Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ünnepi szent mise - Nagyboldogasszony 08.15.
  2019-08-14 20:19:26, szerda
 
  Szűz Mária mennybevétele (Nagyboldogasszony)
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY a Jelenések könyvéből
Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony.
Én, János láttam, hogy az égben feltárult az Isten temploma, és láthatóvá vált a szövetség ládája. Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, kinek öltözete a nap volt, lába alatt a hold, fején pedig tizenkét csillagból álló korona. Áldott állapotban volt, kiáltozott gyötrelmében és szülési fájdalmában.
Majd egy másik jel tűnt fel az égen: egy nagy, vörös sárkány. Hét feje volt és tíz szarva, és mindegyik fején korona. Farkával lesöpörte és a földre szórta az ég csillagainak egyharmadát.
Azután a sárkány odaállt a szülő asszony elé, hogy mihelyt megszül, elnyelje a gyermekét. Az asszony fiút szült. Fiúgyermeket, aki majd vaspálcával kormányozza az összes nemzetet. A gyermeket elragadták, és Isten trónja elé tették, az asszony pedig a pusztába menekült, ahol az Isten helyet készített számára.
Ekkor harsány hangot hallottam az égben: ,,Eljött Istenünk üdvössége, ereje és országa! Eljött az ő Fölkentjének uralma!"
Ez az Isten igéje. Jel 11,19a;12,1-6a.10ab

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Először Krisztus támadt fel, majd azok, akik Krisztushoz tartoznak.
Testvéreim!
Krisztus feltámadt a halálból, elsőként a holtak közül. Egy ember által jött a halál, és egy ember által jön a holtak feltámadása is. Amint ugyanis Ádámban mindenki meghalt, úgy Krisztusban mindenki életre kel. Mindenki akkor támad fel, amikor sorra kerül: először Krisztus, majd amikor ő eljön, azok is mindannyian, akik Krisztushoz tartoznak.
Azután következik a vég, amikor Krisztus átadja az Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített. Addig kell ugyanis uralkodnia, amíg ellenségeit mind lába alá nem veti.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,20-2

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Nagy dolgokat művelt a hatalmas Isten felmagasztalta az alázatosakat.
Azokban a napokban Mária útra kelt, és a hegyek közé, Júda egyik városába sietett. Belépett Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, szíve alatt megmozdult a magzat, és a Szentlélek betöltötte Erzsébetet. Hangos szóval így kiáltott: ,,Áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan lehet az, hogy Uramnak anyja látogat el hozzám? Mert íme, amikor fülembe csendült köszöntésed szava, örvendezve felujjongott méhemben a magzat! Boldog, aki hitt annak beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!" Mária megszólalt:
,,Magasztalja lelkem az Urat, és szívem ujjong megváltó Istenemben!
Mert tekintetre méltatta alázatos szolgálóleányát, lám, ezentúl boldognak hirdet engem minden nemzedék.
Nagy dolgokat művelt velem a Hatalmas, Szentséges az ő neve!
Irgalma nemzedékről nemzedékre száll, mindazokra, akik félik őt.
Nagyszerű dolgot tett karja ereje, széjjelszórta mind a gőgös szívűeket.
Lesöpörte trónjukról a hatalmasokat, és felmagasztalta az alázatosakat.
Az éhezőket elhalmozta minden jóval, de a gazdagokat elküldte üres kézzel.
Felkarolta gyermekét, Izraelt, megemlékezve irgalmasságáról, amint atyáinknak megígérte: Ábrahámnak és utódainak mindörökre!"
Mária ott maradt még körülbelül három hónapig, azután visszatért az otthonába.
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,39-56

Egyetemes könyörgés:
SZŰZ MÁRIA MENNYBEVÉTELÉNEK ÜNNEPÉRE (NAGYBOLDOGASSZONY)
...... ..........


