Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak az úton járó, fejlődő hit tudja.....
  2019-08-11 20:38:12, vasárnap
 
  Ferenc pápa: Csak az úton járó, fejlődő hit tudja megvilágítani az élt éjszakáját.

- Magyar kurír oldalon
A Szentatya augusztus 11-én a déli Angelus elimádkozásakor először a virrasztásról szóló jézusi tanításról elmélkedett, utána pedig a genfi egyezmények hetvenedik évfordulójáról emlékezett meg.
...... ......


Kedves testvéreim, jó napot kívánok!
A mai evangéliumi szakaszban (vö. Lk 12,32-48) Jézus állandó virrasztásra szólítja fel tanítványait. Miért? Hogy észrevegyék Isten átvonulását életükön, Isten ugyanis állandóan átvonul az életen. Jézus azt is megmondja, miképpen virrasszunk: ,,Legyetek készen, felövezett derékkal és meggyújtott lámpással" (Lk 12,35). Így kell tehát várakozni. Mindenekelőtt ,,felövezett derékkal": ez a kép az útra kész zarándok magatartására utal. Nem szabad megtelepedni kényelmes és biztonságos helyeken, hanem késznek kell lennünk a ráhagyatkozásra, az egyszerű nyitottságra, rábízva magunkat Isten átvonulására életünkön, Isten akaratára, aki vezet bennünket a következő cél felé. Az Úr mindig velünk jár, és sokszor kézen fogva kísér, vezet bennünket, hogy ne hibázzunk ezen az oly nehéz úton.
Az Istenben bízók tudják ugyanis, hogy a hívő élet nem statikus, hanem dinamikus! A hívő élet folyamatos úton lét, mindig új szakaszok felé indulás, melyeket maga az Úr mutat meg nap nap után. Mert ő a meglepetések Ura, az újdonságok Ura, de az igazi újdonságoké!
Az első teendő - ,,a derék felövezése" - után az is feladatunk, hogy a ,,lámpást meggyújtva" tartsuk, hogy be tudjuk világítani az éjszaka sötétjét. Vagyis hiteles és érett hittel kell élnünk, mely képes megvilágítani az élet sok ,,éjszakáját". Ismerjük, mit jelent ez, mindnyájan átmentünk lelki éjszakákon. A hit lámpása megkívánja, hogy állandóan tápláljuk a Jézussal való találkozással, amikor szív a szívvel találkozik az imában és Jézus szavának hallgatásában.
Megismétlem, amit sokszor mondtam már nektek: mindig vigyetek magatokkal - a zsebetekben, a táskátokban - egy kis evangéliumot, hogy olvasgassátok. Ez találkozás Jézussal, Jézus szavával!
A Jézussal - az imában és az ő szavában - való találkozásnak ez a lámpása azért bízatott ránk, hogy mindenki javára szolgáljon: vagyis senki sem zárkózhat magába saját üdvösségének bizonyosságában, másokkal nem törődve. Képzelgés azt hinni, hogy valaki képes önmagától megvilágosodni.
Nem lehetséges! Képzelgés! Az igazi hit megnyitja a szívet a felebarát előtt, és a testvérekkel, főleg a szükséget szenvedőkkel való közösségvállalásra indít.
És Jézus, hogy megértesse velünk ezt a magatartást, elmondja a szolgákról szóló példázatot, akik a menyegzőről hazafelé tartó uruk érkezésére várnak (Lk 12,36-40). Jézus ezáltal a virrasztás egyik további szempontjára világít rá: késznek kell lennünk az Úrral való végső és végérvényes találkozásra. Valamennyien találkozni fogunk vele! Valamennyiünk számára elérkezik a találkozás napja! Mindenkinek megvan a saját dátuma a végérvényes találkozásra! Azt mondja az Úr: ,,Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, amikor megérkezik, virrasztva talál! [...] És ha az éjszaka közepén vagy napkelte előtt érkezik is, és virrasztva találja őket: boldogok azok a szolgák!" (Lk 12,37-38).
E szavakkal az Úr emlékeztet bennünket arra, hogy az élet út az örökkévalóság felé; ezért feladatunk, hogy kamatoztassuk összes tehetségünket, de nem szabad elfelejtenünk, hogy ,,nincs itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük" (Zsid 13,14).
Ebből a szempontból minden pillanat értékessé válik, s ezért a menny után vágyakozva kell ezen a földön élnünk és cselekednünk: két lábbal állva a földön, járva a földön, dolgozva a földön, jót cselekedve a földön, de szívünkkel a mennyre vágyakozva.
Mi nem tudjuk igazán felfogni, miben is áll ez a rendkívüli öröm, Jézus azonban megsejteti velünk a szolgáit hazaérkezésekor még ébren találó úr hasonlatával: ,,felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, odamegy, és felszolgál nekik" (Lk 12,37). A mennyország örök öröme így mutatkozik meg: a helyzet megfordul, és már nem a szolgák fogják - vagyis nem mi fogjuk - szolgálni Istent, hanem maga Isten áll majd szolgálatunkba. És Jézus már mostantól ezt teszi: Jézus imádkozik értünk, Jézus néz minket és kéri az Atyát értünk, Jézus már most szolgál bennünket, ő a mi szolgánk. Ez lesz majd a végérvényes öröm! Amikor az irgalomban gazdag Atyával való végső találkozásra gondolunk, ez reménnyel tölt el bennünket, és arra ösztönöz, hogy állandóan törekedjünk megszentelődni, s egy igazságosabb és testvériesebb világot építeni.
Szűz Mária az ő anyai közbenjárásával támogassa eme törekvésünket!
*
...... ........... ...........


