Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 14. vasárnap 0707
  2019-07-07 08:35:01, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
A próféta jövendölésében Jeruzsálem a Messiás országát jelképezi. Magát Jeruzsálemet megszemélyesíti, és édesanyaként ábrázolja. A megjövendölt messiási országban béke uralkodik.
Örülj, Jeruzsálem, s ujjongjatok ti is mind, akik szeretitek! Örüljetek és vigadjatok, akik gyászoltatok miatta!
Táplálkozzatok tejével, lakjatok jól vigaszt nyújtó keblén, és teljetek el gyönyörűséggel csodálatos gazdagságából. Mert ezt mondja az Úr: Íme, kiárasztom rá a békét, mint folyamot, és mint kiáradt patakot, a nemzetek dicsőségét. Tejjel táplálnak, karjukon hordoznak és térdükön becéznek titeket.
Amint az anya vigasztalja gyermekét, úgy vigasztallak én is titeket; Jeruzsálemben leltek vigasztalást. Ennek láttán örülni fog szívetek; Csontjaitok, mint a fű, sarjadoznak: Szolgáinak az Úr megmutatja segítő kezét.
Ez az Isten igéje. Iz 66,10-14c

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Szenvedéseit Pál apostol Krisztusért viseli.
Testvéreim!
Nem akarok mással dicsekedni, mint a mi Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.
Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény. Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének!
Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Ámen.
Ez az Isten igéje. Gal 6,14-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus munkásokat hív aratásába, és hatalmat ad nekik az evangélium hirdetésére. Aki befogadja őket, Isten békéjét kapja jutalmul.
Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott.
Így szólt hozzájuk: ,,Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.
Menjetek! Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek.
Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: Békesség e háznak! Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességetek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra.
Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: Elérkezett hozzátok az Isten országa!
*
De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa. Bizony mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak."
A hetvenkét tanítvány nagy örömmel tért vissza. ,,Uram - mondták -, a te nevedre még a gonosz lelkek is engedelmeskedtek nekünk." Ő így válaszolt: ,,Láttam a sátánt: mint a villám, úgy bukott le az égből. Hatalmat adtam nektek, hogy kígyókon és skorpiókon járjatok, hogy minden ellenséges erőn úrrá legyetek: Semmi sem fog ártani nektek.
Mindazonáltal ne annak örüljetek, hogy a gonosz lelkek engedelmeskedtek nektek. Inkább annak örüljetek, hogy nevetek föl van írva a mennyben."
Ezek az evangélium igéi. Lk 10,1-12.17-20

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Az igehirdetés, a szentségek kiszolgáltatása, a tanúságtétel, a szeretetgyakorlás és a misszió minden formája a te nevedben történik. A te nevedben hirdetjük az evangéliumot és gyakoroljuk az irgalmas szeretet cselekedeteit. Te megfelelő segítséget adsz nekünk küldetésünk teljesítéséhez azáltal, hogy elküldöd számunkra a Szentlelket. A Lélek indít minket az igehirdetésre és a tanúságtételre, ő irányítja és vezeti az Egyházat a misszióban és a Szentlélek gondoskodik a missziós szolgálat eredményességéről. Adj jóindulatot mindazok szívébe, akikhez te küldesz minket!

