Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magallán Szent Kristóf áldozópap és társai, mexikói vértanúk
  2019-05-20 23:36:16, hétfő
 
  SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Akik Krisztusért minden áldozatot vállalnak, azokat maga Isten jutalmazza meg.
Én, János, akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számlálni. Minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből álltak ott a trón és a Bárány előtt. Fehér ruhában voltak, a kezükben pálmaággal. Hangos szóval kiáltották: ,,Üdv Istenünknek, aki a trónon ül, és a Báránynak!"
Az angyalok mind a trón, a vének és a négy élőlény körül álltak. Arcra borultak a trón előtt, és imádták az Istent: ,,Ámen. Áldás, dicsőség, bölcsesség, hála, tisztelet, hatalom és erő a mi Istenünknek örökkön örökké! Ámen."
Ekkor a vének közül az egyik megszólított, és megkérdezte tőlem: ,,Kik ezek a fehér ruhások és honnan jöttek?" Ezt feleltem: ,,Te tudod, uram!" Erre ő azt mondta: ,,Ezek a nagy szorongattatásból jöttek. Ruhájukat fehérre mosták a Bárány vérében.
Ezért állnak Isten trónja előtt, s éjjel-nappal szolgálnak neki a templomban. A trónon ülő oltalmat nyújt nekik. Nem éheznek és nem szomjaznak többé, a nap nem égeti őket, sem másfajta hőség. Mert a Bárány, aki a királyi trónon ül, legelteti és az élő vizek forrásához tereli őket. Isten pedig letöröl a szemükről minden könnyet."
Ez az Isten igéje. Jel 7,9-17

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha a búzaszem elhal, sok termést hoz.
Abban az időben Jézus így beszélt tanítványaihoz:
,,Bizony, bizony, mondom nektek: Ha a búzaszem nem hull a földbe, és el nem hal, egyedül marad, ha azonban elhal, sok gyümölcsöt hoz. Aki szereti életét, elveszíti azt, de aki gyűlöli életét ebben a világban, az megmenti azt az örök életre. Aki nekem szolgál, kövessen engem, és ahol én vagyok, ott lesz a szolgám is. Aki nekem szolgál, azt becsülni fogja az Atya."
Ezek az evangélium igéi. Jn 12,24-26

Egyetemes könyörgés
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, aki a vértanúk hősiessége által mutatja meg a világnak az igaz hit értékét és az áldozatvállalás magasztosságát!
Lektor: 1. Vértanúidért, akik mindhalálig hűségesek maradtak hozzád, őrizd meg népedet az igaz hitben!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Vértanúidért, akik szabad lélekkel tettek tanúságot rólad, add meg az egész világnak a lelkiismereti szabadság ajándékát!
3. Vértanúidért, akik téged követve keresztjüket vállalták, add, hogy az élet minden baját mi is erős lélekkel viseljük!
4. Vértanúidért, akik tisztára mosták lelkük köntösét szent véredben, add, hogy legyőzzük a test és a világ csábításait!
5. Vértanúidért, akik együtt uralkodnak veled, fogadd be (N. testvérünket és összes) halottainkat örök országodba!
Pap: Győzelmes királyunk, Jézus Krisztus! Látod, hogy nélküled mennyire gyengék vagyunk. Állj híveid mellett a megpróbáltatás idején, és add meg nekik erősítő kegyelmedet! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.
*
- Katolikus Network oldalon
...... ........... .........


