Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
17. évközi hét péntek 08.02
  2019-08-01 17:18:31, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Mózes harmadik könyvéből
A választott népnek mindig meg kell tartania az Úr nagy és szent ünnepeit.
Az Úr így szólt Mózeshez: ,,Ezek lesznek az Úr ünnepei, a szent összejövetelek, amelyeket a maguk idejében meg kell tartanotok. Az első hónapban, annak tizennegyedik napján estefelé van az Úr húsvéti átvonulása. A hónap tizenötödik napján pedig a kovásztalan kenyerek ünnepe van az Úr tiszteletére. Hét napon át kovásztalan kenyeret egyetek! Az első nap nagy és szent legyen számotokra, semmiféle szolgai munkát ne végezzetek rajta! Mind a hét napon égőáldozatot mutassatok be az Úrnak! A hetedik nap ismét nagy és szent legyen, semmiféle szolgai munkát ne végezzetek rajta!"
Majd így beszélt az Úr Mózeshez: ,,Szólj Izrael fiaihoz, és mondd nekik: Ha majd bejuttok arra a földre, amelyet adok nektek, és learatjátok a termést, vigyetek egy kalászos kévét aratástok zsengéjeként a paphoz, s ő ajánlja fel a szombat után következő napon az Úrnak, és szentelje meg, hogy az Úr kedvesen fogadja tőletek! Számláljatok azután a szombatot követő naptól, amelyen az első kévét felajánlottátok, hét teljes hetet a hetedik hét eltelte után következő napig, azaz ötven napot, és akkor mutassatok be új ételáldozatot az Úrnak!
A hetedik hónap tizedik napján az engesztelés nagy ünnepe legyen! Nevezzétek szentnek ezt a napot, böjtöljetek, és mutassatok be égőáldozatot az Úrnak!
A hetedik hónap tizenötödik napjától fogva hét napon át sátoros ünnepet tartsatok az Úrnak! Az első napot nagynak és szentnek hívjátok: semmiféle szolgai munkát ne végezzetek! Mind a hét napon mutassatok be égőáldozatot az Úrnak! A nyolcadik nap ismét nagy és szent legyen! Mutassatok be égőáldozatot az Úrnak, mert az a szent összejövetel napja; semmiféle szolgai munkát ne végezzetek!" Ezek az Úrnak ünnepei, amelyeket nagynak és szentnek kell hívnotok, és amelyeken égőáldozatokat, egészen elégő áldozatokat és ételáldozatokat kell bemutatnotok az Úrnak aszerint, amint azt az egyes napok szertartása megszabja.
Ez az Isten igéje. Lev 23,1.4-11.15-16.27.34b-37

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A názáretiek hitetlen magatartása Jézussal szemben.
Tanító körútján Jézus az ő városába, Názáretbe érkezett, és ott tanított a zsinagógában.
Hallgatói csodálkoztak, és így beszéltek róla: ,,Honnan van ennek a bölcsessége és csodatevő ereje? Hát nem az ács fia ez? És nem Mária az anyja? Nemde Jakab, József, Simon és Júdás az (unoka)fivérei? És nem itt élnek-e közöttünk az (unoka)nővérei is? Honnét vette hát mindezt?" És csak botránkoztak rajta. Jézus erre így szólt: ,,Sehol sem becsülik kevesebbre a prófétát, mint szülőföldjén és otthonában."
Hitetlenségük miatt nem is művelt ott sok csodát.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,54-58
...... ........... ......



Imádság
Istenünk, te jól ismersz bennünket és bűneink ellenére is meglátod belső szépségünket. Segíts minket, hogy olyanná váljunk, amilyennek te látsz minket! Legyen mindig közel hozzád a szívünk! A szabadság sosem jelentheti a tőled való elszakadást vagy függetlenséget, hiszen éppen a te törvényeid biztosítják számunkra az igazi lelki szabadságot. Ha engedelmeskedünk a te törvényeidnek és nem tekintjük azokat oktalan módon szabadságunk korlátainak, akkor valóban jobbakká válhatunk. Segíts minket, hogy bűneink megvallása után a jó útra térjünk és azon megmaradjunk!

