Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária római főtemplomának felszentelése
  2019-08-05 13:32:54, hétfő
 
  Szűz Mária római főtemplomának felszentelése (Havas Boldogasszony)
...... ..........


- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE a Jelenések könyvéből
Szűz Mária - Isten szent temploma.
Én, János, új eget és új földet láttam. Az első ég és az első föld ugyanis elmúlt, és a tenger sem volt többé. Akkor láttam, hogy a szent Város, az új Jeruzsálem alászáll az égből, az Istentől. Szép volt, mint a vőlegénynek fölékesített menyasszony.
Akkor hallottam, hogy a trón felől megszólal egy harsány hang: ,,Nézd, ez az Isten hajléka az emberek között! Velük fog lakni, és ők az ő népe lesznek, és maga az Isten lesz velük. Letöröl szemükről minden könnyet. Nem lesz többé halál, sem gyász, sem jajgatás, sem vesződség, mert a régi világ elmúlt."
Akkor a trónon ülő megszólalt: ,,Íme, újjáalkotok mindent!"
Ez az Isten igéje. Jel 21,1-5a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Boldog a méh, amely téged hordozott.
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből: ,,Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!" Erre ő így válaszolt: ,,És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!"
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,27-28

*
- Katolikus Network oldalon
Santa Maria Maggiore; Ejtsd: Szántá Máriá Mádzsore
Ma Róma legnagyobb Mária-bazilikájának felszentelési évfordulója van. Liberius pápa idejében épült a 4. század közepe táján, és III. Sixtus pápa díszítette remek mozaik képekkel annak emlékére, hogy az efezusi egyetemes zsinat 431 -ben hittételként hirdette ki Szűz Mária istenanyai méltóságát.
A legenda szerint Liberius pápa idejében az örök városban egy János nevű gazdag particius és felesége elhatározták, hogy vagyonukat a Szent Szűznek ajánlják fel. A Szent Szűz álomban megjelent a házaspárnak és tudtukra adta, hogy azon a helyen, amelyet másnap hó fog borítani, templomot emeljenek tiszteletére.
A Szent Szűz római főtemplomának, a Santa Maria Maggiore bazilikának szentelési évfordulóját ünnepeljük ma. A legenda szerint a IV. sz.-ban Liberius pápa idejében az örök városban egy János nevű gazdag particius és felesége elhatározták, hogy vagyonukat a Szent Szűznek aj_¡nlják fel. A Szent Szűz álomban megjelent a házaspárnak és tudtukra adta, hogy azon a helyen, amelyet másnap hó fog borítani, templomot emeljenek tiszteletére. A Szűzanya e szentélyét ezért Havas Boldogasszony bazilikának is nevezik. A felépített bazilikát III. Sixtus pápa dísz_­tette remek mozaik képekkel annak emlékére, hogy az efezusi zsinat 431-ben hittételként hirdette ki Szűz Mária istenanyjai méltóságát. Szűz Mária Római főtemplomának felszentelése
Az egyes egyházmegyék székesegyházának szentelési napja ünnep az egyházmegye számára.
A Szűzanya római főtemplomáénak, a Santa Maria Maggiore bazilika szentelésének napján a Szűzanyát köszöntjük. Kérjük közbenjárását, hogy segítse utunkat Fiához, Jézushoz.
Ez a Mária-ünnep eredetileg a Szűzanya római főtemplomának, a négy patriarchalis bazilika egyikének - Beata Maria Virgo ad Nives, ismertebb olasz nevén S. Maria Maggiore - fölszentelési évfordulója. Az ünnep idővel az egyházban is egyetemessé vált. A Müncheni-kódex Havi Bódoganya, a Batthyány-kódex naptára pedig Havi Boldog Asszony néven emlegeti.
Eredetileg a Szent Szűz római főtemplomának, a négy patriarchalis bazilika egyikének - Beata Maria Virgo ad Nives, ismertebb olasz nevén
Képen: :Santa Maria Maggiore bazilika
...... ........... .......


.........



