Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét 6. vasárnapja 05.26
  2019-05-26 07:30:42, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből
Isten nem akarja, hogy a szükségesnél több teher nehezedjék a hívek vállára.
Abban az időben a pizidiai Antiochiában vita támadt a hívek között:
Néhányan, akik Júdeából jöttek, így tanították a testvéreket: ,,Ha nem metélkedtek körül Mózes törvénye szerint, nem üdvözülhettek." Mivel emiatt zűrzavar és nagy vita támadt Pál és Barnabás, valamint közöttük, azt határozták, hogy Pál és Barnabás néhányukkal menjen fel Jeruzsálembe, s ebben a vitás ügyben forduljon az apostolokhoz és a presbiterekhez.
Jeruzsálemben az apostolok, a presbiterek és az egész egyház jónak látta, hogy kiválasszanak maguk közül néhány férfit, és Pállal meg Barnabással Antiochiába küldjék őket: mégpedig Júdást, másik nevén Barszabbászt, meg Szilást, akik a testvérek között vezető szerepet vittek. Ezt az írást küldték velük:
,,Az apostolok és a presbiterek testvéri üdvözletüket küldik az Antiochiában, Szíriában és Kilikiában élő, pogányságból megtért testvéreiknek!
Hallottuk, hogy közülünk néhányan - megbízásunk nélkül tanítva megzavartak titeket, feldúlták lelketeket. Ezért közmegegyezéssel elhatároztuk, hogy kiválasztunk néhány férfit, és elküldjük őket hozzátok a mi szeretett Barnabásunkkal és Pálunkkal, ezekkel az emberekkel, akik egész életüket Urunk Jézus Krisztus nevének szolgálatára szentelték. Elküldtük hát Júdást és Szilást, ők majd élőszóval is elmondják nektek ezeket.
A Szentlélek és mi magunk is úgy láttuk jónak, hogy ne rakjunk rátok több terhet a szükségesnél, annál, hogy tartózkodnotok kell a bálványoknak áldozott eledeltől, a vértől, a fojtott állattól és az erkölcstelenkedéstől. Ha ezektől tartózkodtok, helyesen jártok el. Jó egészséget!"
Ez az Isten igéje. ApCsel 15,1-2.22-29

SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Egy angyal megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost.
János apostol így beszél látomásában a megdicsőült Egyházról:
A hét angyal egyike lélekben elvitt egy magas hegyre, és ott megmutatta nekem a mennyből, az Istentől alászállt szent várost, Jeruzsálemet. Isten dicsőségét sugározta. Ragyogott, mint a drágakő, mint a kristálytiszta jáspis.
A városnak széles, magas fala volt, rajta tizenkét kapu. A kapuk fölött tizenkét angyal. A kapukra nevek voltak vésve, mégpedig Izrael fiai tizenkét törzsének a neve. Keleten három kapu volt, északon három kapu, délen három kapu, és nyugaton három kapu. A város falának tizenkét alapköve volt, rajtuk a Bárány tizenkét apostolának tizenkét neve.
De templomot nem láttam benne, mert a Mindenható, az Úr, az Isten és a Bárány a temploma. A városnak nincs szüksége sem napra, sem holdra, hogy világítsanak, mert az Isten dicsősége ragyogja be, világossága pedig a Bárány.
Ez az Isten igéje. Jel 21,10-14.22-23

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentlélek megtanít titeket mindenre, amit mondtam nektek.
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat, Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála.
Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat. A tanítás pedig, amelyet hallotok, nem az enyém, hanem az Atyáé, aki engem küldött. Ezeket akartam nektek elmondani, amíg veletek vagyok. S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek.
Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek.
Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen. Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam.
Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,23-29

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te a Szentlélek által minden korban kiárasztod szeretetedet az emberekre. Taníts engem a szeretet gyakorlására. Soha nem felejtem, hogy te a végsőkig elmentél a szeretetben. Atyád és az emberek iránti szeretetből áldoztad fel magadat, megmutatván számunkra, hogy a szeretet nem szavakat kíván, hanem odaadást és hűséget. Úgy akarok élni, ahogy te éltél, s úgy akarok szeretni, ahogyan te szeretsz engem! Küldd el a Szentlelket, hogy megtanítson az önzetlen és önfeláldozó szeretetre! Segíts minket, hogy tanításodat, a szeretet csodálatos üzenetét egyre jobban megértsük és meg is valósítsuk!

