Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 3. hét szombat 05.11
  2019-05-11 08:31:20, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Az Egyház az üldöztetések ellenére is erősödik, és a Szentlélek békéjében él.
A jeruzsálemi üldözés elmúltával az Egyház egész Júdeában, Galileában és Szamariában békét élvezett, és tovább terjedt. Az Úr félelmében élt, és a Szentlélek vigasztalása töltötte el.
Ekkor történt, hogy Péter mindenhová elment. Így a Liddában élő hívekhez is eljutott. Ott egy Éneász nevű béna emberre talált, aki már nyolc éve ágyban feküdt. Péter megszólította: ,,Éneász, Jézus Krisztus meggyógyít téged. Kelj föl, és vesd be ágyadat!" Az nyomban fel is kelt, Lidda és Száron lakói mindnyájan látták a meggyógyultat, és megtértek.
Joppében volt a tanítványok között egy asszony. Tabitának hívták, ami annyit jelent, mint gazella. Sok jót tett, és bőven juttatott a rászorulóknak. Éppen azokban a napokban megbetegedett és meghalt. Lemosták tehát, és felravatalozták az emeleti teremben. Mivel Lidda közei esik Joppéhoz, és a tanítványok meghallották, hogy Péter ott tartózkodik, elküldtek hozzá két férfit ezzel a kéréssel: ,,Késedelem nélkül siess hozzánk!"
Péter rögtön útnak indult velük együtt. Amikor megérkezett, fölvezették az emeleti terembe. Az özvegyek mind körülállták, és sírva mutogatták neki azokat a ruhákat és köntösöket, amelyeket Tabita még életében készített számukra. Péter mindenkit kiküldött, majd térdre borulva imádkozott. Azután a halotthoz fordult, és felszólította: ,,Tabita, kelj föl!"
Erre ő felnyitotta szemét, és amikor meglátta Pétert, felült. Péter kezét nyújtotta neki, és fölsegítette. Azután behívta a híveket meg az özvegyeket, és megmutatta nekik, hogy Tabita él. Az eseménynek egész Joppéban híre terjedt, és sokan hittek az Úrban.
Ez az Isten igéje. ApCsel 9,31-42

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Az Eucharisztia hitet kíván tőlünk.
Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: ,,Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?"
Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szólt hozzájuk: ,,Ez megbotránkoztat titeket? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A Lélek az, ami életre kelt, a test nem használ semmit. A szavak, amelyeket nektek mondok, Lélek és élet. De vannak közöttetek, akik nem hisznek." Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, hogy kik nem hisznek benne, és hogy ki fogja őt elárulni.
Aztán így folytatta: ,,Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki."
Ettől kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele.
Jézus ezért a tizenkettőhöz fordult: ,,Ti is el akartok menni?" Simon Péter ezt válaszolta neki: ,,Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje."
Ezek az evangélium igéi. Jn 6,60-69
...... ..........



Imádság
Istenem! Adj szeretteimnek jó egészséget és boldogságot, hitet és szeretetet, igaz lelki életet, ajándékozd nekik békédet, amelyet nem kaphatnak meg a világtól. Engedd, hogy védelmed alatt boldog közösséggé váljunk; hogy mindig szeretettel és hűséggel viseljük el, ami ér bennünket; hogy mindig osztozzunk egymás örömében és bánatában. Adj esőt, hogy amikor szeretteim elcsüggednek és keserű csalódás éri őket, mindig vigasztalást, menedéket, támaszt jelenthessek számukra.