Pap: Köszöntsük, testvéreim, örvendező szívvel a testben és lélekben megdicsőült Szent Szüzet, és kérjük, hogy Jézus közvetlen közelségében támogassa kéréseinket!
Lektor: 1. Hogy a világ felismerje a nagy jelet, a mi dicsőséges Asszonyunkat és az ő szent Fiát, Jézus Krisztust!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Hogy az Egyház szüntelenül érezze a megdicsőült Szent Szűz anyai gondoskodását!
3. Hogy a mennyország Királynőjének közbenjárására minden nép elnyerje a béke ajándékát!
4. Hogy a gyengék és a betegek erőt és reményt merítsenek a Boldogságos Szent Szűz test szerinti megdicsőüléséből!
5. Hogy elhunyt testvéreink társaságában egykor mi is boldogan köszönthessük a mennybe felvett Szűzanyát!
Pap: Istenünk! Te páratlanul csodás dolgot műveltél, amikor a Boldogságos Szűz testét és lelkét a mennybe fölvetted. Add, hogy megdicsőült Szent Anyánk pártfogásával - gyarlóságunk ellenére is - eljussunk hozzád a boldog örökkévalóságba! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Mindenható Istenünk! Te Szűz Mária lelkét fogantatása pillanatától kezdve megóvtad a bűnöktől, és földi élete befejeztével megóvtad testét a romlástól azáltal, hogy testét és lelkét a mennyország dicsőségébe emelted. Irgalmadban bízva kérlek: segíts, hogy le tudjam győzni a rosszat magamban, s elhagyjam a bűnös élet útját! A te kegyelmeddel képes vagyok a menny felé törekedni, ahová Fiad édesanyja eljutott. Mária, égi édesanyám, oltalmazz anyai szeretettel az égből, hogy hivatásomat beteljesítve Isten elé állhassak a mennyben, ahol ő irgalmas szeretettel vár minden embert. Tekints rám az égből és segíts megtalálnom az utat, a hit és a szeretet útját, amelyen a mennybe juthatok.

*
- Katolikus ma oldalon Link

- Augusztus 15-én tartják a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepét, Nagyboldogasszony, azaz Szűz Mária mennybevételének (Assumptio beatae Mariae) napját, amely egyben Magyarország védőszentjének, patrónájának is ünnepe.
...... ......


Az ünnep legrégibb elnevezése: dormitio (elalvás) vagy pausatio (elpihenés), azaz Mária elszenderülésének, halálának a napja. Szűz Mária mennybevételének dogmáját, amely szerint Jézus anyja a földi létből testben és lélekben egyenesen a mennyei boldogságba jutott, 1950-ben hirdette ki XII. Pius pápa.
A hagyomány, amely szerint Jézus Krisztus nem engedte át a földi enyészetnek édesanyja, Mária holttestét, hanem röviddel halála után föltámasztotta, és magához emelte a mennyei dicsőségbe, az ősegyházig nyúlik vissza. Mária mennybevitelét I. Szent Sergius pápa (687-701) tette hivatalos ünneppé. Az 1446. évi müncheni kódexben találkozni először magyar elnevezésével: "Marianac fel menbe vetele." Napjainkban az ünnep Jézus édesanyja mellett tágabb értelemben minden édesanyának, minden nőnek szól, akik a nőiség méltóságát viselik.
- Mária halálának és mennybemenetelének története kedvelt témája volt a középkori egyházi művészetnek, a kódexirodalomnak, a vallásos népkönyveknek, az epikus énekeknek. A hagyomány szerint Jézus három nappal előbb tudatta anyjával halála óráját. Mária testét az Olajfák hegyén vágott sziklasírba fektették, temetésére az apostolok felhőkön érkeztek a világ különböző tájairól. Tamás csak harmadnapra jelent meg, és miután látni akarta az elhunytat, felnyitották a sírt, amelyből kellemes balzsamillat áradt. A koporsó viszont üres volt, csak halotti leplek voltak benne. Míg az apostolok ezen álmélkodtak, angyali énekhang kíséretében az égbolton megpillantották Mária testét, amint az angyalok a mennyekbe emelik.
- Magyarországon Szent István király avatta ünneppé augusztus 15-ét, Nagyboldogasszony napját. (Szűz Máriának Boldogasszonyként való elnevezése egyedülálló, magyar nyelvi remeklés, amely az ősi magyar hitvilágból is táplálkozhatott.) Az államalapító király erre a napra hívta össze Fehérvárra a királyi tanácsot és tartott törvénykezést. Élete vége felé, betegen, ezen a napon ajánlotta fel az országot Szűz Máriának, majd 1038-ban ő maga is ezen a napon halt meg. A maga nemében páratlan felajánlás nyomán a közjogban is érvényesült a magyar történelem folyamán a Regnum Marianum-eszme, mely szerint Magyarország Mária országa. Nagyboldogasszony ünnepe egyben Magyarország Patrónájának napja is, a Mária-kegyhelyekre való zarándoklatok, körmenetek, búcsúk ideje.
A katolikus egyházban a Mária-napok között Nagyboldogasszony napja a legbensőségesebb és legmagasztosabb ünnep, amelyhez számos legenda és népszokás fűződik. Mindenekelőtt ilyen a Mária-virrasztás magyar hagyománya, amely azon a hiten alapul, hogy ezen a napon a napfelkeltében meg lehet látni a "Napba öltözött Boldogasszonyt", akiről az Újszövetség a Jelenések könyvének 12. fejezetében tudósít.
- A másik ismeretes e napi hagyomány a virágokból összeállított Mária-koporsó készítése vagy a virágszentelés. A megszentelt illatos füveket és virágokat később a halott koporsójába tették, hogy Máriához hasonlóan ő is dicsőségre jusson. A megszentelt füveket-virágokat olykor az épülő ház alapjába, másutt a csecsemő bölcsőjébe vagy az új pár ágyába helyezték. E nap időjárásából - úgy tartják - a termésre is következtetni lehet: "Ha a nagyasszony fénylik, jó lesz a bortermés."

