Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
16. évközi hét szombat 07.27
  2019-07-27 16:01:19, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Mózes meghinti a népet az áldozati állat vérével, annak a szövetségnek megpecsételésére, amelyet az Úr kötött választott népével.
Miután az Úr közölte a feltételeket, amelyek alapján szövetséget akart kötni népével, Mózes lejött a hegyről, s kihirdette a népnek az Úr minden szavát és parancsát. Az egész nép egy szívvel felelte: ,,Az Úr minden szavát megtartjuk."
Ezután Mózes leírta az Úr valamennyi törvényét. Másnap reggel a hegy lábánál felállított egy oltárt és tizenkét emlékoszlopot, Izrael tizenkét törzsének megfelelően. Azután megbízott néhány fiatalt Izrael népéből, hogy égőáldozatot mutassanak be, és bikákat ajánljanak fel az Úrnak békeáldozatul.
Mózes vette a vér felét és áldozati csészékbe öntötte, a vér másik felét pedig az oltárra hintette. Majd fogta a szövetség könyvét, és felolvasta a népnek. Ők kijelentették: ,,Követjük és megtartjuk, amit az Úr parancsol."
Erre Mózes vette a vért, meghintette vele a népet, és így szólt: ,,Ez annak a szövetségnek vére, amelyet az Úr mindezen igék alapján kötött veletek."
Ez az Isten igéje. Kiv 24,3-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A jók és a rosszak szétválasztása az ítélet napján következik be.
Jézus egy alkalommal ezt a példabeszédet mondta a népnek: A mennyek országa hasonlít ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett földjébe. Amíg azonban az emberek aludtak, eljött ellensége, konkolyt hintett a búza közé, aztán elment.
Amikor felnövekedett a vetés, és már kalászba szökkent, akkor előtűnt a konkoly is. Erre elmentek a szolgák a gazdához, és megkérdezték tőle: ,,Uram, nemde jó magot vetettél földedbe? Honnét van tehát a konkoly?" Mire a gazda így felelt: ,,Ellenséges ember cselekedte ezt."
A szolgák tovább kérdezték: ,,Akarod-e, hogy elmenjünk és kiszedjük belőle?" Azt válaszolta nekik: ,,Nem! Nehogy a konkolyt gyomlálva kitépjétek vele együtt a búzát is. Hagyjátok, hadd nőjön fel mindkettő az aratásig! Aratáskor majd megmondom az aratóknak: Előbb a konkolyt szedjétek össze, és kössétek kévébe, hogy tűzre kerüljön. A búzát pedig gyűjtsétek csűrömbe!"
...... .......


Ezek az evangélium igéi. Mt 13,24-30

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te mindig meghallgatsz minket, bár emberi szavaink nélkül is tudod, hogy mire van szükségünk lelki fejlődésünkhöz. Hittel és bizalommal fordulunk hozzád, és kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, ami üdvösségünkre szolgál! Köszönettel és hálával tartozunk neked azért, mert gondunkat viseled és segítesz minket, hogy eljussunk az üdvösségre.

