Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
23. évközi hét hétfő 09.09
  2019-09-09 08:45:16, hétfő
 
  ...... .........


Evangélium Lk 6,6-11
Jézus az egyik szombaton elment a kafarnaumi zsinagógába, és tanítani kezdett.
Volt ott egy jobb kezére béna ember. Az írástudók és a farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton; hogy aztán okot találjanak a vádaskodásra.
Ő azonban ismerte gondolataikat. Megszólította tehát a béna kezű embert: ,,Kelj fel, és állj ide a középre!" Az felkelt és odaállt. Jézus akkor hozzájuk fordult: ,,Kérdem tőletek: Szabad-e szombaton jót vagy rosszat tenni, életet menteni vagy pusztulni hagyni?"
Végignézett rajtuk, aztán így szólt az emberhez: ,,Nyújtsd ki a kezedet!" Az megtette, és meggyógyult a keze. Erre esztelen harag szállta meg őket, és arról kezdtek tanakodni, hogy mit tegyenek Jézussal.
Ezek az evangélium igéi.

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
Az apostol az Egyház szolgája, hogy Isten üdvözítő tervét hirdesse.
Testvéreim!
Örömmel szenvedek értetek, és testemben kiegészítem azt, ami még hiányzik Krisztus szenvedéséből az ő testének, az Egyháznak javára.
Ennek lettem a szolgája az Istentől értetek kapott hivatásnál fogva, hogy az Isten szavát érvényre juttassam: Azt a titkot, amely korszakok és nemzedékek óta rejtve volt, s amelyet most szentjeinek kinyilatkoztatott. Velük akarta megismertetni az Isten, milyen fönséges gazdagságot rejt a pogányok számára ez a titok: Krisztus a megdicsőülés reménye bennetek. Őt hirdetjük, amikor intünk és a teljes bölcsesség birtokában tanítunk mindenkit, hogy minden embert tökéletessé tegyünk Jézus Krisztusban.
Ezért fáradok és küzdök az ő erejével, amely hatékonyan működik bennem. Szeretném, ha tudnátok, mennyit küzdök értetek, valamint a laodiceaiakért és mindazokért, akik személyesen nem ismernek, hogy szívükben megerősödve és a szeretetben egyesülve eljussanak a tökéletes megismerés teljes gazdagságára: Isten titkának, Krisztusnak megismerésére. Benne rejlik a tudomány és bölcsesség minden kincse.
Ez az Isten igéje. Kol 1,24-2,3

Imádság
Istenünk! Fiad, Jézus Krisztus vállalta a kereszt súlyát. Odaadta értünk az életét. Taníts meg minket, Istenünk, hogy mindennapjainkban készségesen vállaljuk az áldozatot. Nem beletörődést, hanem tudatos vállalást kívánsz tőlünk. Add, hogy életünket Krisztus szerint alakíthassuk. Add, hogy életünket értelmesen tudjuk leélni. Add, hogy feladatainkat készséggel vállalhassuk.

