Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Útravaló – 2019. május 19., húsvét 5. vasárnapja
  2019-05-19 17:31:45, vasárnap
 
  Kornéliusznak és háza népének megkeresztelkedése után Simon Péter beszámolt az első pogányok megtéréséről, majd Pál és Barnabás úti élményei is azt igazolták, hogy az evangélium világossága kilépett az ószövetségi nép köréből, és minden ember számára elérhetővé vált az üdvösség lehetősége.
Nem volt ez véletlen. Minden az Úristen üdvözítő rendje szerint történt. Istennek emberré lett Fia ugyanis nemcsak a zsidók Messiása, hanem minden ember Megváltója. A tanítványok hamar megértették, hogy küldetésük mindenkihez szól.
A nagy ázsiai népekhez még nem jutott el az örök élet jó híre. Kína és India lakossága - ez összesen több mint 2,5 milliárd embert jelent - ma lényegében még pogány. De a kétezer éve létező keresztény kultúrában minden egymást követő nemzedéknek és megkopott hitű embereknek ma is hallaniuk kell, hogy Isten végtelen szeretete boldogítja és üdvözíteni akarja az emberiséget. Józan ésszel erre kell törekedni. A világ fejlődésének is ez lehet jövőt ígérő forrása. Sőt, ez, a szeretetre épülő élet az, ami az Izajástól, Jézustól és a Jelenések könyvéből ismert új ég és új föld ígéretének megvalósulása.
A szeretetet az alapkövetelménye a Krisztus hirdette életútnak. Ez Jézus végrendelete és a kereszténység alapja. Ez az isten- és az emberszeretet útja, a mulandó életekből kibontakozó örökkévalóság.
Tudjuk, hogy a főparancs első része az Isten iránti szeretet. Ez annyit jelent, elfogadom, hogy a Jóisten a világ Ura és a mi mennyei Atyánk, s belátom, hogy jól fölfogott érdekünk az ő akaratát keresni, és tőlünk telhetően neki tetszően élni, a kedvében járni.
Az emberszeretet hasonló ehhez. Azt jelenti, hogy Isten akarata szerint mindannyian jót gondolunk, mondunk és teszünk minden embernek.
Csak kiegészítésül mondom, amit úgyis mindenki tud: mindebben messze vagyunk még a hitelességtől. Bár valljuk a szeretet törvényének igazságát, gyakorlásában újra és újra elbukunk. Ez azonban addig nem végzetes, amíg Isten - Krisztus keresztje által igazolt - irgalmát kérjük, és mindig megpróbáljuk kijavítani a hibáinkat.
Minden vallás az ember istenkereséséről tanúskodik. Szerencsések, akik a Jézus Krisztusban emberré lett Isten által megmutatott örökséget elnyerték és birtokolják. Ők azok, akik minden ember között leginkább kötelesek a szeretet tanúságtételére, gondolkozásukban, szavaikban és életvitelükben egyaránt.
(Nem fölösleges azon elmélkedni, hogy miközben a kétezer esztendő során és napjainkban is szívesen emlegetik a keresztény bűnöket, addig szembetűnő, hogy ma is csak az bizonyul jónak, ami a krisztusi ösvénnyel megegyezik.)
Idén is ünnepeljük hát a megtestesülés és a megváltás titkait, s esendő emberlétünk ellenére maradjunk meg Jézus Krisztus követőinek.
Május van. Az előttünk éltek és már üdvözültek között az elsőt, Jézus Édesanyját, a mi égi Anyánkat kérjük, hogy oltalmazzon bennünket a józan ésszel és az Isten adta hittel elfogadott igaz élet útján. Isten elküldött Lelke által vezeti nemzedékről nemzedékre megújuló népe esendő tagjait az örökélet útján. Minket is.

 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Címkék: gondolkozásukban, alapkövetelménye, istenkereséséről, tanúságtételére, életvitelükben, kornéliusznak, emberszeretet, kiegészítésül, hitelességtől, megtestesülés, gyakorlásában, örökkévalóság, megvalósulása, kereszténység, szerencsések, megtéréséről, megpróbáljuk, fejlődésének, végrendelete, napjainkban, törvényének, tanítványok, krisztusban, megértették, mindenkihez, megmutatott, birtokolják, ószövetségi, nemzedéknek, nemzedékről, emberiséget, oltalmazzon, kibontakozó, világossága, mindannyian, emberlétünk, első pogányok, evangélium világossága, üdvösség lehetősége, zsidók Messiása, tanítványok hamar, nagy ázsiai, örök élet, világ fejlődésének, szeretetre épülő, kereszténység alapja, emberszeretet útja, mulandó életekből, főparancs első, kedvében járni, emberszeretet hasonló, szeretet törvényének, Simon Péter, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus, Jézus Édesanyját,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Kertem  A felvilágosodás...  Bársony székben  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Gebhardt Nóra versei II.  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztina b...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jó éjszakát  Horváth Szilvia tollából  képre írva  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy gondolat  Márai Sándor tollából  képre írva  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó kislány  Facebookon kaptam  A sorsod  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Márai Sándor tollából  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  IGEN így  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Csend  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ember emlékekből áll  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jánosházy György: Fogd a kezem  Robin Wight pitypang szobra  Sík Sándor - Ha jő a perc  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Anyák napjára  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Annyira tisztelem a szabadságo...  Önmaga ellenére  Paul Éluard - És egy mosoly  Tanmese 
Bejegyzés Címkék
első pogányok, evangélium világossága, üdvösség lehetősége, zsidók Messiása, tanítványok hamar, nagy ázsiai, örök élet, világ fejlődésének, szeretetre épülő, kereszténység alapja, emberszeretet útja, mulandó életekből, főparancs első, kedvében járni, emberszeretet hasonló, szeretet törvényének, ember istenkereséséről, szeretet tanúságtételére, kétezer esztendő, keresztény bűnöket, bizonyul jónak, krisztusi ösvénnyel, megváltás titkait, előttünk éltek, józan ésszel, örökélet útján, gondolkozásukban, alapkövetelménye, istenkereséséről, tanúságtételére, életvitelükben, kornéliusznak, emberszeretet, kiegészítésül, hitelességtől, megtestesülés, gyakorlásában, örökkévalóság, megvalósulása, kereszténység, szerencsések, megtéréséről, megpróbáljuk, fejlődésének, végrendelete, napjainkban, törvényének, tanítványok, krisztusban, megértették, mindenkihez, megmutatott, birtokolják, ószövetségi, nemzedéknek, nemzedékről, emberiséget, oltalmazzon, kibontakozó, világossága, mindannyian, emberlétünk, szeretetre, fölösleges, szeretetet, szavaikban, ígéretének, megváltója, üdvözíteni, lényegében, kultúrában, elmélkedni, tanúskodik, embereknek, keresztény, boldogítja, küldetésük, kijavítani, elérhetővé, megegyezik, szembetűnő, lehetősége, evangélium, követőinek, ünnepeljük, üdvözültek, elfogadott, nemzedékre, édesanyját, beszámolt, szeretete, igazolták, gondolunk, életútnak, keresztje, lakossága, igazságát, mindebben, megváltás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.