Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét hétfő 08.05
  2019-08-05 13:16:03, hétfő
 
  OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
Mózes panaszkodik az Úrnak:
Egyedül nem bírja viselni a nép minden gondját, terhét.
A pusztai vándorlás idején a nép zúgolódni kezdett: ,,Ki ad nekünk húst enni! Visszagondolunk a halra, amelyet ingyen ettünk Egyiptomban, eszünkbe jut az uborka, a dinnye, a póréhagyma, a vöröshagyma meg a fokhagyma. Most pedig hiába epekedünk, a szemünk nem lát mást, mint csak a mannát!" A manna apró maghoz hasonlított, és színe olyan volt, mint a mézgáé. A mannát a nép mindennap felszedte, kézimalmán megőrölte, vagy mozsárban összetörte, azután fazékban megfőzte, és olyan ízű kalácsot készített belőle, mint az olajos lepény. A manna éjszakánként a leszálló harmattal hullott a táborra.
Mózes meghallotta, hogy siránkozik a nép, ki-ki a sátora bejáratánál. Az Úr nagyon megharagudott emiatt, de Mózesnek se tetszett ez a dolog. Azért így szólt az Úrhoz: ,,Miért sújtod szolgádat? Miért nem találok kegyelmet előtted, és miért raktad rám az egész nép terhét? Hát én fogantam ezt a sokaságot, vagy én hoztam őket a világra, hogy azt mondod nekem: Hordozd őket kebleden, ahogyan a dajka szokta hordozni a csecsemőt, és vezesd őket arra a földre, amelyet esküvel ígértem atyáiknak!«? Honnan vegyek húst, hogy enni adjak ekkora sokaságnak? Felém fordulva siránkoznak, és azt mondják: Adj nekünk húst enni!« Én egyedül nem viselhetem a nép gondját, felülmúlja erőmet. Ha azonban te másként ítéled meg a dolgot, ha kegyelmet találtam előtted, akkor, kérlek, vedd el életemet, hogy ne szenvedjek ekkora nyomorúságot!"
Ez az Isten igéje. Szám 11,4b-15

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézust könyörületre indítja az emberek lelki és testi ínsége.
(Az itt következő evangéliumot ,,A" évben már vasárnap olvastuk. Ma ezért Mt 14,22-36-ot olvassuk helyette lásd a 293. oldalon).
Amikor Jézus tudomást szerzett Keresztelő János haláláról, csónakba szállt, és elment onnan egy kietlen helyre, egyedül. De az emberek megtudták, és a városokból gyalogszerrel utána indultak.
Amikor kiszállt a hajóból, már nagy tömeget látott ott. Megesett rajtuk a szíve, és meggyógyította betegeiket.
Amint beesteledett, tanítványai odamentek hozzá, és figyelmeztették: ,,Elhagyatott ez a hely, és az idő is már későre jár. Bocsásd el a tömeget, hadd menjenek a falvakba, hogy élelmiszert szerezzenek maguknak." Jézus azonban ezt mondta nekik: ,,Nem kell elmenniük, ti adjatok nekik enni!" Ők ezt felelték: ,,Nincs másunk itt, csak öt kenyerünk és két halunk." Mire ő ezt mondta: ,,Hozzátok ide!"
Miután megparancsolta, hogy a tömeget telepítsék le a fűre, fogta az öt kenyeret és a két halat, szemét az égre emelve áldást mondott, azután megtörte a kenyereket, és odaadta tanítványainak, a tanítványok pedig az embereknek.
Mindannyian ettek, és jól is laktak. Végül tizenkét kosár lett tele a kenyérmaradékokkal. Pedig mintegy ötezer férfi evett, nem számítva a nőket és a gyermekeket.
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,13-21

Imádság
Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek Téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a Te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak

Elmélkedés
...... ..........