Május 21:Magallanes Kristóf és huszonnégy társa
A Plutarco Elías Calles vezette kormány intézkedései nyomán az 1920-as évektől a mexikói egyház üldözést szenvedett. A törvények nyíltan vallás-, illetve katolikusellenesek voltak. XI. Piusz pápa körlevelekben fejezte ki tiltakozását a mexikói egyházüldözés miatt. A lakosság több alkalommal is fellázadt a kormány ellen; a felkelések között a Cristero-háború - más néven a Cristiada - követelte a legtöbb áldozatot. A pápa 1925-ben bevezette Krisztus király ünnepét, a felkelők innen kapták a nevüket: cristero, azaz Krisztus katonája.
Az első összecsapásra 1926- ban került sor, amikor négyszáz fegyveres keresztény elbarikádozta magát a Guadelupe- i Szűzanya templomában. ,,Hivatalosan" 1927 elején kezdődött a háború, amikor a cristerók A nemzet címmel kiáltványt adtak ki, és 1929 júniusáig tartott, amikor a mexikói kormány és a felkelők amerikai közvetítéssel fegyverszünetet kötöttek. A megállapodás legfontosabb része az volt, hogy a papok ismét gyakorolhatták hivatásukat, illetve az egyház visszakapta ingatlanjainak használati jogát. A háború utáni megtorlásokban azonban számos keresztény vesztette életét, több ezer felkelőt kivégeztek, és az állami tisztségviselők sokfelé továbbra is üldözték a papokat. Mexikóban csak 1992-ben törölték el azt a törvényt, amely korlátozta a papok számát, illetve a vallási csoportok jogállását az országban. A Cristero-háborúban a becslések szerint kilencvenezer ember vesztette életét, körülbelül ötvenhétezer a kormányoldalon, és harmincháromezer cristero..
II. János Pál pápa 2000-ben szentté avatott huszonkét papot és három világi hívőt, akik vértanúként vesztették életüket a Cristero-háborúban. Közülük egy sem fogott fegyvert, ám nyíltan kiálltak hitük mellett, és az antiklerikális törvények ellenére szolgálták a hívek közösségét.
Magallanes Kristóf egyszerű földműves családban született 1869-ben. Pappá szentelése után szülővárosában lett plébános. Részt vett a helyi iskola megalapításában, valamint a város melletti gát megépítésében. Különös gondja volt a rózsafüzér imádság terjesztésére, a papi hivatások ébresztésére és a misszióra - a környéken élő huichol indiánok között is hirdette az evangéliumot. Amikor a kormány bezáratta az egyházmegye szemináriumát, a plébániáján nyitott papneveldét. A Cristero-háború kitörésekor felszólalt a béke érdekében, és ellenezte a fegyveres felkelést. A kormány tiltása ellenére szentmisét mutatott be, ezért letartóztatták, és tárgyalás nélkül elítélték. Káplánjával, Caloca Ágostonnal együtt végezték ki 1926 májusában.

- Magallán Szent Kristóf Mexikóban, San Rafael Totatiche faluban született 1869-ben. A Katolikus Egyház üldözésének idején huszonegy más áldozópappal, valamint Mexikó különböző vidékeiről hozzájuk csatlakozott három világi hívővel, Krisztus Királyt megvallva, 1927-ben szenvedett vértanúságot.
...... ............