- A népi kalendáriumban a "két asszony köze", azaz az augusztus 15. és szeptember 8. (Kisboldogasszony napja) közötti időszak varázserejűnek számít. Ekkor kellett szedni a gyógyfüveket, kiszellőztetni a téli holmikat, a ruhaféléket, hogy a moly beléjük ne essen. A termékenységvarázsláshoz kapcsolódott, hogy ilyenkor "ültették a tyúkokat", hogy jó tojók legyenek, gyűjtötték a mészben sokáig elálló "két asszony közi" tojást.
Forrás: Mult - kor oldal
*
- Csoda az Olajfák hegyén Mária halálának körülményeiről és helyszínéről több tucat teória kering. A legelfogadottabb hagyomány szerint Jézus három nappal előbb tudatta anyjával halála óráját. Mária testét az Olajfák hegyén vágott sziklasírba fektették, temetésére az apostolok felhőkön érkeztek a világ különböző tájairól. Tamás csak harmadnapra jelent meg, és miután látni akarta az elhunytat, felnyitották a sírt, amelyből kellemes balzsamillat áradt. A koporsó viszont üres volt, csak halotti leplek voltak benne. Míg az apostolok ezen álmélkodtak, az égbolton megpillantották Mária testét, amint az angyalok énekhang kíséretében a mennyekbe emelik.
...... ......


*
- Magyar kurír oldalon
Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint a Megváltó édesanyjának, Máriának holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe.
Jeruzsálemben az 5. században már biztosan megemlékeztek a Boldogságos Szűz égi születésnapjáról. Az ünnepet Dormitio sanctae Mariae, azaz ,,a szentséges Szűz elszenderülése" névvel illették. A 6. század során egész Keleten elterjedt az ünnep. Róma a 7. században vette át, s a 8. századtól kezdve Assumptio beatae Mariae-nak, azaz ,,a Boldogságos Szűz mennybevételé"-nek nevezték. XII. Piusz pápa 1950. november 1-jén hirdette ki hittételként, hogy a ,,Boldogságos Szűz Mária földi életpályája befejezése után testével és lelkével együtt felvétetett a mennyei dicsőségbe".
- ,,Néhány egyházatya leírása szerint maga Jézus jön el, hogy elvigye anyját a halál pillanatában, hogy bevezesse a mennyei dicsőségbe. Ezáltal Mária halálát úgy mutatják be, mint egy szeretetből fakadó eseményt, amely elvezette arra, hogy utolérje az ő isteni Fiát, s így osztozzon az ő halhatatlan életében. Földi létének végén - Pálhoz hasonlóan és nála erősebben - az a vágy tölthette el Máriát, hogy a testtől megváljon, s így örökre Krisztussal lehessen (vö. Fil 1,23)."
/Részlet II. János Pál pápa egyik katekéziséből/
Szent István király olyan fontosnak tartotta Mária égi születésnapját, hogy ezen a napon ajánlotta Magyarországot Szűz Mária oltalmába. Ezért nevezzük őt Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nak. Szent István 1038-ban Nagyboldogasszony napján hunyt el.
Nagyboldogasszony ünnepét ülve egyszer a Napba öltözött Asszony nagy jeléről Gellért beszélt István és udvara előtt: ,,Gellért tanácsának intéséből akkoron kele föl, hogy az Szűz Máriát ez Magyarországban Bódogasszonynak, avagy ez világnak Nagyasszonyának hívnák. Szent István királ es ez szegény országot Bódogasszony országának nevezé." (Érdy-kódex).
Nagyboldogasszony hazánkban olyan kötelező ünnep - a katolikusoknak az Egyház szentmisén való részvételt ír elő -, mely nem szükségszerűen esik vasárnapra.
...... ..........


