Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
399 nap legyőzhetetlenség.
  2019-08-13 11:50:10, kedd
 
  Bearanyozták az évet a kézis lányok.
Az elmúlt egy évben elkényeztették a magyar szurkolókat fiatal női kézilabdázók: világbajnoki cím, három Eb-győzelem, világbajnoki ezüstérem is bekerült a gyűjteménybe. Tekintse át az M4 Sporttal az elmúlt 400 nap legfontosabb történéseit, mely alatt világversenyen mindössze egyszer kaptak ki a magyar korosztályos csapatok.
Veretlenül világbajnok..., hibátlan mérleggel Európa-bajnok..., minden meccsét megnyerte a korosztályos Eb-n..." - kezdődtek a hírek a magyar kézilabda utánpótlás csapatairól, egészen pontosan a női szakágról az elmúlt kicsivel több mint egy évben, megunni azonban aligha lehet őket. Röpke egy év alatt szinte minden korosztályos világversenyen a magyar válogatottak állhattak a dobogó legfelső fokára, a jót megszokni pedig nagyon könnyű.
A legnagyobb eredményt 2018-ban a junior válogatott érte el, megnyerte a júliusi, debreceni világbajnokságot. A vb-cím az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb sportpillanata volt. A telt házas, Norvégia elleni döntőt 28-22-re nyerte Golovin Vlagyimir együttese úgy, hogy a félidőben még az északi csapat vezetett a Főnix csarnokban.
Az együttes remeklésének köszönhetően 2018 júliusában a magyar női kézilabdázás negyedik világbajnoki címét ünnepelhette (az 1949-es nagy pályás és az 1965-ös, teremben szerzett felnőtt női elsőség, valamint a 2017-es ifjúsági strandkézilabda arany után). A csapat mindegyik mérkőzését megnyerte, a torna All Star-csapatába három magyar játékos is bekerült, Háfra Noémi, Pásztor Noémi és Faluvégi Dorottya személyében.
- A világbajnok magyar válogatott névsora (zárójelben az akkor aktuális csapataik):
Binó Boglárka (Győri Audi ETO), Hlogyik Petra (MTK Budapest), Suba Sára (GVM Europe-Vác), Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kuti Bettina (MTK Budapest), Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Szabó Kitti (NEKA), Giricz Laura (EUbility Group Békéscsaba), Pásztor Noémi (Budaörs), Tóvizi Petra (DVSC-TVP), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Hornyák Bernadett (GVM Europe-Vác), Kácsor Gréta (GVM Europe-Vác), Fodor Csenge (Győri Audi ETO), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)
.........


Egy évvel és 7 nappal később (vagyis 2019 júliusában) ugyanez a korosztály - a csapatösszetétel ugyan megváltozott, egyedül Kácsor Gréta nem öregedett még ki a világbajnok együttesből -, ezúttal is Golovin Vlagyimir irányításával, az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott, mondanunk sem kell, a kontinensviadalon sem találtak legyőzőre a magyar lányok. A győri Audi Arénában rendezett tornán telt ház és fantasztikus hangulat fogadta a döntőre érkező magyar és holland csapatot. Kácsorék nem bíztak semmit a véletlenre, a félidőben már hét góllal vezettek, végül 27-20-ra nyerték a finálét és így az Eb-t is.
Ezúttal sem maradt magyar játékos nélkül az All Star-csapat, Kácsor Gréta került be a legjobbak közé, Kuczora Csengét pedig a legjobb védőjátékosnak választották. Kisebb szívfájdalom lehet a magyar szurkolóknak, hogy az egész tornán remekül teljesítő, négy mérkőzésen - köztük a döntőn is - a meccs legjobbjának választott kapus, Herczeg Lili nem kapta meg a legjobb kapusnak járó elismerést.
- Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros)
...... .......


