Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
11. évközi hét szerda 06.19
  2019-06-19 10:23:55, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Isten a jókedvű adakozót szereti.
Testvéreim!
Azt mondom nektek: Aki szűken vet, szűken is arat, aki pedig bőven vet, bőven is arat. Mindenki elhatározásának megfelelően adjon; ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti. Isten ugyanis elég hatalmas ahhoz, hogy minden kegyelmet bőven árasszon rátok, hogy mindenkor mindenben bővelkedve, készen legyetek minden jótettre. Hiszen ezt olvassuk a Szentírásban: ,,Bőségesen adakozik a szegényeknek, nagylelkűsége örökké megmarad."
Aki pedig magot ad a magvetőnek, és kenyeret nyújt eledelül, az megsokasítja a vetésteket és megszaporítja jótékonyságtok gyümölcsét, hogy mindig gazdagon teljék nektek minden bőkezűségre, amely aztán a mi közvetítésünkkel hálát vált ki másokból az Isten iránt.
Ez az Isten igéje. 2Kor 9,6-11

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Ne földi hiúságból, hanem Isten kedvéért tegyük a jót!
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Vigyázzatok! Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt, mert így a mennyei Atyától nem kaptok értük jutalmat.
Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógákban és az utcákon, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát alamizsnát adsz, ne tudja bal kezed, mit cselekszik a jobb kezed, hogy adományod rejtekben legyen, és akkor Atyád jutalmaz meg érte, aki lát téged a rejtekben is.
Amikor pedig imádkoztok, ne legyetek olyanok, mint a képmutatók, akik szeretnek az emberek szeme láttára a zsinagógákban és az utcasarkokon állva imádkozni! Bizony, mondom nektek, már meg is kapták jutalmukat. Amikor imádkozol, menj be a szobádba, és zárt ajtó mögött, a rejtekben imádkozzál Atyádhoz! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Amikor böjtöltök, ne legyetek komorak, mint a képmutatók! Keserű arcot mutatnak, hogy az emberek meglássák rajtuk a böjtölést. Bizony, mondom nektek, ezzel már meg is kapták jutalmukat. Amikor tehát böjtölsz, illatosítsd be hajadat és mosd meg arcodat, hogy az emberek ne vegyék észre böjtölésedet, csak Atyád, aki a rejtekben jelen van! Atyád, aki a rejtekben is lát, megfizet neked.
Ezek az evangélium igéi. Mt 6,1-6.16-18

Imádság
Uram, irgalmas Istenem! Hozzád fohászkodni, helyesen imádkozni csak alázattal lehet. Az imádság szavait neked köszönhetem, a szavakat te adod ajkamra, a gondolatokat te ébreszted bennem, és még az alázatot is neked köszönhetem. Hálával tartozom azért, hogy a Szentírásban szólsz hozzám és megmutatod a hozzád vezető utat. Köszönöm, hogy a szentmisében újra és újra a veled való találkozás lehetőségét adod. Köszönöm, hogy bűnbánatot ébresztesz szívemben. Adj szívembe mindenkor őszinte bűnbánatot, hogy irgalmad felemeljen!