A csodálatos kenyérszaporításról olvasunk. A szükséghelyzetet az teremti meg, hogy az emberek keresik Jézust, elhagyják városaikat és falvaikat annak érdekében, hogy megtalálják. Elsősorban betegeik meggyógyítását szeretnék elérni, de Jézus tanítása is olyannyira lenyűgözi őket, hogy hosszabb ideig hallgatják őt. Talán maguk sem gondoltak arra, hogy ennyire szívesen és sokáig fogják hallgatni, ezért nem visznek magukkal élelmet. A kialakult szükséghelyzetet az apostolok veszik észre, s rögtön van is javaslatuk: az emberek térjenek haza. Jézus viszont mást szeretne. Ő mind a betegek gyógyításával, mind pedig tanításával Isten szeretetét mutatja meg az embereknek. Most pedig újabb módon akarja Isten szeretetét kinyilvánítani: ételt szeretne biztosítani a sok ezer embernek.
A csoda előtt Jézus hangsúlyozza együttérzését a néppel. Ezt írja: ,,megesett rajtuk a szíve." Nem szánalomból fakadó sajnálkozás ez, hanem együttérzés azokkal, akik valamiben hiányt szenvednek. Mégpedig nem tétlen együttérzés, hanem cselekedetre indító érzület. Csodát tesz értük, enni ad nekik, hogy megtapasztalhassák az irgalmas Isten jóságát.
Napjaink nehéz helyzetben lévő embereit látva nem elegendő a szánalom vagy a szóbeli vigasztalás. Krisztus példája arra hív, arra ösztönöz minket, hogy legyünk az irgalmas Isten munkatársai!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szükséghelyzetet, figyelmeztették, visszagondolunk, kinyilvánítani, megparancsolta, meggyógyítását, tanítványainak, meggyógyította, gyalogszerrel, megharagudott, gyógyításával, együttérzését, hangsúlyozza, nyomorúságot, cselekedetre, evangéliumot, éjszakánként, hirdethessük, beesteledett, könyörületre, egyiptomban, tanítványok, biztosítani, elhagyatott, tanítványai, tanításával, élelmiszert, megtalálják, vöröshagyma, sajnálkozás, panaszkodik, együttérzés, gyermekeket, bejáratánál, szánalomból, vigasztalás, pusztai vándorlás, manna apró, olajos lepény, manna éjszakánként, leszálló harmattal, sátora bejáratánál, dajka szokta, emberek lelki, kietlen helyre, emberek megtudták, városokból gyalogszerrel, tömeget telepítsék, égre emelve, tanítványok pedig, evangélium igéi, emberek szabadon, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Jézus, Keresztelő János, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png fotel  Facebookon kaptam  Szívem  Fekete-erdő desszert  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Egy bizonyos határt  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Leonardo da Vinci gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akik bántanak téged  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Akarat  Szép napot kívánok  képre írva  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  Ami embereknek lehetetlen, az...  Éretlen vers  Png telefon  Nem számIt  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Png telefon  Lóhere  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét  Leonardo da Vinci gondolata  Rátalálsz  Akarat  Soha ne kedvezz...  Sokan azt tartják  Minden harmadik...  A boldog családok mind hasonló...  Hogy lehet megtartani  képre írva  Albert Einstein gondolata  Esti kép  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Zilahy Lajos gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától  A kételkedés kezelése  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Png telefon  Popper Péter szavai  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Németh László tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig jusson idő nevetni  Png cica  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Lóhere  A jó emberek mindig szépek mar...  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
pusztai vándorlás, manna apró, olajos lepény, manna éjszakánként, leszálló harmattal, sátora bejáratánál, dajka szokta, emberek lelki, kietlen helyre, emberek megtudták, városokból gyalogszerrel, tömeget telepítsék, égre emelve, tanítványok pedig, evangélium igéi, emberek szabadon, emberek szemét, evangélium fényét, emberek szívét, örömhírben életet, emberek keresik, kialakult szükséghelyzetet, apostolok veszik, emberek térjenek, betegek gyógyításával, csoda előtt, irgalmas Isten, szánalom vagy, szóbeli vigasztalás, szükséghelyzetet, figyelmeztették, visszagondolunk, kinyilvánítani, megparancsolta, meggyógyítását, tanítványainak, meggyógyította, gyalogszerrel, megharagudott, gyógyításával, együttérzését, hangsúlyozza, nyomorúságot, cselekedetre, evangéliumot, éjszakánként, hirdethessük, beesteledett, könyörületre, egyiptomban, tanítványok, biztosítani, elhagyatott, tanítványai, tanításával, élelmiszert, megtalálják, vöröshagyma, sajnálkozás, panaszkodik, együttérzés, gyermekeket, bejáratánál, szánalomból, vigasztalás, örömhíredet, siránkoznak, munkatársai, hasonlított, mindannyian, szerezzenek, meghallotta, kézimalmán, olyannyira, elsősorban, kenyereket, embereknek, betegeiket, városaikat, csodálatos, siránkozik, elmélkedés, örömhírben, befogadják, evangélium, telepítsék, kövessenek, összetörte, hallgatják, szenvedjek, viselhetem, sokaságnak, városokból, szeretetét, póréhagyma, felülmúlja, keresztelő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2515
  • e Hónap: 35669
  • e Év: 269416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.