Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vivó V.B. 2019. Budapest - 3 érmet szereztek a versenyzőink
  2019-07-23 20:58:39, kedd
 
  ...... ............


Táblázaton 1 ezüstérem szerepel, holott 2 ezüstérmet vívott a Magyar sportolok
Párbajtőr egyéni ARANYÉREM: Siklósi Gergely
Kard egyéni EZÜSTÉREM Szatmári András
Férfi kard csapat EZÜSTÉREM
- Decsi Tamás
Gémesi Csanád
Szatmári András
...... ..........


Szilágyi Áron - utolsónak vívott, - játékvezető bakin múlott az aranyérem
*
Az alábbi cikk forrása: Origo oldal
- Botrányosan rossz bíráskodás, herokiusan küzdő magyar férfi kardcsapat és ezüstérem a budapesti vb-n, mert Dél-Korea 45-44-re, azaz egyetlen tussal legyőzte Szilágyi Áronékat a férfi kardcsapat döntőjében. A magyar vívósport hagyományait figyelembe véve minden világbajnokság legkiemelkedőbb eseménye a férfi kardcsapatok döntője.
Hát még akkor, ha a világbajnokság Budapesten van.
2019-ben a magyar és a dél-koreai együttes jutott be a fináléba. Mondhatnánk, papírforma, de azért az Európa-bajnok németek elődöntős veresége, vagy a franciák kiesése semmiképpen sem volt annak nevezhető.
Szilágyi Áronék a vasárnapi napon Irán, majd Olaszország legyőzésével kerültek a döntőbe. Az irániak elleni meccs sima, az olaszokkal szembeni feszült volt. Az elődöntőben a Gémesi Csanád helyett beküldött
Decsi Tamás roppant fontos feladatot hajtott végre azzal, hogy maga mögött tudta tartani az olasz együttest. A kétszeres olimpiai bajnok, Szilágyi Áron sokkal jobban vívott
Ilyen előzmények után lépett tehát pástra a döntőben Magyarország és Dél-Korea férfi kardcsapata. Szatmári András Oh Szanguk ellen kezdett. A koreai 3-1-es vezetését 3-3-ra egyenlítette ki, majd 4-4 után a magyar sportoló vitte be a győztes tust - ezzel
az első meccs után Magyarország 5-4-re vezetett.
- A második csörtét Szilágyi Áron vívta Gu ellen. 6-4 után a koreai egyenlített, majd jött az újabb tus, már az ázsiai csapat vezetett 8-6-ra. Innen kellett visszajönnie a kétszeres olimpiai bajnoknak, 7-8, de Gu kőkemény volt és 10-7-es koreai vezetésnél adta át a stafétát.
Gémesi Csanád Ha Han-szol ellen vívott, három gyönyörű tussal visszahozta a meccset és egyenlített a magyar válogatott. Ekkor jött az első koreai találat. A közönség és a hangulat fergeteges volt. 10-12-t követően ismét Gémesi vágott egy nagyot, majd a magyar vívó újra egyenlített. Elképesztő, ahogy Gémesi tartotta ezt a meccset. 12-12 volt az állás. Majd egy újabb Gémesi-vágás és már mi vezettünk 13-12-re. Innen Gémesi adott még kettőt, 15-12.
Ezt a csörtét 8-2-re nyerte meg Gémesi Csanád. Döbbenetes.
- Következett a negyedik asszó, Szatmári András és Gu Bongil lépett a pódiumra. Gu már az első meccsen is jól vívott, itt sem adta alább, 15-12-ről 15-16-ra módosított. Ez négy zsinórban bekapott tus volt, akárhogy számoltuk.
Elfogyott tehát a Gémesi által megszerzett előny.
A zsűri sem állt a helyzet magaslatán, rengeteg volt a videózás, a visszavont találat. A közönség olykor fütyült, nem nagyon értette, mi történik. 17-17-nél megint egyenlő volt az állás, majd 18-18-nál is. Magas színvonalú döntőt láttunk, a koreai csapat tényleg rettenetesen erős volt. Szatmári hasba vágta ellenfelét, 19-18 ide, majd úgy lett vége az asszónak, hogy a magyar válogatott 20-18-ra vezetett.
Gémesi Csanád és Oh Szang-uk következett. Gémesi az első csörtét extázizsban vívta végig, ezt is úgy kezdte 21-19-nél tartottuk a két tusnyi előnyt. Oh 21-20-nál bekapott még egyet, 22-20, innen is egyenlíteni tudott a koreai. 22-22 után Gémesi vágása ült, de a zsűri elvette ezt a tust.
Botrányos volt, ahogy hosszú ideig elemezték utólag a történteket, az meg nagyon nem volt jó, hogy rendre ellenünk ítéltek.
