Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
18. évközi hét szerda 08.07
  2019-08-07 10:32:09, szerda
 
  OLVASMÁNY Mózes negyedik könyvéből
A választott nép kevésre becsülte az ígéret földjét; Isten ezért büntetést szabott ki rájuk.
Amikor a választott nép a fáráni pusztában tartózkodott, az Úr ezt mondta Mózesnek: ,,Küldj férfiakat Kánaán földjére, hogy kémleljék ki azt a földet, amelyet népemnek akarok adni! Minden törzsből küldj egyet-egyet, olyant, aki a vezetők körébe tartozik."
A kiküldöttek negyven nap múlva visszatértek, miután kikémlelték a földet, és eljutottak Mózeshez és Áronhoz meg a választott nép egész gyülekezetéhez a Fárán-pusztába, amely Kádes mellett van. Beszámoltak nekik és az egész sokaságnak, aztán megmutatták nekik a föld gyümölcseit. Ezt mondták: ,,Eljutottunk arra a földre, amelyre küldtél bennünket. Az csakugyan tejjel és mézzel folyó ország, amint ezekből a gyümölcsökből is látható. Lakói azonban igen erősek, városai pedig nagyok és fallal vannak körülvéve. Enák fiait is láttuk ott. Amalekiták laknak a Délvidéken, heteusok, jebuzeusok, amorreusok a hegységben, és kananeusok laknak a tenger mellékén és a Jordán folyó körül."
Erre a nép zúgolódni kezdett Mózes ellen, de Káleb csendesítette őket: ,,Menjünk csak fel bátran, és foglaljuk el azt a földet, mert bizonyosan el tudjuk foglalni!" Ám a többiek, akik vele voltak, azt mondták: ,,Nem mehetünk fel egy olyan nép ellen, amely erősebb, mint mi." Sőt, gyalázták népük előtt azt a földet, melyet megtekintettek, és azt mondták: ,,A föld, amelyet bejártunk és kikémleltünk, elemészti lakóit; népe, melyet láttunk, szálfatermetű; láttunk ott néhány óriást Enák fiaiból, az óriások nemzetségéből, akikhez képest mi olyanoknak látszottunk, mint a sáskák."
Emiatt jajveszékelve sírt az egész sokaság azon az éjszakán.
Az Úr ekkor így szólt Mózeshez és Áronhoz: ,,Meddig fog még zúgolódni ellenem ez a hálátlan nép? Meghallottam népem zúgolódását. Mondd meg tehát nekik: Ezt üzenem nekik, én, az Úr: Amilyen igaz, hogy én élek, olyan igaz, hogy úgy bánok veletek, ahogy fülem hallatára ti zúgolódtatok. Ebben a pusztában fog heverni holttestetek. A megszámláltak közül, aki húszéves elmúlt, és zúgolódott ellenem, senki sem megy be arra a földre.
Ama negyven nap számának megfelelően, amely alatt szemügyre vettétek az ígéret földjét, egy-egy esztendőt számítva minden napért, negyven esztendeig fogtok lakolni gonoszságtok miatt, és megismeritek bosszúmat. Ahogyan megmondtam, én, az Úr, úgy fogok bánni e nagyon gonosz sokasággal, amely fellázadt ellenem; ebben a pusztában fog elpusztulni és meghalni."
Ez az Isten igéje. Szám 13,1-2.25-14,1.26-29.34-35

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus meggyógyítja egy kánaáni pogány asszony leányát.
Abban az időben Jézus továbbhaladt. Tirusz és Szidon vidékére vonult vissza. És íme, jött egy arra lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: ,,Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz szellem!" Ő azonban szóra sem méltatta. Végül odamentek hozzá tanítványai, és arra kérték: ,,Küldd el őt, ne kiáltozzon utánunk!"
Jézus kijelentette: ,,Az én küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól." Ám az asszony odajött, és leborult előtte e szavakkal: ,,Uram, segíts rajtam!" Ő így válaszolt: ,,Nem való elvenni a gyerekek kenyerét és odadobni a kutyáknak!" Mire az asszony: ,,Igen, Uram, de a kutyák is esznek abból, ami lehull gazdájuk asztaláról!" Erre Jézus így szólt hozzá: ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" És a lánya meggyógyult még abban az órában.
...... .....


