Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szent Barnabás apostol 06.11 /2. rész
  2019-06-11 10:56:02, kedd
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Barnabás derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel.
Azok a hívek, akik az István diakónus miatt kitört üldözés elől szétszéledtek, eljutottak egész Föníciáig, Ciprusig és Antiochiáig.
Velük volt az Úr segítsége, úgyhogy sokan megtértek, és az Úr hívei lettek.
Ennek a híre eljutott a jeruzsálemi egyházba is. Ezért elküldték Barnabást Antiochiába. Amikor megérkezett, örvendezve látta az Úr kegyelmét, mindenkit buzdított, hogy őszinte szívvel ragaszkodjék az Úrhoz, mivel derék ember volt, telve Szentlélekkel és hittel. Így aztán nagyon sokan csatlakoztak az Úrhoz.
Barnabás erre elutazott Tarzusba, hogy fölkeresse Sault. Amikor megtalálta, magával vitte őt Antiochiába. Egy álló esztendőn keresztül részt vettek az összejöveteleken, és nagyon sok embert tanítottak. A tanítványokat először Antiochiában nevezték el krisztusiaknak, azaz keresztényeknek.
Az antiochiai egyházban több próféta és tanító volt, például Barnabás, a Nigernek nevezett Simon, a cirenei Lúciusz, továbbá Manaén, aki együtt nevelkedett Heródes fejedelemmel, és Saul. Egy alkalommal, amikor istentiszteletet tartottak és böjtöltek, így szólt hozzájuk a Szentlélek: ,,Válasszátok ki Barnabást és Sault arra a munkára, amelyre meghívtam őket!" Erre böjtöltek és imádkoztak, majd rájuk tették kezüket, és útnak indították őket.
Ez az Isten igéje. ApCsel 11,21b-26;13,1-3

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Menjetek és hirdessétek: közel van a mennyek országa!
Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait:
Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére.
Ha egy városba vagy faluba érkeztek, érdeklődjetek, hogy ki az, aki méltó arra, hogy nála maradjatok, amíg csak el nem távoztok! Amikor pedig beléptek a házba, köszöntsétek a ház népét. Ha érdemes rá a ház, akkor a békétek rászáll; ha pedig érdemtelen, akkor békétek visszaszáll rátok.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,7-13

Imádság
Életem Istene és Ura! Neked szentelem kezem munkáját és a pihenéssel töltött napokat. Könyörülj ezen a munkában megfáradt kézen. Feléd emelt kézzel ígérem neked, hogy nem menekülök lustán a munka elől és nem múlik el napom imádság nélkül. Nyújtsd ki kezedet és vezess engem a munka és az imádság által az üdvösség felé!

Elmélkedés
Szent Barnabás nevével nem találkozunk, amikor Jézus kiválasztja tanítványai közül a tizenkét apostolt, Egyházunk mégis apostolként tiszteli őt. Személyéről tudnunk érdemes, hogy Ciprusról származó zsidó ember volt, aki Jeruzsálemben telepedett le. A húsvéti és pünkösdi események után az elsők között csatlakozott az új közösséghez a Krisztus halálát és feltámadását tanító apostoli igehirdetés hatására. Egyik földbirtokát eladta, s annak árát az apostolokra bízta, a közösség javára. Ő segítette a megtért Pált, hogy megismerje az apostolokat és együtt indultak, hogy a pogányoknak hirdessék az evangéliumot. Barnabásban valóban érezhető az apostoli lelküket, a Krisztus ügyéért való buzgóság.
Az egyházi év során az apostolok ünnepei mindig elgondolkodtatnak minket keresztény küldetésünkről, tanúságtételünkről a világ felé. Nem magamutogatás ez, hanem annak a felelősségnek a megérzése, hogy Isten országa általunk, a mi szolgálatunk, a mi közreműködésünk által növekszik. A Szentlélek adja nekünk a bátorságot és az apostoli lelkületet, hogy ne féljünk az örömhírt terjeszteni. Két dolgot, két irányelvet jegyezzünk meg ezzel kapcsolatban. Az első: nem mi fogjuk megtéríteni az embereket, hanem Isten. Mi csak az ő munkatársai, szolgái vagyunk. A másik: Akkor fog felébredni bennünk a vágy, hogy Istenhez vezessük az embereket, ha mi magunk is rátaláltunk Istenre, mint Üdvösségünk forrására.
C. Horváth István Sándor