Legutóbb, augusztus 11-én, az U17-es válogatott is felülhetett Európa trónjára. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző lányai a kezdettől fogva kézben tartották a svédek elleni finálét, a skandinávok egyszer sem vezettek a találkozón. A magyar csapat végül 28-24-re győzött Celjében, és akárcsak az U19-es korosztály, százszázalékos teljesítménnyel lett Európa-bajnok. A torna legjobb játékosának Kajdon Blankát, a NEKA irányítóját választották, az Európa-bajnokság álomcsapatának jobbszélsője pedig a Győri Audi ETO KC játékosa, Kürthi Laura lett.
- Az aranyérmes magyar válogatott kerete:
Bánhidi Barbara (NEKA), Bukovszky Anna (Vác), Juhász Gréta (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győr), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújváros), Kubina Molli (NEKA), Kürthi Laura (Győr), Mérai Maja (NEKA), Nagy Laura (NEKA), Németh Kata (Dunaújváros), Rittlinger Lotti (Mohács), Vámos Mira (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Zsigmond Panna (Ferencváros)
Emellett még említést sem tettünk arról, hogy az U16-os serdülő válogatott 2018. július 7-én Európa-bajnok lett a svédországi nyílt Eb-n - nem meglepő módon veretlenül, az U18-as válogatott pedig a 2018-as lengyelországi világbajnokság döntőjében mindössze két góllal kapott ki a nagy rivális oroszoktól, így végül egy vereséggel és vb-ezüsttel utazhatott haza Bohus Bea együttese.
Egy szó, mint száz, dübörög a magyar női kézis utánpótlás. A remek eredmények azt mutatják, fényes jövő vár a női szakágra, ehhez azonban meg kell találni a megfelelő munkakörnyezetet a biztos fejlődéshez, szerencsére sokan már a legjobb helyen vannak. A vb-győztes magyar lányok kivétel nélkül az NB I-es csapatokat erősítik, jó részük alapember a klubjában, ráadásul öten a Bajnokok Ligájában is szereplő topcsapatainkban, a Győrben (Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge) és a Fradiban (Háfra Noémi, Klujber Katrin és Márton Gréta) pallérozódnak, tehát a játéklehetőség, ami a fejlődés egyik legfontosabb tényezője az esetek zömében adott.
Szintén az ígéretes jövőt prognosztizálja, hogy az U18-as, U17-es korosztályok csapatainak gerincét a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) adja, ami azt jelenti, hogy működik, ráadásul jól működik - kizárólag a női szakágra vetítve - a 2013-ban felmenő rendszerben elinduló utánpótlásképzés Balatonbogláron.
Az alapok megvannak, szakértelemben nincs hiány, a játékosállomány adott, a tehetségek már a felnőtt válogatott ajtaján kopogtatnak...
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Címkék: munkakörnyezetet, utánpótlásképzés, topcsapatainkban, csapatösszetétel, világbajnokságot, strandkézilabda, prognosztizálja, diadalmaskodott, teljesítménnyel, balatonbogláron, játékosállomány, lengyelországi, világversenyen, százszázalékos, világbajnokság, szakértelemben, védőjátékosnak, sportpillanata, álomcsapatának, elkényeztették, játéklehetőség, irányításával, pallérozódnak, korosztályos, korosztályok, remeklésének, válogatottak, választották, szurkolóknak, bearanyozták, világbajnoki, jobbszélsője, legjobbjának, kézilabdázók, szívfájdalom, köszönhetően, kézis lányok, évben elkényeztették, magyar szurkolókat, magyar korosztályos, korosztályos Eb-n, magyar kézilabda, elmúlt kicsivel, magyar válogatottak, dobogó legfelső, legnagyobb eredményt, junior válogatott, elmúlt évek, telt házas, északi csapat, együttes remeklésének, 1949-es nagy, Golovin Vlagyimir, Háfra Noémi, Pásztor Noémi, Faluvégi Dorottya, Binó Boglárka, Győri Audi ETO, Hlogyik Petra, Suba Sára, FTC-Rail Cargo Hungaria, Kuti Bettina, Klujber Katrin, Dunaújvárosi KKA, Lakatos Rita, Szabó Kitti, Giricz Laura, EUbility Group Békéscsaba, Tóvizi Petra, Hornyák Bernadett, Kácsor Gréta, Fodor