Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kiemelték a Hableány hajót a Dunából
  2019-06-11 15:51:18, kedd
 
  - Kiemelik a Hableányt a Dunából - fotók itt megnézhetők Link
...... .....


...... .....


...... .....


*
Áthelyezték a Hableányt az uszályra, a csepeli kikötőbe viszik.
........


Véget ért a Hableány hajó kiemelése, a Clark Ádám daruval sikerült az uszályra emelni és ott rögzíteni a hajót. A hajót a csepeli kikötőbe szállítják.
A mentőcsapatok reggel hat óra után kezdték meg a kiemelést, az előkészületi munkák után viszonylag hamar sikerült a roncs egy részét a víz fölé emelni, utána viszont a könnyebb kiemelés érdekében órákig szivattyúzták ki a vizet a hajó testéből. Délelőtt fél 11-ig négy holttestet emeltek ki a hajótestből, köztük egy kislányt és az édesanyját, illetve valószínűleg a hajó kapitányát. További négy holttestet még keresnek a mentőcsapatok. A mentés során több búvár is holttestek után kutatott a hajótestben, de a vastag iszapréteg annyira akadályozta a búvárok munkáját, hogy a szakemberek végül úgy döntöttek, majd az elszállítás után vizsgálják át a roncsot. Itt átnézik a hajóban lévő iszapos réteget, megkezdik a helyszíni szemlét és a roncs vizsgálatát.
Kedden kora délután a Margit hídon sajtótájékoztatót tartott Gál Kristóf rendőrségi szóvivő, aki több, már korábban a sajtóban megjelent információt megerősített. Például azt, hogy a hajót valóban a csepeli szabad kikötőbe szállítják, ahol már napokkal ezelőtt kialakították a vizsgálat helyszínét. A Hableányt hajózási és műszaki szakértők fogják megvizsgálni az ügyészség képviselőinek jelenlétében. A szóvivő elmondta zajlik a négy megtalált holttest azonosítása, de vélelmezhetően valóban megtalálták a hajó kapitányát, illetve a dél-koreai turistacsoport egyetlen gyerek tagját, egy 6 éves kislányt. Hozzátette: a rendőrség a mostani tudása szerint négy további utast keres eltűntként, ezért megduplázták a keresésben részt vevő emberek létszámát a Budapesttől délre eső szakaszon.

- A nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a Viking Sigyn ukrán állampolgárságú kapitánya. Gál Kristóf megerősítette, miután a szállodahajó hétfőn újra Magyarországra érkezett, a rendőrség ismételten átvizsgálta azt, hogy további bizonyítékokat gyűjtsenek.. Asenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ osztályvezetője a 24.hu-nak elmondta, hogy nagy kő esett le a szívéről a kiemelés után:
Tudtuk, hogy számunkra az igazi felemelő pillanat lesz, amikor a roncs az uszályon koppan. Sikerült ezt a sokrétű munkát igénylő feladatot a sok tapasztalt munkatárssal, búvárral és szakemberrel végrehajtanunk. Mindenki nagyon komoly munkát végzett, hogy ez sikerüljön. Most a roncs rögzítése következik, ha ez megvan, akkor Csepelre szállítják. Ott elkezdődik a helyszíni szemle, majd átvizsgálják a hordalékot, hogy nincs-e benne esetleg újabb áldozat.
...... .........


9 óra után Pintér Sándor belügyminiszter is megérkezett a helyszínre, majd nem sokkal később távozott. Mentés közben a mentőcsapat egyik tagja a vízbe esett, de a TEK és a tűzoltók gyorsan kimentették.
- A Hableány sétahajó 13 nappal ezelőtt, május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, négy embert még keresnek: hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát.

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Címkék: terrorelhárítási, állampolgárságú, osztályvezetője, szállodahajóval, belügyminiszter, vélelmezhetően, bizonyítékokat, végrehajtanunk, magyarországra, turistacsoport, szivattyúzták, mentőcsapatok, gyanúsítottja, képviselőinek, kialakították, összeütközött, megerősítette, munkatárssal, jelenlétében, szakemberrel, átvizsgálják, megduplázták, előkészületi, szállodahajó, megvizsgálni, valószínűleg, megerősített, hajótestben, budapesttől, átvizsgálta, vizsgálatát, megnézhetők, áthelyezték, információt, nyomozásnak, szakemberek, csepeli kikötőbe, uszályra emelni, mentőcsapatok reggel, előkészületi munkák, könnyebb kiemelés, hajó testéből, hajó kapitányát, mentés során, vastag iszapréteg, búvárok munkáját, szakemberek végül, elszállítás után, hajóban lévő, helyszíni szemlét, roncs vizsgálatát, sajtóban megjelent, Clark Ádám, Viking Sigyn, Asenszky Nándor, Terrorelhárítási Központ, Pintér Sándor, Ivándi-Szabó Balázs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sík Sándor - Ha jő a perc  Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Ismeretlen: Ikarusz monda  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  képre írva  39 ígéret  39 ígéret  Robert Merle tollából  Anyák napjára  Jó nap volt  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  James Allen  Müller Péter tollából  Müller Péter tollából  Magamnak  képre írva  Tavaszi este  Ott van  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Önmaga ellenére  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Szívek  Kertem  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Pitypang szökőkút  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Különleges  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi este  Paul David Tripp Április 13  Hamvas Béla  Különleges  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  képre írva  Azért kaptad  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul David Tripp Április 12  "Ez egy csoda"  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Különleges  Facebookon kaptam  Töröld le  Paul David Tripp Április 15 
Bejegyzés Címkék
csepeli kikötőbe, uszályra emelni, mentőcsapatok reggel, előkészületi munkák, könnyebb kiemelés, hajó testéből, hajó kapitányát, mentés során, vastag iszapréteg, búvárok munkáját, szakemberek végül, elszállítás után, hajóban lévő, helyszíni szemlét, roncs vizsgálatát, sajtóban megjelent, hajót valóban, csepeli szabad, vizsgálat helyszínét, ügyészség képviselőinek, szóvivő elmondta, négy megtalált, dél-koreai turistacsoport, mostani tudása, keresésben részt, szállodahajó hétfőn, rendőrség ismételten, kiemelés után, igazi felemelő, uszályon koppan, sokrétű munkát, roncs rögzítése, helyszíni szemle, mentőcsapat egyik, vízbe esett, tűzoltók gyorsan, fedélzeten 35-en, kéttagú magyar, sétahajó magyar, terrorelhárítási, állampolgárságú, osztályvezetője, szállodahajóval, belügyminiszter, vélelmezhetően, bizonyítékokat, végrehajtanunk, magyarországra, turistacsoport, szivattyúzták, mentőcsapatok, gyanúsítottja, képviselőinek, kialakították, összeütközött, megerősítette, munkatárssal, jelenlétében, szakemberrel, átvizsgálják, megduplázták, előkészületi, szállodahajó, megvizsgálni, valószínűleg, megerősített, hajótestben, budapesttől, átvizsgálta, vizsgálatát, megnézhetők, áthelyezték, információt, nyomozásnak, szakemberek, akadályozta, azonosítása, megtalálták, megérkezett, elszállítás, kimentették, mentőcsapat, hajótestből, állampolgár, helyszínét, gyűjtsenek, kapitányát, ismételten, holttestet, fedélzeten, szállítják, eltűntként, hozzátette, keresésben, édesanyját, holttestek, személyzet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.