'Mindenható, örök Isten, te Magallán Szent Kristóf áldozópapnak és társainak megadtad azt a kegyelmet, hogy Krisztus Királyhoz egészen a vértanúságig hűségesek maradjanak. Közbenjárásukra segíts minket, hogy az igaz hitet állhatatosan megvalljuk, és szereteted parancsaihoz mindig ragaszkodjunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: harmincháromezer, megalapításában, közbenjárásukra, áldozatvállalás, tisztségviselők, fegyverszünetet, szülővárosában, antiklerikális, kormányoldalon, magasztosságát, megpróbáltatás, ingatlanjainak, megtorlásokban, tanítványaihoz, letartóztatták, gyakorolhatták, összecsapásra, egyházüldözés, elbarikádozta, szemináriumát, szentlélekkel, terjesztésére, megépítésében, lelkiismereti, közvetítéssel, körlevelekben, ragaszkodjunk, kilencvenezer, testvérünket, áldozópappal, megállapodás, legfontosabb, tiltakozását, halottainkat, csatlakozott, ébresztésére, kezükben pálmaággal, angyalok mind, négy élőlény, trón előtt, vének közül, egyik megszólított, fehér ruhások, nagy szorongattatásból, királyi trónon, szemükről minden, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, Magallán Szent Kristóf, Akik Krisztusért, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztushoz, Jézus Krisztus, Katolikus Network, Magallanes Kristóf, Plutarco Elías Calles, János Pál, Caloca Ágostonnal, Magallán Szent Kristóf Mexikóban, Rafael Totatiche, Katolikus Egyház, Krisztus Királyt, Krisztus Királyhoz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét  Reményik Sándor: Itt most virá...  Válaszok a halál után  Esti képek  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Sir Andrew Lloyd Webber  Szívet megérintő . . .  A szeretetről  Facebookon kaptam  képre írva  Karinthy Frigyes: Almafa  Kékfestőről pár szóban  Húsvéti üdvözlet !  Játékos kis cicák  Esti Ima !  Graffiti bölcsesség  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor még kicsi voltál...  Márciuzs 24.  A csend aranyat ért  J. Donald Walters  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kutya  A tavasz nem csak önmagában sz...  Válaszok a halál után  Aki belekortyol  Szép estét  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Alvó baby  Rács mögé  képre írva  Rács mögé  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Boldog virágvasárnapot minden...  2004-es kivégzés után  Mire jók ?  Virágvasárnap a húsvét előtti  Táplálékok a máj egészségének ...  Nem látom őket  Ne hagyd  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Sadhguru idézet  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  képre írva  A nagyhét eseményei  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  A nagy természet  Mire jók ?  Amikor még kicsi voltál...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Levél lány  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Virágvasárnap a húsvét előtti  A máj egészségének javítása te...  Soli Deo gloria  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kezükben pálmaággal, angyalok mind, négy élőlény, trón előtt, vének közül, egyik megszólított, fehér ruhások, nagy szorongattatásból, királyi trónon, szemükről minden, búzaszem elhal, időben Jézus, örök életre, evangélium igéi, vértanúk hősiessége, áldozatvállalás magasztosságát, igaz hitben, egész világnak, lelkiismereti szabadság, élet minden, világ csábításait, megpróbáltatás idején, 1920-as évektől, mexikói egyház, törvények nyíltan, mexikói egyházüldözés, lakosság több, kormány ellen, felkelések között, legtöbb áldozatot, pápa 1925-ben, felkelők innen, első összecsapásra, nemzet címmel, mexikói kormány, felkelők amerikai, megállapodás legfontosabb, papok ismét, egyház visszakapta, háború utáni, állami tisztségviselők, papok számát, vallási csoportok, becslések szerint, antiklerikális törvények, hívek közösségét, helyi iskola, város melletti, rózsafüzér imádság, papi hivatások, misszióra &#8211, kormány bezáratta, egyházmegye szemináriumát, plébániáján nyitott, béke érdekében, fegyveres felkelést, kormány tiltása, vértanúságig hűségesek, igaz hitet, harmincháromezer, megalapításában, közbenjárásukra, áldozatvállalás, tisztségviselők, fegyverszünetet, szülővárosában, antiklerikális, kormányoldalon, magasztosságát, megpróbáltatás, ingatlanjainak, megtorlásokban, tanítványaihoz, letartóztatták, gyakorolhatták, összecsapásra, egyházüldözés, elbarikádozta, szemináriumát, szentlélekkel, terjesztésére, megépítésében, lelkiismereti, közvetítéssel, körlevelekben, ragaszkodjunk, kilencvenezer, testvérünket, áldozópappal, megállapodás, legfontosabb, tiltakozását, halottainkat, csatlakozott, ébresztésére, állhatatosan, vértanúságig, vértanúságot, parancsaihoz, vértanúidért, evangéliumot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2049
  • e Hét: 7740
  • e Hónap: 28423
  • e Év: 231336
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.