Csenge, Márton Gréta, Audi Arénában, Kuczora Csengét, Herczeg Lili, Albek Anna, Arany Rebeka, Bánfai Kíra, Kellermann Dóra, Kuczora Csenge, Schatzl Natalie, Simon Armilla, Stranigg Zsófia, Szabó Dóra, Szilovics Fanni, Tóth Nikolett, Vámos Petra, Zsiborás Luca, Kiss Szilárd, Kajdon Blankát, Győri Audi ETO KC, Kürthi Laura, Bánhidi Barbara, Bukovszky Anna, Juhász Gréta, Faragó Luca, Farkas Johanna, Horváth Nikolett, Kajdon Blanka, Koronczai Petra, Kubina Molli, Mérai Maja, Nagy Laura, Németh Kata, Rittlinger Lotti, Vámos Mira, Woth Viktória, Zsigmond Panna, Bohus Bea, Bajnokok Ligájában, Nemzeti Kézilabda Akadémia,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  A nagy természet  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az angyali üdvözlet  Nem hazudnak  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  üdvözöllek!  Sárkány  Szép estét  Táplálékok a máj egészségének ...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Alvó cica  Öröknek hinni . . .  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Most - segíts meg Mária ,  virágvasárnap  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  2004-es kivégzés után  A csend aranyat ért  A máj egészségét biztosító és ...  Egy hét kihagyás  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Esti képek  képre írva  képre írva  Maci az északi fény alatt  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti kép  Az erdőterápia egészségre gyak...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Alvó baby  A máj egészségének javítása te...  Nem jár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Esti képek  A máj egészségének javítása te...  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Reményik Sándor: Itt most virá...  Paul David Tripp Március 26  Devecsery László - Húsvét  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Mire jók ?  Virágvasárnap: az élet és a re...  Alvó baby  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
kézis lányok, évben elkényeztették, magyar szurkolókat, magyar korosztályos, korosztályos Eb-n, magyar kézilabda, elmúlt kicsivel, magyar válogatottak, dobogó legfelső, legnagyobb eredményt, junior válogatott, elmúlt évek, telt házas, északi csapat, együttes remeklésének, 1949-es nagy, 2017-es ifjúsági, csapat mindegyik, világbajnok magyar, akkor aktuális, korosztály &#8211, csapatösszetétel ugyan, világbajnok együttesből, magyar lányok, győri Audi, döntőre érkező, legjobbak közé, legjobb védőjátékosnak, magyar szurkolóknak, egész tornán, meccs legjobbjának, legjobb kapusnak, aranyérmes magyar, kezdettől fogva, svédek elleni, skandinávok egyszer, magyar csapat, torna legjobb, svédországi nyílt, 2018-as lengyelországi, nagy rivális, remek eredmények, megfelelő munkakörnyezetet, biztos fejlődéshez, legjobb helyen, vb-győztes magyar, fejlődés egyik, esetek zömében, ígéretes jövőt, 2013-ban felmenő, alapok megvannak, játékosállomány adott, felnőtt válogatott, munkakörnyezetet, utánpótlásképzés, topcsapatainkban, csapatösszetétel, világbajnokságot, strandkézilabda, prognosztizálja, diadalmaskodott, teljesítménnyel, balatonbogláron, játékosállomány, lengyelországi, világversenyen, százszázalékos, világbajnokság, szakértelemben, védőjátékosnak, sportpillanata, álomcsapatának, elkényeztették, játéklehetőség, irányításával, pallérozódnak, korosztályos, korosztályok, remeklésének, válogatottak, választották, szurkolóknak, bearanyozták, világbajnoki, jobbszélsője, legjobbjának, kézilabdázók, szívfájdalom, köszönhetően, legfontosabb, gyűjteménybe, kézilabdázás, megváltozott, ünnepelhette, dunaújvárosi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1763
  • e Hét: 7454
  • e Hónap: 28137
  • e Év: 231050
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.