A vége az lett, hogy Korea 25-22-re átvette a vezetést, fütyült is a BOK-csarnok nézőtere.
Szilágyi-Kim meccs, ez már a hatodik csörte volt. Nagyon kellett figyelni, mert könnyen tetemes előnybe kerülhettek volna az ázsiaiak. 22-27 után jött az első, majd a második magyar tus, 24-27, nem lehetett őket elengedni. Újabb hosszas videózás, az embernek az volt az érzése, hogy a két mérkőzésvezetőnek fogalma sincs, mi történik.
Itt csak egylámpás tusokkal lehetett operálni. Szilágyi jött, vágott és Magyarország 27-27-nél utolérte ellenfelét. Hiába. Kim kétszer vágott, 27-29. Ekkorra a zsűri már teljesen elvesztette a fonalat. 27-29-nél percekig ment a videózás, a tanácskozás, majd a koreai kapott sárga lapot.
Ezzel sikerült teljesen kizökkenteni Szilágyit, akit megvágott Kim és ezzel 27-30-nál zárult le a második kör. Egészen botrányos és méltatlan volt, amit a két mérkőzésvezető művelt.
Szilágyi - aki amúgy egy nyugodt ember - joggal borult ki.
Az utolsó kör következett. A magyar szakvezetés becserélte Decsi Tamást. Ez az olaszok elleni elődöntőben bejött. Itt Gu Bongil ellen kellett vívni. Nem volt egyszerű. A koreai kettőt vágott 27-32, ez már ezen a szinten tetemes hátrány volt.
Decsi ekkor meglepte ellenfelét, 28-32, egylámpás, tiszta találat volt, ez ellen semmiféle ármánykodás nem jött be.
29-33, 30-33, 31-33, a gyönyörű Decsi-sorozatot Gu vágásai szakították meg, 31-35-nél kötöttek ki a felek. Gu 5-4-re nyerte meg ezt az asszót.
A nyolcadik meccsen Szatmári András Kim Junho ellen következett. Nem lehetett már hibázni, de Korea borzalmasan erős csapat volt.
31-38-nál szinte már reménytelen helyzetben volt a magyar csapat. Ekkor talált be először Szatmári András. Majd feljöttünk 36-39-re. Lehet-e még innen fordítani, hiszen Kim egy tusra volt ennek az asszónak a befejezésétől. Szatmári vágott, némi hezitálás után megadták, 37-39. Kim ekkor bevitte azt az egyet, amire várt, az utolsó asszó 37-40-es állásnál indult.
*
- Szilágyi Áron volt a befejező ember.
Oh Szan-guk ellen az első találat a miénk 38-40. Oh válaszolt, majd Szilágyi is. 39-41. A közönség mindent megpróbált. Jött a magyar és megvágta ellenfelét. 40-41. Döbbenetes izgalmak közepette zajlott az asszó. Szilágyit magával ragadta a hangulat és kiegyenlített. 41-41. Őrület.
Szinte felrobbant a csarnok, amikor Szilágyi Áron találatával a magyar csapat újra vezetett. 42-41, három tusra voltunk az aranyéremtől.
Majd kettőre, mert Szilágyit nem lehetett megállítani. 43-41-es állásnál végre nekünk ítéltek. Ideje volt már. Oh azonban nem akarta feladni. Vágott, sikerrel 43-42. Szilágyi Áron ekkor mindent bevetett, hogy megtörje a koreai lendületét. Elkezdett reklamálni. A közönség üvöltött. 43-43, Korea egyenlített. Jött a magyar. Ült a vágás 44-43 ide. Egy tus kellett.
Ki lehet-e bírni ezt a nyomást?
Oh lerogyott. Ment a színház. Tombolt a publikum.
Összevágtak, a zsűri nem ítélt semmit. A szurkolók nem bírták már. Nyoma sem volt a csendnek.
Videózás. Vezényszó. Szilágyi vág. Nem mertünk örvendeni. Megint nem döntenek. Aztán döntenek. Nem a javunkra. Szilágyi suhintása nem érte el a koreait. Ha eléri, vége mindennek. Így nekünk lett végünk.
Csend, zokogás, taps. Úgy kaptunk ki, ahogy nem lehetett. Borzalmas ez a 45-44-es vereség. Az idő talán majd megszépíti ezt az ezüstérmet. De nem most, nem ma. Soká.
Elhangzott a vezényszó. Jött Oh és egyenlített. 44-44. Minden egy tuson múlt.

- Korrekt, de nagyon rossz bíráskodás
A döntő végén megkérdeztük az egykori kiváló kardvívót, Szetey Andrást (korábban maga is bíráskodott), hogyan ítélte meg a történteket. Szetey szerint a mérkőzésvezetők nem csaltak, de nagyon rosszul vezették a finálét. "Korrekt, de nagyon rossz bíráskodást láttunk" - mondta Szetey.
