Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Útravaló – 2019. május 12., húsvét 4. vasárnapja
  2019-05-12 07:44:25, vasárnap
 
  Mi, megváltott emberek mindannyian Isten gyermekei, Jézus és egymás testvérei vagyunk, lehetünk. Így olvassuk a mai szentleckében is. Jézus Krisztus azonban úgy rendelkezett, hogy választott apostolai legyenek küldetésének folytatói a pásztori szolgálatban. Ők az apostolok utódai, Krisztus papjai.
Jézus Krisztus pásztori szolgálatának folytatóira is szükség van az üdvösség történetében. Ők nem fizetett béresek, hanem a rájuk bízottakért akár az életüket is föláldozni kész pásztorok kell hogy legyenek. Így szól az evangélium.
Jézus annak idején maga hívta meg tanítványait és jelölte ki az apostolokat, akikre küldetése folytatását bízta. Semmi mást nem ígért nekik, mint a saját küldetését és sorsát itt a földön és az örökkévalóságban is.
Így van ez ma is. Álláshirdetéssel nem lehet biztosítani, hogy az Egyházban megfelelő számú lelkipásztor legyen. Ma kevesen jelentkeznek erre a szolgálatra, tragikus hiánnyal küzdünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Isten hívó szava hiányzik. Ő ma is elegendő papot hív szolgálatára, de sokan vannak, akik nem válaszolnak igennel a hivatásra. A paphiány oka bennünk van. És viseljük is keserves terhét. A paphiány az egész Egyház keresztje.
A papi hivatás ügye emberi közreműködést igényel. Ez a hívő emberi közösség föladata. Ha a közszellemet a pénz, a hír, a gyönyör utáni áhítozás szállja meg, akkor a papi hivatás nem lesz vonzó. Sőt, a családalapítás, a gyermeknevelés mint hivatás sem virágzik. Minden hivatás egész életet kíván és fogyaszt el. Ha a hívást elnyomja a világ zaja, nem lesznek a hivatásra kész emberek.
A történelem tanúsága szerint azonban mindig marad egy hűséges kisebbség. Ez a kisebbség most is túl fogja élni a romlás korszakát, a hatalom, az anyagiak és az élvezetek halmozása nélkül. Nekünk az a feladatunk, hogy a krisztusi élethez ragaszkodó emberek maradjunk. Ez szeretetre épülő gondolkozást, beszédet és cselekvést, valamint kereszthordozást jelent, ugyanúgy, mint eddig. Ha bírták az elődeink, mi is bírni fogjuk. A jövőben is lesznek olyan emberek, akik szem előtt tartják, hogy az élet mulandó, és bátran elfogadják Isten hívását. Ez boldogít a földi életben, és üdvözít az örökkévalóságban. A szeretet az olaj, amitől jól működik a világ.
Nem magunknak élünk. Értünk is mások élnek. Ez minden krisztusi hivatásra érvényes. A hitvesek addig boldogok, amíg minden tőlük telhetőt föltétel nélkül megtesznek egymásért. Azok a boldog fiatalok, akik tudva, hogy gyermekeik fölnevelésére szánják az életüket, nem halogatják önző okokból a családalapítást. (Le lehet róla késni.) Minden ember, aki nem szükségtelen holmik gyűjtésével tölti az életét, képes boldogulni a világban, és könnyen fog állni Isten ítélőszéke elé is.
Jézusunk, jó pásztorunk, adj népednek elegendő jó papot, akik nem sajnálják a rájuk bízottak üdvösségének szolgálatában eltölteni az életüket! Ehhez azonban a hivatásokért mondott imán túl hiteles hitvestársak, áldozatos, jó szülők és családok is kellenek.
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Címkék: örökkévalóságban, kereszthordozást, álláshirdetéssel, családalapítást, gyermeknevelés, családalapítás, szolgálatában, fölnevelésére, szolgálatának, szentleckében, közreműködést, szolgálatára, rendelkezett, szükségtelen, küldetésének, üdvösségének, szolgálatban, történetében, tanítványait, gondolkozást, lelkipásztor, közszellemet, jelentkeznek, hitvestársak, hivatásokért, folytatóira, biztosítani, válaszolnak, gyűjtésével, apostolokat, bízottakért, szolgálatra, folytatását, mindannyian, gyermekeik, megtesznek, pásztori szolgálatban, apostolok utódai, üdvösség történetében, rájuk bízottakért, saját küldetését, egész Egyház, papi hivatás, hívő emberi, gyönyör utáni, gyermeknevelés mint, hívást elnyomja, világ zaja, hivatásra kész, történelem tanúsága, hűséges kisebbség, kisebbség most, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Mindent de mindent visszakap  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  jó reggelt  Jó éjszakát  Az ember  Facebookon kaptam  Jó nap volt  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Jan Twardowski - Siessünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Előfordul, hogy  Szép estét  Facebookon kaptam  Borzasztó  Annyira tisztelem a szabadságo...  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember emlékekből áll  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  James Allen  Facebookon kaptam  Szép estét  A sorsod  Szabó T. Anna - Pitypang  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Jó nap volt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Különleges  Latinovits Zoltán tollából  ajándék, mellyel meglepem  40 felett  Az ember emlékekből áll  Spenót fasírttal  Borzasztó  Az ember emlékekből áll  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Az ember  Facebookon kaptam  Jázmin  jó reggelt  A felvilágosodás...  Alvó cicák  A pitypang legendája  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Ady Endre - Mindegy átka  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Mindig lesz olyan  Jó nap volt  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
pásztori szolgálatban, apostolok utódai, üdvösség történetében, rájuk bízottakért, saját küldetését, egész Egyház, papi hivatás, hívő emberi, gyönyör utáni, gyermeknevelés mint, hívást elnyomja, világ zaja, hivatásra kész, történelem tanúsága, hűséges kisebbség, kisebbség most, romlás korszakát, élvezetek halmozása, krisztusi élethez, élet mulandó, földi életben, hitvesek addig, boldog fiatalok, rájuk bízottak, hivatásokért mondott, örökkévalóságban, kereszthordozást, álláshirdetéssel, családalapítást, gyermeknevelés, családalapítás, szolgálatában, fölnevelésére, szolgálatának, szentleckében, közreműködést, szolgálatára, rendelkezett, szükségtelen, küldetésének, üdvösségének, szolgálatban, történetében, tanítványait, gondolkozást, lelkipásztor, közszellemet, jelentkeznek, hitvestársak, hivatásokért, folytatóira, biztosítani, válaszolnak, gyűjtésével, apostolokat, bízottakért, szolgálatra, folytatását, mindannyian, gyermekeik, megtesznek, evangélium, halogatják, választott, föláldozni, küldetését, cselekvést, megváltott, történelem, feladatunk, ragaszkodó, szeretetre, boldogulni, elfogadják, ítélőszéke, pásztorunk, krisztusi, maradjunk, küldetése, egymásért, korszakát, élvezetek, hivatásra, egyházban, testvérei, apostolok, megfelelő, áldozatos, magunknak, gyermekei, kisebbség, halmozása, eltölteni, folytatói, keresztje, sajnálják, apostolai, pásztorok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1166
  • e Hét: 2936
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 249359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.