Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 6. vasárnapja 05.26
  2019-05-26 07:30:42, vasárnap
 
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Isten nem akarja, hogy a szükségesnél több teher nehezedjék a hívek vállára.
Abban az időben a pizidiai Antiochiában vita támadt a hívek között:
Néhányan, akik Júdeából jöttek, így tanították a testvéreket: ,,Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek." Mivel emiatt zűrzavar és nagy vita támadt Pál és Barnabás, valamint közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez.
Jeruzsálemben az apostolok, a presbiterek és az egész egyház jónak látta, hogy kiválasszanak maguk közül néhány férfit, és Pállal meg Barnabással Antiochiába küldjék őket: mégpedig Júdást, másik nevén Barszabbászt, meg Szilást, akik a testvérek között vezető szerepet vittek. Ezt az írást küldték velük:
,,Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antiochiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek!
Hallottuk, hogy közülünk néhányan - megbízásunk nélkül tanítva megzavartak titeket, feldúlták lelketeket. Ezért közmegegyezéssel elhatároztuk, hogy kiválasztunk néhány férfit, és elküldjük őket hozzátok a mi szeretett Barnabásunkkal és Pálunkkal, ezekkel az emberekkel, akik egész életüket Urunk Jézus Krisztus nevének szolgálatára szentelték. Elküldtük hát Júdást és Szilást, ők majd élőszóval is elmondják nektek ezeket.
A Szentlélek és mi magunk is úgy láttuk jónak, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és az erkölcstelenkedéstől. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!"
Ez az Isten igéje. ApCsel 15,1-2.22-29

SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Egy angyal megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost.
János apostol így beszél látomásában a megdicsőült Egyházról:
A hét angyal egyike lélekben elvitt egy magas hegyre, és ott megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost, Jeruzsálemet. Isten dicsőségét sugározta. Ragyogott, mint a drágakő, mint a kristálytiszta jáspis.
A városnak széles, magas fala volt, rajta tizenkét kapu. A kapuk fölött tizenkét angyal. A kapukra nevek voltak vésve, mégpedig Izrael fiai tizenkét törzsének a neve. Keleten három kapu volt, északon három kapu, délen három kapu, és nyugaton három kapu. A város falának tizenkét alapköve volt, rajtuk a Bárány tizenkét apostolának tizenkét neve.
De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma. A városnak nincs szüksége sem napra, sem holdra, hogy világítsanak, mert az Isten dicsősége ragyogja be, világossága pedig a Bárány.
Ez az Isten igéje. Jel 21,10-14.22-23

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentlélek megtanít titeket mindenre, amit mondtam nektek.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála.
Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.
Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek.
Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam.
Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,23-29

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te a Szentlélek által minden korban kiárasztod szeretetedet az emberekre. Taníts engem a szeretet gyakorlására. Soha nem felejtem, hogy te a végsőkig elmentél a szeretetben. Atyád és az emberek iránti szeretetből áldoztad fel magadat, megmutatván számunkra, hogy a szeretet nem szavakat kíván, hanem odaadást és hűséget. Úgy akarok élni, ahogy te éltél, s úgy akarok szeretni, ahogyan te szeretsz engem! Küldd el a Szentlelket, hogy megtanítson az önzetlen és önfeláldozó szeretetre! Segíts minket, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
Szentlélek vezetésével
Az Istennel való találkozás az ő szavának, tanításának hallgatásával kezdődik. Nem passzív hallgatás ez, nem csupán a fül megnyílása Isten üzenete iránt, hanem odafigyelés, a szív nyitottsága és készsége a hallottak megvalósítására. E folyamat során engedjük, hogy a tanítás dolgozzon bennünk, mint az élesztő a tésztában, átjárjon, átalakítson minket, hasson értelmünkre, érzelmeinkre és akaratunkra, továbbá cselekvésre ösztönözzön minket. A cél tehát világos számunkra, a törekvés sem hiányzik belőlünk, hogy Isten igéje szerint éljünk, de az emberi erőnk mégis kevésnek bizonyul sok esetben a megvalósításra. Ilyen helyzetekben lehet számunkra fontos Jézus bátorítása, ígérete, amit a mai evangéliumban olvasunk: ,,A Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek." Nem csak az egykori tanítványoknak szólt tehát ez az ígéret, hanem nekünk is, akik halljuk az Úr szavát, keressük annak értelmét és megvalósítási területeit.
Itt érdemes egy figyelmeztetést tennünk: Legyünk óvatosak és engedjük, hogy a Szentlélek vezessen minket az isteni üzenet megértésében! A magunk okoskodása, és tudálékossága ugyanis kiolthatja bennünk a Lélek tüzét, s ez esetben csupán a holt betűvel találkozunk, amely aligha vezet minket az élő Istenhez. Lényeges az is, hogy ne engedjünk a saját türelmetlenségünknek, ne sürgessük Istent, hogy kérdéseinkre azonnal válaszoljon! A Szentlélek türelemre tanít minket és majd gondoskodik róla, hogy a kellő időben megkapjuk az iránymutatást útkeresésünkre, a vigasztalást bánatunkra, a szükséges jó tanácsot bizonytalanságainkra és a megnyugtatást aggodalmainkra.
Az Úr ígéretének teljesedését, a Szentlélek megvilágosító tevékenységét minden korban megtapasztalta az Egyház és mi is megtapasztalhatjuk Isten üzenetének olvasása során. A Lélek gondoskodik arról, hogy a szívünkbe hullott jó mag növekedésnek induljon és bőséges termést hozzon. Az a ,,minden", amire a Szentlélek megtanít minket, nem végtelen tartalmú tudás megismerését és megértését jelenti, hanem mindannak megértését, amit üdvösségünk érdekében és embertársaink javára tennünk kell. Nem szükséges tehát túlterhelnünk értelmünket könyvtárnyi ismeret tanulásával, hanem elégedjünk meg azzal, hogy amit megértettünk, azt meg is tegyük. E folyamatban egészen Istennek tudjuk szentelni magunkat, alázatosan átengedjük neki életünk irányítását, mert felismerjük a neki való engedelmességben és parancsainak teljesítésében az üdvösség útját.
A feltámadt Jézus ma ezt mondja nekünk: ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat." Ismerős a kijelentés. Nem elég hallgatni tehát, amit az Úr mond, hanem meg is kell tartani. Erről szól a homokra és sziklára épített ház példázata, amelyet Jézus így vezet be: ,,Aki hallgatja szavamat és tettekre is váltja, az okos emberhez hasonlít, aki sziklára építette házát" (Mt 7,24). Igen, érdemes okosnak lennünk, sziklára, azaz az Úr igaz és üdvösségre vezető tanítására építenünk egész életünket. ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat" - mondja Jézus, amiből megértjük, hogy a szeretet soha nem maradhat érzés a szívünkben, hanem tettekben, jócselekedetekben nyilvánuljon meg.
C. Horváth István Sándor

