Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kegyhely látogatás - Máriapócs 2019.06.22.
  2019-06-25 20:27:39, kedd
 
  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Hajdúdorogi Bizánci Katolikus püspökségben lévő kegyhely
Máriapócsi Szent Mihály templom híres Mária kegyhely, ismertté 1686-ban vált, amikor is az akkori régi fatemplomban a hívek arra figyeltek fel, hogy Szűz Mária képe könnyezik. A könnyezés a november 4-i vasárnapi mise alatt kezdődött és kisebb megszakításokkal egészen december 8-ig tartott.
A feljegyzések szerint a könnyezés utolsó napján a kelyhekben megfagyott a víz, de Mária könnye ekkor is bőségesen folyt. A csodás esemény híre gyorsan elterjedt, s az akkori uralkodó I. Lipót császár és magyar király elrendelte, hogy a könnyező képet Bécsbe szállítsák. Az eredeti kép a mai napig Bécsben található. A képről számos másolat készült, amelyek a birodalom városaiba és német, olasz és svájci földre is eljutottak.
Az eredeti kép Bécsben már soha nem könnyezett, nem így a Pócson maradt másolat. A második könnyezést 1715. augusztus 1-jén jegyezték fel, ami másnap, majd öt nap múlva is megismétlődött, amit több tanú is megerősített. A második könnyezés után Pócsot Szűz Mária kegyhellyé nyilvánították, ekkor vette fel Mária nevét is. A kép harmadik könnyezése 1905. december 3-án kezdődött. Gávris Kelem atya, a kegykép őre vette észre és rózsaszínű kendővel fogta fel a könnycseppeket. A könnyezés december 19-ig folyamatosan, majd december utolsó két napján is tartott, összesen 18 napig. Egyházi és világi személyek bevonásával hallgatták ki a tanúkat, az egyik vallomását hangfelvétel is őrzi.
- Ereklye: Az első könnyezés helyszíne, a Pócsi fatemplom a 17. században már rendkívül rossz állapotban volt, ezért új kőtemplomot kezdtek építeni a régi helyén. Az építkezés 1731-ben kezdődött és 1749-ben fejeződött be. A régi fatemplomot lebontották és manapság állították eredeti formájában helyre az új templom melletti kis réten.
- Eredeti kegykép - Az ikon a Kárpát-vidéki ikonfestészet késő reneszánsz időszakának példája, Hodigitria-típusú Istenszülő a gyermekkel ábrázolás. A gyermek Jézus kezében virág látható, hasonlóan több, ebbe az ikonfestészeti körbe tartozó előképhez. Az ábrázolást fent félköríves keretmező veszi körül, sarkaiban egy-egy kerubfejjel. A szegélyeket reneszánsz ornamensek, a keretet és a dicsfényeket alapozásból mintázott mustra díszíti. A keretsávon lent szokásos ószláv adományozási felirat olvasható: “Ezt a képet Isten szolgája... állította bűnei bocsánatára." A megrendelő neve olvashatatlan.

- Szent II. János Pál pápa. 25 éve látogatott Máriapócsra
1991.augusztus 18.-án II. János Pál pápa bizánci szertartású Szent Liturgiát végzett a kegykép előtt, magyar nyelven. 2016. júl. 25 Videó Link 24 percben.

- Könnyezni kezdett a Máriapócsi szentkép kárpátaljai változata
Videó Link
Kislány meséli el a csodát BNF Máriapócs (A könnyező Szűz Mária)
Videó Link


- A csodatévő kegykép - MÁRIAPÓCS videó Link
Tóth István hangja a videón, aki szemtanúja volt a könnyezésnek.

*
- Ima a Kegykép előtt
Könnyező Szűzanyám, bűnösök menedéke, könnyeidre kérlek, eszközöld ki Jézusnál bűneim bocsánatát; nyerd meg számomra és enyéimre
Szent Fiad áldását!
Enyhítsd szenvedéseinket, gyógyítsd meg betegségeinket, vigasztalj szomorúságunkban, segíts az erényes életre, vezess végül a boldog mennyországba! Ámen.
Ó, könnyező Szűz, ó, drága Istenanya, emlékezzél meg rólam Jézusnál, most és halálom óráján! Ámen.

