Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
19. évközi hét kedd 08.13.
  2019-08-13 10:03:12, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes ötödik könyvéből
Mózes átruházza Józsuéra a vezéri hatalmat.
Élete végén Mózes a nép elé állt, és ezt a beszédet mondta: ,,Százhúsz esztendős vagyok, nehezemre esik a járás-kelés, meg azt is mondta nekem az Úr: »Nem mehetsz át a Jordán folyón.«
(Ezért, népem:) Az Úr, a te Istened megy át előtted a folyón, színed elől eltörli ezeket a nemzeteket, úgyhogy örökükbe léphetsz.
Előtted megy át Józsue is, miként az Úr megmondotta. Úgy fog cselekedni az Úr ezekkel a népekkel, mint Szehonnal és Óggal, az amorreusok királyaival és azok földjével cselekedett: meg fogja semmisíteni őket. Éppen azért, ha őket is kezetekbe adja, úgy tegyetek velük, ahogy parancsoltam nektek! Férfiasan viselkedjetek, legyetek bátrak! Ne féljetek és ne rettegjetek, ha meglátjátok őket, mert az Úr, a ti Istenetek, vezérel majd benneteket. Nem fog elhagyni, és nem feledkezik meg rólatok."
Mózes ezután magához hívta Józsuét, és így szólt hozzá az egész nép előtt: ,,Légy erős és bátor, mert te viszed be ezt a népet arra a földre, amelyet esküvel ígért az Úr, hogy atyáiknak adja, és te osztod ki nekik örökségül. Az Úr, aki vezérel titeket, veled lesz, és nem hagy el téged. Ne félj tehát, és ne rettegj!"
Ez az Isten igéje. MTörv 31,1-8

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Gyermeki lelkület nélkül nem juthatunk be a mennyek országába.
A tanítványok egyszer ezzel a kérdéssel fordultak Jézushoz: ,,Mit gondolsz, ki a legnagyobb a mennyek országában?"
Erre Jézus odahívott egy gyermeket, közéjük állította, és így szólt: ,,Bizony, mondom nektek: ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát olyan kicsinnyé lesz, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a mennyek országában. Aki pedig befogad egy ilyen gyermeket az én nevemben, az engem fogad be.
Vigyázzatok, meg ne vessetek egyet sem e kicsinyek közül! Mondom nektek: Angyalaik az égben szüntelenül látják mennyei Atyám arcát.
...... .....


Mit gondoltok? Ha valakinek száz juha van, s egy elkóborol közülük, nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyoldalon, és nem megy-e, hogy megkeresse az eltévedtet? Ha aztán szerencsésen megtalálja, bizony, mondom nektek: Jobban örül annak, mint az el nem tévedt kilencvenkilencnek.
Éppen így mennyei Atyátok sem akarja, hogy csak egy is elvesszen e kicsinyek közül."
Ezek az evangélium igéi. Mt 18,1-5.10.12-14

Imádság
Uram, add, hogy elvethessem a szívekbe a te igéid csíráit. Mindannyiunkat örök életre hívsz. Rajtam múlik, hogy hány szívben fogan meg szavad életem példája által. Küldj munkásként földjeidre. Add meg a kellő bátorságot, mert ha csak egy is a legkisebbek közül meghallja szavad, ha csak egy szívben jó talajra talál a mag általam, az az örök élet forrása lehet! Tégy engem is jó talajjá, hogy állandó kapcsolatban lehessek veled, hogy gyökeret verjen bennem szent jelenléted.