Elmélkedés
Jézus már említést tett a gonosznak arról a szándékáról, hogy kitépje az emberek szívéből az örök élet tanítását és megakadályozza üdvösségre jutásukat. Ezt a gondolatot mutatja be, fejti ki még részletesebben a mai evangéliumban a búzáról és a konkolyról szóló példázat. Érdemes odafigyelnünk arra a jelképre, hogy a szolgák fényes nappal, világosban végzik munkájukat. Ezzel szemben az ellenség éjszaka, a sötétben tevékenykedik, amikor ,,az emberek aludtak." A gazda észreveszi a gonosz tevékenységét. Észreveszi, hogy a földbe, ahová ő jó magot, tiszta búzamagot vetett, a gonosz elhintette a gyomnövény, a konkoly magjait. Szolgái szintén észreveszik a problémát és azonnal előállnak egy számukra jónak tűnő javaslattal: rögtön nekiállnak és kigyomlálják a gazt a vetésből. A gazda azonban az első pillanattól fogva ellenzi ezt a megoldást, ami számunkra kissé ésszerűtlennek tűnik és kérdéseket vet fel. Miért tűri Isten a világban a gonosz jelenlétét? Miért engedi, hogy a gonosz rosszra kísértse az embert? Miért nem oldja meg a lehető leghamarabb a problémát?
Ezek a kérdések mind oda vezetnek, hogy a mi emberi gondolkodásunk bizony nem ért meg mindent Isten szeretetének és üdvözítő szándékának titkából. Nem értjük meg azt sem, hogy miért ennyire türelmes Isten, hiszen mi a gyors megoldásokat részesítjük előnyben. Lényeges üzenet az is, hogy annak értékelése, hogy ki a jó és ki a rossz, nem a szolgák feladata, nem a mi feladatunk, hanem Istené.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megpecsételésére, megakadályozza, részletesebben, ésszerűtlennek, fejlődésünkhöz, gondolkodásunk, szétválasztása, tevékenységét, békeáldozatul, felnövekedett, emlékoszlopot, odafigyelnünk, kijelentették, példabeszédet, üdvösségünkre, tevékenykedik, evangéliumban, feltételeket, égőáldozatot, szeretetének, szövetségnek, megoldásokat, meghallgatsz, kigyomlálják, megkérdezték, pillanattól, meghintette, köszönettel, megfelelően, szándékának, felállított, részesítjük, leghamarabb, szándékáról, javaslattal, észreveszik, áldozati állat, szövetségnek megpecsételésére, szívvel felelte, hegy lábánál, oltárra hintette, szövetség könyvét, szövetségnek vére, rosszak szétválasztása, ítélet napján, példabeszédet mondta, mennyek országa, emberek aludtak, búza közé, szolgák tovább, konkolyt gyomlálva, konkolyt szedjétek, OLVASMÁNY Mózes, Ezután Mózes, Erre Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Alvó baby  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  A szeretetről  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Képes idézet !  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nagy természet  Nárcisz  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Manna OWell tollából  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  képre írva  Szép estét  Jó éjszakát  A nagy természet  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne hagyd  Sir Andrew Lloyd Webber  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Alvó baby  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Táplálékok a máj egészségének ...  Sadhguru idézet  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szép estét  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Levél lány  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Nárcisz  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  J. Donald Walters  Sonka vásár  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
áldozati állat, szövetségnek megpecsételésére, szívvel felelte, hegy lábánál, oltárra hintette, szövetség könyvét, szövetségnek vére, rosszak szétválasztása, ítélet napján, példabeszédet mondta, mennyek országa, emberek aludtak, búza közé, szolgák tovább, konkolyt gyomlálva, konkolyt szedjétek, búzát pedig, evangélium igéi, gonosznak arról, emberek szívéből, örök élet, gondolatot mutatja, konkolyról szóló, szolgák fényes, ellenség éjszaka, sötétben tevékenykedik, gazda észreveszi, gonosz tevékenységét, gonosz elhintette, konkoly magjait, számukra jónak, gazda azonban, első pillanattól, gonosz jelenlétét, gonosz rosszra, lehető leghamarabb, kérdések mind, gyors megoldásokat, szolgák feladata, megpecsételésére, megakadályozza, részletesebben, ésszerűtlennek, fejlődésünkhöz, gondolkodásunk, szétválasztása, tevékenységét, békeáldozatul, felnövekedett, emlékoszlopot, odafigyelnünk, kijelentették, példabeszédet, üdvösségünkre, tevékenykedik, evangéliumban, feltételeket, égőáldozatot, szeretetének, szövetségnek, megoldásokat, meghallgatsz, kigyomlálják, megkérdezték, pillanattól, meghintette, köszönettel, megfelelően, szándékának, felállított, részesítjük, leghamarabb, szándékáról, javaslattal, észreveszik, szövetséget, evangélium, gyűjtsétek, konkolyról, gyomnövény, szükségünk, elhintette, megtartjuk, valamennyi, következik, kitépjétek, jelenlétét, választott, értékelése, nekiállnak, alkalommal, bizalommal, világosban, üdvösségre, feladatunk, ajánljanak, kérdéseket, gondolatot, kihirdette, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.