A Szentatya szavai az Angelus elimádkozása után:
Kedves testvéreim!
Holnapra esik a genfi egyezmények hetvenedik évfordulója, melyek fontos nemzetközi jogi eszközök: határt szabnak az erőszak alkalmazásának, háborús időszakban a civilek és a foglyok védelmét szolgálják. Ez az évforduló ébressze rá mind jobban az államokat annak nélkülözhetetlen szükségességére, hogy védeni kell a fegyveres konfliktusoktól szenvedő emberek életét és méltóságát. Mindenkinek be kell tartania a nemzetközi humanitárius jog által emelt korlátokat, védeni kell a fegyvertelen lakosságot és a polgári élet struktúráit, különösen a kórházakat, az iskolákat, az istentiszteleti helyeket, a menekülttáborokat. És ne felejtsük el, hogy a háború és a terrorizmus mindig súlyos veszteséget jelent az egész emberiség számára. Az emberiség nagy vereségét jelentik!
Köszöntelek mindnyájatokat, rómaiak és más országokból jött zarándokok: köszöntöm a családokat, az egyházközségi csoportokat, a társulatokat!
Ma is sok fiatal van itt. Szeretettel köszöntelek benneteket! Külön is köszöntöm a saccolongói és a creolai tinédzsereket, a veronai ifjúságpasztorációs csoportot, valamint a cittadellai fiatalokat.
Szép vasárnapot kívánok mindenkinek! Kérlek benneteket, ne feledkezzetek el imádkozni értem! Jó étvágyat az ebédhez! A viszontlátására!

