Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Legyünk bátrak....
  2019-04-29 10:06:21, hétfő
 
  Ferenc pápa: Legyünk bátrak, és érintsük meg Jézus sebeit szenvedő testvéreinkben!
2019. április 28., vasárnap | 19:17
Április 28-án a békéről, az örömről és az apostoli küldetésről, vagyis Jézus húsvéti ajándékairól elmélkedett a Szentatya az irgalmasság vasárnapján elimádkozott Regina Caeli előtt.
Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
A mai evangélium (vö. Jn 20,19-31) azt beszéli el, hogy húsvét napján este Jézus megjelenik tanítványainak az imateremben (a coenaculumban), és három ajándékot hoz magával: békét, örömet és apostoli küldetést.

- Az első szavak, melyeket hozzájuk intéz, így szólnak: ,,Béke nektek" (Jn 20,21). A Feltámadott igazi békét ad, mert keresztáldozatával megvalósította a kiengesztelődést Isten és az emberiség között, és legyőzte a bűnt és a halált. Ez a béke! A tanítványoknak elsőként erre a békére volt szükségük, mert a Mester elfogása és halálra ítélése után zavarukban és félelmükben bezárkóztak. Jézus megjelenik közöttük élőként, megmutatja sebeit - Jézus meg akarta őrizni sebeit - dicsőséges testén, és megadja nekik a békét mint győzelmének gyümölcsét. De azon az estén nem volt velük Tamás apostol. Tájékoztatják őt erről a rendkívüli eseményről, ő azonban nem hisz a többi apostol tanúskodásának, maga akarja ellenőrizni, vajon igaz-e, amit állítanak. Egy héttel később, vagyis úgy, mint ma, megismétlődik a jelenés: Jézus segíteni akar a hitetlen Tamásnak, biztatja, hogy érintse meg sebeit. Azokból béke forrásozik, mert Jézus végtelen szeretetét szimbolizálják, amely legyőzte az emberellenes erőket, a bűnt és a halált.
Biztatja őt, hogy érintse meg sebeit. Tanítás ez számunkra, olyan, mintha azt mondaná Jézus mindannyiunknak: ,,Ha nincs benned béke, érintsd meg sebeimet!" Megérinteni Jézus sebeit. A sebek a sok-sok probléma, nehézség, üldöztetés, betegség, tömérdek ember szenvedései. Nincs benned béke? Indulj! Menj, látogass meg valakit, aki Jézus sebeit szimbolizálja. Érintsd meg Jézus sebeit! Azokból a sebekből árad az irgalmasság. A mai nap ezért az irgalmasság vasárnapja. Egy szent azt mondta, hogy a megfeszített Jézus teste olyan, mint egy irgalommal teli zsák, és az irgalom az ő sebein keresztül árad mindenkire. Jól tudjuk, mindannyian irgalomra szorulunk. Lépjünk oda Jézushoz, érintsük meg sebeit szenvedő testvéreinkben. Jézus sebei kincsestárak: belőlük árad ránk az irgalom. Legyünk bátrak, és érintsük meg Jézus sebeit! Ő ezekkel a sebekkel áll az Atya elé, megmutatja azokat az Atyának, mintha azt mondaná: ,,Atyám, ez az ár, ezekkel a sebekkel fizettem testvéreimért." Jézus a sebeivel jár közben értünk az Atyánál. Ha közelítünk hozzá, irgalmat ad nekünk, és közbenjár értünk. Ne felejtsük el Jézus sebeit!