- Magyar kurír oldalon. 2019 évben
Urunk, Istenünk, bocsásd meg irgalmasan vétkeinket, hogy akik saját érdemeinkkel nem dicsekedhetünk, Fiad Szülőanyjának, a Boldogságos Szűz Máriának közbenjárására üdvözüljünk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Augusztus 5-én, Havas Boldogasszony napján minden évben virágszirmok hullatásával emlékeznek a 358-ban történt csodás hóesésre a Santa Maria Maggiore-bazilika előtt. A Santa Maria Maggiore-templomot a későbbi bővítések, változtatások után bazilika rangra emelték. Benne található a Nagy Szent Gergely pápa kora óta a római nép által tisztelt Salus Populi Romani (Róma népének üdvössége) elnevezésű kegykép, amelyhez Ferenc pápa megválasztása másnapján, 2013. március 14-én elzarándokolt. A Szentatya apostoli útjait szintén ez előtt a kegykép előtt ajánlja a Szűzanya oltalmába, és az utakról Rómába visszatérve itt ad hálát.
- Liberius pápának szintén megjelent álmában a Szűzanya, megjelölvén, hol építsen számára méltó templomot Rómában. Kérését Mária azzal erősítette meg, hogy a forró római éjszakán hó esett az Esquilinus dombon. Reggel, kinézve palotája ablakain a pápa Róma hét halmának egyikén havat pillantott meg; majd lerajzolta a templom körvonalát a csodás havazásra összegyűlt római lakosok előtt.
.........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: székesegyházának, főtemplomáénak, dicsekedhetünk, közbenjárására, megválasztása, patriarchalis, főtemplomának, változtatások, boldogasszony, fölszentelési, szülőanyjának, szentlélekkel, közbenjárását, felszentelési, bazilikájának, elzarándokolt, szentelésének, felszentelése, elhatározták, fölékesített, tiszteletére, évfordulóját, hittételként, egyházmegyék, virágszirmok, hullatásával, érdemeinkkel, üdvözüljünk, mindörökkön, menyasszony, istenanyjai, egyházmegye, évfordulója, újjáalkotok, boldogságos, vőlegénynek, első föld, szent Város, vőlegénynek fölékesített, trón felől, harsány hang, emberek között, régi világ, evangélium igéi, efezusi egyetemes, legenda szerint, örök városban, felépített bazilikát, efezusi zsinat, egyes egyházmegyék, egyházmegye számára, négy patriarchalis, Szűz Mária, Havas Boldogasszony, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Katolikus Network, Santa Maria Maggiore, Szántá Máriá Mádzsore, Szent Szűznek, Szent Szűz, Szűz Mária Római, Beata Maria Virgo, Maria Maggiore, Müncheni-kódex Havi Bódoganya, Havi Boldog Asszony, Fiad Szülőanyjának, Boldogságos Szűz Máriának, Jézus Krisztus, Santa Maria Maggiore-bazilika, Santa Maria Maggiore-templomot, Nagy Szent Gergely, Salus Populi Romani, Kérését Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Latinovits Zoltán tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindent de mindent visszakap  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Vidámság  Magamnak  Egy gondolat  Alvó kislány  Jó éjszakát  Erdei gyöngyvirág  Alvó kislány  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Paul David Tripp Április 15  Szabó T. Anna - Pitypang  Jan Twardowski - Siessünk  Szép álmokat!  képre írva  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét  Alvó cica  Sorsunk miatt...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 12  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy párkányon  Hogyan válunk hűségesekké?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép álmokat!  Megígért békesség  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Walter Chrysler mondta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Martin Buber, A haszidim meséi  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szép estét kedves látogatóimn...  A sorsod  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép álmokat!  Horváth Szilvia tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  Isten hűségének mértéke  James Allen  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Tanmese  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Borzasztó  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
első föld, szent Város, vőlegénynek fölékesített, trón felől, harsány hang, emberek között, régi világ, evangélium igéi, efezusi egyetemes, legenda szerint, örök városban, felépített bazilikát, efezusi zsinat, egyes egyházmegyék, egyházmegye számára, négy patriarchalis, ünnep idővel, 358-ban történt, későbbi bővítések, kegykép előtt, utakról Rómába, forró római, pápa Róma, templom körvonalát, csodás havazásra, székesegyházának, főtemplomáénak, dicsekedhetünk, közbenjárására, megválasztása, patriarchalis, főtemplomának, változtatások, boldogasszony, fölszentelési, szülőanyjának, szentlélekkel, közbenjárását, felszentelési, bazilikájának, elzarándokolt, szentelésének, felszentelése, elhatározták, fölékesített, tiszteletére, évfordulóját, hittételként, egyházmegyék, virágszirmok, hullatásával, érdemeinkkel, üdvözüljünk, mindörökkön, menyasszony, istenanyjai, egyházmegye, évfordulója, újjáalkotok, boldogságos, vőlegénynek, egyetemessé, bazilikának, házaspárnak, megjelölvén, visszatérve, felkiáltott, összegyűlt, köszöntjük, körvonalát, méltóságát, szentelési, eredetileg, evangélium, legnagyobb, pillantott, szentlecke, megszólalt, ünnepeljük, szentélyét, alkalommal, felépített, vagyonukat, hallgatják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 759
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 15205
  • e Év: 248952
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.