Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
24. évközi hét kedd 09.17
  2019-09-17 08:29:03, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Timóteushoz írt első leveléből
Az Egyház szolgái feddhetetlenek legyenek, és őrizzék meg tiszta lelkiismerettel hitünk tanítását!
Szeretett Fiam!
Igaz beszéd ez: Aki püspökségre törekszik, magasztos dolgot kíván. A püspöknek ezért feddhetetlennek, egyszer nősültnek, józannak, megfontoltnak, udvariasnak, vendégszeretőnek és tanításra termettnek kell lennie. Ne legyen iszákos, erőszakos vagy kapzsi, hanem megértő, békeszerető. Saját házának jó gazdája legyen, aki gyermekeit fegyelemre és teljes tisztességre neveli. Aki ugyanis saját házát nem tudja rendben tartani, hogyan tudná gondját viselni Isten egyházának? Újonnan megtért se legyen, nehogy felfuvalkodjék, és a sátán sorsára jusson! A kívülállók előtt is jó híre legyen, hogy meg ne szólják, és az ördög kelepcéjébe ne essék!
A szerpapok hasonlóképpen legyenek tisztességesek! Nem kétszínűek, borisszák vagy piszkos haszonra lesők. A hit tanítását őrizzék meg tiszta lelkiismerettel! A szerpapokat előbb ki kell próbálni, és csak akkor szolgáljanak, ha kifogástalanok!
A feleségük szintén legyen tisztességes; nem rágalmazó, hanem mértéktartó és mindenben megbízható. A szerpapok is egyszer nősült férfiak legyenek, gyermekeiknek és otthonuknak gondos vezetői. Aki ugyanis jól végzi szolgálatát, megbecsülésben részesül, és bizalmat szerez magának a Jézus Krisztusba vetett hit által.
Ez az Isten igéje. 1Tim 3,1-13

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus megsajnálja a síró édesanyát, és feltámasztja annak fiát.
Abban az időben Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság.
Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a városból.
...... .......


Amikor az Úr meglátta, megesett rajta a szíve, és így szólt hozzá: ,,Ne sírj!" Azután odalépett a koporsóhoz, és megérintette azt. Erre a halottvivők megálltak. Ő pedig így szólt: ,,Ifjú, mondom neked, kelj föl!" A halott felült, és beszélni kezdett. Ekkor Jézus átadta őt anyjának.
Mindnyájukat elfogta a félelem, és így magasztalták Istent: ,,Nagy próféta támadt közöttünk." ,,Isten meglátogatta népét." Ennek híre elterjedt egész Júdeában és mindenfelé a környéken.
Ezek az evangélium igéi. Lk 7,11-17

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Hisszük, hogy jelen vagy az Oltáriszentségben. Hisszük, hogy valóságosan és maradandóan jelen vagy az átváltoztatott kenyérben és borban. Hisszük, hogy testedet és véredet adod nekünk, amikor szentáldozáshoz járulunk. Hisszük, hogy bennünk való jelenléted átalakít minket, hogy hozzád hasonlóvá váljunk. Hisszük, hogy a szentáldozás egyesülés veled. Hisszük, hogy a szentáldozás összeköt minket egymással is. Egységet teremtő szentség ez. Azáltal, hogy te bemutatod áldozatodat és önmagadat az örök élet kenyereként adod nekünk, egy új közösséget, az Egyház élő közösségét hozod létre belőlünk