- Szent Barnabás


Szalamisz) ciprusi származású apostol, Pál apostol egyik legfontosabb misszionárius társa, a ciprusi ortodox egyház megalapítója. Barnabás nem Jézus közvetlenül választott tanítványa volt, hanem a tizenkét választott tanítványhoz csatlakozott, és missziós tevékenysége alapján minősül apostolnak.
Ő lett Szalamisz első püspöke. Őt tekintik a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. További életéről egyértelmű forrás nem áll rendelkezésre. A hagyomány szerint Szalamiszban szenvedett vértanúságot 61-ben, amikor a helyi zsidók megkövezték
Szent Barnabás apostolra emlékezünk liturgikus emléknapján, június 11-én. Nevének jelentése: a vigasztalás fia. A barnabiták, a takácsok, a kádárok, a szomorkodók és az aggodalmaskodók védőszentje, és kérik közbenjárását jégeső ellen is. Barnabás apostol Ciprus szigetén született gazdag levita családban, eredeti neve József volt. A Barnabás nevet az apostoloktól kapta.
Vallási ismeretei elmélyítése céljából érkezett Jeruzsálembe, ahol az apostolok tanítását hallgatva megkeresztelkedett, és csatlakozott hozzájuk. Életéről Az apostolok cselekedeteiből tudunk. ,,Igaz, Szentlélekkel és hittel eltelt férfi volt" (ApCsel 11,24), a mély hit mellett jó szív jellemezte. Az elsők egyike volt, akik Jézus tanítását befogadva hirdették az igét szülőföldjükön, és vagyonukat az apostolok lába elé tették (vö. ApCsel 4,36-37). Egyesek véleménye szerint ezzel akarta kifejezni háláját Istennek a hit ajándékáért.
Istenünk, te Szent Barnabás apostolt eltöltötted hittel és Szentlélekkel, és kiválasztottad a pogány népek megtérítésére. Add, hogy szóval és tettel hűségesen tanúságot tegyünk Krisztus evangéliumáról, amelyet ő oly buzgón hirdetett. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Bővebben Link

- Katolikus oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Adorans oldalon Link

- Szent Barnabás apostol, a vigasztalás fia Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: összejöveteleken, istentiszteletet, aggodalmaskodók, cselekedeteiből, keresztényeknek, közreműködésünk, megalapítójának, evangéliumáról, küldetésünkről, szülőföldjükön, kiválasztottad, krisztusiaknak, jeruzsálemben, érdeklődjetek, tanítványokat, rendelkezésre, megtérítésére, szétszéledtek, felelősségnek, szentlélekkel, misszionárius, közbenjárását, magamutogatás, gyógyítsatok, csatlakozott, tanítványhoz, földbirtokát, szolgálatunk, evangéliumot, tevékenysége, csatlakoztak, kapcsolatban, megalapítója, jeruzsálembe, antiochiában, ragaszkodjék, híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, antiochiai egyházban, cirenei Lúciusz, mennyek országa, városba vagy, békétek rászáll, evangélium igéi, pihenéssel töltött, munkában megfáradt, munka elől, imádság által, üdvösség felé, tizenkét apostolt, Szent Barnabás, Apostolok Cselekedeteiből, Barnabást Antiochiába, EVANGÉLIUM Szent Máté, Életem Istene, Horváth István Sándor, Életéről Az, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Spenót fasírttal  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az ember  Jó éjszakát  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Spenót  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osvát Erzsébet - Április...  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Ég veled Március  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Márai Sándor, eredeti nevén  Alvó cica  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A bab gyógyhatásairól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Reggel van  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Márai Sándor, eredeti nevén  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Mi volt e hatalom értelme  Fűzfa a tóparton  Amellett, amit az emberek  40 felett  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csomó  Áldás  Facebookon kaptam  És van a rabság.  Cserépváralja  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  David Mamet gondolata  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi szél vizet áraszt  Facebookon kaptam  Laczkó Sándor - A bizalom....  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly 
Bejegyzés Címkék
híre eljutott, jeruzsálemi egyházba, álló esztendőn, tanítványokat először, antiochiai egyházban, cirenei Lúciusz, mennyek országa, városba vagy, békétek rászáll, evangélium igéi, pihenéssel töltött, munkában megfáradt, munka elől, imádság által, üdvösség felé, tizenkét apostolt, elsők között, apostolokra bízta, közösség javára, megtért Pált, pogányoknak hirdessék, apostoli lelküket, apostolok ünnepei, világ felé, apostoli lelkületet, örömhírt terjeszteni, ciprusi ortodox, tizenkét választott, hagyomány szerint, helyi zsidók, aggodalmaskodók védőszentje, apostoloktól kapta, apostolok tanítását, apostolok cselekedeteiből, elsők egyike, igét szülőföldjükön, apostolok lába, pogány népek, összejöveteleken, istentiszteletet, aggodalmaskodók, cselekedeteiből, keresztényeknek, közreműködésünk, megalapítójának, evangéliumáról, küldetésünkről, szülőföldjükön, kiválasztottad, krisztusiaknak, jeruzsálemben, érdeklődjetek, tanítványokat, rendelkezésre, megtérítésére, szétszéledtek, felelősségnek, szentlélekkel, misszionárius, közbenjárását, magamutogatás, gyógyítsatok, csatlakozott, tanítványhoz, földbirtokát, szolgálatunk, evangéliumot, tevékenysége, csatlakoztak, kapcsolatban, megalapítója, jeruzsálembe, antiochiában, ragaszkodjék, legfontosabb, feltámadását, fejedelemmel, szalamiszban, vértanúságot, apostoloktól, köszöntsétek, tisztítsatok, hirdessétek, támasszatok, vigasztalás, válasszátok, emléknapján, nevelkedett, megkövezték, antiochiába, barnabásban, mindörökkön, pogányoknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 244
  • e Hét: 2014
  • e Hónap: 14690
  • e Év: 248437
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.