Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
14. évközi hét péntek 07.12
  2019-07-12 13:15:10, péntek
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Jákob leköltözik Egyiptomba, és ott hal meg, miután láthatta elveszett kedves fiát.
József hívására Jákob el is indult mindenével, amije volt. Amikor Bersábéba ért, áldozatot mutatott be Istennek az ő atyja, Izsák Istenének. Akkor Isten éjjeli látomásban szólott hozzá, és azt mondta: ,,Jákob, Jákob!" Ő azt felelte rá: ,,Itt vagyok!" Erre Isten azt mondta neki: ,,Én vagyok az Isten, atyádnak Istene. Ne félj lemenni Egyiptomba, mert ott majd nagy néppé teszlek! Én is veled megyek Egyiptomba, és én magam hozlak vissza. Szemedet pedig József fogja lezárni."
Ezután elindult Jákob Bersábéból. Izrael fiai föltették atyjukat, Jákobot és kicsinyeiket meg feleségeiket azokra a szekerekre, amelyeket a fáraó küldött nekik az útra.
Magukkal vitték jószágaikat és egész vagyonukat, amelyet Kánaán földjén szereztek.
Így költözött át Egyiptomba Jákob és egész nemzedéke, mert fiait és leányait, fiú- és leányunokáit, vagyis minden utódát magával vitte.
Majd Júdát előre küldte Józsefhez, hogy értesítse őt, és József jöjjön eléje Gesszenbe. Mihelyt megérkeztek Gesszen földjére, József befogatott a kocsijába, és fölment Gesszenbe, atyja elé. Amikor József meglátta atyját, nyakába borult, és sokáig sírt. Jákob akkor azt mondta Józsefnek: ,,Most már nyugodtan halok meg, mert láttam arcodat, és életben találtalak."
Ez az Isten igéje. Ter 46,1-7.28-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus tanítványai számítsanak rá, hogy üldözések érik őket.
Abban az időben Jézus így tanította apostolait:
Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.
Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül. Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,16-23
...... ............



Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
A természet rendje szerint a farkasok erősebbek a bárányoknál. Kettejük küzdelméből biztosan a farkas kerül ki győztesen, a báránynak esélye sincs egy farkassal szemben. De ez a törvény csak a természet rendjében igaz. A természetfeletti világban azonban más rend, más törvények uralkodnak. Ezért van az, hogy a gyengék képesek legyőzni az erőseket, és az utolsókból lesznek az elsők. Ennek ismeretében már másképpen hangzik Jézus szava a mai evangéliumban: ,,Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé." A szelídség, az erőtlenség, az eszköztelenség mégis eredményt hoz, mert a gyűlölet, a harag, az ellenségeskedés győzelme csak látszólagos.
A keresztény tanúságtétel mindig ellenállást ébreszt, legalábbis akkor, ha valóban hiteles és nem álszent. A világban a gonoszság legyőzéséhez nem használhatjuk a gonoszság módszereit és eszközeit. Hinnünk kell abban, hogy a szeretet ereje képes legyőzni az emberben lévő negatív indulatokat. Ha Krisztus elutasítással találkozott, akkor nekünk is ugyanez a sorsunk. Valójában az ő szentsége az, amely képes legyőzni a rosszat. És ha mi is szentté válunk, szelíd bárányokká, akkor le tudjuk győzni a rosszat a világban. Jézus jó pásztornak nevezte magát, aki vigyáz a rábízottakra, keresi az elveszettet és jó legelőre vezeti a nyájat. Ő nem farkasokat legeltet, hanem bárányokat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: természetfeletti, ellenségeskedés, eszköztelenség, zsinagógáikban, elutasítással, megostoroznak, használhatjuk, tanúsíthassuk, evangéliumban, meneküljetek, gyűlöletesek, feleségeiket, kicsinyeiket, küldetésében, töprengjetek, leányunokáit, tanúságtétel, szabadságnak, legyőzéséhez, rábízottakra, elveszettet, tanítványai, látszólagos, ellenállást, találkozott, hatalmaddal, megérkeztek, bárányoknál, jószágaikat, szeretetnek, ismeretében, beszéljetek, küzdelméből, számítsanak, indulatokat, bárányokat, fáraó küldött, időben Jézus, farkasok közé, emberekkel szemben, pogányok előtt, gyermekek szüleik, egyik városban, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, természet rendje, farkasok erősebbek, farkas kerül, báránynak esélye, farkassal szemben, OLVASMÁNY Mózes, Amikor Bersábéba, Izsák Istenének, Akkor Isten, Erre Isten, Jákob Bersábéból, Egyiptomba Jákob, Majd Júdát, Amikor József, EVANGÉLIUM Szent Máté, Atyátok Lelke, Szentséges Atyánk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A női sziv  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Ha senki sem  Osvát Erzsébet - Április...  Facebookon kaptam  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A sorsod  Laczkó Sándor - A bizalom....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly  Erdei gyöngyvirág  Segíts neki dicsérni Téged  Nézni  Facebookon kaptam  Egyszerű  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Annuska bar...  jó reggelt  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Erdei gyöngyvirág  Vidámság  Lőrinczi Emese tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Steel - Május festmény  Mosoly  Tavaszi este  Az ember  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Fűzfa a tóparton  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  József Attila - Kopogtatás nél...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ő hű vezetése  Szép estét kedves látogatóimna...  Az élet mindig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  A felvilágosodás...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Különleges  Ha senki sem  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Négy sor egy csodálatos versbő...  Folytasd tovább a befejezésig  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  40 felett  József Attila – Keresek ...  Áldás  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fáraó küldött, időben Jézus, farkasok közé, emberekkel szemben, pogányok előtt, gyermekek szüleik, egyik városban, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, természet rendje, farkasok erősebbek, farkas kerül, báránynak esélye, farkassal szemben, törvény csak, természet rendjében, természetfeletti világban, gyengék képesek, utolsókból lesznek, eszköztelenség mégis, ellenségeskedés győzelme, keresztény tanúságtétel, gonoszság legyőzéséhez, gonoszság módszereit, szeretet ereje, emberben lévő, természetfeletti, ellenségeskedés, eszköztelenség, zsinagógáikban, elutasítással, megostoroznak, használhatjuk, tanúsíthassuk, evangéliumban, meneküljetek, gyűlöletesek, feleségeiket, kicsinyeiket, küldetésében, töprengjetek, leányunokáit, tanúságtétel, szabadságnak, legyőzéséhez, rábízottakra, elveszettet, tanítványai, látszólagos, ellenállást, találkozott, hatalmaddal, megérkeztek, bárányoknál, jószágaikat, szeretetnek, ismeretében, beszéljetek, küzdelméből, számítsanak, indulatokat, bárányokat, keresztény, egyiptomba, pásztornak, bersábéból, leköltözik, szekerekre, állhatatos, apostolait, erőtlenség, evangélium, vagyonukat, szentséges, találtalak, módszereit, látomásban, utolsókból, helytartók, egyszerűek, mindenével, emberekkel, farkasokat, elmélkedés, befogatott, uralkodnak, bárányokká, legalábbis, gesszenbe, megöletik, gyermekek, gonoszság, megadatik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.