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közmegegyezéssel, engedelmességben, nyugtalankodjék, figyelmeztetést, megvalósítására, cselekedeteiből, aggodalmainkra, megtapasztalta, barnabásunkkal, kristálytiszta, teljesítésében, megvalósításra, tartózkodnotok, presbiterekhez, tanítványainak, tanítványoknak, útkeresésünkre, üdvözülhettek, tudálékossága, testvéreiknek, embertársaink, kiválasszanak, jeruzsálemben, hallgatásával, túlterhelnünk, megnyugtatást, megvalósítási, evangéliumban, iránymutatást, tevékenységét, megvilágosító, barszabbászt, tartózkodtok, jeruzsálembe, antiochiában, nyilvánuljon, szükségesnél több, hívek vállára, pizidiai Antiochiában, hívek között, vitás ügyben, egész egyház, testvérek között, írást küldték, presbiterek testvéri, bálványoknak áldozott, fojtott állattól, angyal megmutatta, megdicsőült Egyházról, magas hegyre, kristálytiszta jáspis, városnak széles, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabással Antiochiába, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Minden tavaszból őrizz..  Robin Wight pitypang szobra  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nagy és kis csodák  Sík Sándor - Ha jő a perc  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Csend  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Szabó T. Anna - Pitypang  A sorsod  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Különleges  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Dóró Sándor: Embernek maradni  A sorsod  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  James Allen  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó T. Anna - Pitypang  Előfordul, hogy  Különleges  Egy barátság története  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Jó éjszakát  Anyák napjára  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Latinovits Zoltán tollából  Töröld le  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Ott van  A pitypang legendája  Tanácsok egy pszichológustól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Vannak emberek  Borzasztó  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Anyák napjára  jó reggelt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 15  Csend  Segíts neki dicsérni Téged  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ... 
Bejegyzés Címkék
szükségesnél több, hívek vállára, pizidiai Antiochiában, hívek között, vitás ügyben, egész egyház, testvérek között, írást küldték, presbiterek testvéri, bálványoknak áldozott, fojtott állattól, angyal megmutatta, megdicsőült Egyházról, magas hegyre, kristálytiszta jáspis, városnak széles, kapuk fölött, kapukra nevek, város falának, városnak nincs, időben Jézus, tanítás pedig, nevemben küld, világ adja, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, végsőkig elmentél, emberek iránti, szeretet csodálatos, szív nyitottsága, hallottak megvalósítására, tanítás dolgozzon, emberi erőnk, egykori tanítványoknak, figyelmeztetést tennünk, isteni üzenet, magunk okoskodása, holt betűvel, kellő időben, iránymutatást útkeresésünkre, vigasztalást bánatunkra, megnyugtatást aggodalmainkra, szívünkbe hullott, neki való, üdvösség útját, feltámadt Jézus, okos emberhez, szeretet soha, közmegegyezéssel, engedelmességben, nyugtalankodjék, figyelmeztetést, megvalósítására, cselekedeteiből, aggodalmainkra, megtapasztalta, barnabásunkkal, kristálytiszta, teljesítésében, megvalósításra, tartózkodnotok, presbiterekhez, tanítványainak, tanítványoknak, útkeresésünkre, üdvözülhettek, tudálékossága, testvéreiknek, embertársaink, kiválasszanak, jeruzsálemben, hallgatásával, túlterhelnünk, megnyugtatást, megvalósítási, evangéliumban, iránymutatást, tevékenységét, megvilágosító, barszabbászt, tartózkodtok, jeruzsálembe, antiochiában, nyilvánuljon, megismerését, érzelmeinkre, növekedésnek, bálványoknak, megértésében, szükségesnél, vigasztalást, világítsanak, elhatároztuk, szeretetedet, kérdéseinkre, gyakorlására, bekövetkezik, megtörténnék, pogányságból, helyzetekben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3719
  • e Hét: 14781
  • e Hónap: 27457
  • e Év: 261204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.