Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 7. hét kedd 06.04
  2019-06-04 10:39:56, kedd
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Szent Pál azzal a vallomással búcsúzik híveitől, hogy ő az életét egészen Isten ügyének szentelte.
Harmadik missziós útja vége felé Pál apostol Milétuszba érkezett. Magához kérette az efezusi egyház presbitereit. Amikor azok megérkeztek, így szólt hozzájuk:
,,Tudjátok jól, hogy Ázsiába jövetelem első napjától kezdve egészen a mai napig hogyan éltem köztetek. Az Úrnak szolgáltam teljes alázatossággal, könnyek és zaklatások között, amelyek a zsidók áskálódásai folytán értek engem. Semmit sem tagadtam meg tőletek, ami javatokra szolgálhatott: nyilvánosan és magánházakban tanítottalak titeket. Zsidóknak és görögöknek egyaránt hirdettem, hogy térjenek meg Istenhez, és higgyenek Jézusban, a mi Urunkban.
Most pedig a Szentlélek ellenállhatatlan indítására Jeruzsálembe megyek. Nem tudom, mi történik ott velem, csak azt adta tudtomra a Szentlélek minden városban, hogy bilincs és megpróbáltatás vár rám. De mit sem aggódom. Nem becsülöm sokra életemet; csak fussam végig pályámat, amelyet az Úr Jézus rám bízott, és tanúságot tegyek az Isten kegyelmét hirdető evangéliumról.
Tudom azt is, hogy közületek, akiknek Isten országát hirdettem, nem lát többé senki. Ezért most ünnepélyesen kijelentem: Ártatlan vagyok abban, ha valaki mégis elvesznék. Mert nem riadtam vissza semmitől, hogy Isten akaratát teljes egészében föltárjam előttetek."
Ez az Isten igéje. ApCsel 20,17-27

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A búcsúzó Jézus imádkozik a világban maradó tanítványaiért.
Jézus az utolsó vacsorán tekintetét az égre emelte, és így imádkozott:
,,Atyám, eljött az óra. Dicsőítsd meg Fiadat, hogy Fiad is megdicsőítsen téged! Te hatalmat adtál neki minden ember fölött, hogy mindenkinek, akit neki adtál, örök életet adjon. Az örök élet pedig az, hogy megismerjenek téged, az egy igaz Istent, és Jézus Krisztust, akit te küldtél.
Én megdicsőítettelek téged a földön. A feladatot, amelyet rám bíztál, teljesítettem. Atyám, most te dicsőíts meg engem azzal a dicsőséggel, amelyben részem volt nálad a világ teremtése előtt!
Kinyilatkoztattalak téged az embereknek, akiket e világból nekem adtál. Tieid voltak, és nekem adtad őket. Tanításodat megtartották. Most már tudják, hogy minden, amit nekem adtál, tőled van. Hiszen én a tőled vett igéket mondtam el nekik, ők pedig elfogadták: megismerték az igazságot, hogy tőled jöttem, és hittel elfogadták, hogy te küldtél engem.
Értük könyörgök. Nem a világért könyörgök, hanem értük, akiket nekem adtál. Tieid ők - hiszen a tied mindaz, ami az enyém, és minden az enyém, ami a tiéd -, és én megdicsőültem bennük.
Én nem maradok tovább itt e világban, ők azonban a világban maradnak. Én most hozzád megyek."
Ezek az evangélium igéi. Jn 17,1-11a
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus, te feltámadásodat követően számos alkalommal megjelentél tanítványaidnak, s élőként mutattad meg magad nekik. Mielőtt a földről a mennybe távoztál megbízást adtál nekik tanításod, örömhíred továbbadására. E küldetés nekem, mint a te követődnek is szól. Segíts engem kegyelmeddel és a Szentlélekkel, hogy e küldetésemet teljesítve törekedjek szüntelenül a menny felé!

Elmélkedés
Üljünk le mi is az asztalhoz, az apostolok közé és hallgassuk az Úr szavait! Az utolsó vacsora eseménye csodálatos rend szerint történik. Minden a megtisztulással kezdődik, Jézus megmossa apostolai lábát. E sajátos cselekedettel, a lábmosással kapcsolatban általában a mi Urunk alázatát és szolgálatkészségét szoktuk hangsúlyozni, valamint azt, hogy az ő példáját kell nekünk is követnünk testvéreink szolgálatában. Van azonban a lábmosásnak egy másik oldala, általa az apostolok megtisztulnak, mert a tiszta szívűek, a tiszta lelkűek ülhetnek egy asztalhoz az Úrral.
