Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 5. hét hétfő 05.20
  2019-05-20 08:25:53, hétfő
 
  EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A vigasztaló Szentlélek, akit az Atya küld, mindenre megtanítja az apostolokat.
,,Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki."
...... ..........


Jézus az utolsó vacsorán így beszélt tanítványaihoz: ,,Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem. Aki pedig szeret engem, azt Atyám is szereti. Én is szeretni fogom őt, és kinyilatkoztatom magam neki."
Júdás - nem a karióti - itt közbeszólt: ,,Uram, hogyan van az, hogy nekünk akarod kinyilatkoztatni magadat, és nem a világnak?" Jézus így folytatta: ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála. Aki nem szeret engem, az nem tartja meg tanításomat. Az a tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött.
Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,21-26

SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás buzdítja a pogányokat, hogy térjenek az igaz Istenhez.
Pál és Barnabás Ikónium városában eredményesen hirdették az Úr igéjét. Emiatt a pogányok és a zsidók - vezetőikkel együtt - arra készültek, hogy bántalmazzák, sőt megkövezzék őket. Ők azonban megtudták ezt, és elmenekültek Likaónia-tartomány városaiba: Lisztrába és Derbébe, és ezek környékére. Ott hirdették az evangéliumot.
Lisztrában élt akkor egy férfi, aki nem tudott a lábára állni. Béna volt ugyanis a születésétől fogva, és még soha egy lépést sem tett. Ő is hallgatta Pál beszédét, aki reátekintve látta rajta: elegendő hite van arra, hogy meggyógyuljon. Hangosan rákiáltott tehát: ,,Állj egyenesen a lábadra!" Az talpra ugrott, és járni kezdett.
Amikor a tömeg látta, hogy Pál mit művelt, likaóniai nyelven felkiáltott: ,,Istenek szálltak le hozzánk emberi formát öltve!"
Barnabást Jupiternek gondolták, Pált pedig - minthogy ő vitte a szót - Merkúrnak. Sőt a város előtt álló Jupiter-templom papja áldozati állatokat és koszorúkat hozatott a kapuk elé, és a néppel együtt áldozatot akart bemutatni.
Amint Barnabás és Pál apostol ezt meghallották, ruhájukat megszaggatva a tömeg közé rohantak. ,,Emberek, mit csináltok?" - kiáltották. ,,Mi is hozzátok hasonló halandó emberek vagyunk, és éppen azt hirdetjük nektek, hogy ezektől a bálványoktól térjetek meg az élő Istenhez, aki az eget, a földet meg a tengert alkotta és mindazt, ami bennük van. Ő az előző korszakban megengedte, hogy a pogányok mind a maguk útját kövessék. Bár létezése akkor sem maradt bizonyíték nélkül, hiszen jót tett veletek: az égből esőt és termékeny időt küldött számotokra, és bőven adott nektek eledelt, a szívetekbe pedig örömet."
Így beszéltek, de így is alig tudták lecsillapítani a tömeget, nehogy áldozatot mutasson be nekik.
Ez az Isten igéje. ApCsel 14,5-18

Imádság
Mindenható uralkodónk, ki mindent nevedért teremtettél, ételt és italt adtál az embereknek, hogy élvezzék, nekünk pedig lélek szerinti ételt és italt adtál, és örök életet szolgád által! Mindenekelőtt azért adunk hálát néked, mert hatalmas vagy! Dicsőség néked mindörökké!