Elmélkedés
Tanítványi élet
Nyilvános működése idején Jézus mellett mindig ott találjuk a tanítványait. Többek esetében olvashatunk meghívásukról, gondoljunk csak Péterre és Andrásra, valamint a másik testvérpárra, Jakabra és Jánosra, de ugyanígy emlékezetes Máté meghívása is, akit a vámasztaltól szólított el Jézus. Ugyanakkor olyanok is az Úr tanítványi köréhez tartoztak, akiket útja során hívott meg és csatlakoztak hozzá. Valamennyi tanítvány olyan személy, aki Mesterének ismeri el Jézust, és azért tart vele útjai során, mert meg akarja ismerni őt, úgy szeretne élni, mint ő. Megragadja őket Jézus életpéldája és tanítása, ezért az ő követését választják. Mindenekelőtt az a tizenkét személy tartozik Jézus köréhez, akiket apostolokként ismerünk, továbbá ott van az a hetvenkettő tanítvány, akikről a mai nap evangéliumában olvasunk.
Nekik ad az Úr küldetést, s útnak indulásuk előtt tanácsokkal látja el őket. Nem magányosan indulnak, hanem kettesével, mert szolgálatuk tanúságtétel, tanúskodás Mesterük tanításáról és cselekedeteiről, s a kor korabeli felfogása szerint az számított igaz tanúskodásnak, amit nem egyetlen személy, hanem legalább ketten vagy hárman állítottak. Jézus jól tudja, hogy a küldöttek szolgálata nem lesz könnyű. Ahogyan több helyen ő is elutasítással és ellenségeskedéssel találkozott, ugyanúgy tanítványai is hasonlóra számíthatnak. Ezért szól figyelmeztetése: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." A figyelmeztetés mellett szavaiban érződik a felszólítás, hogy tanítványai, minden ellenséges fogadtatás ellenére is őrizzék meg a bárányok szelídségét, ne folyamodjanak erőszakhoz, indulatok nélkül folytassák munkájukat.
A figyelmeztetés után Jézus lényeges kérést intéz a küldöttekhez: ,,Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut." Ezek valójában azok a legelemibb dolgok, amiket egy vándorútra induló magával szokott vinni, de az Úr szerint még ezekre sincs szüksége a küldötteknek. Elég, ha magukkal viszik szívükben a tanítást, az örömhírt, és elég, ha bíznak küldőjükben, bíznak abban, hogy az isteni gondviselésnek köszönhetően semmiben sem fognak hiányt szenvedni küldetésük teljesítése során. Az egész jelenet hátterében az húzódik meg, hogy a hetvenkét tanítvány részesedik Mesterének küldetésében, ők is ugyanazt teszik, amit Jézus tett, ugyanazt hirdetik, amit Mesterük. Jézustól kapják ehhez a megbízást, a hatalmat és erőt, s szolgálatukkal ugyanúgy Istennek, az Atyának szereznek dicsőséget, miként Jézus is.
A tanítványok küldésében már előre megjelenik az Egyház hivatása, feladata. Az Úr mennybemenetele után az apostolok indulnak el a tanúságtételre, mert erre kapnak megbízást az Úrtól és ehhez kapnak megerősítést a pünkösdkor őket eltöltő Szentlélektől. Ezt a küldetést folytatja minden korban az Egyház közössége, amely meg van győződve arról, hogy megbízatása személyesen Krisztusig vezethető vissza. Keresztény emberként és az Egyház tagjaiként olyan emberek vagyunk, akiket megérintett, s akiknek szívét megnyerte magának Krisztus szeretete. Ő ébreszti fel szívünkben a vágyat, hogy életünket az Úr szolgálatába állítsuk és hűséggel hirdessük az üdvösség örömhírét az embereknek. Ez a küldetés tesz minket tanítványokká és tanúságtevőkké.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedtek, kellemetlenséget, figyelmeztetése, megszemélyesíti, cselekedeteiről, mennybemenetele, kiszolgáltatása, figyelmeztetés, körülmetéltség, tanúságtevőkké, szolgálatukkal, gyönyörűséggel, tanúságtételre, gondviselésnek, evangéliumában, jövendölésében, teljesítéséhez, táplálkozzatok, cselekedeteit, gazdagságából, mindazonáltal, szentlélektől, elutasítással, jeruzsálemben, meghívásukról, mindenekelőtt, folyamodjanak, tanítványokká, igehirdetésre, apostolokként, tanúskodásnak, köszöntsetek, küldöttekhez, küldetésében, vámasztaltól, evangéliumot, próféta jövendölésében, megjövendölt messiási, nemzetek dicsőségét, anya vigasztalja, szabályt követik, evangélium hirdetésére, apostolok kiválasztása, munkás kevés, aratás Urát, farkasok közé, úton senkit, maga bérére, városba érkeztek, lábunkra tapadt, hetvenkét tanítvány, gonosz lelkek, OLVASMÁNY Izajás, Magát Jeruzsálemet, SZENTLECKE Szent Pál, Szenvedéseit Pál, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  A szeretetről  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Alvó kisfiú  Rács mögé  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Leereszkedés és olvadás  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Apu  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Paul David Tripp Március 28  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  A pálma a győzelem és a diadal...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Esti kép  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 26  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyhétfő:  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Március 28  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Nárcisz  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Paul David Tripp Március 28  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Mi van, ha?  Inkább ad  képre írva  Játékos kis cicák  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
próféta jövendölésében, megjövendölt messiási, nemzetek dicsőségét, anya vigasztalja, szabályt követik, evangélium hirdetésére, apostolok kiválasztása, munkás kevés, aratás Urát, farkasok közé, úton senkit, maga bérére, városba érkeztek, lábunkra tapadt, hetvenkét tanítvány, gonosz lelkek, evangélium igéi, szentségek kiszolgáltatása, misszió minden, irgalmas szeretet, missziós szolgálat, másik testvérpárra, vámasztaltól szólított, számított igaz, küldöttek szolgálata, figyelmeztetés mellett, bárányok szelídségét, figyelmeztetés után, legelemibb dolgok, vándorútra induló, isteni gondviselésnek, egész jelenet, tanítványok küldésében, apostolok indulnak, pünkösdkor őket, küldetést folytatja, üdvösség örömhírét, küldetés tesz, engedelmeskedtek, kellemetlenséget, figyelmeztetése, megszemélyesíti, cselekedeteiről, mennybemenetele, kiszolgáltatása, figyelmeztetés, körülmetéltség, tanúságtevőkké, szolgálatukkal, gyönyörűséggel, tanúságtételre, gondviselésnek, evangéliumában, jövendölésében, teljesítéséhez, táplálkozzatok, cselekedeteit, gazdagságából, mindazonáltal, szentlélektől, elutasítással, jeruzsálemben, meghívásukról, mindenekelőtt, folyamodjanak, tanítványokká, igehirdetésre, apostolokként, tanúskodásnak, köszöntsetek, küldöttekhez, küldetésében, vámasztaltól, evangéliumot, kiválasztott, jeruzsálemet, keresztjével, vigasztallak, számíthatnak, tanúságtétel, édesanyaként, küldötteknek, szándékozott, testvérpárra, vigasztalást, szolgálatába, köszönhetően, városotokban, csatlakoztak, gyászoltatok, gyógyítsátok, kiválasztása, tanítványait, megerősítést, békességetek, megjövendölt, szenvedéseit, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1378
  • e Hét: 7069
  • e Hónap: 27752
  • e Év: 230665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.