Elmélkedés:
Útja során Jézus most abba a városba érkezik, ahol felnevelkedett. Az emberek ismerősként fogadták, köszöntötték. A helyzet azonban gyorsan megváltozik, amikor Jézus tanítani kezd a zsinagógában. A hallgatóság nem érti, honnét származik tudása és bölcsessége. Úgy gondolják, hogy jól ismerik őt. Tudják, hogy nem tanult egyetlen rabbi mellett sem, hanem József mellett megtanulta az ácsmesterséget. Egy ácstól pedig senki nem várja azt, hogy bölcsen magyarázza a próféták szövegeit vagy értelmezze a törvényeket. Jézus tehát nem felel meg a názáretiek elvárásainak. Mondhatjuk úgy is, hogy a názáretiek éppen elvárásaik és előítéleteik miatt botránkoznak meg és utasítják el Jézust.
Elutasításuk okát Máté evangélista így írja le: ,,Hitetlenségük miatt nem is művelt ott sok csodát." Márk evangélista kissé keményebben fogalmaz: ,,nem is tudott" egyetlen csodát sem tenni (vö. Mk 6,5). Ezek a kijelentések nem Jézus isteni erejének csökkenését jelzik, hanem arra utalnak, hogy a csodák előtt az Úr hitet kér, hitet vár az emberektől. Ahol pedig ez a hit hiányzik, mert az előítéletek megakadályozzák annak ébredését, ott nincs alapja a csodának, nincs mit megjutalmazzon Isten.
Isten a mi számunkra is mutat időnként jeleket. Ha ezek iránymutatásai helyett továbbra is saját elképzeléseinkhez ragaszkodunk, akkor a hitetlen názáretiek utódai vagyunk. Ha viszont hiszünk Jézusban, akkor velünk is csodákat tesz.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedünk, ételáldozatokat, megakadályozzák, felajánlottátok, égőáldozatokat, megjutalmazzon, összejövetelek, függetlenséget, ácsmesterséget, iránymutatásai, felnevelkedett, ételáldozatot, hitetlenségük, tizennegyedik, törvényeidnek, zsinagógában, bemutatnotok, számláljatok, csodálkoztak, szülőföldjén, tiszteletére, kijelentések, botránkoztak, ragaszkodunk, elvárásainak, szépségünket, zsengéjeként, égőáldozatot, összejövetel, szabadságunk, köszöntötték, elutasításuk, botránkoznak, megmaradjunk, előítéleteik, evangélista, választott népnek, szent összejövetelek, maguk idejében, első hónapban, hónap tizenötödik, kovásztalan kenyerek, kalászos kévét, szombat után, szombatot követő, első kévét, hetedik hónap, engesztelés nagy, első napot, egyes napok, názáretiek hitetlen, evangélium igéi, OLVASMÁNY Mózes, Szólj Izrael, EVANGÉLIUM Szent Máté, Nemde Jakab, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Garai Gábor - Takarítás  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Radikális szeretet  Png cica  Egy maradéktalanul uralt világ  Makszim Gorkij gondolata  Nem számIt  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alázat  Nem méltó hozzád  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Adakozás  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Mi lenne ha  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Lóhere  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Őrizkednünk kell...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Png kutya  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Erdőn  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Kaffka_Margit  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Akarat  Png kislány  Reménység és erő Krisztustól e...  Sokan azt tartják  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Jó éjszakát  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
választott népnek, szent összejövetelek, maguk idejében, első hónapban, hónap tizenötödik, kovásztalan kenyerek, kalászos kévét, szombat után, szombatot követő, első kévét, hetedik hónap, engesztelés nagy, első napot, egyes napok, názáretiek hitetlen, evangélium igéi, szabadság sosem, tőled való, igazi lelki, városba érkezik, emberek ismerősként, helyzet azonban, ácstól pedig, próféták szövegeit, názáretiek elvárásainak, názáretiek éppen, csodák előtt, előítéletek megakadályozzák, hitetlen názáretiek, engedelmeskedünk, ételáldozatokat, megakadályozzák, felajánlottátok, égőáldozatokat, megjutalmazzon, összejövetelek, függetlenséget, ácsmesterséget, iránymutatásai, felnevelkedett, ételáldozatot, hitetlenségük, tizennegyedik, törvényeidnek, zsinagógában, bemutatnotok, számláljatok, csodálkoztak, szülőföldjén, tiszteletére, kijelentések, botránkoztak, ragaszkodunk, elvárásainak, szépségünket, zsengéjeként, égőáldozatot, összejövetel, szabadságunk, köszöntötték, elutasításuk, botránkoznak, megmaradjunk, előítéleteik, evangélista, törvényeket, keményebben, magatartása, előítéletek, áldozatokat, böjtöljetek, szertartása, engesztelés, kovásztalan, learatjátok, tizenötödik, megváltozik, ismerősként, szabadságot, biztosítják, elszakadást, csökkenését, hallgatóság, bölcsessége, korlátainak, végezzetek, amilyennek, törvényeid, jelentheti, mutassatok, emberektől, megvallása, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.