Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angyalszó - A pásztor; Segítsd a papokat!; Életemet adom
  2019-05-12 17:48:07, vasárnap
 
  A pásztor
...... ..........


Egyházunk ma, húsvét 4. vasárnapján a Papi és szerzetesi hivatások világnapját tartja, amelyet az evangéliumi szöveg alapján Jó Pásztor vasárnapnak is nevezünk. E napon tehát a papokra emlékezünk, akik Jézusnak, az örök pásztornak példáját követve maguk is jó pásztorai akarnak lenni a rájuk bízottaknak.
A pásztor alakja végigvonul a Szentíráson. Mindjárt a teremtés leírása után találkozunk Ábellel, Ádám és Éva fiával, aki pásztor volt és nyájának legszebb bárányát áldozta fel Istennek.
Utána pedig ott vannak a választott nép ősatyái, Ábrahám, Izsák és Jákob, valamennyien pásztorok. Még tovább olvasva a bibliai történeteket találkozunk Mózessel, aki apósának, Jetrónak a bárányait legeltette, amikor az égő csipkebokorban megjelent neki Isten. Nem feledkezhetünk el az ószövetségi idők nagy alakjáról, Dávid királyról, aki gyermekként szintén pásztorkodott, s a pásztorfiúból lett Izrael egyik legjelentősebb uralkodója.
Szintén ószövetségi példa, hogy a 23. zsoltárban maga Isten a jó pásztor, aki biztos legelőre vezeti
övéit. Az újszövetségben Jézus születésénél találkozunk pásztorokkal, ők tudják meg elsőként az angyalok híradásából, hogy Betlehemben megszületett a Megváltó, s nyomban el is indulnak, hogy hódolatukat kifejezzék.
Másrészt Jézus példabeszédeiben találkozunk a pásztor alakjával, aki például egy időre otthagyja a kilencvenkilenc bárányt, hogy az egyetlen elveszettet megkeresse és visszavezesse a nyájhoz.
A mai evangéliumban pedig Jézus önmagát nevezi pásztornak, ezt mondja:
,,Juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Örök életet adok nekik."
Jézus olyan pásztor, aki őrzi juhait, vigyáz rájuk, jól ismeri az őket fenyegető veszélyeket.
Ezért mondja: ,,senki nem ragadja ki őket kezemből." Felelősséget érez azokért, akiket az Atya rábízott, ezért semmilyen körülmények között nem hagyja el helyét. Az Úr hűséges pásztori feladatához, közösségét, az Egyházat, szelíd szeretettel védelmezi.
Ha a krisztusi közösséghez tartozunk, soha nem érezzük magunkat védtelennek vagy kiszolgáltatottnak, mert örök pásztorunk gondunkat viseli, többek között oly módon, hogy szíve szerinti pásztorokat ad minden korban a nyáj élére, akik az ő nevében végzik pásztori szolgálatukat.
Másrészt ki kell emelnünk az Úrnál azt a pásztori jellemzőt, hogy összetartja, egy közösségbe fogja a nyájat, amelyből senkit nem akar kizárni.
Ezzel kapcsolatban így fogalmazza meg nagy vágyát: ,,Más juhaim is vannak, akik nem ebből az akolból valók.
Őket is vezetnem kell. Hallgatni fognak szavamra: egy nyáj lesz és egy pásztor" (Jn 10,16)

Segítsd a papokat!
Jó Pásztorunk, Jézus Krisztus! Segítsd a papokat, akiket szolgálatodra hívtál, hogy mindenkor a
mennyei Atya szeretetét sugározzák a gyermekek és a fiatalok felé!
Segítsd a papokat, hogy hirdessék az életet, és arra bátorítsák a családi életre készülőket és a családokat, hogy mindig számíthatnak Isten segítségére!
Segítsd őket, hogy Isten jóságát és erősítő kegyelmét közvetítsék a betegeknek és a haldoklóknak!
Élj minden pap szívében, hogy az irgalomban gazdag Istent képviseljék, amikor gyóntatják a bűnbánókat és a megtérőket! Segítsd őket, hogy hivatásukat szolgálatnak tekintsék!