Elmélkedés
Szentlélek vezetésével
Az Istennel való találkozás az ő szavának, tanításának hallgatásával kezdődik. Nem passzív hallgatás ez, nem csupán a fül megnyílása Isten üzenete iránt, hanem odafigyelés, a szív nyitottsága és készsége a hallottak megvalósítására. E folyamat során engedjük, hogy a tanítás dolgozzon bennünk, mint az élesztő a tésztában, átjárjon, átalakítson minket, hasson értelmünkre, érzelmeinkre és akaratunkra, továbbá cselekvésre ösztönözzön minket. A cél tehát világos számunkra, a törekvés sem hiányzik belőlünk, hogy Isten igéje szerint éljünk, de az emberi erőnk mégis kevésnek bizonyul sok esetben a megvalósításra. Ilyen helyzetekben lehet számunkra fontos Jézus bátorítása, ígérete, amit a mai evangéliumban olvasunk: ,,A Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek." Nem csak az egykori tanítványoknak szólt tehát ez az ígéret, hanem nekünk is, akik halljuk az Úr szavát, keressük annak értelmét és megvalósítási területeit.
Itt érdemes egy figyelmeztetést tennünk: Legyünk óvatosak és engedjük, hogy a Szentlélek vezessen minket az isteni üzenet megértésében! A magunk okoskodása, és tudálékossága ugyanis kiolthatja bennünk a Lélek tüzét, s ez esetben csupán a holt betűvel találkozunk, amely aligha vezet minket az élő Istenhez. Lényeges az is, hogy ne engedjünk a saját türelmetlenségünknek, ne sürgessük Istent, hogy kérdéseinkre azonnal válaszoljon! A Szentlélek türelemre tanít minket és majd gondoskodik róla, hogy a kellő időben megkapjuk az iránymutatást útkeresésünkre, a vigasztalást bánatunkra, a szükséges jó tanácsot bizonytalanságainkra és a megnyugtatást aggodalmainkra.
Az Úr ígéretének teljesedését, a Szentlélek megvilágosító tevékenységét minden korban megtapasztalta az Egyház és mi is megtapasztalhatjuk Isten üzenetének olvasása során. A Lélek gondoskodik arról, hogy a szívünkbe hullott jó mag növekedésnek induljon és bőséges termést hozzon. Az a ,,minden", amire a Szentlélek megtanít minket, nem végtelen tartalmú tudás megismerését és megértését jelenti, hanem mindannak megértését, amit üdvösségünk érdekében és embertársaink javára tennünk kell. Nem szükséges tehát túlterhelnünk értelmünket könyvtárnyi ismeret tanulásával, hanem elégedjünk meg azzal, hogy amit megértettünk, azt meg is tegyük. E folyamatban egészen Istennek tudjuk szentelni magunkat, alázatosan átengedjük neki életünk irányítását, mert felismerjük a neki való engedelmességben és parancsainak teljesítésében az üdvösség útját.
A feltámadt Jézus ma ezt mondja nekünk: ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat." Ismerős a kijelentés. Nem elég hallgatni tehát, amit az Úr mond, hanem meg is kell tartani. Erről szól a homokra és sziklára épített ház példázata, amelyet Jézus így vezet be: ,,Aki hallgatja szavamat és tettekre is váltja, az okos emberhez hasonlít, aki sziklára építette házát" (Mt 7,24). Igen, érdemes okosnak lennünk, sziklára, azaz az Úr igaz és üdvösségre vezető tanítására építenünk egész életünket. ,,Aki szeret engem, megtartja tanításomat" - mondja Jézus, amiből megértjük, hogy a szeretet soha nem maradhat érzés a szívünkben, hanem tettekben, jócselekedetekben nyilvánuljon meg.
C. Horváth István Sándor