Ferenc pápa így fogalmaz: Mária hite életút. A II. vatikáni zsinat leszögezi, hogy Mária a ,,hit zarándokútját járta" (Lumen Gentium, 58). Ezért ő előttünk jár ezen a zarándokúton, elkísér és támogat bennünket.
Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint a Megváltó édesanyjának, Máriának holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe.
Jeruzsálemben az 5. században már biztosan megemlékeztek a Boldogságos Szűz égi születésnapjáról. Az ünnepet Dormitio sanctae Mariae, azaz ,,a szentséges Szűz elszenderülése" névvel illették. A 6. század során egész Keleten elterjedt az ünnep. Róma a 7. században vette át, s a 8. századtól kezdve Assumptio beatae Mariae-nak, azaz ,,a Boldogságos Szűz mennybevételé"-nek nevezték. XII. Piusz pápa 1950. november 1-jén hirdette ki hittételként, hogy a ,,Boldogságos Szűz Mária földi életpályája befejezése után testével és lelkével együtt felvétetett a mennyei dicsőségbe".
- Szent István király olyan fontosnak tartotta Mária égi születésnapját, hogy ezen a napon ajánlotta Magyarországot Szűz Mária oltalmába. Ezért nevezzük őt Magyarország égi pártfogójának, vagyis Patrona Hungariae-nak. Szent István 1038-ban Nagyboldogasszony napján hunyt el.
Magyarországon Nagyboldogasszony olyan kötelező ünnep (ezeken a katolikusoknak az Egyház szentmisén való részvételt ír elő), amely nem szükségszerűen esik vasárnapra.
- Hazánkban több székesegyház, köztük az esztergomi bazilika és számos templom tartja ezen a napon a búcsúnapját, vagyis ekkor ünnepli a templom védőszentjét.

Istenünk, te a mai napon túláradó dicsőséggel megkoronáztad a Boldogságos Szűz Máriát, akit alázatosságáért tekintetre méltattál és abban a kegyelemben részesítettél, hogy egyszülött Fiad test szerint tőle szülessék. Közbenjárására add, hogy megváltásunk szent titka által elnyerjük az üdvösséget és részesüljünk dicsőségedből. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

*
- Jeles napok oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
...... ........... ........... ...........



Szűzanya az angyalok közt a mennyben.
...... ........



