Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételi eredményei
  2019-07-25 09:16:05, csütörtök
 
  ...... ........


A hazai felsőoktatásban stabilan meghatározó helyet betöltő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) felvételi pontszámai, és az ezek alapján a 2019/2020-es akadémiai évre felvett hallgatók létszáma, újra jó eredményt mutat. Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a PPKE rektora tájékoztatta szerkesztőségünket.
A tisztán hitéleti képzést folytató patinás Hittudományi Karon (HTK) a felvételi eljárás sajátos jellege miatt, még nem alakult ki az új tanévre felvételt nyertek végleges száma. Minden meghirdetett szakon (osztatlan teológus; katolikus közösségszervező BA; katekéta-lelkipásztori munkatárs BA; hittanár-nevelőtanár MA; katolikus kánonjogász MA) pótfelvételivel is felvételt lehet nyerni. A legnagyobb érdeklődés katekéta-lelkipásztori munkatárs és a hittanár-nevelőtanár szak, illetve a hit- és erkölcsoktató szakirányú továbbképzés irányában mutatkozik a jelentkezők részéről.
- A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) a rendes felvételi eljárás keretében felvett 1194 fővel meg tudta tartani a mostanra hagyományosnak mondható magas színvonalat a felvételi ponthatárok megállapításánál. A meghirdetett MA képzésekre felvettek száma ebben az évben 201. A bekerüléshez a legmagasabb pontszámokat a nemzetközi tanulmányok BA (464 pont), a kommunikáció és médiatudomány BA (nappali 446 pont), és a pszichológia BA (439 pont) szakok érték el. Továbbra is a legnépszerűbbnek bizonyult a pszichológia BA; az anglisztika BA; a szociológia BA; a nemzetközi tanulmányok BA; a kommunikáció és médiatudomány BA; valamint a politológia BA. A mesterképzés területén a pszichológia, a fordító-tolmács, a Kelet-Ázsia tanulmányok, a történelem, és a nemzetközi tanulmányok szak irányában mutatkozott a legnagyobb érdeklődés. Az osztatlan tanárképzés gerincét az angol - történelemtanár és a magyar - történelemtanár szak alkotja.
- A Jog- és Államtudományi Karon (JÁK) a minőségi követelmények szem előtt tartásával, a rendes felvételi eljárásban - a 2018-as évi eredményt jelentősen felülmúlva - 828 új hallgató kezdheti meg tanulmányait a karon, ami 9.2 %-os növekedést jelent. A jogász nappali képzésen idén 440 (önköltséges formában 376) pont volt a felvételi küszöb. Ezzel az osztatlan jogászképzésre 706 főt vett fel idén a JÁK, amelyen belül, 332 fő a nappali, 373 fő pedig a levelező képzési formára felvett hallgató. Az utóbbi eredmény jól közvetíti a JÁK azon törekvését, amely minden képzését egyenlően fontosnak tekinti. Az igazságügyi igazgatás alapszakon jelentősen emelkedett az elmúlt évhez viszonyítva a bejutáshoz szükséges ponthatár, ami államilag finanszírozott nappali formában 433 pontot jelent. Egyúttal 9.3%-kal tovább nőtt az alapszakra felvett hallgatói létszám. Így reményeink szerint, az idei adatok tovább erősítik a PPKE JÁK kiemelkedő pozícióját a hazai jogászképzésben.
Ebben az évben is kiemelkedő volt az Információs Technológiai és Bionikai Karra (ITK) jelentkezők száma, ami azt mutatja, hogy egyre többen szeretnék tanulmányaikat a PPKE ITK-n folytatni. Ez a tendencia mérnökinformatikus BSc tekintetében több mint hatszoros túljelentkezést eredményezett. A szak kiemelkedőnek tekinthető 399.23-ös pontátlagot ért el. Ugyanez az érték a molekuláris bionika BSc szak tekintetében elérte a különösen is magas 441.47 pontot, ahol a felvételhez szükséges küszöbérték 410 pont volt. A korábbi évekhez hasonlóan erős ponthatárok mellett 183 új hallgató kezdheti meg BSc, vagy MSc szintű tanulmányait az ITK-n.
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem által 2019. július 24-én felvett hallgatók összlétszáma 2205 fő. A PPKE kifejezetten sikeresnek tartja az ez évi - a 2018-as eljárásnál is eredményesebb - rendes felvételi eljárást, mind a minőségi kritériumoknak az egyes szakok ponthatáraiban történő érvényesítése, mind a magas hallgatói létszám szempontjából. Ezek egyértelműen jelzik a katolikus egyetem pozíciójának stabilitását, valamint - méretarányos összehasonlítás alapján - kiemelkedő népszerűségét a hazai felsőoktatásba jelentkezők körében. A PPKE így bizakodóan tekint a meghirdetésre kerülő pótfelvételi hasonló eredményessége felé, és inspirál mindenkit, hogy az intézményt választó jelentkezők éljenek ezzel a lehetőséggel.