Elmélkedés
A mai evangélium egy még komolyabb esetről számol be, egy ifjú feltámasztásáról. Ő már halott, ismerősei a temetőbe viszik, a halálból hívja vissza őt az életre Jézus. Ebben az esetben nincs szó hitről és annak előzetes kifejezéséről. A hit itt más formában kap jelentőséget: a halott feltámasztását látva az emberek Istent dicsőítik azért, hogy ,,nagy próféta" támadt köztük. Vélekedésük egyértelműen annak jele, hogy Jézust, aki képes feltámasztani egy halottat, Isten küldöttének, Isten prófétájának tartják.
Figyelemreméltó az is, hogy senki nem kéri Jézus segítségét, hanem ő saját elhatározásából cselekszik. Részvét ébred szívében az özvegy iránt, aki egyetlen fiában azt a személyt veszítette el, akire idős korában támaszkodhatott volna, s aki gondoskodhatott volna róla. A részvét nem marad érzés az Úrban, hanem cselekedetre indítja.
A jelenet kezdetén mindenki néma, nem szólalnak meg az emberek, ahogyan az egy gyászmenethez illő. A csendet, a gyász és a bánat csendjét, az emberi tehetetlenség csendjét, az élet rendjét és a halál tényét tiszteletben tartó csendet Jézus szava töri meg. Először az özvegyhez szól a vigasztalás szavával, majd a fiút szólítja meg életre keltő szavával. Ettől kezdve mindenki beszélni kezd: először a feltámadt fiú, mintegy bizonyítékként, hogy valóban él, aztán az emberek kezdenek beszélni, Istent magasztalják, és később mindenfelé híresztelik a történteket. Jézus viszont már nem szól többet, hanem továbbmegy, hogy máshol is segítsen.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: feltámasztásáról, vendégszeretőnek, feddhetetlennek, lelkiismerettel, szentáldozáshoz, elhatározásából, támaszkodhatott, figyelemreméltó, gondoskodhatott, megbecsülésben, bizonyítékként, feltámasztását, feddhetetlenek, kifogástalanok, tisztességesek, felfuvalkodjék, átváltoztatott, tehetetlenség, hasonlóképpen, megfontoltnak, gyermekeiknek, gyászmenethez, kifejezéséről, özvegyasszony, feltámasztani, megérintette, jelentőséget, tisztességre, feltámasztja, szentáldozás, szolgáljanak, tisztességes, tiszteletben, egyértelműen, prófétájának, meglátogatta, püspöknek ezért, sátán sorsára, kívülállók előtt, ördög kelepcéjébe, szerpapok hasonlóképpen, szerpapokat előbb, feleségük szintén, síró édesanyát, időben Jézus, város kapujához, özvegyasszony egyetlen, édesanyát sokan, halottvivők megálltak, halott felült, evangélium igéi, átváltoztatott kenyérben, SZENTLECKE Szent Pál, Szeretett Fiam, Jézus Krisztusba, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Ekkor Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeüleidtől tanultad  Vágy, élet és sugár  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Nem kellett volna!  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Mi a különbség  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  mindent a népért...  A gyász  Márciusi eső  Szent-Györgyi Albert gondolata  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  A nemzet csak akkor...  Talpra vándor  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ...és mégis ráismersz  Jó éjszakát  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeretettel  Könnyáztatta asszonysorsok  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Szent-Györgyi Albert gondolata  Alvó cica  A kávé  Nagy László - Szerelem emléke  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Nemzeti  Hernádkak  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam  Por  Vágy, élet és sugár  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Esti kép  Nem kellett volna!  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Akinek vaj van a fején...  A szív és a cselekvés egységes...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ibolya  Csendes éjszakán  Atyám !  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Csendes éjszakán  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Keresd azt a valakit,...  Szép estét  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Por  1848. március 15-én  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Márciusi eső  " A gondolat is rezgés. Minél ...  A gyász  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Várnai Zseni - Petőfi márciusa 
Bejegyzés Címkék
püspöknek ezért, sátán sorsára, kívülállók előtt, ördög kelepcéjébe, szerpapok hasonlóképpen, szerpapokat előbb, feleségük szintén, síró édesanyát, időben Jézus, város kapujához, özvegyasszony egyetlen, édesanyát sokan, halottvivők megálltak, halott felült, evangélium igéi, átváltoztatott kenyérben, szentáldozás egyesülés, szentáldozás összeköt, örök élet, ifjú feltámasztásáról, temetőbe viszik, halálból hívja, életre Jézus, esetben nincs, halott feltámasztását, emberek Istent, özvegy iránt, személyt veszítette, jelenet kezdetén, bánat csendjét, emberi tehetetlenség, élet rendjét, halál tényét, özvegyhez szól, vigasztalás szavával, fiút szólítja, emberek kezdenek, feltámasztásáról, vendégszeretőnek, feddhetetlennek, lelkiismerettel, szentáldozáshoz, elhatározásából, támaszkodhatott, figyelemreméltó, gondoskodhatott, megbecsülésben, bizonyítékként, feltámasztását, feddhetetlenek, kifogástalanok, tisztességesek, felfuvalkodjék, átváltoztatott, tehetetlenség, hasonlóképpen, megfontoltnak, gyermekeiknek, gyászmenethez, kifejezéséről, özvegyasszony, feltámasztani, megérintette, jelentőséget, tisztességre, feltámasztja, szentáldozás, szolgáljanak, tisztességes, tiszteletben, egyértelműen, prófétájának, meglátogatta, magasztalták, mindnyájukat, magasztalják, cselekedetre, békeszerető, kelepcéjébe, vélekedésük, kenyereként, küldöttének, áldozatodat, udvariasnak, megsajnálja, szolgálatát, szerpapokat, valóságosan, halottvivők, híresztelik, tanítványai, timóteushoz, történteket, otthonuknak, püspökségre, mértéktartó, maradandóan, vigasztalás, egyházának, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.