Életemet adom
A jó pásztor ,,ismeri juhait." A juhok pedig ismerik pásztorukat és hallgatnak rá.
A Mester és tanítványainak kapcsolatáról van itt szó, a kölcsönös barátságról és szeretetről.
Adjunk ma hálát azokért a papokért, akik Krisztushoz vezettek és az ő szeretetére tanítottak minket. Jézus földi küldetése az volt, hogy hirdesse az üdvösség örömhírét. Ő és az ő tanítása vezet minket az örök élet felé.
Még egy tulajdonságot kell kiemelnünk, amit Jézus más helyen így említ: ,,Életemet adom a juhokért" (Jn10,15).
Az Úr által rendelt pásztoroknak ebben is követniük kell Jézust, s ha a vértanú papokra és püspökökre gondolunk, akkor számos példát találunk olyanokra, akik megértették és megtették ezt, életüket is készek voltak feláldozni.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: példabeszédeiben, kilencvenkilenc, csipkebokorban, feledkezhetünk, újszövetségben, tanítványainak, legjelentősebb, visszavezesse, evangéliumban, tulajdonságot, pásztorfiúból, kapcsolatáról, pásztorkodott, szolgálatukat, szolgálatodra, számíthatnak, születésénél, pásztorokkal, haldoklóknak, történeteket, szolgálatnak, valamennyien, megszületett, pásztoroknak, kapcsolatban, felelősséget, találkozunk, védtelennek, közvetítsék, vasárnapján, feladatához, megértették, veszélyeket, hivatásukat, képviseljék, összetartja, evangéliumi szöveg, papokra emlékezünk, örök pásztornak, rájuk bízottaknak, pásztor alakja, teremtés leírása, bibliai történeteket, bárányait legeltette, ószövetségi idők, pásztorfiúból lett, újszövetségben Jézus, angyalok híradásából, pásztor alakjával, időre otthagyja, kilencvenkilenc bárányt, egyetlen elveszettet, Másrészt Jézus, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Akarat  Rátalálsz  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hiányzik  Reggel van  Neked tudnod kell  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Albert Einsteinről  Png csokor  Leonardo da Vinci gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Radikális szeretet  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Png csokor  Nagyi telefonál  Adakozás  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Png férfi  Erdőn  Egy lelki imádság  Szívem tiéd  Bertolt Brecht -től idézet  Még csak most kezdődik a nap  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  Reménység és erő Krisztustól e...  Elköszönt  képre írva  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Byron - Ahogy itt jár -...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png virág  Png rózsa csokor  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png csokor  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Tavaszi kép  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kislány  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
evangéliumi szöveg, papokra emlékezünk, örök pásztornak, rájuk bízottaknak, pásztor alakja, teremtés leírása, bibliai történeteket, bárányait legeltette, ószövetségi idők, pásztorfiúból lett, újszövetségben Jézus, angyalok híradásából, pásztor alakjával, időre otthagyja, kilencvenkilenc bárányt, egyetlen elveszettet, őket fenyegető, krisztusi közösséghez, nyáj élére, pásztori jellemzőt, közösségbe fogja, akolból valók, nyáj lesz, fiatalok felé, családi életre, irgalomban gazdag, juhok pedig, kölcsönös barátságról, üdvösség örömhírét, örök élet, tulajdonságot kell, vértanú papokra, példabeszédeiben, kilencvenkilenc, csipkebokorban, feledkezhetünk, újszövetségben, tanítványainak, legjelentősebb, visszavezesse, evangéliumban, tulajdonságot, pásztorfiúból, kapcsolatáról, pásztorkodott, szolgálatukat, szolgálatodra, számíthatnak, születésénél, pásztorokkal, haldoklóknak, történeteket, szolgálatnak, valamennyien, megszületett, pásztoroknak, kapcsolatban, felelősséget, találkozunk, védtelennek, közvetítsék, vasárnapján, feladatához, megértették, veszélyeket, hivatásukat, képviseljék, összetartja, segítségére, ószövetségi, pásztorukat, híradásából, betlehemben, közösséghez, elveszettet, gyermekként, körülmények, szeretettel, pásztorokat, hódolatukat, vasárnapnak, szeretetére, szentíráson, bízottaknak, evangéliumi, szeretetről, barátságról, világnapját, krisztushoz, legeltette, betegeknek, feláldozni, pásztorunk, pásztornak, közösségét, fogalmazza, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4185
  • e Hét: 15815
  • e Hónap: 48969
  • e Év: 282716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.