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közmegegyezéssel, engedelmességben, nyugtalankodjék, figyelmeztetést, megvalósítására, cselekedeteiből, aggodalmainkra, megtapasztalta, barnabásunkkal, kristálytiszta, teljesítésében, megvalósításra, tartózkodnotok, presbiterekhez, tanítványainak, tanítványoknak, útkeresésünkre, üdvözülhettek, tudálékossága, testvéreiknek, embertársaink, kiválasszanak, jeruzsálemben, hallgatásával, túlterhelnünk, megnyugtatást, megvalósítási, evangéliumban, iránymutatást, tevékenységét, megvilágosító, barszabbászt, tartózkodtok, jeruzsálembe, antiochiában, nyilvánuljon, szükségesnél több, hívek vállára, pizidiai Antiochiában, hívek között, vitás ügyben, egész egyház, testvérek között, írást küldték, presbiterek testvéri, bálványoknak áldozott, fojtott állattól, angyal megmutatta, megdicsőült Egyházról, magas hegyre, kristálytiszta jáspis, városnak széles, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabással Antiochiába, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.17. 23:52 Fehér Ház: Donald Trump egészségi állapota "nagyon jó"
11.17. 23:42 Brazil Nagydíj - Módosított végeredmény, a vb-pontversenyek állása
11.17. 23:02 Női kosárlabda Eb-selejtező - Győzelem Szlovákia ellen
11.17. 22:22 Curling Eb - A magyar férfi csapat legyőzte Észtországot
11.17. 21:21 A várakozásokat felülmúlva kelt el több kép a Virág Judit Galéria árverésén
11.17. 21:02 Férfi kézilabda BL - Egy góllal nyert idegenben a Szeged
11.17. 21:01 Jégkorong Erste Liga - Legyőzte a Hokiklubot a Csíkszereda
11.17. 20:51 Brazil Nagydíj - Végeredmény, a vb-pontversenyek állása
11.17. 20:42 Alkotmányjogász: törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti...
11.17. 20:32 Brazil Nagydíj - Verstappen nyert, Gasly a második
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Megváltás  Kacsintós  Megváltás  Jézus Krisztus  Mi a boldogság jó anya?  Test és lélek , formába hozása  Csokor vázában  Bánat  Mírjam barátnőmtól kaptam  Szép estét  Bizalom Jézus Krisztusban  Jó éjszakát , szép álmokat  Hit  Nyisd meg előttem Istenem . ....  Mit meg nem tennék....  Hit  Őszi csokor  Vidám, szép napot  Megváltás  Rád gondolok....  Minden csillagnak megvan a mag...  Almák zsákban  Vidám, szép napot  Facebookon kaptam  Őszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megalázkodás  A gazdagság, nem házakban laki...  Mai harmónia kártyám  Szerelem - romantika  Hitetlenség  Nő virág csokorral  Azt mondják, a ruha teszi az e...  Velence vízben áll..:Dáma Lova...  Facebookon kaptam  Ronamtikus pár  A feltámadott Krisztus  Vidám, szép napot  Hóember lámpással  Napraforgók  Körlevele Árpád-házi Szent Erz...  32. évközi hét szombat 11.16  Jó éjszakát  Egy idézet  Ősz színei  Szombati üdvözlet, és sok fino...  Hit  Táncosok - a hölgy pirosban  Szentlélek  Útravaló – 2019. novembe...  Vidám, szép estét  Ferenc pápa üzenete a szegénye...  Dáliák  Zuhatag  Kellemes teázást  Png nő  Útravaló – 2019. novembe...  Szombati üdvözlet, és sok fino...  Hit  Az én barátom  Puskás Stadionavató: 2019.11.1...  Őszi kép  Jó reggelt , szép napot Roman...  Ürgéék  Útravaló – 2019. novembe...  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Ébresztő  Velence vízben áll..:Dáma Lova...  Romantikus szép estét Pintere...  Bálványimádás  Őszi kép  Facebookon kaptam  Esik a hó  Test és lélek , formába hozása  Jó éjszakát , szép álmokat  Őszi kép  Szép estét  Nem karcolhatom fel a szívet  Csillagszív  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Naplemente  Útravaló – 2019. novembe...  Őszi csokor  Facebookon kaptam  A megdicsőült Krisztus  Facebookon kaptam  Napraforgók  Kellemes napot kívánok!  Őszi kép  Facebookon kaptam  Mi a boldogság jó anya?  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Dáliák  Jó reggelt , szép napot Roman...  Ronamtikus pár  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Napraforgók 
Bejegyzés Címkék
szükségesnél több, hívek vállára, pizidiai Antiochiában, hívek között, vitás ügyben, egész egyház, testvérek között, írást küldték, presbiterek testvéri, bálványoknak áldozott, fojtott állattól, angyal megmutatta, megdicsőült Egyházról, magas hegyre, kristálytiszta jáspis, városnak széles, kapuk fölött, kapukra nevek, város falának, városnak nincs, időben Jézus, tanítás pedig, nevemben küld, világ adja, evangélium igéi, szeretet gyakorlására, végsőkig elmentél, emberek iránti, szeretet csodálatos, szív nyitottsága, hallottak megvalósítására, tanítás dolgozzon, emberi erőnk, egykori tanítványoknak, figyelmeztetést tennünk, isteni üzenet, magunk okoskodása, holt betűvel, kellő időben, iránymutatást útkeresésünkre, vigasztalást bánatunkra, megnyugtatást aggodalmainkra, szívünkbe hullott, neki való, üdvösség útját, feltámadt Jézus, okos emberhez, szeretet soha, közmegegyezéssel, engedelmességben, nyugtalankodjék, figyelmeztetést, megvalósítására, cselekedeteiből, aggodalmainkra, megtapasztalta, barnabásunkkal, kristálytiszta, teljesítésében, megvalósításra, tartózkodnotok, presbiterekhez, tanítványainak, tanítványoknak, útkeresésünkre, üdvözülhettek, tudálékossága, testvéreiknek, embertársaink, kiválasszanak, jeruzsálemben, hallgatásával, túlterhelnünk, megnyugtatást, megvalósítási, evangéliumban, iránymutatást, tevékenységét, megvilágosító, barszabbászt, tartózkodtok, jeruzsálembe, antiochiában, nyilvánuljon, megismerését, érzelmeinkre, növekedésnek, bálványoknak, megértésében, szükségesnél, vigasztalást, világítsanak, elhatároztuk, szeretetedet, kérdéseinkre, gyakorlására, bekövetkezik, megtörténnék, pogányságból, helyzetekben, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 4245 db bejegyzés
Összes: 40948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 358
  • e Hét: 3831
  • e Hónap: 65318
  • e Év: 937578
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.