Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 19. vasárnap 08.11
  2019-08-11 13:27:19, vasárnap
 
   
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Isten előre jelezte választott népének az egyiptomi rabságból való szabadulás éjszakáját. Izrael népe így felkészülten várta a kivonulás óráját.
Az Egyiptomból való kivonulás éjszakája nem érte váratlanul atyáinkat, mert hittek, Uram, a te esküvel megerősített ígéreteidnek. Így bátran néztek az események elébe. Bizalommal várta néped az igazak szabadulását és a gonosz ellenség vesztét.
Amivel ugyanis az ellenséget sújtottad, azzal minket felmagasztaltál, amikor hívtál bennünket. Mert titokban áldozták fel a bárányt a dicső atyák buzgó fiai, és egy szívvel-lélekkel kötelezték el magukat az isteni törvénynek, hogy szent őseink egyformán osztoznak a közös javakban és a közös veszélyekben, s már előre rázendítettek az atyák hálaénekeire.
Ez az Isten igéje. Bölcs 18,6-9

SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
A hit hősei abba az országba vágyódtak amelyet nem emberkéz épített.
Testvéreim!
A hit szilárd bizalom abban, amit remélünk, meggyőződés arról, amit nem látunk. Őseink ebből merítettek bizonyosságot.
Ábrahám hitből engedelmeskedett a hívásnak, hogy költözzék arra a vidékre, amelyet örökségül kellett kapnia. Elindult anélkül, hogy tudta volna, hová megy.
Hittel telepedett le az ígéret földjén, idegen országban. Sátorban lakott Izsákkal és Jákobbal, akik ugyanazt az ígéretet örökölték. Várta ugyanis azt a szilárd alapokon nyugvó várost, amelyet majd az Isten tervez és épít.
Sára is a hitében kapta az erőt, hogy előrehaladott kora ellenére anya lehessen, mert hűségesnek tartotta azt, aki az ígéretet tette. Ezért ettől az egytől, noha már nem volt fiatal, annyian származnak, mint az égen a csillag vagy mint a tengerpart megszámlálhatatlan fövenye.
*
Hitben hunytak el ők mind, de anélkül, hogy az ígéret teljesedését megérték volna; csak messziről látták és üdvözölték, elismerve, hogy vándorok és jövevények a földön. Akik így beszélnek, megvallják, hogy hazát keresnek.
Ha arra a földre gondoltak volna, ahonnan kijöttek, lett volna alkalmuk a visszatérésre. De egy jobb haza után vágyódtak, a mennyei után. Ezért az Isten sem szégyelli, hogy Istenüknek hívják, hiszen hazát készített nekik.
Ábrahám hittel áldozta fel Izsákot, amikor az Isten próbára tette. Kész volt feláldozni egyszülöttjét, ő, aki ígéretképpen kapta, és hallotta: ,,Izsák által lesznek utódaid." Biztosra vette, hogy az Isten képes a halottakat is feltámasztani. Ezért vissza is kapta, mintegy előképül.
Ez az Isten igéje.
Vagy rövidebb forma a *-ig Zsid 11,1-2.8-12 Zsid 11,1-2.8-19

...... .......


EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mindig álljunk készen a végső számadásra, bármikor szólít is az Úr!
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
(* ,,Ne félj, te kisded nyáj, hisz Atyátok úgy látta jónak, hogy nektek adja az országot.
Adjátok el, amitek van, és osszátok ki a rászorulóknak. Készítsetek magatoknak kimeríthetetlen erszényt, kifogyhatatlan kincset a mennyben, ahol tolvaj nem fér hozzá, és a moly nem rágja szét. Ahol a kincsetek, ott a szívetek is. *)
Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki.
Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.
Gondoljátok meg: ha tudná a házigazda, hogy melyik órában jön a tolvaj, nem engedné betörni házába. Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok." (* Péter megkérdezte: ,,Uram, csak nekünk mondod ezt a példabeszédet, vagy mindenkinek?"
Az Úr így válaszolt: ,,Ki a hű és okos sáfár, akit ura szolgái fölé rendel, hogy ha eljön az ideje, kiadja részüket az élelemből?
Boldog az a szolga, akit hazatérő ura ebben a tevékenységben talál. Bizony mondom nektek, hogy minden vagyonát rábízza. De ha a szolga azt mondja magában: Uram bizonyára késni fog, és elkezdi verni a többi szolgát és szolgálót, eszik-iszik meg részegeskedik, akkor ennek a szolgának az ura megérkezik olyan napon, amikor nem is várja, és olyan órában, amikor nem gondolja. Kegyetlenül megbünteti, és a hűtlenek sorsára juttatja.
Az a szolga, aki ismeri ura akaratát, de nem áll készen, hogy akarata szerint járjon el, sok verést kap. Aki azonban nem ismeri, s így tesz olyat, amiért büntetést érdemel, csak kevés verést kap.
Mert aki sokat kapott, attól sokat követelnek, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon." *)
Ezek az evangélium igéi.
Vagy rövidebb forma a *-ok közötti rész kimarad Lk 12,35-40 Lk 12,32-48

