Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mi urunk, Jézus Krisztus, az örök főpap 06.13
  2019-06-13 07:21:40, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A mi bűneinkért szúrták át.
Így szól az Úr: Íme, szolgám diadalmaskodik, fönséges lesz és felmagasztalják, és nagy dicsőségre emelkedik.
Amint sokan elborzadtak láttán - hisz oly dicstelennek látszott, és alig volt emberi ábrázata -, úgy fog majd sok nemzet ámulni rajta, és királyok némulnak el színe előtt.
Mert olyasmit fognak látni, amilyet még sohasem hirdettek nekik, és olyan dolognak lesznek tanúi, amilyenről addig soha nem hallottak.
Ki hitt abban, amit hallottunk, és az Úr karja ki előtt nyilvánult meg?
Úgy nőtt föl előttünk, mint a hajtás, és mint a gyökér a szomjas földből.
Nem volt sem szép, sem ékes, hogy szívesen nézzük őt, a külsejére nézve nem volt vonzó.
Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés, olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra.
Bár a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá, mégis (Istentől) megvertnek néztük, olyannak, akire lesújtott az Isten, és akit megalázott.
Igen, a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze, a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást!
Mi mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, ki-ki a maga útjára tért, és az Úr mégis az ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki száját.
Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki száját. Erőszakos ítélettel végeztek vele.
Ugyan ki törődik ügyével?
Igen, kitépték az élők földjéről, és népem bűnei miatt halállal sújtották.
A gonoszok között adtak neki sírboltot, és a gazdagok mellé temették el, bár nem vitt végbe gonoszságot, sem álnokság nem volt szájában.
Úgy tetszett az Úrnak, hogy összetöri a szenvedéssel.
Ha odaadja életét engesztelő áldozatul: látni fogja utódait, hosszúra nyúlik élete, és teljesül általa az Úr akarata.
Azért, mert lelke szenvedett, látni fogja a világosságot, és betelik megelégedéssel.
Sokakat megigazultakká tesz szolgám, mivel gonoszságaikat magára vállalta.
Ezért osztályrészül sokakat adok neki, és a hatalmasok lesznek zsákmányai, amiért életét halálra adta, és a gonosztevők közé sorolták, noha sokak vétkeit hordozta, és közben a bűnösökért imádkozott.
Ez az Isten igéje. Iz 52,13-53,12

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Krisztus egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a választottakat.
Testvéreim!
Krisztus csak egy áldozatot mutatott be a bűnökért, és örökre helyet foglalt az Isten jobbján. Már csak arra vár, hogy minden ellensége hódolattal leboruljon lába előtt.
Egyetlen áldozattal örökre tökéletessé tette a megszentelteket.
Ezt bizonyítja a Szentlélek is, amikor így szól (Jeremiás próféta által):
Ez az a szövetség, amelyet ama napok után kötök velük, mondja az Úr. Törvényemet szívükbe írom és elméjükbe vésem, bűneikre és engedetlenségükre nem gondolok többé.
Ahol pedig ezek a bűnök már bocsánatot nyertek, ott nincs többé szükség a bűnért való áldozatra.
Testvérek, Krisztus véréért megvan tehát a reményünk, hogy beléphetünk a szentélybe. Ezt az élethez vezető új utat a függönyön, vagyis saját testén keresztül nyitotta meg nekünk.
Főpapunk is van, akit Isten az ő népe fölé rendelt. Járuljunk hát hozzá őszinte szívvel, hitből fakadó bizalommal, hiszen szívünk megtisztult a rossz lelkiismerettől, és testünket is tiszta víz mosta le. Tartsunk ki rendíthetetlenül reménységünk megvallásában, mert hűséges az, aki az ígéretet tette.
Ez az Isten igéje. Zsid 10,12-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ezt tegyétek az én emlékezetemre!
...... ..........


Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: ,,Mondom nektek: ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába. Hallottátok, hogy a régieknek ezt mondták: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. Én viszont azt mondom nektek, hogy méltó az ítéletre mindaz, aki haragszik testvérére. Aki azt mondja testvérének: Te esztelen!, méltó a főtanács ítéletére. Aki pedig azt mondja: Te istentelen!, méltó a kárhozat tüzére. Ha tehát ajándékot akarsz az oltáron felajánlani, és ott eszedbe jut, hogy testvérednek valami panasza van ellened, hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, s menj, előbb békülj ki testvéreddel. Csak aztán térj vissza, hogy bemutasd áldozatodat. Ellenfeleddel szemben légy békülékeny, amikor még úton vagy vele, nehogy átadjon a bírónak, a bíró pedig a börtönőrnek, és a börtönbe vessenek. Bizony, mondom neked, ki nem jössz onnan, míg az utolsó garast is meg nem fizeted."
- Amint elérkezett a húsvéti vacsora órája, Jézus asztalhoz ült apostolaival együtt.
Így szólt hozzájuk: ,,Vágyva vágytam arra, hogy ezt a húsvéti vacsorát elköltsem veletek, mielőtt szenvedek. Mondom nektek, többé nem eszem ezt, míg be nem teljesedik az Isten országában." Aztán fogta a kelyhet, hálát adott és így szólt: ,,Vegyétek, és osszátok szét magatok között. Mondom nektek: nem iszom a szőlőtő terméséből addig, amíg el nem jön az Isten országa."
Azután kenyeret vett a kezébe, hálát adott, megtörte és odanyújtotta nekik ezekkel a szavakkal: ,,Ez az én testem, amely értetek adatik. Ezt tegyétek az én emlékezetemre." Ugyanígy a vacsora végén fogta a kelyhet is és azt mondta: ,,Ez a kehely az új szövetség az én véremben, amely értetek kiontatik."
Ezek az evangélium igéi. Lk 22,14-20

Imádság
Urunk, Jézusunk, ments meg bennünket attól, hogy elforduljunk tőled, megfeledkezzünk gondviselésedről és a lelki értékekről, amelyeket neked köszönhetünk. Ments meg minket attól, hogy szívünkön eluralkodjon a kapzsiság, a telhetetlenség és a gazdagodás féktelen vágya! Taníts minket egyszerűségre és szegénységre, hogy mindig elégedettek legyünk azzal, amit te adsz nekünk! Jézusunk, te légy szívünk gazdagsága!

- Magyar kurír oldalon 2019. június 13., csütörtök.
...... ..........


Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció 2012. július 23-án kelt határozata szerint a pünkösdöt követő első csütörtökön üljük a mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepét.
XVI. Benedek pápa kívánságának eleget téve az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció hét évvel ezelőtt elrendelte Jézus Krisztus örök főpapságának ünnepét, a püspöki konferenciákra bízva annak bevezetését. Az ünnep Krisztust mint az új és örök szövetség közvetítőjét és megváltó áldozatát ünnepli (vö. Zsid 7,24; 9,11), ugyanakkor rámutat arra is, hogy Ádámnak az Egyházban szolgálatot végző fiai papokként Krisztus papságának misztériumából nyerik hivatásukat és küldetésüket.
,,A mai ünnepet néhány éve vezették be a magyar egyházban is. Jézus Krisztus papi szolgálatára figyelünk ma, és azért imádkozunk, hogy a papok egyre jobban hasonlóvá váljanak Krisztushoz, akinek szolgálatára szentelték életüket" - fogalmaz Sárai-Szabó Kelemen OSB a mai Útravalóban.
Istenünk, te Krisztus Urunkat örök Főpappá tetted, hogy téged megdicsőítsen és az embereket üdvözítse. Add, hogy a nép, amelyet vére árán neked szerzett, az ő emlékezetét ünnepelve részesedjék keresztjének és feltámadásának kegyelmében. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Forrás: Adoremus, Liturgia.hu