- Ima a könnyező Pócsi Szűzanyához
Töredelmes és alázatos szívvel borulok legszentebb lábaidhoz, ó Mária, ki értem, nyomorult bűnösért könnyeztél. Te az irgalomnak és kegyelmeknek anyja vagy, mert anyai szemeidnek mi másért kellett annyi keserű és bőséges könnyet hullatniuk, mint az én megszámlálhatatlan és igen megvetendő bűneimért. Irántam, méltatlan iránt való anyai szereteted csalta szemedbe a könnyek árját. Te láttad, hogy szörnyű vétkeim miatt örökre elveszek, és előre láttad, hogy az örök pokol büntetésére juthatok. Azért akartál nekem, aki már-már elvesztem, segítségemre jönni. Ártatlan könnyeiddel akartad az isteni igazságosságnak ellenem felgerjedt haragját csillapítani, és az örök tűz megérdemelt büntetését eltörölni.
Azért is, ó Jézus Krisztus, az irgalom Anyjának legirgalmasabb Fia, tekintsd Anyád drága könnyeit, és könyörülj rajtam! Tekintsd, ó legszelídebb Jézus, az értem keservesen síró, igen szeretett Anyádnak könnyes szemeit, és könyörülj rajtam, nyomorult bűnösön! Ó, mennyire fáj nekem, mennyire szégyellem, hogy téged, az én legfőbb jómat, az én Istenemet, annyiszor és oly súlyosan megbántottalak. De irgalmazz, mivel szívem minden érzésével megvetem a múltat, s a jövőben kegyelmeddel jobb akarok lenni.
Most pedig, te is, kegyelmek Anyja, csodatevő Mária, tekints az én bánatos könnyeimre! Sírok, mert súlyos bűneimet megvetem és utálom, hogy szeretetedet kiérdemeljem. Én viszont szeretni akarlak Téged és kedves Fiadat, a mi Urunk Jézus Krisztust. Fogd fel, Anyám, méltatlan és sok bűnnel szennyezett könnyeimet, s legszentebb könnyeiddel egyesítve mutasd be azokat szent Fiadnak, hogy közbenjárásoddal, szent Fiad kegyelmével és irgalmával, bűneimtől megtisztultan halálom után veled az ő boldogító látására eljuthassak, s abban örökké élhessek és örvendhessek.
Ó, könnyező Szűz, ó drága Istenanya, emlékezzél meg rólam Jézusnál most és halálom óráján! Ámen.
Videó Link

Képtáram, melyben a képek láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Címkék: közbenjárásoddal, szomorúságunkban, megszakításokkal, igazságosságnak, szenvedéseinket, megismétlődött, könnycseppeket, legirgalmasabb, betegségeinket, nyilvánították, ikonfestészeti, megbántottalak, mennyországba, megtisztultan, ikonfestészet, olvashatatlan, kiérdemeljem, feljegyzések, dicsfényeket, szeretetedet, csillapítani, örvendhessek, kegyelmeknek, adományozási, hangfelvétel, folyamatosan, püspökségben, kegyelmeddel, legszelídebb, könnyezésnek, segítségemre, fatemplomban, megerősített, kegyelmével, szennyezett, időszakának, akkori régi, hívek arra, feljegyzések szerint, könnyezés utolsó, kelyhekben megfagyott, csodás esemény, akkori uralkodó, könnyező képet, képről számos, birodalom városaiba, második könnyezést, második könnyezés, könnyezés december, egyik vallomását, első könnyezés, régi helyén, Hajdúdorogi Bizánci Katolikus, Máriapócsi Szent Mihály, Szűz Mária, Pócsot Szűz Mária, Gávris Kelem, Hodigitria-típusú Istenszülő, Szent II, János Pál, Szent Liturgiát, Tóth István, Könnyező Szűzanyám, Szent Fiad, Pócsi Szűzanyához, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztust,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Óraállítás  Virágvasárnap a húsvét előtti  Táplálékok a máj egészségének ...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  üdvözöllek!  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Jó éjszakát  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét  képre írva  Kövesd a vezetőt  Levél lány  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Esti kép  A máj egészségének javítása te...  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Húsvéti üdvözlet !  Nem jár  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Boldogság  A nagy természet  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Kövesd a vezetőt  képre írva  Hibáztam már  A tavasz nem csak önmagában sz...  Idővel az ember megérti, hogy ...  képre írva  Húsvéti üdvözlet !  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Benedek Elek - Virágvasárnap  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Alvó cica  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Szép estét  Rács mögé  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata 
Bejegyzés Címkék
akkori régi, hívek arra, feljegyzések szerint, könnyezés utolsó, kelyhekben megfagyott, csodás esemény, akkori uralkodó, könnyező képet, képről számos, birodalom városaiba, második könnyezést, második könnyezés, könnyezés december, egyik vallomását, első könnyezés, régi helyén, építkezés 1731-ben, régi fatemplomot, gyermekkel ábrázolás, gyermek Jézus, ikonfestészeti körbe, ábrázolást fent, szegélyeket reneszánsz, dicsfényeket alapozásból, keretsávon lent, képet Isten, megrendelő neve, kegykép előtt, könnyező Szűz, csodatévő kegykép, erényes életre, boldog mennyországba, könnyező Pócsi, könnyek árját, örök pokol, isteni igazságosságnak, irgalom Anyjának, értem keservesen, jövőben kegyelmeddel, képek láthatók, közbenjárásoddal, szomorúságunkban, megszakításokkal, igazságosságnak, szenvedéseinket, megismétlődött, könnycseppeket, legirgalmasabb, betegségeinket, nyilvánították, ikonfestészeti, megbántottalak, mennyországba, megtisztultan, ikonfestészet, olvashatatlan, kiérdemeljem, feljegyzések, dicsfényeket, szeretetedet, csillapítani, örvendhessek, kegyelmeknek, adományozási, hangfelvétel, folyamatosan, püspökségben, kegyelmeddel, legszelídebb, könnyezésnek, segítségemre, fatemplomban, megerősített, kegyelmével, szennyezett, időszakának, kőtemplomot, legszentebb, szegélyeket, büntetésére, kerubfejjel, alapozásból, könnyeiddel, lebontották, fatemplomot, bocsánatára, szertartású, szűzanyához, hajdúdorogi, bevonásával, kárpátaljai, eljuthassak, máriapócsra, megérdemelt, könnyezése, keservesen, elrendelte, gyermekkel, könnyezést, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 683
  • e Hét: 6374
  • e Hónap: 27057
  • e Év: 229970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.