*
- Vívó-vb: megbüntették az elvesztett férfi karddöntő bírópárosát - Győzött az igazság
A budapesti vívó-világbajnokság vasárnap esti, elképesztő szoros küzdelmet hozó és a koreaiak ellen egyetlen tusos magyar vereséggel (45-44) záruló kardcsapatdöntő után a Nemzetközi Vívó Szövetség felmentette a fináléban tevékenykedő bírópárost a további munkavégzés alól.
"A koreaiak elleni döntőben, különösen a Szilágyi Áron Oh Sanguk elleni záró csörtében többet videóztak, mint a Csillagok háborúja hatrészes forgatása alatt."
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Címkék: mérkőzésvezetők, legkiemelkedőbb, kardcsapatdöntő, világbajnokság, mérkőzésvezető, kiegyenlített, befejezésétől, tevékenykedő, visszajönnie, legyőzésével, megkérdeztük, kardcsapatok, magyarország, kizökkenteni, megbüntették, rettenetesen, egyenlítette, hagyományait, aranyéremtől, bírópárosát, mondhatnánk, szakították, ármánykodás, extázizsban, következett, felmentette, szakvezetés, elődöntőben, történteket, egyenlíteni, olaszország, egyenlített, találatával, kardcsapata, megállítani, visszahozta, alábbi cikk, budapesti vb-n, férfi kardcsapat, magyar vívósport, férfi kardcsapatok, világbajnokság Budapesten, dél-koreai együttes, franciák kiesése, vasárnapi napon, irániak elleni, olaszokkal szembeni, olasz együttest, kétszeres olimpiai, döntőben Magyarország, koreai 3-1-es, magyar sportoló, Vivó, Siklósi Gergely, EZÜSTÉREM Szatmári András, Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron, Szilágyi Áronékat, Szilágyi Áronék, Szatmári András Oh Szanguk, Gémesi Csanád Ha Han-szol, Innen Gémesi, Decsi Tamást, Decsi-sorozatot Gu, Szatmári András Kim Junho, Jött Oh, Szetey Andrást, Nemzetközi Vívó Szövetség, Szilágyi Áron Oh Sanguk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  jó reggelt  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Bársony székben  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Szép estét kedves látogatóimna...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Minden tavaszból őrizz..  Pitypang szökőkút  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A sorsod  James Allen  "Ez egy csoda"  Szép estét  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  "Ez egy csoda"  Szeretem ujjad karcsuságait,  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Horváth Szilvia tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Ott van  Ady Endre - Mindegy átka  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép álmokat!  Annyira tisztelem a szabadságo...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  képre írva  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Szívek  Megígért békesség  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Borzasztó  Szeretem ujjad karcsuságait,  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
alábbi cikk, budapesti vb-n, férfi kardcsapat, magyar vívósport, férfi kardcsapatok, világbajnokság Budapesten, dél-koreai együttes, franciák kiesése, vasárnapi napon, irániak elleni, olaszokkal szembeni, olasz együttest, kétszeres olimpiai, döntőben Magyarország, koreai 3-1-es, magyar sportoló, győztes tust, első meccs, második csörtét, koreai egyenlített, ázsiai csapat, magyar válogatott, első koreai, hangulat fergeteges, magyar vívó, újabb Gémesi-vágás, csörtét 8-2-re, negyedik asszó, első meccsen, helyzet magaslatán, visszavont találat, közönség olykor, koreai csapat, első csörtét, zsűri elvette, hatodik csörte, második magyar, koreai kapott, nyugodt ember, magyar szakvezetés, olaszok elleni, koreai kettőt, szinten tetemes, gyönyörű Decsi-sorozatot, nyolcadik meccsen, magyar csapat, tusra volt, utolsó asszó, befejező ember, első találat, miénk 38-40, közönség mindent, koreai lendületét, közönség üvöltött, vágás 44-43, 45-44-es vereség, tuson múlt, döntő végén, egykori kiváló, elvesztett férfi, koreaiak ellen, fináléban tevékenykedő, további munkavégzés, koreaiak elleni, mérkőzésvezetők, legkiemelkedőbb, kardcsapatdöntő, világbajnokság, mérkőzésvezető, kiegyenlített, befejezésétől, tevékenykedő, visszajönnie, legyőzésével, megkérdeztük, kardcsapatok, magyarország, kizökkenteni, megbüntették, rettenetesen, egyenlítette, hagyományait, aranyéremtől, bírópárosát, mondhatnánk, szakították, ármánykodás, extázizsban, következett, felmentette, szakvezetés, elődöntőben, történteket, egyenlíteni, olaszország, egyenlített, találatával, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2897
  • e Hét: 19289
  • e Hónap: 31965
  • e Év: 265712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.