Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 4. hét szombat 05.18
  2019-05-18 05:28:56, szombat
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás - első missziós útjukon - elkezdik a pogányok között a térítő munkát.
Pál apostolnak pizídiai beszéde utáni szombaton szinte az egész város összegyűlt, hogy hallja az Isten igéjét. Amikor azonban a zsidók meglátták a nagy tömeget, féltékenység fogta el őket, és rágalmakat szórva akarták meghazudtolni Pál szavait.
Pál és Barnabás azonban bátran kijelentette: ,,Először nektek kellett hirdetnünk az Isten igéjét. De mivel ti visszautasítjátok, és nem tartjátok magatokat méltónak az örök életre, most a pogányokhoz fordulunk.
Ezt a parancsot adta nekünk az Úr: A pogányok világosságává rendeltelek téged, hogy üdvösségük légy egészen a föld végső határáig."
A pogányok ennek hallatára örvendezve magasztalták az Úr tanítását. Hittek is mindazok, akik az örök életre voltak rendelve. Az Úr igéje így az egész környéken elterjedt. A zsidók azonban felbujtották az előkelő vallásos asszonyokat meg a város elöljáróit, és üldözést szítottak Pál és Barnabás ellen. Ezért kiutasították őket a városból. Ők pedig - (vádképpen) - lerázták ellenük lábuk porát, és Ikóniumba mentek. A tanítványok pedig elteltek örömmel és Szentlélekkel.
Ez az Isten igéje. ApCsel 13,44-52

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Aki Jézust látja, az látja és ismeri a mennyei Atyát is.
Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok."
Fülöp megjegyezte: ,,Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk."
Jézus így válaszolt: ,,Már olyan régóta veletek vagyok, és nem ismersz engem, Fülöp? Aki engem lát, az látja az Atyát is. Hogyan mondhatod hát: »Mutasd meg nekünk az Atyát?« Nem hiszed talán, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, és a tetteket is Atyám cselekszi, aki bennem van. Higgyétek el, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem! Ha másért nem, legalább a tetteimért higgyétek!
Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket fogja végbevinni, amelyeket én cselekszem, sőt még nagyobbakat is tehet azoknál, mert én az Atyához megyek.
Bármit kértek majd nevemben az Atyától, megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban. Ha pedig tőlem kértek valamit a nevemben, azt is teljesítem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,7-14

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az igehirdetés, a szentségek kiszolgáltatása, a tanúságtétel, a szeretetgyakorlás és a misszió minden formája a te nevedben történik. A te nevedben hirdetjük az evangéliumot és gyakoroljuk az irgalmas szeretet cselekedeteit. Te megfelelő segítséget adsz nekünk küldetésünk teljesítéséhez azáltal, hogy elküldöd számunkra a Szentlelket. A Lélek indít minket az igehirdetésre és a tanúságtételre, ő irányítja és vezeti az Egyházat a misszióban és a Szentlélek gondoskodik a missziós szolgálat eredményességéről. Adj jóindulatot mindazok szívébe, akikhez te küldesz minket!