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Senki nem tudhatja előre második eljöveteled időpontját, de szavaid alapján biztosak vagyunk benne, hogy egyszer bekövetkezik. Taníts minket készenlétre, fokozott figyelemre és türelmes várakozásra! Annak érdekében, hogy ne érjen minket váratlanul a te érkezésed, lelkünket szeretnénk felkészíteni, hogy mindig készen legyen a veled való találkozásra! Élj bennünk, hogy jelenléted fénye világosság legyen a világ számára! A hit, a remény és a szeretet a mi lelkünk égő mécsei, amelynek lángját őriznünk kell. Segíts minket ébernek maradnunk, hogy soha ne aludjon ki bennünk jelenléted lángja!

Elmélkedés
Isten szavára várva
Isten hozzánk érkezése, ránk találása sokszor úgy mutatkozik meg, hogy megszólal, elmondja üzenetét, ismerteti velünk akaratát és szándékát. Ez a megszólalás sok esetben hosszabb vagy rövidebb hallgatás, némaság után következik be. Életünk bizonyos helyzeteiben Istenhez fordulunk, tőle várunk útmutatást és megoldást, de a válasz nem jön azonnal. Imánkban, kérésünkben nem lankadunk, fohászkodunk és panaszkodunk, de Isten még nem szólal meg, pedig mi már nagyon várjuk, szükségünk volna segítségére. Az emberi lélek sötét napjai, időszakai ezek, melyek próbára teszik hitünket, Istenbe és az imádság erejébe vetett bizalmunkat.
Tapasztalatom szerint a világosság közeledtét, Isten megszólalását sokszor bizony a magunk ügyetlensége késlelteti. Azt hangoztatjuk, hogy Istentől várjuk ügyünk megoldását, de valójában mi akarjuk azokat megoldani. Terveket készítünk, határozott elgondolások vannak a fejünkben, úgy gondoljuk, hogy amit kitaláltunk, az a lehető legjobb megoldás lenne. Látjuk, hogy a feladat messze meghaladja erőinket, de mi kitartóan próbálkozunk, továbbra is ragaszkodunk az igazunkhoz. Ilyenkor valójában magunkkal foglalkozunk és nem Istenre figyelünk. A problémánk lebeg szüntelenül a szemünk előtt, és éppen ez takarja el előlünk a közeledő Istent. Képesek vagyunk arra, hogy vég nélkül rágódjunk a problémáinkon, semmiféle okoskodásunk nem visz minket előbbre, de tovább küzdünk. Mindez teljesen lefoglalja figyelmünket, leköti gondolatainkat és felemészti erőnket. Közben bölcsességnek tűnő ostobasággal erősítjük magunkat: ,,Ha meg tudom oldani ezt a helyzetet, utána minden rendbe fog jönni." Aztán mégsem jön rendbe semmi, a gondok és megoldatlan helyzetek tovább szaporodnak. Irányítani szeretnénk ügyeinket, nem akarjuk a vezetést átengedni senkinek, Istennek sem.
Ne csodálkozzunk azon, ha Isten hallgat ilyen helyzetekben. Miért is szólalna meg, ha mi azt okoskodásnak tartanánk? Miért is lépne be életünkbe, ha mi akarjuk irányítani őt? Áttörést csak az hozhat számunkra, ha elnémulunk, letesszük emberi eszközeinket, félretesszük a mi ,,tervrajzunkat", amit eddigre már annyiszor átrajzoltunk, hogy magunk sem igazodunk ki rajta. Elhallgatunk, elcsendesedünk, átengedjük Istennek a terepet, most már tényleg tőle várjuk a megoldást. Átengedni neki az irányítást olykor bizony fájdalmas, de megéri. Beismerni, hogy nem mi vagyunk életünk ura, alázatot kíván. Ezen a lelki úton nincs biztosíték és garancia, nincs teljes bizonyosság, itt csak bizalom van és ráhagyatkozás arra, akinek életünket köszönhetjük. Ha valóban így fordulunk Isten felé, akkor valami megváltozik az életünkben, bekövetkezik, amire vártunk: Isten eljön, megszólal, megmutatja arcát. Várjuk türelemmel ezt a pillanatot!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedett, kimeríthetetlen, felmagasztaltál, megérkezésekor, gondolatainkat, elcsendesedünk, tanítványaihoz, tevékenységben, kifogyhatatlan, egyszülöttjét, előrehaladott, hasonlítsatok, feltámasztani, részegeskedik, ráhagyatkozás, rászorulóknak, bizonyosságot, csodálkozzunk, megszólalását, tapasztalatom, rázendítettek, tervrajzunkat, visszatérésre, bölcsességnek, példabeszédet, problémáinkon, okoskodásunk, köszönhetjük, foglalkozunk, szabadulását, elgondolások, fohászkodunk, figyelmünket, panaszkodunk, bekövetkezik, teljesedését, egyiptomi rabságból, kivonulás óráját, események elébe, igazak szabadulását, gonosz ellenség, ellenséget sújtottad, dicső atyák, szívvel-lélekkel kötelezték, isteni törvénynek, közös javakban, közös veszélyekben, atyák hálaénekeire, országba vágyódtak, ígéret földjén, ígéretet örökölték, szilárd alapokon, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Fecskék  Facebookon kaptam  Jó éjszakát !  