elé idéztek minket, mert egy nyomorék emberrel jót tettünk. Kérdőre vontok, kinek a nevében gyógyítottuk meg. Hát tudjátok meg mindnyájan, ti és az egész választott nép, hogy annak a názáreti Jézus Krisztusnak nevében, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból Az ő segítségével áll itt ez az ember egészségesen. Ő az a kő, amelyet ti, az építők, elvetettetek, de mégis szegletkővé lett. Nincsen üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt, amelyben az emberek üdvözülhetnének."
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,1-12

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus harmadszor jelenik meg tanítványainak: kenyérrel és hallal vendégeli meg őket.
Feltámadása után Jézus egy alkalommal így jelent meg tanítványainak a Tibériás-tó partján:
Együtt voltak Simon Péter és Tamás, melléknevén Didimusz (vagyis Iker), továbbá a galileai Kánából való Nátánáel, Zebedeus fiai és még két másik tanítvány. Simon Péter így szólt hozzájuk: ,,Elmegyek halászni." ,,Mi is veled megyünk" - felelték. Kimentek és bárkába szálltak. De azon az éjszakán nem fogtak semmit.
Amikor megvirradt, Jézus ott állt a parton. A tanítványok azonban nem ismerték fel, hogy Jézus az.
Jézus megszólította őket: ,,Fiaim, nincs valami ennivalótok?" ,,Nincs" - felelték. Erre azt mondta nekik: ,,Vessétek ki a hálót a bárka jobb oldalán, ott majd találtok." Kivetették a hálót, s alig bírták kihúzni a tömérdek haltól.
Erre az a tanítvány, akit Jézus szeretett, így szólt Péterhez: ,,Az Úr az!" Amint Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára öltötte köntösét - mert neki volt vetkőzve -, és beugrott a vízbe.
A többi tanítvány követte a bárkával. A hallal teli hálót is maguk után húzták. Nem voltak messze a parttól, csak mintegy kétszáz könyöknyire. Amikor partot értek, izzó parazsat láttak, s rajta halat, mellette meg kenyeret. Jézus szólt nekik: ,,Hozzatok a halakból, amelyeket most fogtatok." Péter visszament, és partra vonta a hálót, amely tele volt nagy halakkal, szám szerint százötvenhárommal, s bár ennyi volt benne, nem szakadt el a háló.
Jézus hívta őket: ,,Gyertek, egyetek!" A tanítványok közül senki sem merte megkérdezni: ,,Ki vagy?" - hiszen tudták, hogy az Úr az. Jézus fogta a kenyeret, és adott nekik. Ugyanígy a halból is.
Ez volt a harmadik eset, hogy a halálból való feltámadása után Jézus megjelent tanítványainak.
Ezek az evangélium igéi. Jn 21,1-14
...... ......


Imádság
Istenünk, adj készséges szívet, hogy befogadhassunk mindent, ami szép, jó és igaz, s adj világos látást, hogy elutasíthassunk mindent, ami hamis, ami rút, ami rossz. Teremts bennünk tiszta szívet, Istenünk, hogy jó gazdái lehessünk ennek a világnak. Ne szennyezzenek be minket gonosz indulatok, gyűlölet, harag, viszálykodás. Egyetértést adj nekünk! Add, hogy fiatalok és idősek egyre jobban megértsük: csak akkor leszünk igazán emberek, ha tiszta a szívünk.

