Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét hétfő 08.12
  2019-08-12 13:25:25, hétfő
 
  Péter a halász
...... .......



OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes az Úr törvényének megtartására buzdítja népét.
Moáb síkságán Mózes ezt a beszédet intézte a néphez: ,,És most halld, Izrael! Mi mást kíván tőled az Úr, a te Istened, mint azt, hogy féld az Urat, a te Istenedet? Járj az Úr útjain, szeresd őt, és szolgálj a te Uradnak, Istenednek teljes szívedből és teljes lelkedből! Tartsd meg az Úr parancsait és rendeléseit, amelyeket ma adok neked, hogy jó dolgod legyen!
Nézd, az Úré az ég, a magasságos ég, a föld és minden, ami rajta van! Mégis a ti atyáitokat kedvelte és szerette az Úr. Az ő utódaikat, vagyis titeket választott ki minden nép közül, miként ez ma nyilvánvaló előttetek.
Metéljétek tehát körül szíveteket, és ne keményítsétek meg nyakatokat, mert az Úr, a ti Istenetek a legfelségesebb Isten, a legnagyobb Úr, nagy, hatalmas és félelmetes Isten, aki nem néz sem személyre, sem ajándékra. Igazságot szolgáltat árvának és özvegynek, szereti a jövevényt, élelmet és ruházatot ad nekik. Szeressétek ti is a jövevényeket, mert egykor ti is azok voltatok Egyiptom földjén!
Féld a te Uradat, Istenedet, csak őneki szolgálj, őhozzá ragaszkodjál, és az ő nevére esküdj! Ő a te dicsőséged és a te Istened! Ő művelte azokat a nagy és félelmetes dolgokat, amelyeket tulajdon szemed látott. Hetvenen voltak atyáitok, amikor leköltöztek Egyiptomba, és íme, úgy megsokasított téged az Úr, a te Istened, mint az ég csillagait!"
Ez az Isten igéje. MTörv 10,12-22

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus az ő szenvedéséről és haláláról beszél, és megfizeti a templomadót.
Galileai útjuk során Jézus ezt mondta tanítványainak:
,,Az Emberfiát az emberek kezébe fogják adni. Megölik őt, de harmadnapra feltámad." Erre a tanítványok igen elszomorodtak.
Amikor Kafarnaumba érkeztek, az adószedők Péterhez fordultak, és megkérdezték: ,,A ti Mesteretek nem fizet templomadót?" - ,,De igen" - felelte. Amikor belépett a házba, Jézus megelőzte őt kérdésével: ,,Mit gondolsz, Simon, a földi királyok kitől szednek vámot vagy adót, fiaiktól vagy az idegenektől?" ,,Az idegenektől" - felelte Péter. Erre Jézus így szólt: ,,A fiak tehát mentesek. De hogy meg ne botránkoztassuk őket, menj ki a tóra, vess horgot, és az első halat, amelyik ráakad, húzd ki! Nyisd ki a száját: találsz benne egy pénzdarabot. Vedd ki és add oda nekik értem és érted!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 17,22-27

Imádság
Üdvözítő Istenünk! El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a te akaratod az volt, hogy szenvedésével és halálával váltson meg bennünket Jézus. Be kell látnunk: félre kell tennünk emberi gondolatainkat, hogy megérthessük a te szándékaidat! Azt az isteni szándékot, amely megengedte az emberi gyűlölet tombolását, megengedte a keresztre feszítést azért, hogy a szeretet legnagyobb jelét adja. A te irántunk való szereteted legnagyobb tanújelét láthatjuk abban, hogy Fiad, Jézus értünk szenvedett és értünk halt meg a keresztfán. Segíts felismerni Jézusban Megváltónkat!