Elmélkedés
Jézusnak a tanítványokhoz intézett beszédét olvassuk az evangéliumban. E tanító beszéd témája a közösség, a közösség vezetőinek és tagjainak lelkülete és magatartása. A tanítás azzal a jelenettel kezdődik, hogy Jézus egy gyermeket állít példaképül a tanítványok elé, akik nagyságra, elismerésre, dicsőségre vágyakoznak. Meglepő cselekedetét tovább erősíti még meglepőbb kijelentése: ,,ha meg nem változtok, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába." Miben lehet egy felnőtt számára példakép egy gyermek? A zsidó törvények szerint a gyermekek nem voltak önállóak, mindenben atyjuk felügyelete alatt álltak. A gyermek szemszögéből ez bizalmat, ráhagyatkozást és engedelmességet jelent.
A keresztény közösség tagjainak, akik mindannyian Isten gyermekei, ezeket a gyermeki tulajdonságokat kell magukban megőrizniük. Ahogyan a gyermek teljes engedelmességgel fordul szülei felé, úgy a krisztusi közösség tagjai engedelmességgel tartoznak Istennek. Ez nem szolgalelkűséget jelent és nem azt, hogy az ember felhagyjon szabadságával, hanem azt, hogy az ember felismeri Istenben az ő Atyját, aki szereti őt és gondoskodik róla, ezért szabadon rábízza életét Istenre. A Krisztus által javasolt gyermeki lelkület annak felismerését is jelenti továbbá, hogy Isten jót akar nekünk, gyermekeinek.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: szolgalelkűséget, engedelmességgel, engedelmességet, tulajdonságokat, tanítványokhoz, ráhagyatkozást, mindannyiunkat, szabadságával, evangéliumban, viselkedjetek, szemszögéből, felismerését, szerencsésen, parancsoltam, gyermekeinek, cselekedetét, kapcsolatban, elismerésre, vágyakoznak, magatartása, szüntelenül, megmondotta, gondoskodik, kijelentése, tanítványok, vigyázzatok, hegyoldalon, királyaival, semmisíteni, rettegjetek, felügyelete, meglátjátok, legkisebbek, megőrizniük, mindannyian, elvethessem, vezéri hatalmat, beszédet mondta, amorreusok királyaival, népet arra, mennyek országába, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, ilyen gyermeket, engem fogad, égben szüntelenül, elkóborol közülük, evangélium igéi, kellő bátorságot, legkisebbek közül, tanítványokhoz intézett, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Üdvözöllek az oldalamon  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Müller Péter tollából  Rochefoucauld - a bölcs  Heltai Jenő: Szabadság  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva Március 15 -re emlé...  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Márciusi eső  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Sajnos ezt elBalogozták  Tavaszról álmodom,  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Mi a különbség  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  1848. március 15-én  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Talpra vándor  Március  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Síró nő  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Rejtő Jenő versei  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ne feledjük: a föld jóval több...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Üdvözöllek az oldalamon  Amikor 5 éves voltam,  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  Tavaszról álmodom,  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Március  Benned is ezerféle szín van  Keresd azt a valakit,...  Jóga férfiaknak  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Törött csészék  Esti kép  Ne feledjük: a föld jóval több...  Intelem  Az élet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Ted Engstrőm gondolata  Imádkozás Krisztus értelméért  Tavaszról álmodom,  Nem kell ide békemenet  Imádkozás Krisztus értelméért  Facebookon kaptam  Törött csészék  Magyarország ilyen hely. 
Bejegyzés Címkék
vezéri hatalmat, beszédet mondta, amorreusok királyaival, népet arra, mennyek országába, tanítványok egyszer, kérdéssel fordultak, mennyek országában, ilyen gyermeket, engem fogad, égben szüntelenül, elkóborol közülük, evangélium igéi, kellő bátorságot, legkisebbek közül, tanítványokhoz intézett, közösség vezetőinek, tanítás azzal, jelenettel kezdődik, gyermeket állít, felnőtt számára, zsidó törvények, gyermek szemszögéből, keresztény közösség, gyermeki tulajdonságokat, gyermek teljes, krisztusi közösség, ember felhagyjon, ember felismeri, szolgalelkűséget, engedelmességgel, engedelmességet, tulajdonságokat, tanítványokhoz, ráhagyatkozást, mindannyiunkat, szabadságával, evangéliumban, viselkedjetek, szemszögéből, felismerését, szerencsésen, parancsoltam, gyermekeinek, cselekedetét, kapcsolatban, elismerésre, vágyakoznak, magatartása, szüntelenül, megmondotta, gondoskodik, kijelentése, tanítványok, vigyázzatok, hegyoldalon, királyaival, semmisíteni, rettegjetek, felügyelete, meglátjátok, legkisebbek, megőrizniük, mindannyian, elvethessem, cselekedett, nemzeteket, benneteket, legnagyobb, feledkezik, felhagyjon, országában, amorreusok, cselekedni, evangélium, dicsőségre, keresztény, földjeidre, elmélkedés, megkeresse, bátorságot, eltévedtet, jelenettel, vezetőinek, megtalálja, példaképül, munkásként, jelenléted, nehezemre, kérdéssel, országába, krisztusi, kezetekbe, mindenben, fordultak, elvesszen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 888
  • e Hét: 4478
  • e Hónap: 25161
  • e Év: 228074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.