Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
15. évközi hét hétfő 07.15
  2019-07-15 08:38:11, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
A fáraó elnyomja Izrael népét, hogy ne sokasodjék tovább, és ne hozzon veszedelmet Egyiptomra.
Idő múltával új király jutott hatalomra Egyiptomban, aki már nem ismerte Józsefet. Figyelmeztette népét: ,,Nézzétek, Izrael fiainak népe nagyszámú, és erősebb, mint mi. Okosan bánjunk el vele, hogy ne sokasodjék tovább! Mert ha háború támad, ő is ellenségeinkhez csatlakozik, ellenünk harcol, és kivonul erről a földről." Munkafelügyelőket rendelt tehát föléjük, hogy nehéz munkával sanyargassák őket. Ők építették a fáraónak a raktárvárosokat: Fitomot és Rámesszeszt. De minél jobban sanyargatták őket, annál inkább sokasodtak és növekedtek. Végül az egyiptomiak annyira féltek Izrael fiaitól, hogy kegyetlen szolgaságra kárhoztatták őket. Megkeserítették életüket a vályogvetés és a téglakészítés nehéz munkájával és mindenféle kemény mezei munkával.
Végül megparancsolta a fáraó Izrael egész népének: ,,Minden fiúgyermeket, mihelyt megszületett, vessetek a folyóba, a lányokat viszont hagyjátok életben!"
Ez az Isten igéje. Kiv 1,8-14.22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Krisztus követése súlyos áldozatokat is követelhet tőlünk.
...... .....


Abban az időben Jézus így szólt apostolaihoz:
Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége.
Aki atyját vagy anyját jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki fiát vagy leányát jobban szereti, mint engem, az nem méltó hozzám. Aki nem veszi föl keresztjét, és nem követ engem, az nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti azt; de aki érettem elveszíti életét, megtalálja azt.
Aki titeket befogad, engem fogad be; aki pedig engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött. Aki prófétát fogad be azért, mert próféta, az a próféta jutalmát kapja. Aki igaz embert fogad be azért, mert igaz ember, az az igaznak jutalmában részesül. Aki pedig csak egy pohár friss vizet is ad inni egynek a legkisebbek közül, mert az az én tanítványom - bizony, mondom nektek: nem marad el a jutalma.
Amikor Jézus befejezte tizenkét tanítványa oktatását, továbbindult, hogy tanítson, és hirdesse Isten országának örömhírét a környékbeli városokban.
Ezek az evangélium igéi. Mt 10,34-11,1

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: ellenségeinkhez, raktárvárosokat, megkeserítették, megparancsolta, figyelmeztette, szembeállítsam, téglakészítés, cselekedeteit, kárhoztatták, sanyargatták, továbbindult, sanyargassák, fiúgyermeket, megszületett, apostolaihoz, legkisebbek, rámesszeszt, környékbeli, tanítványom, csatlakozik, áldozatokat, örömhíredet, szentlelked, egyiptomiak, küldetésben, vályogvetés, veszedelmet, szolgaságra, gondoljátok, egyiptomban, sokasodjék, keresztjét, városokban, evangélium, országának, mindenféle, fáraó elnyomja, egyiptomiak annyira, téglakészítés nehéz, fáraó Izrael, lányokat viszont, időben Jézus, fiút apjával, leányt anyjával, menyet anyósával, ember ellensége, pohár friss, legkisebbek közül, környékbeli városokban, evangélium igéi, irgalmas szeretet, gonosz felett, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Házi botox  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nyíljatok meg  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Könnyáztatta asszonysorsok  Csendes éjszakán  Az agyat és a csontokat is erő...  Mai harmónia kártyám  Kezdet  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Nyíljatok meg  A Mindenható Istenben bízva  Jóga férfiaknak  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  Mai harmónia kártyám  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Jó éjszakát  Nem mindegy  Szeretettel  A tékozló és Isten gondviselés...  Ne engedd el kezem!  Őri István - Dal az életről  Akinek vaj van a fején...  Müller Péter tollából  Talpra vándor  Jó éjszakát  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Könnyáztatta asszonysorsok  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Esti kép  Alvó baby  Alvó baby  Szent Pio atya!  1848. március 15-én  Esti kép  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Az agyat és a csontokat is erő...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Márciusi eső  Müller Péter tollából  Heltai Jenő: Szabadság  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Magyarország ilyen hely.  Sötétség és világosság  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  Törött csészék  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Az élet  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kezdet  Fújjad márciusi szél . . . 
Bejegyzés Címkék
fáraó elnyomja, egyiptomiak annyira, téglakészítés nehéz, fáraó Izrael, lányokat viszont, időben Jézus, fiút apjával, leányt anyjával, menyet anyósával, ember ellensége, pohár friss, legkisebbek közül, környékbeli városokban, evangélium igéi, irgalmas szeretet, gonosz felett, egész Egyházat, ellenségeinkhez, raktárvárosokat, megkeserítették, megparancsolta, figyelmeztette, szembeállítsam, téglakészítés, cselekedeteit, kárhoztatták, sanyargatták, továbbindult, sanyargassák, fiúgyermeket, megszületett, apostolaihoz, legkisebbek, rámesszeszt, környékbeli, tanítványom, csatlakozik, áldozatokat, örömhíredet, szentlelked, egyiptomiak, küldetésben, vályogvetés, veszedelmet, szolgaságra, gondoljátok, egyiptomban, sokasodjék, keresztjét, városokban, evangélium, országának, mindenféle, sokasodtak, növekedtek, jutalmában, megtalálja, munkájával, tanítványa, követelhet, továbbadni, egyiptomra, gyakorolva, szereteted, befejezte, könyvéből, kegyetlen, elveszíti, tanúságot, hatalomra, szeretnék, nagyszámú, hagyjátok, örömhírét, mindenkor, ellensége, építették, olvasmány, oktatását, anyósával, megerősít, küldötted, életüket, jutalmát, világban, irgalmad, munkával, krisztus, nevedben, vessetek, lányokat, józsefet, követése, anyjával, múltával, szeretet, irgalmas, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1115
  • e Hét: 2194
  • e Hónap: 15632
  • e Év: 218545
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.