Elmélkedés
A szombati nyugalom megtartása szolgál témául. Jézus visszatér Kafarnaumba és a zsinagógában találkozik egy béna kezű emberrel. Mivel szombat van, a farizeusok figyelik, vajon meggyógyítja-e a beteget. Az ő véleményük szerint mindenféle gyógyítás munkának tekintendő, és ezért szombaton, a nyugalom napján nem szabad végezni. A Jézus ,,ismerte gondolataikat" kifejezés nem azt jelenti, hogy gondolatolvasó képességgel rendelkezett, hanem egyszerűen azt, hogy jól ismerte a farizeusok törvényértelmezését.
De még ennél is jobban ismerte az irgalmas mennyei Atyát, akit semmiféle emberi törvény nem korlátozhat irgalmasságának és szabadító erejének kinyilvánításában. A jelenlévő farizeusok pedig jól ismerhették Jézust, aki nem szokott közömbös maradni a betegek iránt. Tudták, hogy nem törődik azzal, hogy szombat van vagy sem, ő segíteni fog a betegen. Az eltérő gondolatok, törvényértelmezések és szándékok feszültséget ébresztenek. Ezt Jézus is érzékeli, hiszen kérdésére a farizeusok nem válaszolnak, nem nyilvánítják ki hangosan elítélő véleményüket. Hallgatásuk nem korlátozza Jézust, parancsol a betegnek és az képes kinyújtani kezét, ami annak jele, hogy a bénaság megszűnt. Az irgalmasság gyakorlása, a szeretet kifejezése felette áll mindféle korlátozó emberi törvénynek és hagyománynak.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: irgalmasságának, gondolatolvasó, kolosszeiekhez, laodiceaiakért, megismertetni, gondolataikat, megszólította, feladatainkat, megismerésére, szenvedéséből, rendelkezett, megdicsőülés, beletörődést, meggyógyítja, vádaskodásra, feszültséget, gazdagságára, véleményüket, vállalhassuk, alakíthassuk, hagyománynak, zsinagógában, nyilvánítják, készségesen, képességgel, megerősödve, személyesen, krisztusnak, végignézett, kafarnaumba, mindazokért, szeretetben, korlátozhat, válaszolnak, ébresztenek, hallgatásuk, egyik szombaton, kafarnaumi zsinagógába, jobb kezére, farizeusok figyelték, béna kezű, evangélium igéi, pogányok számára, megdicsőülés reménye, teljes bölcsesség, szeretetben egyesülve, tökéletes megismerés, kereszt súlyát, szombati nyugalom, zsinagógában találkozik, farizeusok figyelik, nyugalom napján, Evangélium Lk, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusban, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Eduardo Sacheri gondolata  Szabó T. Anna - Pitypang  Ismeretlen: Ikarusz monda  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép álmokat!  Segíts neki dicsérni Téged  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Borzasztó  Robert Merle tollából  József Attila – Keresek ...  Otthon  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Tanmese  Kedvenc felismerésem az imádsá...  IGEN így  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szívek  Szép estét kedves látogatóimn...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egyszerű  Facebookon kaptam  39 ígéret  Esterházy Péter: Harmonia c...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  különleges  Annyira tisztelem a szabadságo...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Sorsunk miatt...  Mindent de mindent visszakap  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Töröld le  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szabó T. Anna - Pitypang  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Márai Sándor tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Pitypang szökőkút  Ady Endre - Mindegy átka  Ady Endre - Mindegy átka  Alvó cicák  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyar költészet napja  József Attila – Keresek ...  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  A felvilágosodás...  különleges  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Paul David Tripp Április 14  Paul Éluard - És egy mosoly  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Annyira tisztelem a szabadságo...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Paul David Tripp Április 12  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Vidámság 
Bejegyzés Címkék
egyik szombaton, kafarnaumi zsinagógába, jobb kezére, farizeusok figyelték, béna kezű, evangélium igéi, pogányok számára, megdicsőülés reménye, teljes bölcsesség, szeretetben egyesülve, tökéletes megismerés, kereszt súlyát, szombati nyugalom, zsinagógában találkozik, farizeusok figyelik, nyugalom napján, irgalmas mennyei, jelenlévő farizeusok, betegek iránt, eltérő gondolatok, képes kinyújtani, bénaság megszűnt, irgalmasság gyakorlása, szeretet kifejezése, irgalmasságának, gondolatolvasó, kolosszeiekhez, laodiceaiakért, megismertetni, gondolataikat, megszólította, feladatainkat, megismerésére, szenvedéséből, rendelkezett, megdicsőülés, beletörődést, meggyógyítja, vádaskodásra, feszültséget, gazdagságára, véleményüket, vállalhassuk, alakíthassuk, hagyománynak, zsinagógában, nyilvánítják, készségesen, képességgel, megerősödve, személyesen, krisztusnak, végignézett, kafarnaumba, mindazokért, szeretetben, korlátozhat, válaszolnak, ébresztenek, hallgatásuk, zsinagógába, irgalmasság, kiegészítem, gazdagságot, szentjeinek, meggyógyult, krisztusban, ismerhették, tökéletessé, bölcsesség, testvéreim, szentlecke, evangélium, nemzedékek, hatékonyan, eljussanak, megismerés, birtokában, hivatásnál, megtartása, kinyújtani, tekintendő, farizeusok, mindenféle, kafarnaumi, találjanak, korlátozza, egyszerűen, véleményük, kifejezése, értelmesen, gondolatok, törvénynek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.