Forrás és fotó: PPKE
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: legnépszerűbbnek, megállapításánál, közösségszervező, történelemtanár, pótfelvételivel, összehasonlítás, jogászképzésben, felsőoktatásban, túljelentkezést, finanszírozott, államtudományi, felsőoktatásba, eredményessége, jogászképzésre, hagyományosnak, ponthatáraiban, tanulmányaikat, kritériumoknak, érvényesítése, szempontjából, lelkipásztori, meghirdetésre, népszerűségét, erkölcsoktató, médiatudomány, kiemelkedőnek, követelmények, eredményezett, eredményesebb, technológiai, mesterképzés, méretarányos, pszichológia, meghirdetett, tanulmányait, tekintetében, hazai felsőoktatásban, ezek alapján, tisztán hitéleti, felvételi eljárás, legnagyobb érdeklődés, jelentkezők részéről, rendes felvételi, mostanra hagyományosnak, felvételi ponthatárok, legmagasabb pontszámokat, nemzetközi tanulmányok, legnépszerűbbnek bizonyult, mesterképzés területén, osztatlan tanárképzés, angol –, magyar –, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Szuromi Szabolcs Anzelm, Hittudományi Karon, Társadalomtudományi Kar, Államtudományi Karon, PPKE JÁK, Információs Technológiai, Bionikai Karra, PPKE ITK-n, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Png kutya  Garai Gábor - Takarítás  Elköszönt  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Esti kép  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png virág  Png kislány  Sokan azt tartják  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Png lepke  Facebookon kaptam  Png ház  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  képre írva  Az engedelmesség miért nem vál...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Adakozás  Alázat  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Ágai Ágnes – Csendélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Őrizkednünk kell...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png kislány  Albert Einsteinről  Hazára minden embernek szükség...  Próbálj meg ...  Mindig jusson idő nevetni  Png csokor  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png lepke  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Makszim Gorkij gondolata  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png férfi  Rátalálsz  Adakozás  Garai Gábor - Takarítás  Reggel van  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Png virág  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szívem  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Tavaszi kép  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Png kislány 
Bejegyzés Címkék
hazai felsőoktatásban, ezek alapján, tisztán hitéleti, felvételi eljárás, legnagyobb érdeklődés, jelentkezők részéről, rendes felvételi, mostanra hagyományosnak, felvételi ponthatárok, legmagasabb pontszámokat, nemzetközi tanulmányok, legnépszerűbbnek bizonyult, mesterképzés területén, osztatlan tanárképzés, angol &#8211, magyar &#8211, minőségi követelmények, jogász nappali, felvételi küszöb, osztatlan jogászképzésre, levelező képzési, utóbbi eredmény, igazságügyi igazgatás, elmúlt évhez, bejutáshoz szükséges, alapszakra felvett, idei adatok, hazai jogászképzésben, szak kiemelkedőnek, molekuláris bionika, felvételhez szükséges, korábbi évekhez, 2018-as eljárásnál, minőségi kritériumoknak, egyes szakok, magas hallgatói, katolikus egyetem, hazai felsőoktatásba, meghirdetésre kerülő, intézményt választó, legnépszerűbbnek, megállapításánál, közösségszervező, történelemtanár, pótfelvételivel, összehasonlítás, jogászképzésben, felsőoktatásban, túljelentkezést, finanszírozott, államtudományi, felsőoktatásba, eredményessége, jogászképzésre, hagyományosnak, ponthatáraiban, tanulmányaikat, kritériumoknak, érvényesítése, szempontjából, lelkipásztori, meghirdetésre, népszerűségét, erkölcsoktató, médiatudomány, kiemelkedőnek, követelmények, eredményezett, eredményesebb, technológiai, mesterképzés, méretarányos, pszichológia, meghirdetett, tanulmányait, tekintetében, stabilitását, bekerüléshez, pontszámokat, pótfelvételi, kifejezetten, összlétszáma, kommunikáció, pozíciójának, egyértelműen, továbbképzés, lehetőséggel, hittudományi, tájékoztatta, jelentkezők, tanulmányok, pontátlagot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.