Elmélkedés
A mai evangéliumi részlet helyszíne Kafarnaum városa, ahol Jézus többször is tartózkodott, hiszen itt lakott Péter apostol, s bizonyára az ő házában szokott megszállni. A téma a templomadó megfizetése, amit a kafarnaumi adószedők vetnek fel. Nem azokról az adószedőkről, vámosokról van itt szó, akik a rómaiak számára szedték be az adókat, s akiket e tevékenységük miatt a nép megvetett, hanem olyan személyekről, akik a jeruzsálemi templom fenntartására gyűjtötték az adót. Jézus nem akarja kivonni magát e kötelezettség alól, nem akar botrányt okozni az adó meg nem fizetésével, azért a maga módján gondoskodik arról, hogy a templomadó megfizetésre kerüljön. Mestere utasítását követve Péter kifog egy halat, aminek a szájában talál egy pénzdarabot. A pénz két személy templomadójának megfelelő összeg, ebből megfizeti Jézus és maga után a templomadót.
Máté evangélista leírása alapján azonban világossá válik számunkra, hogy nem is az adófizetés miatt érdekes az eset, hanem Jézus ehhez kapcsolódó kijelentése miatt. Az Úr azt állítja, hogy a fiak mentesek az adófizetés alól. A jeruzsálemi templom az Isten háza. Jézus az Isten Fia, tehát őt, a Fiút nem terhelné az adófizetés kötelezettsége, mégis megteszi ezt. Jézus tehát itt tanítást ad arról, hogy ő a mennyei Atya Fia és az istenfiúság határozza meg egész földi életét.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: templomadójának, botránkoztassuk, gondolatainkat, kötelezettsége, legfelségesebb, tanítványainak, megsokasított, tevékenységük, kötelezettség, keményítsétek, fenntartására, szenvedéséről, szenvedésével, elszomorodtak, megfizetésre, szándékaidat, megérthessük, jövevényeket, megváltónkat, tartózkodott, megkérdezték, ragaszkodjál, adószedőkről, személyekről, megtartására, kafarnaumba, idegenektől, nyilvánvaló, tanítványok, pénzdarabot, evangéliumi, leköltöztek, templomadót, fizetésével, jeruzsálemi, megfizetése, beszédet intézte, legfelségesebb Isten, emberek kezébe, tanítványok igen, adószedők Péterhez, földi királyok, fiak tehát, első halat, evangélium igéi, isteni szándékot, emberi gyűlölet, keresztre feszítést, szeretet legnagyobb, templomadó megfizetése, kafarnaumi adószedők, rómaiak számára, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Amikor Kafarnaumba, Erre Jézus, Üdvözítő Istenünk, Jézusban Megváltónkat, Isten Fia, Atya Fia, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kezdet  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Csörög a telefonom  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Isteni zsebkendők  Por  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  A nemzet csak akkor...  Alvó cica  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Ne feledjük: a föld jóval több...  Nagy László - Szerelem emléke  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  A kávé  Facebookon kaptam  Aztán itt van egy másik szerep...  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  A magyar sajtó napja március 1...  Könnyáztatta asszonysorsok  Az embernek fiatal korában van  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Ez a miénk!  Az agyat és a csontokat is erő...  Jó éjszakát  A közszereplő  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Szabadság  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Magyarország ilyen hely.  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Síró nő  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Ez a miénk!  Mindig tud adni ,  Szabó Norbert – Szabadsá...  Alvó kislány  Hernádkak  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Heltai Jenő: Szabadság  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Sajnos ezt elBalogozták  Nemzeti  Jóga férfiaknak  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Tavaszról álmodom,  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beszédet intézte, legfelségesebb Isten, emberek kezébe, tanítványok igen, adószedők Péterhez, földi királyok, fiak tehát, első halat, evangélium igéi, isteni szándékot, emberi gyűlölet, keresztre feszítést, szeretet legnagyobb, templomadó megfizetése, kafarnaumi adószedők, rómaiak számára, jeruzsálemi templom, maga módján, templomadó megfizetésre, szájában talál, adófizetés miatt, fiak mentesek, adófizetés alól, adófizetés kötelezettsége, mennyei Atya, istenfiúság határozza, templomadójának, botránkoztassuk, gondolatainkat, kötelezettsége, legfelségesebb, tanítványainak, megsokasított, tevékenységük, kötelezettség, keményítsétek, fenntartására, szenvedéséről, szenvedésével, elszomorodtak, megfizetésre, szándékaidat, megérthessük, jövevényeket, megváltónkat, tartózkodott, megkérdezték, ragaszkodjál, adószedőkről, személyekről, megtartására, kafarnaumba, idegenektől, nyilvánvaló, tanítványok, pénzdarabot, evangéliumi, leköltöztek, templomadót, fizetésével, jeruzsálemi, megfizetése, evangélista, szeressétek, gondoskodik, rendeléseit, kijelentése, istenfiúság, törvényének, harmadnapra, felismerni, adófizetés, magasságos, kafarnaumi, szenvedett, csillagait, keresztfán, választott, szolgáltat, nyakatokat, legnagyobb, utasítását, félelmetes, templomadó, szíveteket, megszállni, evangélium, mesteretek, elmélkedés, metéljétek, dicsőséged, atyáitokat, kérdésével, egyiptomba, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 376
  • e Hét: 1455
  • e Hónap: 14893
  • e Év: 217806
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.