Ezek az evangélium igéi. Mt 15,21-28

Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés
Egy asszony járul Jézus elé, aki segítségét kéri, mégpedig nem a maga, hanem leánya számára, akit megszállt a gonosz szellem. Jézust ,,Dávid fiának" nevezi, amikor megszólítja, s ezzel kifejezi, hogy attól kér segítséget, akiről hiszi, hogy ő a Messiás. A hit mellett az asszony bizalma is megmutatkozik, bízik abban, hogy Jézus tud és fog segíteni leányán.
Hasonló kérések esetében Jézus rögtön csodát szokott tenni, most azonban más irányt vesznek az események. Láthatjuk, hogy Máté evangélista nem is törődik a csodával, a gyógyítással, hiszen a leány nincs is jelen és gyógyulását csupán tényként közli a jelenet lezárásaként. Az evangélista nem a csodás gyógyulást igyekszik bemutatni, hanem az asszony kitartó kérését, aminek értékét növeli, hogy nem zsidó, hanem pogány származású, mégis nagy-nagy hittel fordul Jézushoz. Az Úr először szóra sem méltatja az asszonyt, de ez csak növeli a kitartását. Jézus ekkor szóban is kifejezi elutasítását, miszerint küldetése nem szól a pogányokhoz, de az asszony megismétli kérését. Jézus továbbra is elutasító, de az asszony még erősebben fordul hozzá, s lám könyörgése meghallgatásra talál.
Tudok-e valóban kitartóan imádkozni?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyülekezetéhez, megtekintettek, meghallgatásra, szálfatermetű, nemzetségéből, csendesítette, gyengeségeink, irgalmasságát, gyümölcsökből, jajveszékelve, megszámláltak, megbocsátásra, megmutatkozik, visszatértek, gyógyítással, lezárásaként, kikémleltünk, továbbhaladt, meggyógyítja, zúgolódtatok, megismeritek, meghallottam, kijelentette, gonoszságtok, holttestetek, elutasítását, könyörületre, megbocsátást, tartózkodott, kegyetlenül, tanítványai, evangélista, megmutatták, könyörtelen, zúgolódását, kiküldöttek, ígéret földjét, fáráni pusztában, vezetők körébe, kiküldöttek negyven, egész sokaságnak, föld gyümölcseit, csakugyan tejjel, tenger mellékén, óriások nemzetségéből, egész sokaság, megszámláltak közül, kánaáni pogány, időben Jézus, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Por  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Isteni zsebkendők  Atyám !  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Jó éjszakát  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hernádkak  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  ...és mégis ráismersz  Paul David Tripp Március 16  Tavaszról álmodom,  Mi a különbség  Müller Péter tollából  Mély, puha álom - sárga féltés  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Őri István - Dal az életről  Könnyáztatta asszonysorsok  A közszereplő  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Alvó cica  Mai harmónia kártyám  Mélységes szomorúsággal  Intelem  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Könnyáztatta asszonysorsok  Esti kép  Fújjad márciusi szél . . .  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Éljen a magyar szabadság!  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Alvó kislány  Dóró Sándor: Tétova lét  Alvó baby  Házi botox  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  mindent a népért...  Akinek vaj van a fején...  Alvó baby  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Síró nő  Jó éjszakát  Intelem  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Paul David Tripp Március 17  Evan Esar tollából  Ne feledjük: a föld jóval több...  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Az élet  Paul David Tripp Március 16  Esti kép  Paul David Tripp Március 17  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  A halolaj és a hal még a migré...  A nemzet csak akkor... 
Bejegyzés Címkék
ígéret földjét, fáráni pusztában, vezetők körébe, kiküldöttek negyven, egész sokaságnak, föld gyümölcseit, csakugyan tejjel, tenger mellékén, óriások nemzetségéből, egész sokaság, megszámláltak közül, kánaáni pogány, időben Jézus, arra lakó, lányomat kegyetlenül, gonosz szellem, asszony odajött, gyerekek kenyerét, lánya meggyógyult, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, asszony járul, asszony bizalma, leány nincs, jelenet lezárásaként, csodás gyógyulást, asszony kitartó, asszony megismétli, gyülekezetéhez, megtekintettek, meghallgatásra, szálfatermetű, nemzetségéből, csendesítette, gyengeségeink, irgalmasságát, gyümölcsökből, jajveszékelve, megszámláltak, megbocsátásra, megmutatkozik, visszatértek, gyógyítással, lezárásaként, kikémleltünk, továbbhaladt, meggyógyítja, zúgolódtatok, megismeritek, meghallottam, kijelentette, gonoszságtok, holttestetek, elutasítását, könyörületre, megbocsátást, tartózkodott, kegyetlenül, tanítványai, evangélista, megmutatták, könyörtelen, zúgolódását, kiküldöttek, beszámoltak, gyógyulását, megszólítja, kikémlelték, látszottunk, irgalmasság, meggyógyult, pogányokhoz, gyümölcseit, eljutottunk, testvéreink, országodnak, megfelelően, elpusztulni, emlékeztess, elmélkedés, délvidéken, asztaláról, segítségét, segítséget, evangélium, amalekiták, hegységben, szívünkben, bizonyosan, választott, könyörgése, sokaságnak, amorreusok, kananeusok, jebuzeusok, sokasággal, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 662
  • e Hét: 1741
  • e Hónap: 15179
  • e Év: 218092
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.