Elmélkedés
Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok." Jézus az út mindenki számára, amelyen eljuthat Isten szeretetébe, közösségébe. Az ,,ismeret", amiről Jézus beszél nem megtanulható tudást vagy annak elsajátítását jelenti, hanem olyan tapasztalatot, amely túlmutat az evilági valóságon, a földi törvényszerűségeken, és ajtót nyit a természetfeletti valóságra, amelyet a hit szemével, a hit által ismerünk meg. Fülöp apostol bizonyosságot kér Jézustól, mégpedig olyan bizonyítékot, ami már a földi életben kétségbevonhatatlanul igazolná az ember számára Isten létezését és szeretetét. ,,Mutasd meg nekünk az Atyát, és ez elég nekünk" - hangzik Fülöp kérése, amire Jézus megerősíti imént mondott szavait, miszerint az ő személyében megismerhető az Atya.
Keresztény hitünk lényegéhez, Isten utáni vágyakozásunk, Isten-keresésünk lényegéhez értünk itt. Istennel, akiben nem csak a világ teremtőjét ismerhetjük fel, hanem életünk ajándékozóját és Urát is, az ő Fia, Jézus Krisztus által találkozhatunk. Jézus arcára tekintve megláthatjuk Isten arcát. Jézus tekintetén keresztül az irgalmas Isten néz ránk. Jézus önfeláldozó szívén keresztül Isten szeret minket. Jézus szava által Isten közli velünk az üdvösségre vezető igazságot.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: természetfeletti, cselekedeteiből, kiszolgáltatása, teljesítéséhez, tanúságtételre, találkozhatunk, tanítványaihoz, kiutasították, szentlélekkel, megdicsőüljön, cselekedeteit, igehirdetésre, világosságává, tapasztalatot, bizonyosságot, ajándékozóját, elsajátítását, vágyakozásunk, meghazudtolni, evangéliumot, tanúságtétel, féltékenység, megismerhető, bizonyítékot, magasztalták, megláthatjuk, felbujtották, kijelentette, megtanulható, tanítványok, asszonyokat, rendeltelek, pogányokhoz, szentlelket, közösségébe, szeretetébe, pogányok között, térítő munkát, egész város, zsidók meglátták, nagy tömeget, örök életre, pogányokhoz fordulunk, parancsot adta, pogányok világosságává, föld végső, pogányok ennek, egész környéken, zsidók azonban, előkelő vallásos, város elöljáróit, tanítványok pedig, Apostolok Cselekedeteiből, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Bornyi Veronika haiku verse  Szabó T. Anna - Pitypang  József Attila - Kopogtatás nél...  képre írva  Nagy és kis csodák  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Önmaga ellenére  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Pitypang szökőkút  Latinovits Zoltán tollából  Robin Wight pitypang szobra  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  "Ez egy csoda"  Tanmese  Jó nap volt  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 12  Kertem  Jánosházy György: Fogd a kezem  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Bársony székben  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  James Allen  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Esterházy Péterre emlékezünk  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  Egy gondolat  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Azért kaptad  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Bársony székben  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Hogyan válunk hűségesekké?  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Jan Twardowski - Siessünk  Ma van a magyar költészet napj...  Nagy és kis csodák  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cicák  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Ma van a magyar költészet napj...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
pogányok között, térítő munkát, egész város, zsidók meglátták, nagy tömeget, örök életre, pogányokhoz fordulunk, parancsot adta, pogányok világosságává, föld végső, pogányok ennek, egész környéken, zsidók azonban, előkelő vallásos, város elöljáróit, tanítványok pedig, mennyei Atyát, utolsó vacsorán, tetteimért higgyétek, tetteket fogja, evangélium igéi, szentségek kiszolgáltatása, misszió minden, irgalmas szeretet, missziós szolgálat, evilági valóságon, természetfeletti valóságra, földi életben, ember számára, világ teremtőjét, irgalmas Isten, üdvösségre vezető, természetfeletti, cselekedeteiből, kiszolgáltatása, teljesítéséhez, tanúságtételre, találkozhatunk, tanítványaihoz, kiutasították, szentlélekkel, megdicsőüljön, cselekedeteit, igehirdetésre, világosságává, tapasztalatot, bizonyosságot, ajándékozóját, elsajátítását, vágyakozásunk, meghazudtolni, evangéliumot, tanúságtétel, féltékenység, megismerhető, bizonyítékot, magasztalták, megláthatjuk, felbujtották, kijelentette, megtanulható, tanítványok, asszonyokat, rendeltelek, pogányokhoz, szentlelket, közösségébe, szeretetébe, személyében, ismerhetjük, önfeláldozó, jóindulatot, gondoskodik, nagyobbakat, igehirdetés, gyakoroljuk, küldetésünk, megjegyezte, ugyanazokat, ismernétek, tekintetén, lényegéhez, apostolnak, szentségek, üdvösségük, teremtőjét, segítséget, misszióban, szentlélek, szeretetét, keresztény, összegyűlt, evangélium, elöljáróit, megerősíti, szentlecke, tetteimért, keresésünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.