Fordította: Tőzsér Endre SP
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Ferenc pápa: A hit éjszakájából virrad fel a feltámadás hajnala.
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: nélkülözhetetlen, elimádkozásakor, bizonyosságában, istentiszteleti, ráhagyatkozásra, viszontlátására, közbenjárásával, szükségességére, hazaérkezésekor, konfliktusoktól, mindnyájatokat, évfordulójáról, alkalmazásának, megvilágosodni, szolgálatunkba, megszentelődni, találkozással, kamatoztassuk, hallgatásában, találkozásnak, örökkévalóság, megvilágítani, feledkezzetek, magatartására, tehetségünket, valamennyiünk, elfelejtenünk, egyházközségi, olvasgassátok, testvériesebb, mindenekelőtt, tinédzsereket, törekvésünket, virrasztásról, megtelepedni, cselekednünk, úton járó, déli Angelus, virrasztásról szóló, genfi egyezmények, útra kész, egyszerű nyitottságra, hívő élet, igazi újdonságoké, első teendő, derék felövezése”, éjszaka sötétjét, szívvel találkozik, táskátokban –, lámpása azért, felebarát előtt, szükséget szenvedőkkel, Szűz Mária, Tőzsér Endre SP, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare-től idéze...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Ibolya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Alvó cica  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Házi botox  Facebookon kaptam  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Paul David Tripp Március 15  Alvó kislány  Esti kép  Magyarország ilyen hely.  1848. március 15-én  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Alvó cica  Mi a különbség  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Törött csészék  Szeüleidtől tanultad  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15 emlékére virágba bo...  Az élet  Benned is ezerféle szín van  Törött csészék  Jóga férfiaknak  Rőzsehordó nő szobra  Március 15 emlékére virágba bo...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Paul David Tripp Március 15  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A gyász  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Talpra vándor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ne engedd el kezem!  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Müller Péter tollából  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  A halolaj és a hal még a migré...  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Szép estét kedves látogatóimna...  A halolaj és a hal még a migré...  Müller Péter tollából  Esti kép  Facebookon kaptam  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Szép estét  Kezdet  Cicus virággal  Ted Engstrőm gondolata  Minden jónak végeszakad egysze...  Kezdet  Szép estét kedves látogatóimna...  Az élet  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Jó éjszakát  Atyám !  Ez a miénk! 
Bejegyzés Címkék
úton járó, déli Angelus, virrasztásról szóló, genfi egyezmények, útra kész, egyszerű nyitottságra, hívő élet, igazi újdonságoké, első teendő, derék felövezése&#8221, éjszaka sötétjét, szívvel találkozik, táskátokban &#8211, lámpása azért, felebarát előtt, szükséget szenvedőkkel, szolgákról szóló, menyegzőről hazafelé, virrasztás egyik, találkozás napja, saját dátuma, végérvényes találkozásra, éjszaka közepén, örökkévalóság felé, eljövendőt keressük&#8221, szempontból minden, menny után, földön élnünk, mennyre vágyakozva, rendkívüli öröm, szolgáit hazaérkezésekor, mennyország örök, helyzet megfordul, szolgák fogják, végérvényes öröm, irgalomban gazdag, erőszak alkalmazásának, foglyok védelmét, évforduló ébressze, államokat annak, fegyveres konfliktusoktól, nemzetközi humanitárius, fegyvertelen lakosságot, polgári élet, istentiszteleti helyeket, terrorizmus mindig, egész emberiség, emberiség nagy, egyházközségi csoportokat, creolai tinédzsereket, cittadellai fiatalokat, feltámadás hajnala, nélkülözhetetlen, elimádkozásakor, bizonyosságában, istentiszteleti, ráhagyatkozásra, viszontlátására, közbenjárásával, szükségességére, hazaérkezésekor, konfliktusoktól, mindnyájatokat, évfordulójáról, alkalmazásának, megvilágosodni, szolgálatunkba, megszentelődni, találkozással, kamatoztassuk, hallgatásában, találkozásnak, örökkévalóság, megvilágítani, feledkezzetek, magatartására, tehetségünket, valamennyiünk, elfelejtenünk, egyházközségi, olvasgassátok, testvériesebb, mindenekelőtt, tinédzsereket, törekvésünket, virrasztásról, megtelepedni, cselekednünk, találkozásra, igazságosabb, elimádkozása, virrasztásra, tanítványait, szempontjára, üdvösségének, testvérekkel, szenvedőkkel, társulatokat, evangéliumot, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.