- Elmélkedés
A remény jele
templomi ábrázolásokon, festményeken és szobrokon sokféle formában találkozunk Jézus édesanyjának, Máriának alakjával. Egyházunk liturgikus életében megemlékezünk életének eseményeiről, szeplőtelen fogantatásától kezdve mennybevételéig, s ezek az események Jézushoz kötődnek, s ezért rá irányítják figyelmünket. Jézus édesanyja iránti tiszteletünk megmutatkozik a májusi Mária-litániákban, a rózsafüzér imádkozásában és sok más vallási cselekedetben. Mária személye itt áll tehát a szemünk előtt, hozzánk lép, megfogja kezünket, hogy fiához, Jézushoz vezessen minket. Valahányszor felé irányul tiszteletünk, nem imádjuk őt, hiszen a tiszteletnek ez a legmagasabb formája egyedül Istent illeti meg, hanem védelmét kérjük jelen életünkre és segítségét kérjük, hogy a mennyországba jussunk.
Sajnos korunkban is megtapasztalható bizonyos tartózkodás, távolságtartás a máriás imamódoktól, mert napjaink állandóan siető embere hosszúnak tartja ezeket az imádságokat. Reménykeltő viszont az a tapasztalat, hogy az idősek mellett a fiatalok is megérzik a máriás lelkület lényegét és rátalálnak például a rózsafüzérre, mint az imádkozás tiszta forrására. Mária személyében mindannyian felfedezhetjük emberi törekvéseink előképét: szeretnénk megnyílni Isten akarata előtt, életünket az Isten és az emberek szolgálatába állítani és földi életünk végén szeretnénk eljutni a mennybe, az örökkévalóságba. Mária élete erre mutat nekünk példát és személye ehhez nyújt segítséget. Egész életében, annak kezdetétől végéig megmutatkozik a mindenható Isten különleges áldása.
A mai napon Mária mennybevételét ünnepeljük, amelyet a magyar hagyomány Nagyboldogasszonynak nevez. Isten az ő földi létezésének végét különleges módon szentelte meg, amely olyan kiváltság, amelyben rajta kívül senki sem részesült. A katolikus tanítás így fogalmazza meg ezt a hittitkot, hitigazságot: Mária földi életének befejezése után testével, lelkével együtt felvétetett a mennyei dicsőségbe. Ez a megfogalmazás nem akarja eldönteni azt a kérdést, hogy milyen módon fejeződött be Mária földi élete, azaz halállal vagy más módon, de kifejezi, hogy a megdicsőülés Jézus anyjának lelkére és testére egyaránt vonatkozik. Hitünk szerint Mária eljutott oda, ahová törekedni minden ember kötelessége, Isten kegyelméből eljutott a mennyországba, ahová reményünk szerint mi is eljuthatunk földi életünk és halálunk után. Mária elveszíthetetlenül birtokolja az üdvösséget, amelyre Isten minden embert meghív, s amelyet nem a magunk érdeméből, hanem Krisztus megváltó kereszthalálának és irgalmának köszönhetően nyerünk el az üdvözítő Isten szándéka szerint. A szóhasználat nagyon fontos: Jézus esetében mennybemenetelről beszélünk, ezt ünnepeljük a húsvét utáni negyvenedik napon, Mária esetében viszont mennybevételt mondunk, mert őt Isten vette fel a mennyország dicsőségébe.
Mária megdicsőülése erősíti bennünk a bizalmat: ha Máriához hasonlóan mi is megnyílunk Isten kegyelme és üdvözítő akarata számára, akkor eljutunk az üdvösségre. A mennybe felvett Szűzanya a remény jele, a remény csillaga, amely azt üzeni nekünk, hogy elérhető a mennyország örökké tartó boldogsága.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megdicsőüléséből, kisboldogasszony, mennybevételének, születésnapjáról, beteljesedésében, kódexirodalomnak, legelfogadottabb, legbensőségesebb, kereszthalálának, megtapasztalható, nagyasszonyának, megpillantották, mennybevételéig, örökkévalóságba, legmagasztosabb, bódogasszonynak, magyarországban, irgalmasságáról, alázatosságáért, szolgálóleányát, táplálkozhatott, magyarországon, szükségszerűen, korintusiakhoz, megsemmisített, boldogasszonyt, varázserejűnek, föltámasztotta, születésnapját, katolikusoknak, mennybevitelét, védőszentjének, felfedezhetjük, elszenderülése, mennybevételét, közbenjárására, égen nagy, égben feltárult, szövetség ládája, földre szórta, sárkány odaállt, szülő asszony, asszony fiút, összes nemzetet, gyermeket elragadták, asszony pedig, pusztába menekült, holtak közül, ember által, holtak feltámadása, hatalmas Isten, napokban Mária, Szűz Mária, Eljött Istenünk, SZENTLECKE Szent Pál, Először Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Belépett Zakariás, Amikor Erzsébet, SZŰZ MÁRIA MENNYBEVÉTELÉNEK ÜNNEPÉRE, Szent Szüzet, Jézus Krisztust, Szent Szűz, Boldogságos Szent Szűz, Boldogságos Szűz, Szent Anyánk, Mindenható Istenünk, Jézus Krisztus, Szent Sergius, Magyarországon Szent István, Szűz Máriának Boldogasszonyként, Szűz Máriának, Regnum Marianum-eszme, Magyarország Mária, Magyarország Patrónájának, Boldogságos Szűz Mária, Ezáltal Mária, Részlet II, János Pál, Szent István, Magyarországot Szűz Mária, Patrona Hungariae-nak, Szűz Máriát, Magyarországban Bódogasszonynak, Lumen Gentium, Magyarországon Nagyboldogasszony, Boldogságos Szűz Máriát, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Mélységes szomorúsággal  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Az élet  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nem kellett volna!