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gonoszságainkért, gondviselésedről, rendíthetetlenül, istentiszteleti, megszentelteket, megfeledkezzünk, felmagasztalják, lelkiismerettől, gonoszságaikat, telhetetlenség, választottakat, feltámadásának, megigazultakká, tanítványaihoz, megelégedéssel, konferenciákra, misztériumából, betegségeinket, békességünkért, diadalmaskodik, emlékezetemre, osztályrészül, megvallásában, egyszerűségre, ellenfeleddel, szentlélekkel, megdicsőítsen, kívánságának, főpapságának, elforduljunk, küldetésüket, eluralkodjon, szolgálatára, tévelyegtünk, szegénységre, köszönhetünk, szomjas földből, külsejére nézve, emberek között, fájdalmak férfia, maga útjára, bárány elnémul, élők földjéről, gonoszok között, gazdagok mellé, hatalmasok lesznek, gonosztevők közé, bűnösökért imádkozott, áldozatot mutatott, bűnért való, élethez vezető, rossz lelkiismerettől, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Izajás, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szentségi Fegyelmi Kongregáció, Örök Főpap, Szentségi Kongregáció, Sárai-Szabó Kelemen OSB, Krisztus Urunkat, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeüleidtől tanultad  Az embernek fiatal korában van  Esti kép  Síró nő  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Sajnos ezt elBalogozták  Az élet  Sajnos ezt elBalogozták  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Facebookon kaptam  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A kávé  A gyász  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Ibolya  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  A szív és a cselekvés egységes...  A gyomorrontás tojással is kez...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Isten áldja  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Ibolya  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Facebookon kaptam  Sajnos ezt elBalogozták  Ne engedd el kezem!  Csendes éjszakán  Dóró Sándor: Tétova lét  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Kezdet  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A közszereplő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Kakaós piskóta  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne engedd el kezem!  Esti kép  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15 emlékére virágba bo...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Atyám !  Nem mindegy  Rejtő Jenő versei  Mai harmónia kártyám  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
szomjas földből, külsejére nézve, emberek között, fájdalmak férfia, maga útjára, bárány elnémul, élők földjéről, gonoszok között, gazdagok mellé, hatalmasok lesznek, gonosztevők közé, bűnösökért imádkozott, áldozatot mutatott, bűnért való, élethez vezető, rossz lelkiismerettől, ígéretet tette, hegyi beszédben, mennyek országába, ítéletre mindaz, főtanács ítéletére, kárhozat tüzére, oltáron felajánlani, oltár előtt, bíró pedig, börtönbe vessenek, utolsó garast, húsvéti vacsora, húsvéti vacsorát, szőlőtő terméséből, vacsora végén, evangélium igéi, lelki értékekről, gazdagodás féktelen, pünkösdöt követő, püspöki konferenciákra, ünnep Krisztust, magyar egyházban, papok egyre, embereket üdvözítse, gonoszságainkért, gondviselésedről, rendíthetetlenül, istentiszteleti, megszentelteket, megfeledkezzünk, felmagasztalják, lelkiismerettől, gonoszságaikat, telhetetlenség, választottakat, feltámadásának, megigazultakká, tanítványaihoz, megelégedéssel, konferenciákra, misztériumából, betegségeinket, békességünkért, diadalmaskodik, emlékezetemre, osztályrészül, megvallásában, egyszerűségre, ellenfeleddel, szentlélekkel, megdicsőítsen, kívánságának, főpapságának, elforduljunk, küldetésüket, eluralkodjon, szolgálatára, tévelyegtünk, szegénységre, köszönhetünk, közvetítőjét, világosságot, szenvedéssel, testvérednek, reménységünk, farizeusokét, apostolaival, testvéreddel, odanyújtotta, keresztjének, dicstelennek, megtisztult, felajánlani, kongregáció, fájdalmaink, testvérének, bevezetését, írástudókét, hivatásukat, hallottátok, szolgálatot, iszonyattal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 621
  • e Hét: 4211
  • e Hónap: 24894
  • e Év: 227807
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.