Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gonzága Szent Alajos szerzetes 06.21
  2019-06-21 09:43:00, péntek
 
  Az ifjúság példaképe és védőszentje
...... ........... ........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia, legyőzi a világot.
Testvéreim!
Mindenki, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az az Isten szülötte; aki pedig a szülőt szereti, szereti a szülöttét is. Abból tudjuk meg, hogy szeretjük Isten gyermekeit, ha szeretjük az Istent, és eleget teszünk parancsainak. Mert az az Isten iránti szeretet, hogy megtartjuk parancsait. Az ő parancsai nem nehezek.
Mert mindenki, aki az Istentől született, legyőzi a világot. És ez a győzelem - győzelem a világ fölött! - a mi hitünk. Ki győzi le a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?
Ez az Isten igéje. 1Jn 5,1-5

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szeresd Uradat Istenedet, és szeresd felebarátodat, mint saját magadat.
Abban az időben amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?" Jézus így válaszolt: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,34-40

*
- Magyar kurír oldalon 2018 évben Link
1590-91 telén éhínség és pestis pusztított Itáliában. A Római Kollégium növendékei is beálltak az önkéntes ápolók sorába. Alajos az utcán összeesve talált egy beteget, akin a pestis minden jele látható volt. Késlekedés nélkül a vállára vette, és a kórházba vitte. A huszonhárom éves ifjú elkapta a betegséget. Hosszú szenvedés után, 1591. június 21-én halt meg.
...... ........... ...........


Tizennégy évvel később boldoggá, 1726. december 31-én pedig szentté avatták. Ünnepét 1842-ben vették föl a római kalendáriumba. XI. Piusz 1926-ban nyilvánította a katolikus ifjúság védőszentjévé.
Istenünk, minden mennyei ajándék szerzője, te Gonzága Szent Alajosban egyesítetted a csodálatos tisztaságot a bűnbánó lelkülettel. Ha ártatlanságában nem is követtük, érdemeiért és közbenjárására add, hogy legalább a bűnbánatban utánozzuk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

- Wikipedia oldalon Link

- Új misszió oldalon - Megszólaló Szentkép
...... ..............