ézus halálával véget ért az évekig tartó tanítványi élet és ideje visszatérni korábbi életformájukhoz, hanem Péter apostol is, aki halászni indul a mai evangéliumi rész szerint. Már három éve nem halászott. A sok földön járás után ingatag már számára a vízen himbálózó bárka. Emlékeinek homályába merül a jó széljárás. Karja kiesett már a háló biztos kivetésének gyakorlatából. Elszokott már keze a háló kemény húzásától. De nem tud mást tenni. Nem felejtette el egészen eredeti mesterségét, ezért halászbárkába száll, kievez a tengerre. Majd belejön ismét a halászatba. Innen, tenger mellől, a halászháló mellől hívta el az Úr egykor. Akkor azt mondta neki, hogy ezentúl emberhalász lesz, de Péter erre már alig emlékszik. Csodálatosak voltak az elmúlt évek számára, amíg a Mesterrel lehetett, de ennek emlékéből nem tud megélni. Halászni indult, mert úgy gondolja, hogy ehhez ért. Csak ehhez ért. Más teendője nincs már, minthogy élete végéig halászni jár.
Emberi szempontból teljesen érthetőek Péter gondolatai. E gondolatokból ébreszti őt fel, indítja új irányba a csodálatos halfogás és a feltámadt Krisztussal való találkozás. Ilyen lelki fordulatot csak egy rendkívüli élmény eredményezhet. Apostoltársai vagy más tanítványok ezerszer is mondhatták volna neki, hogy felejtsd el a halászatot, mert másra hívott téged Krisztus, ő biztosan nem hallgatott volna rájuk. Egyedül a Feltámadottra hallgat, aki megérteti vele új feladatát, küldetését: legyen az Úr feltámadását hirdető emberhalász!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: üdvözülhetnének, cselekedeteiből, elutasíthassunk, életformájukhoz, tanítványainak, befogadhassunk, letartóztatták, szennyezzenek, gondolatokból, feszítettetek, megszólította, apostoltársai, feltámadottra, szentlélekkel, gyakorlatából, feltámasztott, halászbárkába, eredményezhet, meggyógyítása, előállították, viszálykodás, szadduceusok, összegyűltek, csodálatosak, nemzetségből, segítségével, feltámadását, egészségesen, gyógyítottuk, elvetettetek, templomőrség, ennivalótok, megkérdezni, feltámadása, szempontból, krisztusnak, béna meggyógyítása, templomőrség parancsnoka, szadduceusok odamentek, halálból való, beszédet hallgatták, férfi hívők, főpapi nemzetségből, nevében tettétek, nyomorék emberrel, nevében gyógyítottuk, egész választott, názáreti Jézus, ember egészségesen, emberek üdvözülhetnének, galileai Kánából, tanítványok azonban, Apostolok Cselekedeteiből, Akkor Péter, Jézus Krisztusnak, EVANGÉLIUM Szent János, Simon Péter, Amint Simon Péter, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rátalálsz  Bounty krémes  Mi lenne ha  Idő  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png csokor  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  A sors  Png rózsa csokor  Png ház  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A boldog családok mind hasonló...  Adakozás  Jónás Tamás – Végtelen b...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png lepke  Szép estét  Bounty krémes  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Csak a fogyatkozás látható  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívem  Sose bánj semmit  Fehér virág  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Makszim Gorkij gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Akik bántanak téged  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Fekete-erdő desszert  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Png kislány  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Egy hatékony szolga  Neked tudnod kell  s immár én is felragyogva, ért...  Png virág  Szívem tiéd  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Kövesd a cowboyt!  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Szép estét kedves látogatóimna...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 19  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Alázat  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Elköszönt  A sors  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Egy hatékony szolga  Egy bizonyos határt  Kaffka_Margit  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata 
Bejegyzés Címkék
béna meggyógyítása, templomőrség parancsnoka, szadduceusok odamentek, halálból való, beszédet hallgatták, férfi hívők, főpapi nemzetségből, nevében tettétek, nyomorék emberrel, nevében gyógyítottuk, egész választott, názáreti Jézus, ember egészségesen, emberek üdvözülhetnének, galileai Kánából, tanítványok azonban, bárka jobb, tömérdek haltól, többi tanítvány, hallal teli, tanítványok közül, harmadik eset, evangélium igéi, évekig tartó, vízen himbálózó, háló biztos, háló kemény, halászháló mellől, elmúlt évek, csodálatos halfogás, feltámadt Krisztussal, rendkívüli élmény, üdvözülhetnének, cselekedeteiből, elutasíthassunk, életformájukhoz, tanítványainak, befogadhassunk, letartóztatták, szennyezzenek, gondolatokból, feszítettetek, megszólította, apostoltársai, feltámadottra, szentlélekkel, gyakorlatából, feltámasztott, halászbárkába, eredményezhet, meggyógyítása, előállították, viszálykodás, szadduceusok, összegyűltek, csodálatosak, nemzetségből, segítségével, feltámadását, egészségesen, gyógyítottuk, elvetettetek, templomőrség, ennivalótok, megkérdezni, feltámadása, szempontból, krisztusnak, emberhalász, kivetésének, mesterségét, evangéliumi, tanítványok, visszatérni, egyetértést, szegletkővé, krisztussal, könyöknyire, parancsnoka, feltámadást, melléknevén, meghallotta, halászatot, tanítványi, jeruzsálem, visszament, mindnyájan, emlékeinek, szentlecke, küldetését, hatalommal, halászatba, halászháló, hallgatott, mondhatták, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.