Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
12. évközi hét szerda 06.26
  2019-06-26 10:09:12, szerda
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Ábrám hitt az Úrnak, és ez megigazulására szolgált.
Az Úr szövetséget kötött vele.
Lótnak és a Jordán környéki királyoknak kiszabadítása után az Úr szava megnyilatkozott Ábrámnak látomásban: ,,Ne félj, Ábrám, én védőpajzsod vagyok, a jutalmad igen nagy lesz." Ábrám így szólt: ,,Uram, Istenem, mit adhatsz nekem, hiszen gyermek nélkül maradtam." És Ábrám folytatta: ,,Nézd, nem adtál nekem utódot, így szolgám, a damaszkuszi Eliezer lesz az örökösöm." Erre az Úr így szólt hozzá: ,,Nem az lesz örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki testedből származik." Aztán kivezette, és ezt mondta neki: ,,Nézz föl az égre és számold meg a csillagokat, ha meg tudod számolni őket." Majd hozzáfűzte: ,,Ilyen lesz a nemzetséged." Ábrám hitt az Úrnak, ő pedig beszámította neki megigazulásra.
Majd ismét szólt Isten Ábrámhoz: ,,Én vagyok az Úr, aki kihívtalak a káldeai Ur városából, hogy ezt a földet neked adjam birtokul." Ábrám így válaszolt: ,,Uram, Istenem, miből tudom meg, hogy birtokolni fogom azt?" Erre Isten megparancsolta neki: ,,Hozz egy hároméves üszőt, egy hároméves kecskét, egy hároméves bakot, egy gerlét és egy galambot!"
Ábrám odahozta neki ezeket az állatokat, majd középen kettévágta őket, és a szétvágott részeket egymással szemben helyezte el, a madarakat azonban nem vágta szét. Akkor ragadozó madarak szálltak a testekre, de Ábrám elűzte őket. Amikor a nap lenyugodott, Ábrám mély álomba merült, és félelmetes sötétség szállott rá.
Amint beállt a sűrű sötétség, füstölgő kemencéhez és égő fáklyához hasonló valami vonult végig a szétvágott darabok között. Azon a napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, és így szólt: ,,Utódaidnak adom ezt a földet Egyiptom patakjától egészen a nagy folyamig, az Eufráteszig."
Ez az Isten igéje. Ter 15,1-12.17-18

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Tetteikről ismerhetők fel az emberek.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e a tövisről szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa nem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak, és tűzre vetnek. Tehát: gyümölcseikről ismeritek fel őket.
Ezek az evangélium igéi. Mt 7,15-20

Imádság
Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csöndes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