A megtisztulás után következik a tanítás, Jézus hosszasan beszél tanítványainak arról, hogy ő visszatér az Atyához, a szeretet fontosságáról, a világ gyűlöletéről, a hamarosan eljövő Szentlélekről, valamint arról, hogy újra el fog jönni a világba. Szavaival reményt önt apostolaiba és felkészíti őket a rájuk váró jövőre, erőt ígér küldetésük teljesítéséhez.
A tanítást pedig az Úr imádsága követi. Jézus arra készül, hogy hamarosan feláldozza magát. Tudja, hogy küldetése ezzel be fog teljesedni, mert megtett mindent, amiért az Atya elküldte a világba. Az emberektől hamarosan megaláztatásban részesül, de tudja, hogy az Atya meg fogja őt dicsőíteni, hiszen ő is mind életével, mind halálával az Atyának szerzett dicsőséget. Megdicsőítem-e Istent életemmel?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: ellenállhatatlan, megaláztatásban, megtisztulással, cselekedeteiből, tanítványaidnak, tanítványaiért, tanítványainak, feltámadásodat, megpróbáltatás, alázatossággal, teljesítéséhez, evangéliumról, szentlélekkel, megdicsőültem, megtisztulnak, továbbadására, megismerjenek, szentlélekről, magánházakban, cselekedettel, szolgálatában, teljesítettem, fontosságáról, megdicsőítsen, szolgálhatott, ünnepélyesen, hangsúlyozni, tanítottalak, presbitereit, megdicsőítem, megtisztulás, kapcsolatban, gyűlöletéről, küldetésemet, jeruzsálembe, kegyelmeddel, vallomással búcsúzik, életét egészen, efezusi egyház, zsidók áskálódásai, búcsúzó Jézus, világban maradó, utolsó vacsorán, égre emelte, örök élet, világ teremtése, tőled vett, világért könyörgök, tied mindaz, tiéd –, világban maradnak, evangélium igéi, Apostolok Cselekedeteiből, Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztust, Megdicsőítem-e Istent, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nevem  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Próbálj meg ...  Paul David Tripp Április 20  George Byron - Ahogy itt jár -...  Elköszönt  Szép estét  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Jónás Tamás – Végtelen b...  A másik dolog,  Reggel van  Png virág  Paul David Tripp Április 21  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png nő  Szép álmokat!  Akarat  Tanuld meg ezt a versemet  Akarat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  képre írva  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy bizonyos határt  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Rátalálsz  Png csokor  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Nem számIt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Soha ne kedvezz...  Elköszönt  Minden harmadik...  Adakozás  Szép napot kívánok  Png virág  Akarat  Hogy lehet megtartani  Fehér virág  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  képre írva  Mi lenne ha  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A sors  Minden harmadik...  Png virág  Png férfi  Fekete-erdő desszert  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Gonosz démon-álarc  Akik bántanak téged  Nagyon különös  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akik bántanak téged  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png ház  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga 
Bejegyzés Címkék
vallomással búcsúzik, életét egészen, efezusi egyház, zsidók áskálódásai, búcsúzó Jézus, világban maradó, utolsó vacsorán, égre emelte, örök élet, világ teremtése, tőled vett, világért könyörgök, tied mindaz, tiéd &#8211, világban maradnak, evangélium igéi, mennybe távoztál, menny felé, apostolok közé, utolsó vacsora, megtisztulással kezdődik, lábmosással kapcsolatban, másik oldala, apostolok megtisztulnak, tiszta szívűek, tiszta lelkűek, megtisztulás után, szeretet fontosságáról, világ gyűlöletéről, hamarosan eljövő, rájuk váró, tanítást pedig, emberektől hamarosan, ellenállhatatlan, megaláztatásban, megtisztulással, cselekedeteiből, tanítványaidnak, tanítványaiért, tanítványainak, feltámadásodat, megpróbáltatás, alázatossággal, teljesítéséhez, evangéliumról, szentlélekkel, megdicsőültem, megtisztulnak, továbbadására, megismerjenek, szentlélekről, magánházakban, cselekedettel, szolgálatában, teljesítettem, fontosságáról, megdicsőítsen, szolgálhatott, ünnepélyesen, hangsúlyozni, tanítottalak, presbitereit, megdicsőítem, megtisztulás, kapcsolatban, gyűlöletéről, küldetésemet, jeruzsálembe, kegyelmeddel, megtartották, testvéreink, megjelentél, áskálódásai, nyilvánosan, megismerték, lábmosással, dicsőséggel, vallomással, apostolaiba, szüntelenül, megérkeztek, tanításodat, lábmosásnak, mindenkinek, törekedjek, kijelentem, feláldozza, hallgassuk, szentlélek, felkészíti, küldetésük, görögöknek, követődnek, imádkozott, teljesítve, csodálatos, indítására, alkalommal, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5801
  • e Hónap: 38955
  • e Év: 272702
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.