- A második ajándék, amelyet Jézus a tanítványoknak visz, az öröm. Az evangélista utal arra, hogy ,,a tanítványok örültek annak, hogy látják az Urat" (Jn 20,20). Olyan igevers is van, Lukács evangélista változatában, amely úgy fogalmaz, hogy nem tudtak hinni örömükben [Lk 24,40]. Velünk is megesik, hogy amikor valami hihetetlen, roppant jó dolog történik velünk, azt mondjuk: ,,Nem tudom elhinni, nem lehet igaz!" Ez történt a tanítványokkal, nem tudtak hinni örömükben. Ez az az öröm, amelyet Jézus hoz nekünk. Ha szomorú vagy, ha nincs benned béke, nézz a megfeszített Jézusra, nézz a feltámadt Jézusra, nézz a sebeire, és fogadd be azt az örömet!
- Aztán a békén és az örömön kívül Jézus ajándékul hozza a tanítványoknak a küldetést is. Azt mondja nekik: ,,Amint elküldött engem az Atya, én is elküldelek titeket" (Jn 20,21). Jézus feltámadása egy olyan új szeretetdinamizmus kezdete, amely képes átalakítani a világot a Szentlélek jelenlétével.
- Ma, húsvét második vasárnapján arra kapunk meghívást, hogy közelítsük meg hittel Jézust, és nyissuk meg szívünket a béke, az öröm és a küldetés ajándéka előtt. De ne feledkezzünk el Jézus sebeiről, mert abból fakad a béke, az öröm és az erő a küldetéshez. Ajánljuk imánkat Szűz Máriának, a menny és föld királynőjének anyai közbenjárásába!
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: kiengesztelődést, mindannyiunknak, testvéreinkben, tanítványokkal, tanítványoknak, tanítványainak, tanúskodásának, közbenjárásába, megvalósította, szimbolizálják, szimbolizálja, megismétlődik, tájékoztatják, coenaculumban, királynőjének, testvéreimért, ajándékairól, változatában, kincsestárak, feledkezzünk, megfeszített, elimádkozott, emberellenes, jelenlétével, küldetéshez, tanítványok, evangélista, imateremben, mindannyian, győzelmének, elmélkedett, átalakítani, feltámadása, megérinteni, szenvedései, vasárnapján, apostoli küldetésről, irgalmasság vasárnapján, első szavak, kiengesztelődést Isten, emberiség között, tanítványoknak elsőként, békére volt, békét mint, rendkívüli eseményről, többi apostol, héttel később, hitetlen Tamásnak, emberellenes erőket, sok-sok probléma, sebekből árad, irgalmasság vasárnapja, Regina Caeli, Megérinteni Jézus, Szűz Máriának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Próbálj meg ...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Csak a fogyatkozás látható  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  Png kislány  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Adakozás  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem számIt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Nem számIt  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png ház  Őrizkednünk kell...  Leonardo da Vinci gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Szép estét  Alázat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Hogy lehet megtartani  Tavaszi kép  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Próbálj meg ...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
apostoli küldetésről, irgalmasság vasárnapján, első szavak, kiengesztelődést Isten, emberiség között, tanítványoknak elsőként, békére volt, békét mint, rendkívüli eseményről, többi apostol, héttel később, hitetlen Tamásnak, emberellenes erőket, sok-sok probléma, sebekből árad, irgalmasság vasárnapja, megfeszített Jézus, irgalommal teli, sebekkel fizettem, második ajándék, tanítványoknak visz, evangélista utal, tanítványok örültek, megfeszített Jézusra, feltámadt Jézusra, örömön kívül, küldetés ajándéka, kiengesztelődést, mindannyiunknak, testvéreinkben, tanítványokkal, tanítványoknak, tanítványainak, tanúskodásának, közbenjárásába, megvalósította, szimbolizálják, szimbolizálja, megismétlődik, tájékoztatják, coenaculumban, királynőjének, testvéreimért, ajándékairól, változatában, kincsestárak, feledkezzünk, megfeszített, elimádkozott, emberellenes, jelenlétével, küldetéshez, tanítványok, evangélista, imateremben, mindannyian, győzelmének, elmélkedett, átalakítani, feltámadása, megérinteni, szenvedései, vasárnapján, ellenőrizni, irgalmasság, feltámadott, félelmükben, küldetésről, bezárkóztak, közelítünk, megmutatja, gyümölcsét, mindenkire, elküldelek, megjelenik, zavarukban, vasárnapja, szentlélek, közelítsük, üldöztetés, dicsőséges, irgalommal, rendkívüli, hihetetlen, szeretetét, forrásozik, eseményről, testvéreim, evangélium, szorulunk, állítanak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8676
  • e Hét: 20306
  • e Hónap: 53460
  • e Év: 287207
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.