Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
27. évközi hét szerda 10.09
  2019-10-09 19:06:04, szerda
 
  OLVASMÁNY Jónás próféta könyvéből
Jónás méltatlankodik, hogy az Úr megkönyörült Ninivén, a bűnös városon; Isten azonban kioktatja Jónást.
Ninive lakóinak megtérése és az Úr nagy irgalma miatt Jónás nagyon méltatlankodott. Könyörögve fordult az Úrhoz:
,,Uram, vajon nem erre gondoltam-e akkor, amikor még otthon voltam?
Vajon nem ezért menekültem Tarzisz felé?
Tudtam ugyanis, hogy te kegyes és irgalmas Isten vagy, türelmes és nagy irgalmú, aki kész vagy feledni a büntetést. Így hát, Uram, tégy jót velem, és vedd el az életem, mert jobb nekem a halál, mint az élet."
Az Úr megkérdezte tőle: ,,Azt hiszed, hogy jogos a haragod?"
Jónás kiment a városból, és a várostól keletre letelepedett. Hajlékot épített magának. Annak árnyékában ült, és figyelte, hogy mi történik majd a várossal. Az Úr, az Isten, repkénybokrot növesztett oda, hogy árnyék födje Jónás fejét, mert már bágyadt volt nagyon. A repkény láttán viszont Jónás igen megörvendezett.
Az Úr azonban másnap reggel férget bocsátott a repkényre. A féreg megszúrta a repkény gyökerét, úgyhogy az elszáradt. A tájra napkeletkor forró szelet bocsátott az Úr, s a tűző napsugár már igen sütötte Jónás fejét. Fojtó melegség szállta meg, és nem kívánt már élni sem. Így sóhajtozott: ,,Az életnél jobb már nekem a halál!"
Ekkor az Úr így szólt Jónáshoz: ,,Azt hiszed, hogy jogos a haragod a repkény miatt?"
Jónás így válaszolt: ,,Igen, jogos a haragom mindhalálig!"
Erre az Úr azt mondta: ,,Te most bánkódsz a repkény miatt? Pedig nem te gondoztad, és nem te nevelted! Lám, az egyik éjjel kivirult, a másik éjjel elpusztult. Én pedig ne kíméljem Ninivét, a népes várost, amelyben százhúszezer olyan ember él, aki még azt sem tudja, hol keresse jobb vagy bal kezét? És még mennyi a jószág? (Én ezért szánom Ninivét.)"
Ez az Isten igéje. Jón 4,1-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Ma Lukács evangéliumából halljuk az Úr imádságának egy rövidebb változatát; a hosszabbat a Máté-evangélium közli.
Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát: Ekkor egyik tanítványa arra kérte: ,,Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: ,,Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk! Szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek.
És ne vígy minket kísértésbe."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,1-4

Imádság
Szentséges Atyánk, szenteld meg életünket! Kísérj minket hatalmaddal, hogy tanúsíthassuk: te, aki mindenek forrása vagy, egyedüli forrása vagy a szeretetnek és a szabadságnak. Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
Azt kéri egyik tanítványa Jézustól, hogy tanítsa őket imádkozni. Nem véletlenül jut eszébe az ötlet, hanem ő és a többi tanítvány nap mint nap látja, amint az Úr félrevonul, hogy imádkozzon, együtt legyen az Atyával. Egy ilyen alkalom után hangzik el a kérés. Válaszul az Úr egy nagyon egyszerű imát mond, amelyet azóta is naponta elimádkozunk. Az ima alaphangulatát a megszólítás adja meg, úgy tekintünk Istenre mint Atyánkra, mert Jézus bátorítása alapján hisszük, hogy ő gondoskodó szeretettel és irgalommal tekint ránk, gyermekeire. Bátran fordulhatunk hozzá kéréseinkkel, mindenkor bízhatunk abban, hogy atyai jóságát megmutatja nekünk.