Zafír gyűrű  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Maradj velem .  Facebookon kaptam  Amikor valaki megítéli  Feltámadt Jézusomnak szolgálok  Facebookon kaptam  Minden egyes pillanat az élet ...  Kíváncsi természet  Erdei házikó  Aranyosi Ervin: Legyen az élet...  Békés - szép estét kívánok !  Őszülő  Mert az élet, ha megunta a nya...  Ellentmondás a gondolat és a k...  Juhász Gyula - Őszirózsa  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Sajnálom  Facebookon kaptam  Harmonia.......  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes hetet  Csökkenti az étvágyat és a kol...  Örökké  A szamár és a tigris  Facebookon kaptam  Lecke a vadludaktól  Facebookon kaptam  Jó éjszakát !  Szeretlek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimn...  1072 az új fertőzött, elhunyt ...  Lassan rájövök,...  Facebookon kaptam  Juhász Gyula - Őszirózsa  Federico Faber - Mosolyod  göngyölt hús  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzol  Szeretlek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nyár lassan tovaszáll A nyár...  Áldott vasárnapot !.......  Facebookon kaptam  Szegedi látkép........  A hazugság lényege  Szeretlek  Mai napi mosoly.....  Szupertáplálékok, melyekkel nö...  Az ember először a fiatalságáh...  Facebookon kaptam  Sziklán  Pihenés  Facebookon kaptam  Kucsmás sármány  Facebookon kaptam  Szép mai napot !........  Minden egyes pillanat az élet ...  Facebookon kaptam  Istenem add, hogy tudjak megpi...  Kisróka  Facebookon kaptam  Béke ül a tájra .  Szabó M. Gita: A maradék idő  Juhász Gyula - Őszirózsa  Távollét  Közelség  Úgy lesz  Tanítvány  A kókuszolaj nem csak egészség...  Aggasztó hírek: Másfél évig mé...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tekintet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog Névnapot Dia!  Csökkenti az étvágyat és a kol...  Sziklán  Erdei házikó  Tanítvány  Jó éjszakát !  Mici mackó  Zöld tsavorit  Aggasztó hírek: Másfél évig mé...  Jó éjszakát !  Csökkenti az étvágyat és a kol...  Kíváncsi természet  Mai harmónia kártyám  Nyár vége felé  Pásztorgém 
Bejegyzés Címkék
egyiptomi rabságból, kivonulás óráját, események elébe, igazak szabadulását, gonosz ellenség, ellenséget sújtottad, dicső atyák, szívvel-lélekkel kötelezték, isteni törvénynek, közös javakban, közös veszélyekben, atyák hálaénekeire, országba vágyódtak, ígéret földjén, ígéretet örökölték, szilárd alapokon, hitében kapta, ígéretet tette, csillag vagy, ígéret teljesedését, földre gondoltak, jobb haza, mennyei után, *-ig Zsid, végső számadásra, időben Jézus, olyan emberekhez, második vagy, harmadik őrváltáskor, tevékenységben talál, többi szolgát, hűtlenek sorsára, evangélium igéi, *-ok közötti, veled való, világ számára, emberi lélek, imádság erejébe, világosság közeledtét, magunk ügyetlensége, feladat messze, problémánk lebeg, szemünk előtt, közeledő Istent, vezetést átengedni, hozhat számunkra, irányítást olykor, lelki úton, engedelmeskedett, kimeríthetetlen, felmagasztaltál, megérkezésekor, gondolatainkat, elcsendesedünk, tanítványaihoz, tevékenységben, kifogyhatatlan, egyszülöttjét, előrehaladott, hasonlítsatok, feltámasztani, részegeskedik, ráhagyatkozás, rászorulóknak, bizonyosságot, csodálkozzunk, megszólalását, tapasztalatom, rázendítettek, tervrajzunkat, visszatérésre, bölcsességnek, példabeszédet, problémáinkon, okoskodásunk, köszönhetjük, foglalkozunk, szabadulását, elgondolások, fohászkodunk, figyelmünket, panaszkodunk, bekövetkezik, teljesedését, félretesszük, veszélyekben, ügyetlensége, hálaénekeire, okoskodásnak, eszközeinket, hangoztatjuk, ígéretképpen, átrajzoltunk, ostobasággal, próbálkozunk, ragaszkodunk, helyzetekben, ígéreteidnek, megerősített, elhallgatunk, felkészíteni, , ,
2021.08 2021. Szeptember 2021.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 3450
  • e Hónap: 41439
  • e Év: 597668
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.