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Jó éjszakát  Aztán itt van egy másik szerep...  A Mindenható Istenben bízva  Egyet értesz?  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Ibolya  Szép estét kedves látogatóimna...  Őri István - Dal az életről  Jóga férfiaknak  Ibolya  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szeretettel  Facebookon kaptam  Március  Ki volt valójában a rejtélyes ...  A kávé  Szép estét kedves látogatóimna...  Kezdet  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Március 15-re emlékve  Dóró Sándor: Ma  Nem foghatunk rá minden sérülé...  A gyász  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Ibolya  ...és mégis ráismersz  A közszereplő  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Kokárda  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szép álmokat!  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  mindent a népért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Rőzsehordó nő szobra  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  mindent a népért...  A tékozló és Isten gondviselés...  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Amikor még rangja volt...  Csendes éjszakán  Tavaszról álmodom,  Dóró Sándor: Tétova lét  Március  A szív és a cselekvés egységes...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Alvó baby  A gyomorrontás tojással is kez...  Intelem  Minden jónak végeszakad egysze...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Sötétség és világosság  Evan Esar tollából  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Egyet értesz?  Evan Esar tollából  Esti kép  Ted Engstrőm gondolata  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzet csak akkor... 
Bejegyzés Címkék
égen nagy, égben feltárult, szövetség ládája, földre szórta, sárkány odaállt, szülő asszony, asszony fiút, összes nemzetet, gyermeket elragadták, asszony pedig, pusztába menekült, holtak közül, ember által, holtak feltámadása, hatalmas Isten, napokban Mária, hegyek közé, asszonyok között, gőgös szívűeket, éhezőket elhalmozta, gazdagokat elküldte, evangélium igéi, világ felismerje, nagy jelet, megdicsőült Szent, mennyország Királynőjének, béke ajándékát, betegek erőt, mennybe felvett, mennybe fölvetted, boldog örökkévalóságba, romlástól azáltal, mennyország dicsőségébe, rosszat magamban, bűnös élet, menny felé, szeretet útját, mennybe juthatok, katolikus egyház, ünnep legrégibb, földi létből, mennyei boldogságba, földi enyészetnek, mennyei dicsőségbe, ősegyházig nyúlik, ünnep Jézus, nőiség méltóságát, középkori egyházi, vallásos népkönyveknek, epikus énekeknek, hagyomány szerint, apostolok felhőkön, világ különböző, koporsó viszont, apostolok ezen, égbolton megpillantották, mennyekbe emelik, államalapító király, napra hívta, királyi tanácsot, napon ajánlotta, országot Szűz, napon halt, maga nemében, magyar történelem, katolikus egyházban, hiten alapul, másik ismeretes, virágokból összeállított, megszentelt illatos, halott koporsójába, megszentelt füveket-virágokat, csecsemő bölcsőjébe, nagyasszony fénylik, népi kalendáriumban, téli holmikat, moly beléjük, mészben sokáig, legelfogadottabb hagyomány, angyalok énekhang, ősegyházig visszanyúló, ünnepet Dormitio, szentséges Szűz, mennyei dicsőségbe&#8221, halál pillanatában, szeretetből fakadó, testtől megváljon, esztergomi bazilika, templom védőszentjét, kegyelemben részesítettél, angyalok közt, remény jele, események Jézushoz, májusi Mária-litániákban, rózsafüzér imádkozásában, szemünk előtt, legmagasabb formája, mennyországba jussunk, máriás imamódoktól, idősek mellett, máriás lelkület, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 525
  • e Hét: 1604
  • e Hónap: 15042
  • e Év: 217955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.