Elmélkedés
Jézus tanítása az örök élet kenyeréről, az ő testéről, amelyet eledelül ad az embereknek, sokakból értetlenséget váltott ki és többen elhagyták őt tanítványai közül. Érthető, hogy ebben a helyzetben nem kis csalódottsággal kérdezi Jézus a legközvetlenebb barátait, apostolait szándékukról: ,,Ti is el akartok menni?" Ekkor Péter megerősíti, hogy kitartanak Mesterük mellett. Lényeges kijelentést, hitvallást tesz: ,,Az örök élet igéi nálad vannak."
Jézuson kívül senki nem ígér örök életet az embernek. Az emberi ígéretek a földi dolgokra vonatkoznak és sokszor nem is tartják be őket. Az emberi ígéretek sokszor csak szavak maradnak, és nem válnak sem tettekké, sem valósággá. A semmivé foszlott ígéretek pedig csak növelik az ember bizonytalanságát és felerősítik bennünk azt a meglátást, hogy Isten ígéretei megbízhatóak. Jézus ígérete biztos, biztosan megvalósuló és túlmutat a földi valóság határain. Az ő ígérete beteljesíti hallhatatlanság utáni vágyunkat. Ígérete reményt önt mindazokba, akik Isten után és a teljes boldogságra vágyakoznak. Ígérete utat mutat nekünk, hogy miként juthatunk el mennyei Atyánkhoz. Az örök életet az a Jézus ígéri meg nekünk, akit az Atya feltámasztott a halálból és örökké él. Kövessük őt, hogy az ő ígérete és a mi reményünk szerint eljussunk az üdvösségre!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: bizonytalanságát, megbotránkoztat, legközvetlenebb, felravatalozták, hallhatatlanság, csalódottsággal, méltatlankodtak, cselekedeteiből, visszahúzódtak, megbetegedett, rászorulóknak, meggyógyultat, megszólította, szeretteimnek, felszólította, tizenkettőhöz, feltámasztott, értetlenséget, vigasztalása, szándékukról, vigasztalást, megbízhatóak, jelenthessek, kafarnaumban, meghallották, elcsüggednek, eucharisztia, fölsegítette, üldöztetések, boldogságot, vágyakoznak, boldogságra, jeruzsálemi, körülállták, felerősítik, vonatkoznak, üldöztetések ellenére, jeruzsálemi üldözés, tanítványok között, napokban megbetegedett, emeleti teremben, tanítványok meghallották, emeleti terembe, özvegyek mind, halotthoz fordult, eseménynek egész, élet kenyeréről, tizenkettőhöz fordult, örök élet, evangélium igéi, legközvetlenebb barátait, emberi ígéretek, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztus, Mivel Lidda, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Kafarnaumban, Simon Péter, Isten Szentje, Ekkor Péter, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Minden harmadik...  Idő  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Alvó cicák  Jó éjszakát  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A másik dolog,  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Egy bizonyos határt  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Png lepke  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Png rózsa csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Elköszönt  Erdőn  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png kutya  Tavaszi kép  Nagyi telefonál  Nem számIt  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Alvó cicák 
Bejegyzés Címkék
üldöztetések ellenére, jeruzsálemi üldözés, tanítványok között, napokban megbetegedett, emeleti teremben, tanítványok meghallották, emeleti terembe, özvegyek mind, halotthoz fordult, eseménynek egész, élet kenyeréről, tizenkettőhöz fordult, örök élet, evangélium igéi, legközvetlenebb barátait, emberi ígéretek, földi dolgokra, semmivé foszlott, ember bizonytalanságát, földi valóság, teljes boldogságra, örök életet, bizonytalanságát, megbotránkoztat, legközvetlenebb, felravatalozták, hallhatatlanság, csalódottsággal, méltatlankodtak, cselekedeteiből, visszahúzódtak, megbetegedett, rászorulóknak, meggyógyultat, megszólította, szeretteimnek, felszólította, tizenkettőhöz, feltámasztott, értetlenséget, vigasztalása, szándékukról, vigasztalást, megbízhatóak, jelenthessek, kafarnaumban, meghallották, elcsüggednek, eucharisztia, fölsegítette, üldöztetések, boldogságot, vágyakoznak, boldogságra, jeruzsálemi, körülállták, felerősítik, vonatkoznak, felnyitotta, tanítványok, megvalósuló, beteljesíti, kijelentést, tanítványai, tartózkodik, megérkezett, szeretettel, fölvezették, szamariában, szeretteim, szentlecke, ajándékozd, imádkozott, helyzetben, galileában, meggyógyít, mutogatták, szeretetet, köntösöket, mindazokba, közöttetek, apostolait, evangélium, kenyeréről, elmúltával, osztozzunk, mindenhová, szentlélek, hitvallást, egészséget, elmélkedés, félelmében, válaszolta, kitartanak, embereknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.