Elmélkedés
Jézus búcsúbeszédét olvassuk tovább a mai evangéliumban, amelynek végén a Szentlélek eljövetelének ígéretéről hallunk: ,,A Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttatja mindazt, amit mondtam nektek." Az Úr ígérete Pünkösd napján teljesedett be. Az apostolokra egykor kiáradt harmadik isteni személy, a Szentlélek, azóta is jelen van, működik az Egyházban. A Lélek működésének hatásait az apostolokhoz hasonlóan mi is megtapasztalhatjuk, azaz ő segít minket abban, hogy a krisztusi tanítás teljességét és mélységét megértsük. Azt is megmutatja számunkra, hogy a meghallott és megértett üzenetet, miként tudjuk életünkben megvalósítani. Krisztus ugyanis nem azt kéri tőlünk, hogy ne csupán ismerjük tanítását, hanem éljünk annak megfelelően. Ez pedig azt fejezi ki, hogy szeretjük Istent. Ezért mondja Jézus: ,,Aki ismeri és teljesíti parancsaimat, az szeret engem."
A Szentlélek jelenléte az Egyházban és kiáradása a keresztény hívekre nem elegendő önmagában az üdvösséghez. Nem mondhatjuk azt, hogy aki meg van keresztelve és részesült a bérmálás szentségében, azaz elnyerte a Szentlélek ajándékát, az feltétlenül üdvözülni fog, hanem együtt kell működnünk életünk során a Lélekkel. Isten akarata szerint a megváltás művében mindannyiunk számára a Szentlélek az üdvösség forrása.
C Horváth István Sándor

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatom, kinyilatkoztatni, cselekedeteiből, lecsillapítani, tanítványaihoz, meggyógyuljon, mindenekelőtt, evangéliumban, búcsúbeszédét, eljövetelének, megvalósítani, bántalmazzák, eredményesen, parancsaimat, elmenekültek, bálványoktól, szentségében, mindannyiunk, apostolokhoz, születésétől, megszaggatva, evangéliumot, meghallották, reátekintve, megfelelően, tanításomat, üdvösséghez, megkövezzék, működésének, teremtettél, keresztelve, apostolokra, vezetőikkel, felkiáltott, teljesedett, apostolokat, vigasztaló Szentlélek, szeret engem, utolsó vacsorán, karióti –, nevemben küld, evangélium igéi, igaz Istenhez, zsidók –, lábára állni, születésétől fogva, talpra ugrott, tömeg látta, szót –, város előtt, néppel együtt, tömeg közé, EVANGÉLIUM Szent János, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabás Ikónium, Barnabást Jupiternek, Amint Barnabás, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png ház  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Akarat  A másik dolog,  Soha ne kedvezz...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Makszim Gorkij gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png lepke  Hiányzik  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png ház  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png fotel  Egy lelki imádság  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Png telefon  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png kutya  Nem számIt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A televizió nem a kultúrát kép...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Jó éjszakát  Png telefon  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Png lepke  Png telefon  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Kaffka_Margit  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Elköszönt  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Régi emberek, akikre máig büsz...  Alázat  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
vigasztaló Szentlélek, szeret engem, utolsó vacsorán, karióti &#8211, nevemben küld, evangélium igéi, igaz Istenhez, zsidók &#8211, lábára állni, születésétől fogva, talpra ugrott, tömeg látta, szót &#8211, város előtt, néppel együtt, tömeg közé, bálványoktól térjetek, tengert alkotta, előző korszakban, pogányok mind, maguk útját, égből esőt, szívetekbe pedig, apostolokra egykor, apostolokhoz hasonlóan, krisztusi tanítás, keresztény hívekre, bérmálás szentségében, feltétlenül üdvözülni, megváltás művében, üdvösség forrása, kinyilatkoztatom, kinyilatkoztatni, cselekedeteiből, lecsillapítani, tanítványaihoz, meggyógyuljon, mindenekelőtt, evangéliumban, búcsúbeszédét, eljövetelének, megvalósítani, bántalmazzák, eredményesen, parancsaimat, elmenekültek, bálványoktól, szentségében, mindannyiunk, apostolokhoz, születésétől, megszaggatva, evangéliumot, meghallották, reátekintve, megfelelően, tanításomat, üdvösséghez, megkövezzék, működésének, teremtettél, keresztelve, apostolokra, vezetőikkel, felkiáltott, teljesedett, apostolokat, feltétlenül, teljességét, mindörökké, embereknek, szentlélek, pogányokat, ígéretéről, közbeszólt, vigasztaló, evangélium, elmélkedés, szívetekbe, rákiáltott, kiáltották, koszorúkat, jupiternek, megtanítja, korszakban, lakóhelyet, környékére, mindenható, számotokra, bizonyíték, megengedte, lisztrában, uralkodónk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.