Jézus figyelmeztetése: Jótetteitekkel ne hivalkodjatok az emberek előtt!" Természetesen nem azzal van hiba, hogy valaki jócselekedetet tesz, hiszen ez keresztény kötelességünk. A gond ott kezdődik, amikor valaki ezt helytelen lelkülettel, rossz szándékkal teszi. A jócselekedetek végzésekor világosan kitűnik, hogy valamit Isten kedvéért teszünk vagy az emberek tetszését keressük. Istentől várunk érte jutalmat vagy az emberek elismerésére vágyakozunk. Az alázat és a hivalkodás nem fér meg egymás mellett. Az alázatos ember megelégszik azzal, hogy cselekedeteiről Istennek tudomása van. A hivalkodó viszont emberektől vár dicséretet.
Amikor a hivalkodó ember valamit tesz, akkor azt várja, hogy cselekedetének hatása visszaforduljon önmaga felé. Valójában nem is embertársán akar segíteni, hanem önmaga számára szeretne valamilyen jó hatást elérni, például mások dicséretét, elismerését kivívni. Cselekedetével nem nyílik meg a másik személy felé, nem megajándékozni akarja őt, nincs benne önzetlenség, hanem már eleve arra gondol, hogy neki milyen haszna lesz abból, ha mások látják cselekedetét.
Ezzel szemben az alázatos ember észrevétlenül teszi mindazt, amire szíve indítja. Tudja, hogy Isten látja cselekedetét és a mögötte lévő szándékot is. Tudja, hogy az Istentől kapott jutalom nem marad el, s többet ér minden emberi elismerésnél.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: közvetítésünkkel, cselekedeteiről, figyelmeztetése, visszaforduljon, elhatározásának, kényszerűségből, cselekedetének, jótetteitekkel, jótékonyságtok, tanítványainak, jócselekedetet, cselekedetével, jócselekedetek, korintusiakhoz, megajándékozni, természetesen, hivalkodjatok, nagylelkűsége, kötelességünk, megszaporítja, észrevétlenül, zsinagógákban, szegényeknek, cselekedetét, szentírásban, böjtölésedet, utcasarkokon, elismerésnél, gondolatokat, elismerésére, megsokasítja, szentmisében, embertársán, vigyázzatok, megelégszik, köszönhetem, jókedvű adakozót, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, imádság szavait, hozzád vezető, szentmisében újra, veled való, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Png lepke  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy lelki imádság  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Zilahy Lajos gondolata  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Idő  Facebookon kaptam  Akarat  Németh László tollából  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png lepke  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Hiányzik  Sose bánj semmit  Paul David Tripp Április 21  Bounty krémes  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Nem méltó hozzád  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Lóhere  Hazára minden embernek szükség...  Éretlen vers  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Bounty krémes  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png cica  Szép napot kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  Örülök, hogy látlak!  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  Radikális szeretet  Hiányzik  Png lepke  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Makszim Gorkij gondolata  Png cica  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png lepke  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Julian Brass gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez... 
Bejegyzés Címkék
jókedvű adakozót, hegyi beszédben, emberek előtt, mennyei Atyától, képmutatók teszik, jobb kezed, emberek szeme, utcasarkokon állva, rejtekben imádkozzál, emberek meglássák, rejtekben jelen, evangélium igéi, imádság szavait, hozzád vezető, szentmisében újra, veled való, jócselekedetek végzésekor, emberek tetszését, emberek elismerésére, alázatos ember, hivalkodó viszont, hivalkodó ember, másik személy, mögötte lévő, közvetítésünkkel, cselekedeteiről, figyelmeztetése, visszaforduljon, elhatározásának, kényszerűségből, cselekedetének, jótetteitekkel, jótékonyságtok, tanítványainak, jócselekedetet, cselekedetével, jócselekedetek, korintusiakhoz, megajándékozni, természetesen, hivalkodjatok, nagylelkűsége, kötelességünk, megszaporítja, észrevétlenül, zsinagógákban, szegényeknek, cselekedetét, szentírásban, böjtölésedet, utcasarkokon, elismerésnél, gondolatokat, elismerésére, megsokasítja, szentmisében, embertársán, vigyázzatok, megelégszik, köszönhetem, fohászkodni, illatosítsd, önzetlenség, kelletlenül, lehetőségét, lelkülettel, elismerését, bőkezűségre, vágyakozunk, megfelelően, cselekszik, találkozás, dicséretét, emberektől, szentlecke, ébresztesz, dicséretet, bűnbánatot, megmutatod, képmutatók, imádkoztok, vetésteket, evangélium, valamilyen, jutalmukat, magvetőnek, hivalkodás, testvéreim, gyümölcsét, alamizsnát, keresztény, kürtöltess, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5269
  • e Hét: 16899
  • e Hónap: 50053
  • e Év: 283800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.