Amikor Isten nevének megszentelődését és országának eljövetelét kérjük, akkor azért imádkozunk, hogy az üdvösség műve valósuljon meg a világban, az emberiség történetében. Ezután a hívő közösség és az egyén érdekében fordulunk hozzá. A mindennapi kenyérért fohászkodva kifejezzük, hogy Istentől várjuk az élethez szükséges anyagi javak biztosítását, a bűneink bocsánatát kérve pedig azt fejezzük ki, hogy a lelki javakat, a kegyelmi segítséget is tőle várjuk. Azt is tudjuk, hogy életünk küzdelmeiben és a kísértések idején nem vagyunk egyedül. Isten ismeri a gonosz titkait és segít minket a rossz legyőzésében.
Atyánk, hallgasd meg kéréseinket, amikor imáinkban hozzád fordulunk!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszentelődését, méltatlankodott, megörvendezett, méltatlankodik, alaphangulatát, evangéliumából, szenteltessék, repkénybokrot, tanúsíthassuk, fordulhatunk, küldetésében, legyőzésében, kéréseinkkel, tanítványait, küzdelmeiben, történetében, letelepedett, százhúszezer, elimádkozunk, megbocsátunk, biztosítását, megkönyörült, szabadságnak, imádságának, megszólítás, szeretetnek, fohászkodva, sóhajtozott, megkérdezte, mindhalálig, gyermekeire, hatalmaddal, kenyerünket, szeretettel, napkeletkor, eljövetelét, bűnös városon, várostól keletre, repkény láttán, féreg megszúrta, repkény gyökerét, tájra napkeletkor, tűző napsugár, életnél jobb, repkény miatt, haragom mindhalálig, egyik éjjel, másik éjjel, népes várost, rövidebb változatát, evangélium igéi, hitben téged, OLVASMÁNY Jónás, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Szentséges Atyánk, Amikor Isten, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Radikális szeretet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Irgalom és ítélet  Alázat  Png fotel  Irgalom és ítélet  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Julian Brass gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Julian Brass gondolata  Akarat  Png fotel  Nevem  Akarat  Lóhere  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Png telefon  Esti kép  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Png csokor  Boldog születésnapot a ma ünne...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  Png kutya  Akarat  Rátalálsz  Jó éjszakát  Fehér virág  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Egy hatékony szolga  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az engedelmesség miért nem vál...  képre írva  Erdőn  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Mai harmónia kártyám  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png lepke  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Radikális szeretet  Gyökössy Endre - Virágok virág... 
Bejegyzés Címkék
bűnös városon, várostól keletre, repkény láttán, féreg megszúrta, repkény gyökerét, tájra napkeletkor, tűző napsugár, életnél jobb, repkény miatt, haragom mindhalálig, egyik éjjel, másik éjjel, népes várost, rövidebb változatát, evangélium igéi, hitben téged, maga egyetemes, hozzád vezető, többi tanítvány, ilyen alkalom, nagyon egyszerű, megszólítás adja, üdvösség műve, emberiség történetében, hívő közösség, egyén érdekében, mindennapi kenyérért, élethez szükséges, bűneink bocsánatát, lelki javakat, kegyelmi segítséget, kísértések idején, gonosz titkait, rossz legyőzésében, megszentelődését, méltatlankodott, megörvendezett, méltatlankodik, alaphangulatát, evangéliumából, szenteltessék, repkénybokrot, tanúsíthassuk, fordulhatunk, küldetésében, legyőzésében, kéréseinkkel, tanítványait, küzdelmeiben, történetében, letelepedett, százhúszezer, elimádkozunk, megbocsátunk, biztosítását, megkönyörült, szabadságnak, imádságának, megszólítás, szeretetnek, fohászkodva, sóhajtozott, megkérdezte, mindhalálig, gyermekeire, hatalmaddal, kenyerünket, szeretettel, napkeletkor, eljövetelét, kéréseinket, imádkozunk, evangélium, irgalommal, kísértések, bocsánatát, bátorítása, gondoskodó, tanítványa, imádkozzon, félrevonul, országának, változatát, segítséget, hosszabbat, elpusztult, növesztett, valósuljon, szentséges, vétkeinket, könyörögve, megmutatja, árnyékában, mindennapi, kísértésbe, kifejezzük, elmélkedés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1757
  • e Hét: 13387
  • e Hónap: 46541
  • e Év: 280288
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.