Egy lap Bukovenszki Zoltán atya szentkép gyűjteményéből -, s a képhez íródott gondolatai:
Lemondás - Tisztaság - Áldozat
Becsukom a szemem, s lélekben gyermekkorom színhelyén, a füzesabonyi templomban találom magam. A bal oldali mellékoltár Gonzaga Szent Alajost ábrázolja: imádságba merülve térdel Szűz Mária képe előtt. Ahogy e nevet olvasom, három szó kavarog bennem: Lemondás - Tisztaság - Áldozat.
Lemondás. Lombardiai őrgrófi család sarja. Nagy tettekre volt hivatott, a trónszék helyett mégis a térdeplőt, uralkodás helyett a szolgálatot választotta. Attribútumai között ezért látjuk a koronát, olykor felfordítva. Ma mennyi mindenhez ragaszkodunk: ház, vagyon, örökség, pénz, hatalom, szenvedélyek... Néme- lyikhez foggal-körömmel, azt hisszük, ezek tesznek minket boldoggá. Ideig-óráig lehet, de ezek mind múló örömök. Hamis csillogásuk, igézésük hamar elcsábítanak sokakat. Vajon én le tudok-e mondani a számomra fontosnak vélt dolgokról?... Hiába tudjuk: nem viszünk el semmit a ,,fejünk alatt", mégsem tudunk lemondani a földi örömökről. Alajos a jobbik rész választotta, mint Márta - nem is veszítette el soha.
Tisztaság. Gyermekkorában apródnak állt, s megrémítette a katonák trágár beszéde. Aztán meg is szólta őket... Ha a tisztaságról esik szó, szinte minden alkalommal az érzékiség bűneit emlegetjük. Sajnos egy olyan világban kell élnünk, ahol szinte mindennapossá váltak az ilyen bűnök. A sajtóban a jó mellett a szenny is teret kap. A filmek többsége, a hírek, a valóságshow-k, internetes oldalak, a bulvár ontja magából, a tisztaság elleni bűnöket -, belopóznak mindennapjainkba. Pont a Szent Alajossal egykorúak, a fiatalok vannak legjobban kitéve a lelki, testi beszennyeződésnek. Talán emiatt sem véletlen, hogy az ifjúság védőszentje. De az alkohol, drog és egyéb szenvedélyek, a beszéd bűnei ugyanúgy megfertőzik az egyén, a család és egy közösség életét is. Elég, ha a választások idején tapasztalt súlyos alpáriságra gondolunk. Szent Alajos példát ad a mai embernek testi- és lelki tisztaságból. Az Istenszülő volt a példaképe, aki a legtisztább ember, s mint ahogy Mária kezében, úgy az övében is ott a liliom, a tisztaság jelképe.
Áldozat. Jezsuita novíciusként készült a szerzetesi életre. 1590-ben kitör Rómában a pestisjárvány, ő többedmagával ápolja a betegeket, míg megkapja a halálos kórt, ami 23 évesen végez vele. Tudta, milyen veszély leselkedik rá, mégis vállalta az áldozatot... A mai elkényelmesedett világban nehezen szánjuk rá magunkat áldozatok hozatalára. Alajos vállalta a veszélyt, hogy másokon segítsen. Áldozatot hozott, ami őt felőrölte. Igen, az áldozat ezzel jár. Jézus int bennünket: Aki utánam akar jönni, tagadja meg magát és úgy kövessen. (Mt 16, 24) Az áldozathoz kell, hogy a saját önző akaratunkat háttérbe szorítsuk egy nagyobb jó érdekében. Ő megmutatta, hogy kell áldozatot hozni a másikért, és erre hív meg bennünket is. Amikor azt mondja: Hiszen az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért."(Mk 10, 45) Szent Alajos komolyan vette a jézusi felszólítást és szolgálva hozott áldozatot. Ma minket hív ugyanerre a Mester! Merem vállalni?
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Címkék: mindennapjainkba, elkényelmesedett, ártatlanságában, gyűjteményéből, közbenjárására, gyermekkorában, szadduceusokat, mindennapossá, pestisjárvány, felebarátodat, szentlélekkel, többedmagával, védőszentjévé, kalendáriumba, nyilvánította, hallgattatta, megrémítette, gyermekkorom, tisztaságból, felszólítást, attribútumai, novíciusként, ragaszkodunk, szenvedélyek, tisztaságról, parancsainak, egyesítetted, elcsábítanak, meghallották, szolgáljanak, védőszentje, felfordítva, legtisztább, megfertőzik, törvénytudó, csillogásuk, szülőt szereti, győzelem –, világ fölött, időben amikor, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, önkéntes ápolók, utcán összeesve, pestis minden, vállára vette, kórházba vitte, Gonzága Szent Alajos, SZENTLECKE Szent János, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, Szeresd Uradat Istenedet, Római Kollégium, Gonzága Szent Alajosban, Jézus Krisztus, Megszólaló Szentkép, Bukovenszki Zoltán, Gonzaga Szent Alajost, Szűz Mária, Szent Alajossal, Szent Alajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Különleges  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Robin Wight pitypang szobra  39 ígéret  Kertem  Ma van a magyar költészet napj...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  39 ígéret  Sík Sándor - Ha jő a perc  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egy gondolat  képre írva  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Bársony székben  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Vidámság  Paul David Tripp Április 15  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy barátság története  Facebookon kaptam Krisztinától  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Tanácsok egy pszichológustól  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmaga ellenére  Robert Merle tollából  Bársony székben  "Ez egy csoda"  különleges  Spenót fasírttal  Paul David Tripp Április 12  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Ott van  Isten hűségének mértéke  Csend  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  James Allen  Nem kell hozzá fürdőruhás  Spenót fasírttal 
Bejegyzés Címkék
szülőt szereti, győzelem &#8211, világ fölött, időben amikor, farizeusok meghallották, törvénytudó alattomos, következő kérdést, legfőbb parancs, második hasonló, egész törvény, evangélium igéi, önkéntes ápolók, utcán összeesve, pestis minden, vállára vette, kórházba vitte, huszonhárom éves, római kalendáriumba, katolikus ifjúság, csodálatos tisztaságot, bűnbánó lelkülettel, bűnbánatban utánozzuk, képhez íródott, füzesabonyi templomban, trónszék helyett, szolgálatot választotta, számomra fontosnak, földi örömökről, jobbik rész, katonák trágár, tisztaságról esik, érzékiség bűneit, olyan világban, ilyen bűnök, filmek többsége, bulvár ontja, tisztaság elleni, fiatalok vannak, ifjúság védőszentje, beszéd bűnei, közösség életét, választások idején, legtisztább ember, tisztaság jelképe, szerzetesi életre, halálos kórt, áldozat ezzel, áldozathoz kell, saját önző, jézusi felszólítást, mindennapjainkba, elkényelmesedett, ártatlanságában, gyűjteményéből, közbenjárására, gyermekkorában, szadduceusokat, mindennapossá, pestisjárvány, felebarátodat, szentlélekkel, többedmagával, védőszentjévé, kalendáriumba, nyilvánította, hallgattatta, megrémítette, gyermekkorom, tisztaságból, felszólítást, attribútumai, novíciusként, ragaszkodunk, szenvedélyek, tisztaságról, parancsainak, egyesítetted, elcsábítanak, meghallották, szolgáljanak, védőszentje, felfordítva, legtisztább, megfertőzik, törvénytudó, csillogásuk, alpáriságra, választások, választotta, értelmeddel, mindörökkön, bukovenszki, szolgálatot, valóságshow, bűnbánatban, akaratunkat, tisztaságot, füzesabonyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2529
  • e Hét: 18921
  • e Hónap: 31597
  • e Év: 265344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.