Elmélkedés
Sok ember azt várja a vallástól, hogy teljesítse azt a vágyát, hogy Istennel találkozzon. A vallás tulajdonképpen kijelöli számára azt a helyet, ahol találkozhat Istennel. És kijelöli azt az időt, amikor találkozhat Istennel. Továbbá meghatározza azokat a cselekményeket, amelyek által találkozhat Istennel. Ezért épülnek a templomok és más szent helyek, ezért mondjuk azt, hogy a hét egyik napját, a vasárnapot szenteljük meg és ezért vannak szertartásaink. Lám, minden körülmény biztosított, a hely, az idő és a szent cselekmény, hogy találkozzunk Istennel. De akkor miért van az, hogy aki eljár a templomba vasárnaponként, hogy részt vegyen a szentmisén, nem érzi feltétlenül minden alkalommal azt, hogy találkozott Istennel? És azt is várjuk a vallástól, hogy megmutassa nekünk a helyes, Istennek tetsző magatartásformákat. Ezt nevezhetjük erkölcsi rendnek. Ez különféle törvényekben és parancsokban ölt testet, amelyeket jól ismerünk. De akkor miért van az, hogy hiába tartjuk meg a lehető legpontosabban a törvényeket, mégsem jutunk el általuk Istenhez?
Mindkét kérdésre ugyanaz a válasz: úgy tűnik, hiányzik belőlünk az alázat, hiányzik belőlünk annak alázatos elfogadása, hogy Isten ott és akkor találkozik velünk, amikor akar. Így is mondhatjuk: tudjuk, hogy a vallásosság, a lelki élet jó fa, és ez a fa biztosan jó gyümölcsöt terem. Csak éppen mi vagyunk balgák, mert olykor túl korán, éretlenül szakítjuk le a gyümölcsöt, máskor pedig túl későn ennénk belőle, amikor már megrothadt a fán. És vannak, akik egyáltalán nem akarnak enni az Isten adta gyümölcsből.
Kérjünk Istentől alázatot, és akkor majd tudni fogjuk, hogy melyik fáról és mikor kell leszakítanunk a gyümölcsöt.
C. Horváth István Sándor
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megnyilatkozott, előrelátásoddal, cselekményeket, szertartásaink, megparancsolta, legpontosabban, tulajdonképpen, vasárnaponként, tanítványainak, gyümölcseikről, megigazulására, meghatároztad, kiszabadítása, gondviselésed, leszakítanunk, megigazulásra, elszántságot, meghatározza, beszámította, találkozzunk, törvényekben, báránybőrben, adottságával, bojtorjánról, parancsokban, feltétlenül, találkozhat, találkozott, prófétáktól, vallásosság, szolgálatra, gyümölcsből, szövetséget, törvényeket, áldozatokat, mindannyian, jutalmad igen, damaszkuszi Eliezer, lesz örökösöd, földet neked, hároméves üszőt, hároméves kecskét, hároméves bakot, szétvágott részeket, madarakat azonban, sűrű sötétség, szétvágott darabok, napon kötött, földet Egyiptom, nagy folyamig, hegyi beszédben, hamis prófétáktól, OLVASMÁNY Mózes, Isten Ábrámhoz, Erre Isten, EVANGÉLIUM Szent Máté, Kérjünk Istentől, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztinától  Spenót fasírttal  Egy tavasz  Facebookon kaptam Krisztinától  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Vito Giaquinto gondolata  Egyszerű  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Isten hűségének mértéke  IGEN így  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Otthon  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Alvó cica  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Jó éjszakát  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Esterházy Péterre emlékezünk  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Reményik Sándor: Pierrot &...  Minden tavaszból őrizz..  Borzasztó  Egyszerű  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Az ember emlékekből áll  Pitypang szökőkút  Latinovits Zoltán tollából  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
jutalmad igen, damaszkuszi Eliezer, lesz örökösöd, földet neked, hároméves üszőt, hároméves kecskét, hároméves bakot, szétvágott részeket, madarakat azonban, sűrű sötétség, szétvágott darabok, napon kötött, földet Egyiptom, nagy folyamig, hegyi beszédben, hamis prófétáktól, tövisről szőlőt, bojtorjánról fügét, evangélium igéi, maga feladatát, rendben örök, vallás tulajdonképpen, vasárnapot szenteljük, szent cselekmény, templomba vasárnaponként, lehető legpontosabban, lelki élet, megnyilatkozott, előrelátásoddal, cselekményeket, szertartásaink, megparancsolta, legpontosabban, tulajdonképpen, vasárnaponként, tanítványainak, gyümölcseikről, megigazulására, meghatároztad, kiszabadítása, gondviselésed, leszakítanunk, megigazulásra, elszántságot, meghatározza, beszámította, találkozzunk, törvényekben, báránybőrben, adottságával, bojtorjánról, parancsokban, feltétlenül, találkozhat, találkozott, prófétáktól, vallásosság, szolgálatra, gyümölcsből, szövetséget, törvényeket, áldozatokat, mindannyian, csillagokat, damaszkuszi, nevezhetjük, találkozzon, eufráteszig, nemzetséged, óvakodjatok, királyoknak, védőpajzsod, lenyugodott, biztosított, elfogadása, félelmetes, szétvágott, kijelöltél, kettévágta, gyümölcsöt, mondhatjuk, birtokolni, találkozik, szentmisén, cselekmény, alkalommal, csodálatos, utódaidnak, egyáltalán, kihívtalak, megrothadt, evangélium, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.